Laʻau

Vaitafe Moraish: o le togafiti faʻatusa o mea a Muslim i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi

O le vaʻavaʻaia o se faailoga o le ola ma le fiafia sili o se tagata o nofo i se toafa. O nisi taimi ou te manao ai e i totonu o se togalaau manaia e fiafia ai i le lanu vevela, manogi suamalie o fugalaau pupula matagofie, ia lagona le matagofie o punavai e susulu mai i le la ma tafe malie le tafe. O togalaau o Moorish o suli tuusaʻo o laʻau lauiloa o Sasae anamua. O se sui iloga o ia nofoaga natura o loo faamatalaina i le Faʻaaliga ma na faia i foliga o parataiso o Nofoaga Tafaoga o Papelonia, o se tasi o mea ofoofogia o le lalolagi.

Tu ma masani tu ma masani

O se vaega o togalaau Moorish o le taugofie, o le le mautonu ma le matagofie o le vevesi o lanu.

O togalaau mama e faʻaalia e se manaʻoga mo le maualuga o le matagofie i le lotolotoi o le manaʻoga e faʻasaoina le susu o le ola

Mataupu Faavae # 1 - Faʻamaoni i tulafono o geometry

O togalaau mama e vaʻaia i se faʻatulagaga faapitoa. O le ituaiga Moorish na afua mai i le seneturi sefuluiva ma, o le mea moni, o se ituaiga o togalaau faa-Alalami, o lona faatulagana e faavae i luga o le amataga o le talitonuga faa-Muslim. O le faatulagaina o le togalaau e aofia ai le vaevaeina o le teritori i totonu o le "chor-bug", faaliliuina mai le gagana Arapi, o lona uiga "fa togalaau".

I le faʻatusa, o le "fa togalaau" e fai ma sui o elemene: ea ma afi, vai ma eleele. E foliga mai, e fa vaega o loʻo faʻatusalia i totonu o le Moorish style - faʻamafanafana tulimanu faʻatau ma le lanu.

I fafo atu, o pusa togalaau e pei lava o potu tatala, o ona puipui ua faʻanoanoa ma fugalaau matagofie ma vine.

O vaega laiti, teuteu i mamanu mosaic mamanu, e foliga tutusa lava ma vaimea matagofie i luga o le ea. Pe a faʻapipiʻi se togalaau i luga o se mauga, o elemene autu o loʻo faʻatulagaina i le tulaga o fanua e masani ona masani ai.

Ae e le pei o masani masani i togalaau Moorish, o se fuafuaga faʻatusa paleni paleni e faʻapipiʻi lelei ma le vevela o le vaomatua, ma faia ai se ata matagofie matagofie. O laina manino na tuʻuina atu e lima o le tagata i le togalaau ua faʻamalamalamaina e le vevesi o laau totō olaola.

Mataupu Faavae # 2 - vai e paia

Suavai i Farani filosofia e sili ona taua. E paia o ia aua na te tuuina atu le ola i mea uma. O le mea lea, o le Faatoaga o Etena o loo faamatalaina i le Quran e vaeluaina e vaitafe e fa i ni vaega se fa. I totonu o togalaau Moorish na faia i ona foliga, latou te taumafai e tuu punavai ina ia mafai ona tafe le vai i auala faapitoa na fausia i itu e fa o le togalaau.

O le nofoaga totonugalemu o le togalaau o loʻo nofoia e le vaipuna, ma o le vai e tafe mai ai, ua tumu ai le teritori i sikuea tutusa e fa faatasi ai ma galu faatonuina

O vaalele o le vai i totonu o le vaipuna e le afaina i le mamafa, ae filemu le muimui ma tafe lemu i autafa. A uma, o le vai o se meaalofa paia o le lagi, ma e le mafai ona faʻaumatia. O le vaitaele poʻo le vaituloto foi e fai si laʻititi i le telē, e taumafai e faʻaalu le tau o le susu o le ola.

O le filifiliga o le tuʻuina o punavai i totonu o fale taʻitasi e mafai. Peitai, i lenei tulaga, ua faatulaga fetuutuunaʻiga ina ia matala mai i itu uma o le togalaau le vai, ma o le vaalele e tafe malie agai atu i lalo autu e fa. O le punavai e mafai ona ave le foliga o se ipu, ipu po o se fagu.

O le pito i lalo o le faatanoa ua teuteuina i ni laupepa lanu, e tosina atu i le "fatu" o le togalaau, ma puipui pito i fafo ma mosaics mai fetu Milami

Latou te siosioina vaituloto ma le lautele lapoʻa tuaoi poʻo le fola o le fola, lea e faigofie ona nofo i luga, fiafia i le malulu malulu.

Mataupu Faavae # 3 - Maua o se Patio

O se elemene taua o le togalaau Moorish o le patio. Ma e le afaina pe o latalata i le fale pe tu i le totonugalemu o le togalaau. O le mea autu o le vavalalata ma le gaioiga mo le prying mata, ina ia mafai ona fiafia i le loto gatasi ma le natura na o tagata e ona le fale ma a latou malolo. O le matafaioi a le pa puipui e mafai ona faia e ala i le totoina o laau ma laau tetele.

O lea ituaiga togalaau e foliga mai e manaia tele i tua o le fale, o puipui o loo i ai se foliga laititi, ma o fafo e faia i lanu susulu.

O le vevela vevela na faamalosia ai tagata e faia ni ie puipui, faapaologa ma arbors, e maua ai le malulu i le vevela vevela. I luga o le laufanua avanoa, e mafai ona tuʻuina se laufanua mafolafola faʻatasi ai ma le taualuga o le fale e faia i lanu lanu o le "oriental", i lalo o le pito i lalo o le mea e tuu ai meafale.

Ina ia faamamafaina le valivali ma le taugata o le togalaau a Moorish o le a faatagaina ai le sofa i lalo o se mea teuteu, teuteu i aluga lanu ma le lanu

O laupapa vaeluaina, faʻapipiʻiina i laau teuteu, e maua ai se manaia lelei ma mafaufauga faʻafilosofia.

Nofoaga ole patio ua tumu i paʻu o tile lanu ma maa. E lata ane i le vaomatua o laau, vaʻa ma aʻega o laau ma fugalaau fugalaau e fai lanu moli, e foliga mai e sili atu ona lelei ma matagofie.

I totonu o sea togalaau o le a le mafai lava ona e ausia ni faatagata ma fuainumera o manu ma foliga o tagata - ua faasaina e le lotu Mosalemi.

Ina ia mamanuina suiga mai vaega eseese o le togalaau, o loʻo siʻosiʻomaga, pergolas ma fagalaʻau faʻatasi ma laʻau lanu o le aʻeina o laau totō.

Vaʻaia e taʻitaʻia mai le ogatotonu o le tuufaatasiga faʻatapulaʻa i faitotoa, faʻailoga faʻapipiʻi po o faʻamaʻi vaʻaia.

Mataupu Faavae # 4 - tulafono patino o togalaau

O le i ai o se faatanoa i totonu o le togalaau e fesoasoani i le faia o se atemosifia faapitoa lea e sili atu ona lelei lagona o laau toto. O laau ma laau e aunoa ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi e le manaʻomia ona laʻauina, faʻatagaina i latou e faʻatumu avanoa i va o vaituloto ma auala.

O le togalaau o le rose o le teuteuga sili lea o le togalaau a Moorish. Pe a filifilia fugalaau mo le rosary, o le taulai faapitoa e totogi e le gata i le valivali, ae faapena foi i le manogi o fuga o le toto e fatuina ai se mea manogi lelei i se "parataiso".

E i ai a latou rosary i le vaʻavaʻai o vai vai, ma faia ai ni mea tulaga ese o mea manogi

E teuteu foi punavai i lalelei suamalie suamalie ma laau mataga matagofie.

O fig ma rimoni o faailoga ia o le togalaau i sasaʻe. Latou te teuteuina le ulufale i luga o le 'upega tafaʻilagi, totoina i autafa o auala, faʻataʻamilo i le nofoaga o nofoaga. O se isi filifiliga i nei laau e mafai ona avea ma falala, peaches ma almonds, e le maualalo i fafo atu i uiga teuteu, ae lagona le sili atu le toʻa i totonu o tatou vaitau. O mata tioata i le togalaau o le a faia ai cherries, apricots ma apu.

O fualaau suamalie suamalie na totoina i totonu o pusa o fale o le a aumai ai le atemosifia talafeagai ile itu i sasae i le nofoaga

A filifilia laau mo le togalaau, e tuʻuina atu i ituaiga o loʻo i ai le pale ma le pale o le pale.

O le togalaau o le togalaau vao e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma se fegalegaleaiga. Mo lona faʻatulagaga, popopies, crocuses, daffodils, lilies, lavender ma isi laʻau matagofie e ola lelei. E filifilia i latou i se auala e mautinoa ai le faʻateleina o le fugalaau i le gasologa o le vaitau. O laau afu, lea e masani ona teuteu i togalaau i sasaʻe, o le a latou maua foi lo latou nofoaga i le togalaau.

Ia, ma le auala e faia ai e aunoa ma le laufanua lauiloa Moorish, lea e foliga mai o se taʻavale mamanu o Peresia

O le matagofie o teuteuga o le vao vao o ni manogi manogi ma fugalaau lanu felanulanuaʻi: ​​o le paʻu, lela, fiva, fugalaau, tamai daisies, ma nemesia. O le tele o laau o loʻo faia ai mea faʻafefiloi mo laʻau e tosina mai ai pulumu ma bees ma a latou manogi, ma aumaia ai se faʻalauiloa faʻalauiloa i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Tulafono mo le Fausiaina o se Faatoaga Lelei

I totonu o la tatou vaitau, o le faatulagaga o togalaau Moorish ua avea ma nofoaga sili ona lauiloa o le mamanu o le laufanua.

E mafai ona e fatuina se parataiso i luga o se nofoaga ma se vaega laitiiti, filifili fualaau totō mo lona teuteuga e mafai ona ola i totonu o le togalaau i se tulaga e mafai ai, e aunoa ma le manaʻomia o se lauulu lauulu

O le laufanua o Moorish, na faavae i luga o le faavae o le lotu Islama, ei ai sana lava filosofia. E leai ni manaʻoga maʻoti mo le lauʻeleʻele, ae pe a fatuina se togalaau, e fautuaina e usitai i le tele o tulafono faʻavae:

  • Faʻasologa o togalaau. O le faatulagaina o le togalaau e aofia ai le vaevaeina i ni vaega ma le faʻaaogaina o foliga o loʻo i ai foliga lelei geometric pe a faʻatulagaina le teritori.
  • Suavai vai maua. O le totonugalemu o le togalaau e tuʻuina atu i se punavai poʻo se tamai vai. E tatau ona maua le punavai ina ia mafai ona iloa le vai mai soo se tulimanu o le togalaau.
  • Filifiliga ma le tuufaatasiga o laau. E teuteuina le togalaau, totō ma lau laʻau matagofie ma filifili fugalaau. O toto i totonu o vaega e totoina i ni vaega toʻalaiti, e maua mai ia i latou se mamanu o le "soifua".
  • Paving tracks. Vaʻaia avanoa o le togalaau ua tumu i paʻu uamea na tuʻuina i totonu o se siaki siaki. E tele lava auala ma auala e tuʻuina atu i se mosaic o mafuaaga faʻavae.

E ala i le fatuina o se "togalaau" matagofie i laau lauolaola i la outou eria, o le a outou aumaia le matagofie tele o Sasae i lo outou olaga i aso taitasi.