Toga

E faʻafefea ona kuka kulimi mai apu: recipes with photos

O le auala aupito sili ona manaia e teu ai apu o le kuka kulina mai ia i latou. O lona manogi manaia ma le tofo malie o le a faamanatu ai le taumafanafana ma o le a maua ai le fiafia moni. O le a matou tuʻuina atu ma le faigofie faʻavave fualaau mo lenei meaʻai.

E uiga i le tofo

Mo le sauniuniga o le apple jam, e le tatau ona filifilia ni ituaiga suamalie suamalie. O lenei seleselega o le taumalulu e mafai ona maua mai fualaau 'aina o ituaiga eseese. O le mea autu lava ua matua matua, ma ua vavae ese le tino mai le paʻu.

O le oloa maeʻa o le a tutusa, faatasi ai ma se manogi manaia ma le suamalie-suamalie, o le mafiafia o le amber-colored consistency. O le fua e le aofia ai le faʻaaogaina o tekinolosi faʻavavelosi o le fuaina o fualaau aina ma le i ai o mea e faigata ona maua. E oʻo lava i se fale talimalo e mafai ona faia lenei mea.

O a apu e sili atu ona lelei e ave mo le mimiti

Mo le sauniuniga o le faʻamaʻi atoatoa ituaiga suamalie o apu ma le suamalie ma le vevela. Atonu latou te fou pe pau ma faʻagogo. O ituaiga e sili ona lelei o le faatumuina paʻepaʻe, Antonovka, "Mamalu i Tagata Maliliu", "Pepin Saffron", "Idared", "Faamalieina", "Fuji" ma isi.

Afai e te manaʻo i le faʻasao e manino ma manino le kulimi piniki, e mafai ona e tuʻuina atu i ai fualaau mumu. Faʻalogo foi i le manogi o apu fou - pe a leai, e mafai ona e faʻaaoga le kinamoni poʻo le lemon zest.

E manaia le faitau e uiga i aoga ma mea lamatia o apu: fou, mago, tao tao.

Sauniuniga o apa ma faʻavaa

I le laasaga sauniuni, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa o loʻo i ai ni koneteina manino mo le lalagaina. I le tulaga o le siamu, e sili ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili atu i le afa-lita cans ma le uʻamea uamea.

E taua! A mafai ona faʻamaonia ni pusa mo se ulugalii, ia mautinoa o loʻo maua le pusa ma le mafanafana o pusa. A leai, atonu latou te oso.

O le fufuluina o mea e tatau ona faʻamamaina. I lea tulaga, e vave tuʻuina i totonu o le umu ma seti le vevela i le 60 tikeri. O le togafiti togafitiga e muta pe a uma ona faʻasaʻo ese le susu mai ipu. A maeʻa ona ave i le laulau sauniuni. I le taimi nei, o mea e ufiufi e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa, lafoai i latou e le o ni paʻu mafiafia, e pei o nifo, vavave ma isi vaivaiga. O suʻega talafeagai e faʻapipiʻi mo le 5 minute i le fufuluina o le vai vevela, ona tuʻu lea i totonu o se isi pesini.

Faitau foi e uiga i le sua o le apu: tuufaatasiga, mea aoga, fua o sauniuniga, sauniuni i le fale ma se suavai ma e aunoa ma se lomitusi ma se sua.

Fua 1

O lenei metotia o le kukaina o apple jam ile fale o se togafitiga e lua taimi le vevela o fualaau aina. Mai le 1 kilokalama o apu i le auala e maua ai le 1 lita o le sima. E leai se mea e sili ona faigofie.

Meafaifale ma meafaigaluega

Ina ia saunia lenei siama, tatou te manaʻomia:

  • uila loloto loloto ma le tapuni;
  • umuku kuki;
  • otaota otaota;
  • umukuka poʻo le fua;
  • sipuni laupapa mo le fagua;
  • faamaufaʻailoga;
  • suauu toto;
  • kuka sipuni;
  • ogaumu.

Manaoga Manaomia

I totonu o le lisi o oloa fautuaina:

  • 1 kilo o apu mama;
  • 500 kalama o suka gaosia;
  • 0.5 lita o vai;
  • o lenamon ma lemon peel (filifiliga).

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i metotia o le seleseleina o aʻau mo le taumalulu (teu fou, malolo, sola, compote, sua, jam, apu apu ma susu suamalie, apple jam "Pyatiminutka"), faapea foi le sauniuniga o le ava malosi (apple liqueur on vodka (in alcohol), sunonshine , cider) ma le vineta.

Auala fai kuka

Aʻo le i faia i lalo o laasaga taʻitasi o loʻo i lalo, o le fualaau aina e tatau ona mulumulu lelei ma faʻagogo. Ona vavaeina lea i ni vaega tetele, ma aveese le potu fatu. Isi gaoioiga e pei ona taua i lalo:

  1. E sasaa i le vai ni pi ma ufitia i le suka.
  2. A maeʻa ona faʻaosoina le fagu i luga o se afi vevela, ma faʻaosooso, ia aumai le mea i totonu o se faʻala. I le taimi muamua o le togafitiga o le vevela, o le a avea le apu ma sua. I minute taitasi o le kuka, o le a faateleina lona aofaiga.
  3. A iai le tele o le sua, e tatau ona e faʻateleina le afi ma fufulu le fua mo le isi 5 minute pe a uma le kuka.
  4. Ona tatau ai lea ona ao mai le fulu e foliga mai.
  5. Aveese mai le vevela ma faʻataga e faʻaliliu.
  6. Fua le masini e maua mai ai se mea e tuʻuina atu i le tutusa lelei. E le sili atu ile 1-2 minute.
  7. Tuu le mumu i luga o le afi, ma, faaosoosoina, aumai i se vevela.
  8. Liligi i totonu o fagu ma solo.
  9. O le liliu ma afifi le faasao e le talafeagai. A maeʻa le mafanafana, ona ave lea i le teuina.

Vitio: siamu fua

E taua! A e seleseleina siaki fale, e le tatau ona e faʻaaogaina se mea e gaosi ai meaʻai, talu mai le oloa gaosia pe'ā maeʻa le gaosiga o le ai ai se tulaga e le tutusa le tutusa..

Fua 2

O le auala lona lua o le kukaina o le apple jam fale ua fuafuaina e faʻaaoga le ogaumu. I le faagasologa o le kukaina o le oloa ua maeʻa e foliga mai o le suavai, ae a uma le mafanafana ua maua mai ai le tutusa o le marmalade. O mea o loʻo lisiina i le fua e fuafuaina mo le 4 iva lita.

Meafaifale ma meafaigaluega

Ina ia faʻaaogaina lenei fua i le faʻatinoga, tatou te manaʻomia:

  • ogaumu ma pepa uila;
  • ogaumu;
  • fagu eletise;
  • spatula laupapa mo le faaosoina:
  • tusi o le sipuni;
  • umukuka fua;
  • umuku kuki;
  • otaota otaota;
  • sipuni mo le aveeseina o le asu;
  • suauu toto;
  • faamaufaʻailoga.

Manaoga Manaomia

Jam ua saunia mai:

  • 2 kilokalama o apu oona;
  • 1.5 pauna o suka.
E taua! Afai e le mafiafia le siama, e tatau ona e faʻaopopo se ato malulu ("Djelfiks", "Confiture").

Auala fai kuka

Muamua mea e te manaʻomia e fufuluina lelei ai apu ma fufulu mama mai le tumutumu. Ona mulimuli lea i faatonuga:

  1. Tuu fualaau aina i luga o se pepa mama ma tuʻu i se ogaumu vevela e tao ai i le vevela o le 200 tikeri.
  2. Tuu laulaʻau tao i totonu o se pesini faʻamafaʻi, ma, e aunoa ma le faʻamaalili, ia tipi le paluga i se mea tutusa tutusa.
  3. Faʻaopopo le suka i le masini ma faʻafefiloi lelei.
  4. Ona tuu lea o le fagu i luga o se afi maualalo, aumai i se vevela ma kuka mo le isi 40 minute. E taua le faʻaosoosoina o le siaki ina ia le mu.
  5. Aveese le afu lea e aliali mai.
  6. A uma le taimi atofaina, sasaa le ogaumu vevela i totonu o fagu ma taʻavale luga o le faʻavaa.
  7. O le liliu ma afifi le faasao e le talafeagai.

Vitio: jam fua (pei o le marmalade)

O a mea e mafai ona kuka, ma o fea e faʻaopoopo ai le apple jam

O le Apple jam o se valaaulia masani i soo se umukuka. E mafai ona faʻaopopo i le suamalie suamalie, siakiina, faʻaaoga mo sandwiches pe pei o se meaʻai mo le lauti. O le tele o faletua e faʻaaogaina sauniuniga o fualaau tutusa e pei o le tumu i keke ma fale pancakes.

E te iloa? O le manogi sili ona fiafia i ai Napoleon Bonaparte o Antonov apple jam, na ia taʻua o le "solar confound", ma o le tusisolo o Friedrich Schiller e na o le pau lava le mea e mafai ona gaosia pe afai ei ai se ipu o aano pi i lona ofisa.

Ina ia maua ai le fiafia a le apple i le taumalulu, e le talafeagai le filifilia o fualaau sili ona faigata pe le mafai ona maua. E oʻo lava i se auala faigofie mai le elemene seti, lea e mafai ona maua i totonu o soʻo se umukuka, e mafai ona e faia se mea sili ona matagofie. Vaʻai mo oe lava!