Laʻau faʻasoifua

Faʻasalalauga le lelei: Euphorbia cypress (mea o le totoina ma le tausiga)

O loʻo faʻatulagaina e le fai togalaau uma se laau mo lona moega e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa ma faʻafefeina ai soʻo se tau. I le faaopoopo atu i ai, e taua le le totoina o le laau i tausaga taʻitasi pe toe faʻaleleia.

O lea la e masani ai Euphorbia cypress.

Faamatalaga faʻamalosi

Euphorbia uila (mai le Latina Euphórbia cyparissias) o se togalaau lauiloa mai le ituaiga Euphorbia (Euphorbia), le aiga Euphorbia (Euphorbiaceae). Igoa igoa: faʻafeiloaʻi, susu susu.

Ole maualuga e 15-30 cm. Lanu - lanu-lanumeamata. O le lauiloa e lamolemole po o sina fulafula. O le aʻa o loʻo i ai se fusi faʻalanulani. Steam 15-24 cm le maualuga faʻasaʻo ma lala. Laʻau lapopoa, o nilala e fesuisuiai, faʻafeagai, faʻafeʻeseʻeseʻesea, vavalalata-vavalalata. O le perianth o loʻo toesea mai fugalaau, ua faʻapipiʻiina i totonu o se faamalu e pei o le faamalu, lea e aofia ai le tele o vaega. O le laupepa samasama-lanu meamata o loʻo siomia ai fugalaau. O i latou o ni tamaitai ma alii. Afai o le tama tane e tasi le peni, ona i ai lea i le fafine se pistil ma se tamaʻi tolu-fua. O fugalaau musaina ei ai se manogi malosi.

I le tautotogo o le tautotogo, o loʻo i luga o le vaega pito i luga o le alalaʻau le faʻafefeteina o olive-samasama po o le palanila.

O le fua o se tripleshorn ovoid tuai, o lona umi e 3 mm, o lona uiga o se tamaititi laitiiti.

Manaomia luga o eleele ma nofoaga

Faʻatoʻa togavao faʻatoʻa totōina ile eleele lanu uliuli, otaota poʻo eleele papa. Afai e totō le mutia i luga o se mauga maualuga, e fautuaina ia fai se palapala eleele, e aofia ai le oneone, peʻa poʻo le faapalaga. O ia tausiga o le a atoatoa ma paleni.

E ui lava e le lelei le totogo, e sili atu ona lelei le aloese mai le totōina i nofoaga malulu, talu ai o le a vevela, maualuga ma o le a le toe faia lana galuega teuteu. E sili atu le faʻaleleia o le taʻamilosaga i nofoaga laugatasi.

E te iloa? O le vailaau faʻasolosolo o feʻau e aofia ai le paʻu ma le resini.
Na tupu tupuaga o le euphorbia i le leai o ni susu, o lea la ua iloa nei e le laau lenei le tau vevela nai lo le faateleina o le susu. E tatau ona amanaia o lenei tulaga faʻalelei o se mea faʻamalosi. O le mea lea aoga le faatapulaaina i avanoa, e pei ona i ai tulaga masani o le afaina i laau tuaoi.

Totoina ma toe gaosia o felafoaʻi

Afai o se nofoaga talafeagai mo se laau i luga o se fasi eleele ua uma ona filifilia, ona tatau ai lea ona e faamasani i le auala tonu e totoina ai spurges ma mea e tatau ona saunia mo lenei mea.

Fatu

O le totōina o perosi paina e mafai ona i ai faatasi ma le fesoasoani a fatu. O le filifiliga sili lea ona fafagaina. O loʻo faʻapupulaina laau toto i le tautotogo. Mo le mea lenei e tatau ona e totoina fatu ile laufanua i le tautoulu. E le manaʻomia se tausiga faapitoa.

Mo le matagofie ma le lelei, latou te olaola foi e Echinacea, Badan, lemonimo balm, Roses, stonecrop, lovation, lily o le vanu, St. John's wort, catnip, ginseng.
O nei tulafono e mulimulitaia ina ia mafai ai e le laau ona maua aʻa aʻo leʻi amata le tau malulu. Afai oe lūlūina fatu na e aoina oe, ona sili atu lea ona fai lenei mea i le amataga o le tautoulu. O le mea lea o le a latou maualuga aʻe. O na fatu na teuina i se nofoaga mafanafana atonu e sili atu ona leaga. O le mea lea, e tatau ona e popole i tulaga lelei e teu ai.

Auala fua

O lenei ituaiga o faʻatoʻaga faʻapitoa e faia. e ala i le vaevaeina o se togavao poʻo aʻa i vaega. I le tautotogo po o le taumalulu e tatau ona eli i luga le uterine o le laau, vaevaeina i ni vaega ma totō i se isi fasi fanua.

Auala faʻatau e aofia ai ma suluina E tatau ona vavae ese le tipi mai totoa o loʻo i ai nei, fufuluina i le vai, pe a faʻasaʻo le suavai, ma fufuluina i le carbon carbon activated i le nofoaga o le tipi.

Ma le isi, e tatau ona e totoina le tipiina o paina i totonu o le paluga, lea e aofia ai chernozem, oneone ma malala. O le mea lea o le a tupu mai ai. O le faʻaitiitia o le tausiga o le tausia lea o le susu o le vaʻaia. I totonu o le masina, latou te maua ai ni aʻa o le a saunia mo le totoina ile eleele.

O lenei metotia e le faʻaaogaina, aua o le mea muamua na faʻaalia lelei lava ia i le taimi o le totoina ma le toe gaosia.

E faapefea ona tausia se laau?

Talu ai o le sipuni o se laau toto, e tatau ona tausia lelei e le gata i le taimi o le fufuluina ma le totoina, ae faapena foi i isi taimi o le tausaga. O fautuaga faigofie o le a fesoasoani e tausia le ola o le ola i le tausaga atoa.

E tatau ona ou vai?

O le Spurge ua lauiloa mo lona faapaleʻaina o le lamala. O le mea lea, e le talafeagai le vai, na o le taimi muamua pe a uma ona totō pe afai foi e te manaʻo e faʻateleina ana mea teuteu. E mafai ona ola le vao e aunoa ma se vai, ae o le a le manaia ma lanu.

Mai le toatele o aiga o faipese i totonu o tatou latitudes i luma o togalaau e tutupu ai maa, Rhodiola rosea, talavou.

Laʻei pito sili

E fautuaina e faʻaopoopo le humus poʻo le faapalaga i le eleele i ni vaega laiti. O le mea lea, e mafai ona e tuʻuina atu le vailaʻau faʻatasi ma se vaega tatau o meaai mo le tele o tausaga. Ae afai e te le maua le avanoa e fafaga ai euphorbia, e mafai ona e faia e aunoa ma lena.

E fautuaina e le au o le Agronomists e mulch le eleele i le fesoasoani a le humus poo le sulu i le taimi o le sauniuni mo le taumalulu. O lenei fautuaga e talafeagai pe afai e toto fatu o le laau i le tautoulu. I le tulaga na faaopoopoina le humus i le totoina, e le manaʻomia le faʻamalolo mo le umi. E mafai ona e aumaia le fanua o punaoa maoaʻe i se taimi e tasi i le taimi, e masani lava e le aoga.

Teuteu

E manaomia e Euphórbia cyparissias le teuteu ina ia foliga lelei ma manino. Sili atu le lelei i le faia i le faaiuga o le fuga. O lenei faiga o le a maua ai e ia se foliga mataʻutia ma o le a fesoasoani i le isi fugalaau. E mafai ma e le faʻapipiʻiina le falepuipui, ae o le a pei o se vao.

E taua! Pe a faʻapipiʻi meaʻai, e tatau ona e faʻamalositino, faʻaaoga, fai totigilima, e pei ona maua e le laau se mea oona.

Suiga

Ole vao e le tatau ona toe totoina i taimi uma, aua e mafai ona faaleagaina ai aʻa o ona togavao. Folatalafaga fautuaina le totoina o meaola e le silia ma le 1 le taimi i le 5 tausaga. Euphorbia cypress - ogaoga faʻamalosi, lea o loʻo i ai isi atunuʻu i le tuputupu ae. O nei fausiaina le manaomia e tatau ona taofiofia ma totoina vave laau toto i se taimi talafeagai. I le taimi o le totoina o le faʻatapulaʻaina o le faʻamalama laau, fausaga o laupapa.

Togi

O le vailaʻau suʻesuʻeina e maualuga le teteʻe i le kiona, o lea e mafai ai ona tafe e aunoa ma se malutaga. E na o le tatau lava ona tipi vao mamago ma momotu mo le taumalulu. I le avea ai o se tuusaunoaga, o nisi taimi i ogaoga ma le leai o le kiona e manaʻomia ai le vevela tele o laau tetele i lala paʻu.

E te iloa? I Aikupito anamua, sa faaaoga le sua o le vine euphorbia cypress i le togafitiga o maʻi pipili, iniseti, ma manu.

Mea aoga o le cypress euphorbia

Cypress spurge e tele mea aoga:

  1. Suavai vai Cypress Milkweed ei ai mea tau vailaau faʻaleagaina: o loʻo faʻamatalaina i se aafiaga antibacterial.
  2. O loʻo i ai se mea e sili atu ona leaga, diuretic, diaphoretic, mea faʻapitoa-faʻafefeteina, faʻataʻitaʻiga.
  3. O le meli e maua mai le lauiloa, e faʻaaogaina i le togafitiga o le sclerosis, anemia. E faʻamamā le toto toto, e le faatagaina le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.
  4. Oona faʻaaogaina mo le manava, gasegase, faʻamaʻi o le manava, faʻaaoga e faasaga i fuluʻi, faʻasolosolo ai siama.
  5. TeaFaʻasusu i laʻau, latou te inu i mataupu o togafitiga o fatugaʻo, cystitis, faʻamaʻi.
  6. Mai le gout fai taele mai laʻau tipi.
  7. Faʻatau chirisi ma le suka e togafitia.
E taua! Aua nei faʻaaogaina le faʻaaloalo o se vailaau e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi. E taua le amanaia o le mea oona, ma e le gata o mea tau vailaau o le euphorbia cypress.
E pei ona tatou vaʻaia, e talafeagai lelei le ola o paopao i le amataina ma le faʻapitoa o fai togalaau. O loʻo faʻaalia e ala i le tetee atu i le malulu ma le lamala, taugofie o le tausiga, ma se algorithm faʻalelei faigofie. Faʻaaogaina mo mea teuteu, o loʻo i ai vailaʻau faʻaleagaina e mafai ona siaki pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.