Aseta

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le faʻapipiʻiina ma le faʻatulagaina o le ea malulu

I lo tatou vaitaimi malamalama, pe a faʻapipiʻi soo se iunite, ma taʻitasi i lea laasaga o loʻo faʻamatalaina i le faitau selau o faʻasalalauga i luga o le Upega Tafaʻilagi a le Lalolagi, e mafai lava ona faʻapipiʻiina se ea malulu oe lava pe afai e lua tulaga e ausia. Muamua, e le tatau i se tagata ona fefe i mea maualuga pe afai e tatau ona faʻailoa se iunite i fafo o le ea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le fogafale lona fitu. Ma le lona lua, e tatau ona mulimulitaia e le fale suʻesuʻe le fautuaga, fautuaga ma faʻataʻitaʻiga a tagata tomai faapitoa.

I le asō i totonu o le tusiga o le a tatou vaʻavaʻai i le auala e faʻapipiʻi saʻo ai le ea, filifili le taimi sili, nofoaga ma meafaigaluega mo lenei mea.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le ea?

O le masini e fesiligia e pei o se pusaaisa, na o le mea mulimuli e taofia ai le malulu na faia i totonu, ma o le ea e tuʻuina atu. A leai, o le mataupu faavae o le faagaoioia o vaega e lua e talitutusa. O le pusa tioata i le ituaiga, mo se faataitaiga, o le freon i lalo o le mamafa e maua mai e se puluvaga o loʻo i totonu o le iunite i fafo o le ea i le potu faʻalautele o loʻo i totonu o le iunite. O iina, o le pusa faisuala e afua ai, amata ona vave ona vevela le vevela i pagalua.

O le faʻalauteleina o le potu, i le faasologa, o le a faʻamafanafanaina, ma o le susu mai le ea mafanafana e amata ona tuʻuina i ai, lea e aoina i totonu o se tane, mai le mea lea e aveesea ai i fafo atu o le tino. O le vai lava lea e tasi, o le mea e masani ona tatou masani ai e tulaʻi mai i le paipa o se tagata ea vaalele.

O le pusaaisa na liua i totonu o se vaega o le faateleina o le eletise o loʻo faʻaleleia ai le puluvaga i totonu o le potu o le condensate. I luga o le auala, o le pusaaisa e liliu mai se kesi i totonu o se puao maualuga, aʻo vevela. Ona ulufale atu lea i totonu o le radiator o le potu condensate, pe a faʻamafanaina e se tagata mama ma toe faʻafouina ai le suavai, ona maeʻa ai lea ona toe fai ma toe faʻaleleia le faasologa o gaioiga.

E te iloa? O le tagata muamua lava, na fausia i Amerika i le 1902, e leʻi faamoemoeina e faʻaliliu le ea i le fale lomitusi, ae faʻafefe ai le susu lea na afaina ai le lelei o le lolomi.

Le taimi sili e faʻapipiʻi ai

E i ai le manatu e faapea o le ea o le ea, poʻo, pei ona taʻua, vavaevae, e sili ona lelei ona faʻapipiʻi i soo se taimi o le tausaga, sei vagana ai le taumafanafana, pe a sili atu le tele o le tau mo i latou, ma o tau mo le faʻatulagaina, i le faasologa, o le maualuga.

I le tulaga pe a manaʻo se tagata e faʻapipiʻi se ea malulu, na o lona popolega mulimuli lava lenei vaega o le faafitauli. E tele fesili eseese e oʻo mai muamua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le potu i totonu o le iunite e mafai ona faigofie ona faʻatauina i soo se taimi o le tausaga, talu mai le faʻagasologa o loʻo faia i totonu. Ae mo le iunite i fafo, ona mafai lea e fulufulu malulu ma fulufulu taumalulu ona faia ni suiga ogaoga i le faʻatulagaga, aemaise lava pe afai latou te tulaʻi i luga.

O lona uiga, o tulaga o le toʻafilemu e oʻo mai i luma, ma e le o le tele o mea saogalemu e pei o le lelei o le faʻapipiʻiina: i le malulu e matua faigata lava ona ausia.

O le toe faʻaleleia o fale, o se mea e fatufatu ai, ma e mafai ai e oe ona teu se tupe, e aoga tele le iloa o le aveeseina o vali mai puipui, auala e fufuluina ai le paʻu paʻepaʻe, pe faapefea ona faʻapipiʻi pepa ata, auala e faʻapipiʻi ai palama i totonu o se fale tumaoti, auala e tuʻu ai se faʻaoga, auala e faia ai se paʻu laupapa i le faitotoa, pe faʻafefea ona faʻapipiʻi se moli uila, auala e faʻapipiʻi ai se faʻafefe vai, pe faʻafefea ona puipui puipui ma puipui.
Ae e tusa lava pe manuia, o le a sili atu ona faigata faafitauli i le taimi nei. O le mea moni e faapea, i le malulu malosi e toetoe lava a le mafai ona faia se masini suamalie maualuga. O lona uiga, o le vai malulu i totonu o le aisa o le a tumau ai iina, ma, i le taimi ua liusuavai, e mafai ona faaleagaina ai lana galuega le atoatoa.

O loʻo i ai pea nisi faʻafitauli faʻapitoa e tulaʻi mai pe a faʻapipiʻi se iunite i fafo i le malulu. O le mea lea, o polofesa o loʻo faʻaauau pea le faʻaogaina i le sous-zero temperatures, amata le faiga ma tuʻu ese mo aso mafanafana. Ma afai e faʻamalosia le tagata faʻatau i se faʻalauiloa vave, ona ave lea e le matai ia te ia se lisiti e leai sana tagi faasaga ia i latou pe a fai e le masani ai le faʻaogaina o le tino pe a maeʻa le amataga.

O lea e mafai ona faʻatūina le ea ma lele i soʻo se taimi o le tausaga, ae pe a fai o se vevela lelei.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

O mea nei ma mea faigaluega o le a lava mo le faʻapipiʻiina ma le faʻatulagaga o le polokalama:

  • puipui mo le iunite i fafo;
  • ni paʻu apamemea e lua o le umi manaomia i se vaega o le 6.35 millimita ma le 9.52 millimeters, e ufiufi i le afifi fagu, faatasi ai ma le gaosiga o mea-fausaga ma nati e pipii atu ia i latou;
  • suavai faʻaaogā faʻasaina;
  • laina eletise eletise e fa po o le lima (5) le telefoni feaveai i le 1.5 sikuea mita;
  • pamu lapisi;
  • tagata faʻapipiʻi ma se atinaʻe o le itiiti ifo i le 45 millimita poʻo le i ai o se taimane;
  • fua faʻatele;
  • suʻe suʻega.
O nisi tagata atamamai latou te le manaʻo e faʻatau faʻasolosolo i totonu o se faletalimalo, ae ia faʻamalamalamaina i latou lava i le fesoasoani a se pusa faapitoa na faatauina. E mafai ona i ai se aafiaga leaga i luga o le faʻatulagaina o le faʻaleleia: le lelei atoatoa o le paʻu e mafai ona taʻitaʻia ai le lūlū, ma o le a leai se aoga o le polokalama atoa.

Filifilia se nofoaga mo le faʻatulagaga

I totonu, e fautuaina le iunite o le iunite ina ia faʻatulagaina ina ia le alu atu pea le vaʻa malulu i tagata i ai. E masani lava ona iai le itu i totonu o le ea i luga o itu o faamalama.

O le mamao mamao mai le iunite i luga o le taualuga e 30 centimita.

E taua! O le mamao i le va o le taualuga ma le ea e le tatau ona itiiti ifo ma le 10 sima.
O le mea e manaʻomia mo le iunite i fafo - e tatau ona avanoa mo auaunaga saogalemu i le maualuga. O le mea lea, o le sili sili ona lelei iinei o se puipui i luga o le faapaleni poʻo se faʻaogaina e aunoa ma se afi. Afai e le mafai, ona tatau lea ona faʻapipiʻi le module i fafo i lalo ole faamalama ina ia maua ai e le matai vaega uma o le iunite.

Ma o se isi mea e sili atu ona taua: o le auala i le puipui o le auala e pasia ai le auala tele e tatau ona faia ma le le fiafia i le eleele.

I luga o iloiloga auiliiliga o le faagasologa, e mafai ona e fausia se pu ma se fagu, o se faga mamoe, se moa moa, se fale, se mea tauaso o le fale, se fale asu o le ulaula vevela ma le malulu, o se auala sima.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

O le faʻapipiʻiina o se vaeluaga faʻapitoa e aofia ai le tele o vaega, i le taimi e faʻapipiʻi ai poloka i totonu ma fafo o le tasi i le isi, ona fesoʻotaʻi lea ma le fesoasoani a se laina autu.

Mauga i fafo vaega

Pe a tausisia tulafono faatonutonu mo le saogalemu, o le faʻapipiʻiina o se vaʻalele i fafo e le faigata tele:

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani o le fausaga o le fausaga, e tatau ai ona maka le lumanai ma puʻeina i fafo.
  2. Faʻapipiʻi pito i lalo i totonu o faʻamau faʻatasi ma ulu ma faʻapipiʻi faʻatautaia palasitika.
  3. I le faʻaaogaina o le taula, e tatau ona e faʻapipiʻi ia faʻamau, ona e manaʻomia lea ona tuʻuina atu le faʻavaa i fafo, ma faʻaogaina pupu i luga ma puipui, ma e tatau ona fufusi lelei ia kipi i se pulou ufiufi.
I se taumafaiga e teuteu le avanoa i totonu o le fale, ia gauai atu i le mafai ona faia se afu, alpin slide, puna, pa puipui, moega fugalaau, vao, rose laau, mixborder, vai vevela.

Lotoina o le laupapa i totonu

Aʻo leʻi oʻo i lenei mataupu tāua, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia faatonuga a le kamupanī, o loʻo faʻaalia ai faʻapitoa faʻapipiʻi o lenei faʻataʻitaʻiga faapitoa.

  1. O le isi, e tatau ona e aveeseina le ipu faʻasolo o loʻo i luga o le tino o le iunite, faʻapipiʻi i le puipui o le mea o le ai ai le masini i totonu o le masini, ma maka nofoaga mo pu a le lumanai.
  2. A maeʻa, i le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa, e tatau ona puʻeina i totonu o le puipui pito i fafo le auala e oʻo i le 5 senitimita, e auala mai ai le laina laina. O le auala e tatau ona i ai i totonu o se puipui faatasi ai ma se pusa o le 5-10 ° i le auala. A leai, o le condensate o le a le alu i fafo, ae o le a faaputuputu i totonu o le iunite. E fautuaina le faʻaofiina o se moli palasitika faapitoa i totonu o le auala faʻasolo ...
  3. Ona vili lea o pupuni i totonu o le puipui ma toe faatulaga le mea faapipii faatasi ma totoa ma sikulima.

E taua! O le potu i totonu o le ea e tatau ona matua vavalalata, o le mea lea, pe a faʻapipiʻi le ipu, e tatau ona faʻaoga le maualuga o le fale.

Telefoni eletise

I fafo ma totonu o poloka i luga aʻe o paipa fesoʻotaʻiga paipa, o loʻo iai ni papatusi e mafai ona aveeseina lea e natia ai fesoʻotaʻiga. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi laina pito i tua ua maeʻa i latou i le atoatoa e tusa ai ma le polokalame, o loʻo i ai i faatonuga. Muamua, e fesoʻotaʻi le uaea i le potu i totonu, ona faʻapipiʻiina lea o le uaea i le pito i fafo o le paʻu i le pito i fafo, o loʻo faʻafesoʻotaʻi le pito i luga o le paʻu, ma toe faʻaogaina i le mamanu. E oo lava i le vaeluaga o le tino e manaomia ai le tasi ma le afa ialowatt o le eletise. Mo ia, e tatau ona e faia se matini patino i le tapeina aunoa.

Faʻatonuina o le tino

E tatau ona aveese mai le pusa lapisi se mea na faʻaaogaina i paipa paipa ua faʻalauteleina i le fale gaosi ma e tatau ona tapuni tapuni i se tasi o latou itu ina ia aloese mai le susu ma le pefu mai le ulufale atu i paipa.
Ma o pito o totoe e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i fesoʻotaʻiga o loʻo i luga o le pito i tua o le potu i totonu. Ona, mai nei paipa, faʻapea foʻi ma le eletise eletise, e tatau ona e fatuina se ituaiga fusi, lea e tatau ona afifi lelei ma le pVC tape. O se paipa alavai mo paipa alavai mo le condensate o loo faataatia i luga o lenei pu.

E taua! E leai se tulaga e le mafai ona mimilo le pipini i le va oi latou.
I le gasologa o le isi taotoga e aunoa ma se fesoasoani e le mafai ona faia. Faʻatasi ma ia e tatau ona e tuleiina le taʻavale e ala i le auala i totonu o le puipui i fafo, ma faʻapipiʻi le potu i totonu o luga o le faʻamalama muamua na faʻapipiʻi i luga o le puipui. E faigofie lava lenei mea - o vaʻa faapitoa e faʻamautinoa lelei le fesoʻotaʻiga. O nisi tagata atamamai e filifili e tipi paipa ma faʻamalosia o latou tulaga i se tulaga tutoʻatasi e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻatau. I le faʻaopoopoga i le faʻalavelaveina o le faʻatulagaina o le ea, e faʻapupulaina ai foʻi le lamatiaga o le fuālaʻau faʻamaʻi mulimuli mai le masini.

Faʻagasologa

I le faʻaaogaina o se paʻu mimiti, e tatau ona fufulu mamā le tino mai le susu, pefu ma isi elemene e le manaʻomia. Mo lenei mea, o le pito i tua o le fuataga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i se paipa pito i luga, ma o le ogatotonu e tatau ona tuʻuina i le pamu. Na pau nei mea uma e faia i tapuni tapuni.

Ona tatau ai lea ona tatala pupuni ma liliu i luga le paʻu moli, i le muamua 10-20 sekone, faʻasaʻo le ea mai le pasi pamu. E tatau ona faʻamamaina le ea malulu i se masini mo le itiiti ifo i le 20 minute. A maeʻa le aveeseina e tatau ona matau le manometa e tusa ma le 20 minute. Afai o le a tumau pea lana uʻamea, ona lelei lea o mea uma, ma afai e amata le pa'ū o le mamafa, ona le mafai lea ona faʻamalosi le tino, ma e tatau ona toe siaki e faʻaoga ai le fasimoli i sooga o paipa.

E te iloa? O le kamela o le mea moni e ola ai. E manava o ia i le ea vevela ma vevela, lea, e ui atu i le isu susu o le kamela, faʻafilemu. Ae o le mea aupito sili ona mataʻina o le ea vevela e sau mai se kamela, e 9 tikeri maualalo ifo nai lo le vevela o le tino.

Faʻamumu le vaalele

Fesuiaʻi polokalame pe a tuua le falemaʻi muamua na molia i le pusaaisa o loʻo i totonu o le potu i fafo. Ina ia mafai ona faʻatumu le matagaluega atoa ma le freon, e tatau ona tatala pupuni i autafa i itu uma e lua ma le hexagonal key - liquid, ona gaʻo. O le iʻuga, o le a faʻatumu uma le matagaluega i freon.

Suʻega

Mo le siakiina o le faʻaogaina o le eletise faʻaleleia ua faʻaleleia, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le vaeluaga o le vaʻaia, ona maeʻa ai lea ona faʻaaogaina le mode faataitai. Afai e le tupu lenei mea, e mafai ona e amataina le faiga faataitai mai le mamao mamao. A lelei le faʻaleleia o le ea, e tatau ona amata le suʻega e aunoa ma ni faʻafitauli.

Auala e tausi ai masini

E pei ona mafai ona talitonuina i le taimi na faʻatulagaina ai, o le fomaʻi o se mea faigata tele fale e manaʻomia ai le alu ese.

Muamua, e tatau ona e fufuluina e aunoa ma le fufulu pepa filiga palasitika o loʻo i totonu ole iunite i totonu. E tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina, ma pe a fai o le potu e pefu - ma tele taimi.

I le faaopoopo atu, e tusa lava pe o le a sili atu le lelei o le faʻapipiʻiina ma le faʻatulagaga o se vaeluaga, e leai se mafuaʻaga e leiloa le valu pasene o le pusaaisa i tausaga taʻitasi. O le leai o se mea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻapipiʻi o le compressor, o le mea lea e le itiiti ifo ma le tasi i le lua tausaga e tatau ai ona toe totogi mo le leiloa o le taimi i totonu o le masini.

O faʻatonuga o vaega taʻitasi e vaʻaia ai le vevela i lalo ifo o le zero, lalo ifo lea e le mafai ona faʻaaogaina lenei mamanu.

I le iai o ni tomai faʻapitoa ma le leai o se fefefe i le maualuga (pe a manaʻomia le faʻapipiʻiina i luga o luga o le fale maualuga), o le a mafai e le tagata faufale ona faʻapipiʻi le ea i lona lava, e aunoa ma le talosaga mo se fesoasoani mai tagata taugata.

Vitio: auala e faʻapipiʻiina ai lau vaalele

E tatau ona ou faʻapipiʻiina se ea malulu lava ia: iloiloga

Sa tuu e se uo ona matua ma ia lava i luga o le ea. O le manatu o lenei - o le a tuʻu e matua le matua, ma o le a ia tilotilo ma faia o ia lava. ioe sa le i ai iina. O le muamua air conditioner e leʻi maeʻa faʻapipiʻi, na manino lava e le mafai ona tosoina. Afai e mafai, vaai pe faapefea ona faia e matai mai kamupani. O se faʻapitoa o meafaigāluega faʻapitoa, mea tāua i le faʻatulagaga. Na lava laʻu vaai pe a faʻapipiʻi le ea i le ofisa. O le a sili atu le taugofie o le IMHO e totogi ai matai mo le faʻapipiʻi ma maua ai se faʻamaoniga.
Bioname
//homemasters.ru/forums/topic/2718-montazh-konditcionera-svoimi-rukami/?do=findComment&comment=24516
Na ave aʻu e aunoa ma le faʻaopoopoina o le ea malulu mo lenei pisinisi. Sa fesili o ia pe o le a le mea na i ai i le ea o le ea i le galuega ma ave se paipa paipa, se uila, mea mamafa ma se masini vai. O mea uma mai se manatu faatekonolosi e matua faigofie lava. O mea uma e tautau i lona tulaga, faatasi ai ma le faʻapipiʻiina o paipa ma le tuʻuina / tautau uila. O pito o paipa e tipi, feliuaʻi ma vili i faʻafesoʻotaʻi talafeagai. E fesoʻotaʻi se mea mamafa i le tautua i luga o le compressor, ma o le pamu moli e fesoʻotaʻi i ai. Ua maeʻa le ea. I le maeʻa, e mafai ona e taufetuli i totonu o le tino, ma ia mautinoa e leai se ea e totoe, e mafai foi ona e faʻamalosia. I lenei tulaga, e tatau ona tatalaina le valve i le auala, lata ane, e tusa ai ma le mea na fesootai ai le vakuumnik. Tipiʻi le tap i tafatafa o le vakuumnika, liliu ese, ma tatala le puʻu o le hex i le compressor. E foliga mai o mea uma lava. Na ou fesootai i ai i le 2 tausaga talu ai, o mea uma lava e lelei tele. O le mea na tupu i Almaty. Sa pipii paipa paipa, o lea na latou le faʻatau ai, na latou faʻatauina le faʻamau i totonu o la tatou falefaʻataua 2000-e tusa ma le 400 rubles. Aso e faʻapipiʻi ai. :)
faʻafeiloaʻi
//homemasters.ru/forums/topic/2718-montazh-konditcionera-svoimi-rukami/?do=findComment&comment=71855
O le mea lea e leai se tasi e finau moni i le mea moni e mafai ona faʻapipiʻi se fale. E le o se galuega faigata. O le faafitauli lena. Faatasi ai ma se tulaga e 95-97%, o le a suatia e le tagata o loʻo ola ai le suamalie faapea foi ma se tagata tomai faapitoa. IMHO.

E le naʻo le faʻamalosia i le taumafaiga ma le taimi faʻaalu e te faia ai oe lava ia. E pei ona ou tusia muamua. I se tuufaatasiga o mea uma e aoina, i luga o le faapipiiina o le tasi kondeya, o le a tele se taimi e alu ai, mo tupe foi, e le tauamiotonuina. O le faʻatulagaina o le a sili atu ma le tolu taimi.

Lisi talu ai nei na faʻatulagaina i le vili fafo o Verya ma le visor. Na faia i luga o le fogafale lona lua. I luga o le fogafale muamua sa tuliesea le ala. I le taimi na faailogaina ai le visa, na taunuu tamaiti i le faʻatulagaga o faasalalauga i fafo mai le fogafale muamua.

Aʻo faʻapipiʻi le visa, ona amata lea ona maka i lalo o puipui. I le lautele, faʻapipiʻiina fafo fafo, amata i le faailoga. O le tapenaina o le meafaigaluega tapena ma alu atu i le auala. I le taimi lea, sa na o le tosoina o le atigipusa i puipui ... Ma le faamaoni, faatasi ai ma avetaavale, ou te lei mafaufauina se eseesega tele.

A oʻo i le lima, o le galuega e faʻapenei:

Pchola73
//www.mastergrad.com/forums/t161732-samostoyatelnaya-ustanovka-kondicionera/?p=3879646#post3879646