Masini faʻapitoa

Auala e filifili ai se see mo le cottager poʻo le e ona se fale tumaoti

I le taimi nei, o le maketi o loʻo maua ai le tele o meafaigaluega eseese, lea sa manatu muamua e taugofie, ma o lea ua taugofie tele tau. Ma o lenei o le a tatou talanoa e uiga i se mea talafeagai, ma o nisi taimi o mea taua i totonu o le aiga, e pei o se filifili uamea.

E le gata i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga o lenei meafaigaluega i totonu oa tatou faleoloa e matua lelei lava, ma ia malamalama e mafai ona faigata.

Le faʻalavelave ma le tele o galuega: o le faʻavasegaga o lalaga

Ua vaevaeina nei pu uumi i vasega tetele e tolu e tusa ai ma o latou gafatia ma, e tusa ai, i galuega fofo: aiga, faifaatoaga ma tomai. Mafaufau pe o le a le mafuaaga e fuafua ai vaega taʻitasi.

Aiga

O lenei vasega ua mamanuina mo le saunia o fafie mo le tagata lava ia - mo se faataitaiga, mo se fale tumaoti po o se dacha, e le o ni ogalaau mafiafia po o ni togitogi tipi i se togalaau. Mo ia la, o le masani o le 20 itula o galuega i le masina, pe tusa o le 40 minute i le aso. Latou te maualalo le malosi ma maualalo le mamafa. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o le meafaigaluega mai lea taimi i lea taimi - o lenei vaega e mo oe.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o filifili, e ono i ai fesili e uiga i le faʻamalosiina o le filifili, faʻalauteleina le filifili, faafitauli i le amataina, meafaigaluega masini mo le faʻamalosiina o le filifili.

Faatoaga

O le meafaigaluega o lenei vasega e taua foi o le fomai tipitipi. E mafai ona e faia so o se ituaiga o galuega i lenei silasila - fausia se fale, oti i lalo laau. E mafai foʻi ona e faia nisi o galuega o se tomai faʻapitoa - mo se faʻataʻitaʻiga, tipi le nonoa i totonu o le vaomatua.

O nei lalaga eseese e ese mai i taotoga tomai i lo latou malosi maualalo, vaʻavaʻai ma le tele o le paʻu. Latou te le maua ni faʻamatalaga o le faʻaauauina o galuega o meafaigaluega faʻapitoa. O le igoa o le vasega "faifaatoʻaga" e matua malosi lona faʻaalia o lenei ituaiga.

E le o faamoemoe mo galuega uma i aso uma i le paʻuina o pini tetele i le itu i matu, ae e talafeagai lelei mo le faʻaaogaina i aso uma i le faatoaga, pe a mafai ona tupu se mea.

Tomai

Le vaega sili ona mamana. O lona igoa e taʻu mai ai o le meafaigaluega o lenei vasega ua mamanuina mo le faʻaaogaina i le tele o modes. O le soifuaga o nei sulu e tusa ma le 2000 itula. Mo i latou, o le masani masani o le faʻatinoga - 16 itula i le aso ma le 8 itula e aunoa ma se malologa. O le malosi o ia sulu e masani ona maualuga atu i le 2000 watts.

O lea meafaigaluega e le talafeagai le faʻatau mo le fale, e le gata ona o le tau maualuga. E talitonuina e oʻo lava i le maualuga o le faʻaaogaina o fale, e te faʻaaogaina i le tele o vaesefulu o lona gafatia.

E te iloa? O nisi taimi latou te nofofua foi i se vasega faapitoa "faapitoa" (mo le maualuga o le galuega e aunoa ma ni tamaitusi, faatasi ai ma le fesoasoani a le tala, mo le galuega a tagata laveai, ma isi).
Aoao pe faapefea ona filifili se eletise eletise po o le gasoline, se masini moli po o le eletise eletise, se masini eletise, se suo pateta, se ea aisa, se masini tele, se sikulifiliu, se pamu fealise, se pafe tafe, se pamu pamu, se vai e faapaleni ai, sefe vai, suauu.

Isi taiala

Aʻo le i filifilia se pu, e tatau i se tasi ona gauai atu i ni tulaga maʻoti ma suesue ma le faaeteete.

Eletise pe uila afi

E faigata ona fai atu ma le manino e sili atu - o se uila ma lona eletise eletise. Le amataga, mafaufau i tulaga lelei ma le le lelei o ituaiga uma o afi.

Chainsaw Faamanuiaga:

  • autonomy (leai se uaea);
  • maualuga malosi;
  • umi le paʻu;
  • le mafai ona galue i tulaga tau tau uma.
Faʻafitauli:

  • mamafa;
  • sili atu le lavelave i le faʻaaoga pe a faatusatusa i le eletise eletise;
  • le manaʻomia e mataʻituina le faʻafefiloi o le suauu (aua neʻi galo e faaopoopo le suauu i le uila);
  • tau maualuga;
  • e le talafeagai mo le faʻaaogaina totonu (e le gata i le faʻaaogaina ae o le pisa foi, 100 dB faasaga i le 75 dB i le eletise eletise).
Vitio: telefoni feaveaʻi
E taua! A e galue i se filifili, e le mafai ona e faʻaaogaina penisini na teuina mo le silia ma le lua masina. A maeʻa lenei vaitau, e amata amata ona fausia i totonu (polymers and resin) (polymer and resin) (o se faiga masani lea), ona o loʻo faʻapipiʻi ai pusa kaponi i totonu o le pusa.

Vili eletise Faamanuiaga:

  • talafeagai (amata i le kilikiina o se ki);
  • māmā;
  • lamolemole ma lamolemole, ona o le leai o se viia;
  • le filifiliga sili mo le galue i totonu;
  • faigofie i le taotoga;
  • leo lemu;
  • O le tau e sili atu le maualalo nai lo laina chainsaws.
Faʻafitauli:

  • o le i ai o le maea (e le faʻaaogaina i le pipifana);
  • puipuiga tau eletise;
  • maualalo le malosi;
  • e le sili atu i le 20 minute le umi e tamoe ai;
  • E le mafai ona e galue i le maualuga maualuga (aemaise i le timu).
Vitio: manaia le masini masini E mafai ona tatou fai atu mo ituaiga uma o afi o le ai ai galuega e sili atu ona fetaui ma uiga o le tasi ma le lona lua. Afai o le mea autu mo oe o le tutoatasi - e aoga le faia o se filifiliga e fiafia i le chainsaw. I le tulaga lava e tasi, afai e te manaʻomia se meafaigaluega mo le galue i totonu ma e leai ni faʻafitauli i le eletise, o le afi eletise o le a sili ona lelei.
Aoao pe faʻapefea ona fai se suʻetaʻu pateta, pateta pateta, sulu, Fokin faʻataʻoto, taalili le kiona, suo ma le auger, suʻa ofoofogia, suo kiona, moa ma ou lava lima.

Pauna ma le tele

I le telē, o lalaga o vasega uma e tutusa. E tusa o latou vaega nei: 450/270/300 mm.

O le mamafa o sitaili o fale e mai le 5 i le 7.5 kilokalama, ma le umi o le paʻu, faasolosolo, mai le 40 i le 50 cm. E mafai ona fai mai o le mamafa poʻo le mamafa o lenei vaega e tusa ma le 6 kilokalama.

Ae o sikola tipitipi, o mea nei o faailoilo e pei ona taua i lalo: mamafa mai le 4 i le 7.5 kilokalama, o le tau aofaʻi i le itulagi o le 5 kilokalama. Turo e maualuga le 50 cm.

O faʻataʻitaʻiga o le vaega faʻapitoa e mafai ona mamafa (e aunoa ma se paʻu) pe a ma le 4 kilokalama, ae masani ona latou galulue i paʻu e oʻo i le 75 cm le umi.

E te iloa? I le 1927, na atiina ae Emil Lerp ma tuuina mai le Dolmar chainsaw. Sa mamafa lona 58 kilokalama.
Australian V8 Chainsaw na faia e Whitlands Engineering - o le chainsaw tele i le lalolagi

Filifiliga o le eletise

Mana, masalo - o le faailoga sili lea o le meafaigaluega. E faʻalagolago ia te ia pe faapefea vave ona loloto le vaʻaia o se laau, ma pe o le a mafai ona faia uma mo lenei galuega faapitoa. E masani lava 1-2 masini o le malosi e lava mo se meafaigaluega i le fale.

Mo le vaega o tomai faapitoa o loʻo i ai se eseesega tele i meafaigaluega eletise - 2-6 kW. Ae o iinei o loo i ai se faailoga e pei o le fua o le mamafa ma le mana. O le mea moni, o se mea e tasi le tipiina o laau masani i se mafanafana o le tau, ma se isi mea i se pusa tioata i totonu o itu o Rusia. E tusa ai, o le mana e manaʻomia e ese.

Filifiliga autu

O lalaga o vasega uma e tolu e foliga tutusa i le fausaga. I le faigofie, o le afi lenei (afi eletise poʻo le masini faʻapalapala i totonu) ma se ulu faʻapipiʻi, e aofia ai se paʻu ma se filifili.

Ituaiga ma le uumi o pene

Turo - o se tasi o uiga autu o le vaai. O lana filifiliga e aafia i le tele o mea i tulaga taitasi mo se galuega faapitoa.

E i ai ni pusa mafolafola mafolafola. Le uiga iloga o se paʻu vaivai - vavalalata pito. O se fofo faʻavae e fesoasoani e aloese ai mai le kickback pe a oʻo atu le filifili i le tipi. Faʻaaogā ia pene, e masani lava i luga o le fale meafaigaluega. O le lautele o le faʻaoga e faʻaaoga i se vasega faʻapitoa ma i luga o galuega tetele. Paʻe vaivai e aofia ai se paipa o talipupuni uʻamea, o le avanoa i le va o loʻo tumu i le polyamide malosi. Mo se tasi ituaiga o galuega, o lenei uiga (malamalama mamafa) e mafai ona avea ma se mea taua tele. Ulu o Tiga Faʻafeagai - Faʻapipiʻi lenei puʻupuʻu i luga o se mea faigaluega malosi tele. E faʻaaoga i le tele o avega mamafa.

E taua foi le umi o le paʻu. O le filifiliga o le umi e faalagolago i le fuaina o le malosiaga afi. O uiga o soʻo se meafaifaʻailoga e tatau ona faʻaalia le umi o le paʻu fautuaina. Laititi laʻititi (i ni pito laiti), e mafai ona e faʻaaogaina. O le faapalepale e masani lava ona faʻamaonia i totonu o faatonuga.

Ae o le sili atu le faʻaogaina e leʻo fautuaina faʻapitoa. E le gata i le leai o le malosi o suauu. E le mafai e le afi ona taulimaina, e galue i se tulaga e le mafai ona faʻafitia, lea e mafua ai ona vave faʻaleagaina ma faʻaumatia.

O le umi o le paʻu e faʻaalia i inisi, ma e mafai ona 10 "(25 cm), 12" (30 cm), 14 "(35 cm), 16" (40 cm), 18 "(45 cm).

E taua! O sea elemene o le puipuiga e pei o se talipupuni faaopoopo i luga o le faasologa o laina o tufuga Suetena e le o saunia.

Manaoga o le vaʻaia

O le vaeluaina o le mamao i le va o fesoʻotaʻiga. Faʻaalia i inisi. E 5 laasaga tetele:

  • 0,25" (1/4");
  • 0,325";
  • 0,375" (3/8");
  • 0,404";
  • 0,75"(3/4").
I totonu o meafaigaluega a le fale, e masani lava o filifili ma se laasaga e 0.325 "(mo saws up to 3 hp Pp.) Ma le 0.375" mo afi e fa-malosi. "Caliber" 0.404 "o loʻo faʻaaogaina i se meafaigaluega faʻapitoa lea e itiiti ifo i le 5.5 lita o le solofanua. O laʻasaga maualalo ma luga e toetoe lava a le faʻaaogaina.

Mo laʻasaga taʻitasi, o loʻo i ai se mea faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo fale masani o le vevesi o laau poʻo fasi vevela, mo le tipiina o lālā poʻo le vaʻaia o laau mamago, o le a lava lea e 0.325 ".

Vitio: auala e filifilia ai se filifili ma paʻu mo se uila

Afai o loʻo i ai se mea faigaluega, o le fausiaina o se pulou ma le faʻaleleia o le ea, o se fale mamoe, o se moa moa, o se vevela, o se gasebo, pergolas, o se pa, o se vaega tauaso o se fale, o se asu o le ulaula vevela ma le malulu, o se auala mai le vilov, fale talimalo,

Maua o puipuiga faaopoopo

E masani lava (aemaise lava mo tagata amata), o le mafuaʻaga o manuʻa e ono faʻalogo, pe aʻafia ai, lea e faia i le taimi tonu e vavae ai le filifili i totonu o le laau. Fesoasoani e aloese mai se mea ofoofogia mea e teʻi ai poʻo le faʻamaʻavale. Pe a filifilia se meafaigaluega e tatau ona e gauai atu i lona avanoa.

O le vevela o se tasi lea o tulaga lamatia. Malosiaga malosi e mafai ona faaleagaina ai sooga. I le taugofie o fale, o lenei faafitauli e foia e ala i le faʻaaogaina o paʻu paʻu. Ma i se mea faigaluega faʻapitoa - e ala i le faʻaaogaina o le au ma le tane mai le afi, ma faia ai se counterweight. Afai e te le manaʻo i ni gaogao faʻafitauli i le lumanaʻi, faʻalogo lelei i le auai o puipuiga malu.

Le loka, poʻo le faʻamalo loka - O le isi mea aoga, o le auai lea e faʻaaogaina ai le faʻamalosi faʻafuaseʻi i le kesi. Talu ai ona o le malosi o le silasila e mafua ai se manuaga matuia, o lenei tulaga o le a le sili atu le maoae.

Faʻaaliga faʻaopoopo ua faamoemoe e taofia le faʻafesoʻotaʻi o lima ma le faiga matautia i le taimi ole galuega. O lea puipuiga o loʻo i le pito o le ulu.

UPS Resource

O le a le mea e luluina ai se mea e avea o se punaoa mo galuega e le faʻalavelaveina, e le o iai lava lona faʻavasega tasi ma manino. I le faʻaopoopoga, o le (faʻavasegaga) e faigata i mea taua e pei o le faʻaaogaina masani, o tuutuuga e tatau ai ona galue, ma isi.

O lona uiga, e mafai ona galue ma se mea faigaluega faʻapitoa i luga o le pito i luga o ona gafatia, i tulaga sili-faigata, ma faʻatasi ai ma le meafaigaluega lava lea e tasi i se auala faʻaletonu. A maeʻa lenei mea, e le saʻo le tautala i se "tutusa o le saogalemu."

E talitonuina o se mea faigaluega faʻapitoa e iai le soifuaga o le 1500-2000 itula. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, e ese lava le eseesega o nei au gaosi oloa. O nisi tagata ua faaigoaina le faaiuga o le punaoa se mataua o le faavauvau i totonu o le afi i le 0.6 mai le muamua, o isi o lona uiga o le toe faanatinati muamua.

E te iloa? O le taitai o le lalolagi i le gaosiga o filifili, o le kamupani Siamani Stihl, o lona igoa i le enisinia o Andreas Stiel, o se Siamani e ala i le fanau mai, o le na pateni i lana mea fou faatoa maua i le 1926 - o se filifili eletise eletise.

Tau ma le lelei

O le a matou taumafai e faʻaaogaina ata sili ona lauiloa o lauiloa sili ona lauiloa. E talitonuina o latou uma e faʻamaonia uma lava a latou tau, ma o le tele o suiga i le tau o le vasega o tomai faʻapitoa o loʻo faʻamatalaina e le eseesega o loʻo i ai i le mana.

Vasega o aiga:

  • PATRIOT PT 3816 Imperial - $ 100;
  • Hyundai X 360 - $ 110;
  • Paaga P350S - $ 150;
  • PATRIOT PT 4518 - $ 150;
  • Makita EA3202S40B - $ 150;
  • Makita EA3203S40B - itiiti ifo i le $ 200;
  • Hitachi CS 33 EB - $ 200;
  • Husqvarna $ 240 - $ 200;
  • ECHO CS-350WES-14 - $ 300.
Semi-professionals saws:

  • Huter BS-52 - $ 100;
  • DAEWOO DACS4516 -130 $;
  • Eflos 137 - $ 200;
  • Husqvarna 440E - $ 250;
  • ECHO CS-260TES-10 "- $ 350;
  • Hitachi CS30EH - $ 350.
Tomai faʻapitoa:

  • Hyundai X 560 - $ 200;
  • PATRIOT PT 6220 - $ 200;
  • Hitachi CS 40 EL - $ 300;
  • STIHL MS 361 - $ 600;
  • Husqvarna 372 XP 18 "- $ 670.
Vitio: auala e filifili ai se see

Auala e faʻaaoga ai le see mo le taimi muamua

O se meafaigaluega fou, faʻapea foʻi ma se siaki pe a uma le faʻaalu, e manaʻomia se faʻatinoga faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi amataina. E tatau ona faʻaleleia le soifua tautua o le afi ma le iunite atoa.

Muamua e tatau ona e salu le filifili i totonu o se suāuʻu suāuu. Faia lenei mea e pei ona faatonuina e le kamupanī. E masani ona fai lenei mea: ave se pusa mama, tuu se tapoleni ma ufiufi ai le suauʻu, lea e fautuaina i faatonuga, mo le 4-6 itula.

Taufetuli i uila eletise - mea faigofie. A uma ona faatulaga le filifili, liliu i luga le see ma tuu i lalo mo ni nai minute. Ona faʻamalosi ai lea o le filifili - e mautinoa lava e laʻititi ona faʻaloaloa. Galulue faʻatasi ma se mea e matua le mafiafia ma siaki pe faapefea ona fesoʻotaʻi le filifili. Ua iloa nei ua sauni mo le galuega moni.

E taua! A maeʻa le afi, faʻatali mo le matagi ina ia faʻamafanafana. Seiloga e faʻamafanafanaina le filifili e tatau ona faʻalautele.
Faʻafefea ona fetuunai le faʻavevesi o le filifili o le filifili - vitio

Sini solo manaʻomia le tele o taimi ma taumafaiga.

O le faʻaaliga muamua e tatau ona faia faʻatasi ma le ulu. Afai e te amataina le inisinia e aunoa ma se avega, e mafai ona taitai atu i le vave ona ofuina. Ae e te leʻi amataina le afi, e tatau ona e faia ni faiga taua se lua:

  • saunia le paluga suauʻu;
  • siaki le lubrication mo lubrication o le filifili lea e ulufale i totonu o le pasi.
E masani lava, mo le taʻavale i vaalele fou ma toe faʻaleleia, e tatau ona faʻamuina le 7-10 tane tane i le suauʻu aʻo leʻi mafai e le meafaigaluega ona tuʻuina atu le malosiaga o tusi folau (e aunoa ma le lamatia o le toilalo). Ma o le vaaiga e tatau ona galue i le taimi nei i le maualalo o le va.

E lua ni kiliva afi o filifili filifili e leai ni vaega faapitoa e nafa ma le fausiaina. O le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i le suāuʻu lea o se vaega o le suauʻu suauu. O le mea lea, e matua taua lava le saunia o le faʻafefiloi o le suauu ma le moa le lua-kesi, i le fuainumera o loʻo faʻaalia e le tagata gaosi meafaigaluega.

E faʻaaogaina le paipa i le octane rating not less than 90. E taua tele le faʻaaogaina o le suauu maualuga. Afai o le tane suauʻu o le chainww ei ai se tapuni lanumeamata, ona faʻapipiʻiina lea o le afi o lau silasila i se mea e gaosi ai, e manaʻomia ona e faʻaaogaina se suauʻu e le faʻaaogaina. Afai e leai se faʻamalosi, ona faʻaaogaina lea o le penisini.

Aoao e uiga i mafuaaga ma metotia o le aveeseina o laau ma se tipi ma pe faapefea ona aveese se laau e aunoa ma le tipi.
Ina ia saunia le kulimi suauʻu, e mafai ona e suʻeina le suauʻu na fautuaina mai e le kamupanī, poʻo se mea e lua-tafa o le suauu mo chainsaws e pei o le JASOFB poʻo le ISOEGB. I lenei tulaga, o le vaega o le paluga o le a 1:33 (1 le vaega o le suauʻu i le 33 vaega o le uila A-92 ma le maualuga). Afai e te filifili e taofi le filifiliga i luga o le suauu na fautuaina e le kamupanī, tagaʻi i le tele o le faʻafefiloi i luga o le afifi (e masani lava ona mai le 1:25 i le 1:50).

O le isi mea e fai o le siaki lea o le lubricant alu i le paʻu paʻu. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  • siaki pe afai oi ai le suauu i totonu o le tane;
  • asiasia auala o pasi;
  • matou siakiina le lubrication o le tauaveina o le pulupulu o le taavale ma le i ai o le lubrication o le totogo ua oso.
E te iloa? O le lauiloa Soviet chainsaw "Faauoga" na faaalia i le 1955. I le 1958, na ia maua ai se pine auro i le Brussels Exhibition. O le uiga muamua o le meafaigaluega na maualuga tele ma o nisi o kopi o le sixties o loo i ai pea i tulaga faigaluega. O sea ituaiga o le mamafa e 12 kilokalama.

A maeʻa ona e talitonu o mea uma lava e masani, e mafai ona e alu i le amataga. O loʻo mulimuli mai le faʻataʻitaʻiga mo le amata malulu:

  1. Totogi le filifili ina ia liua saoloto.
  2. Tuu le see i luga o se fale malulu ma tumau ina ia aua nei paʻi atu i se mea faitino.
  3. Faʻamasa le faʻaaogaina o le filifili.
  4. Liliu le afi.
  5. Tapuni le ea ea.
  6. Afai o lau auupega o loʻo i ai se vailaʻau faʻasesega, faʻasalaga, o le a faigofie ai ona amata.
  7. Matou te tuʻuina le valve faʻataʻitaʻi i le amataga. Afai e ese le pule a lau filifili, ia toso ese le lefi ese mai le tino. Afai ei ai sau meafaigaluega ma se faʻasosologa tuʻufaʻatasiga, ia loka le leʻau i luga o se tulaga i le vaʻaia e ala i le tuleia.
  8. O le le galue (sili atu i le lima tauagavale), ave le kesi i le pito i luma ma taomi i lalo, taʻitaʻia i lalo.
  9. Laasaga le vae taumatau i luga o le lima puipui o le au.
  10. I le isi itu, toso le lima taufaʻailoga ia te oe, seivagana ua tatou lagona le teteʻe, ona faia loa lea o se manoa malosi.
  11. Tatala le tamaʻi vaalele ma fai se toe amataina o le pu.
  12. A maeʻa ona amataina le afi, matou te faʻaopopo le gas i le maualuga ma faʻaititia le pito i tua, pe a maeʻa ona tape le fuʻa amata.
Ia tuʻuina nei le galu e faigaluega mo le 5 minute i le leai o se mea. Siaki le faʻalavelave, pe a iai se manaʻoga (masani ona tulaʻi mai) - faʻamalosi le filifili.

На холостых оборотах не рекомендуется долго работать, по той причине, что в этом режиме топливная смесь поступает в мотор в минимальном количестве. При этом деталям двигателя недостаточно смазки, что пагубно сказывается на них.

Не нагружая шину, попробуйте резать тонкие сучки, ветки. Рекомендуемый режим такой:

  • 60-90 с. - работа в минимальном режиме;
  • 10-20 с. - на холостом ходу.
Затем остановите пилу и проверьте натяжение. При необходимости повторите процедуру натяжения.

E taua! Толщина дерева при работе бензопилой не играет никакой роли в нагрузке на пилу и гарнитуру. O le uta e na o le tagata galue e faia, e ala i le mamafa o loʻo ia galue i luga o le meafaigaluega. E taua tele le teuina o lenei mea i le mafaufau pe a tamoe i totonu.

I le faaiuga o le taʻaloga, e tatau ona e fetuʻunaʻi le kapeti, e manaʻomia le faia o lenei mea pe a fai le kamupanī.

A maeʻa ona e faia le 6-7 tane e te maua se filifili faʻaaogaina faatasi ai ma uiga na faʻapipiʻiina e le kamupanī.

Ia, o lenei ua e iloa toetoe o mea uma e te manaʻomia e amata galue ai i se filifili. O le tele o togafiti ma togafitiga mo galuega sili atu ona lelei o le a oʻo mai ma le poto masani. Tau lava manatua: o laina telefoni ma le eletise eletise o ni meafaigaluega matautia, ma afai e te mulimuli i faatonuga saogalemu e mafai ona e maua ni manuʻa tuga. Aua e te faatalale i nei tulafono faigofie.

Vitio: telefoni feaveaʻi

Lea e filifili e filifili: iloiloga

o se malosiaga na vaai i tau e itiiti ifo ma e sili atu ona tamaoaiga, ae peitai, afai e te filifilia, ona sili atu lea ona e faʻaalu sina mea itiiti ma faʻatau se filifili, ae le faia i Saina, talu ai o le a le aoga ia te oe mo ni nai masina. E le gata i lea, o le a le faʻafefeina o le malosi o le afi e faʻatapulaʻaina i lana talosaga, pe a maeʻa, o le a mafai ona e tipiina se paranesi i luga o se laau maualuga, aua o le a le lava le uaea. Pe, mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e alu i se vaomatua o fafie e tipi, ae e te le faʻaaogaina e pei o se eletise eletise. O le mea lea, o le a le mea e le fai atu, ae o le mea moni e sili atu le filifili, ma afai ua uma ona e filifili e ave, ona ave lea.
alexmur
//forum.dachamaster.org/viewtopic.php?p=64&sid=d2287ada41bc79eb4c7e639f3503fb32#p64
Nai lo lona le fiafia ia te oe, ou te galue i le vaomatua ma ou matamata i le toafilemu, mimitava ma leai se isi mea mo isi.
shurik35RUS
//fermer.ru/comment/1074810354#comment-1074810354
Filin Well, o le a ou fai atu

I le i ai Makit benzo ma le electro, ua ou faʻaaogaina eletise ma sili atu ... Aisea?

Ou te galue na o au, saunia se ogalaau, tasi, salu, saunia, salu, I.e. O ogalaau e sili atu ona tosina nai lo le osofaia o Benzo i le tele o taimi e "taamilo" i luga o le eleele mai le viia o le piston.

Ae toe fai, afai ou te alu i pisinisi, na o benzo

Le bachelor
//www.mastergrad.com/forums/t33875-benzo-ili-elektro-cepnaya-pila-chto-kupit/?p=424394#post424394