Laʻau

Garden hibiscus - tulafono mo le totoina ma le ola i luga o le eleele

I totonu o Hawaii, o le togalaau o hibiscus ua taʻua o le fugalaau o le alofa po o le fugalaau o tamaitai lalelei. O le totoina o se laau i se togalaau e le aumaia ai ni faafitauli, ae o le a fiafia tele, e tusa ma le 12 cm le lautele, o fugalaau pupula mai le ogatotonu o Iuni e oo i le amataga o Setema. O le togalaau o Hibiscus e foliga matagofie i le fausaga o ata o soo se ituaiga.

E i ai ea le fugalaau o le oti?

O loʻo i ai se talitonuga o se fugalaau e maua ai le malosiaga le lelei ma e aʻafia ai le ola maloloina ma le malosi o le tagata, ma faʻalatalata atu ai i le oti. O loʻo ia te ia se igoa lona lua - o se mea e gata ai. E afua mai i le mea moni o fugalaau e masani lava ona i ai se lanu mumu, e toe mafaufau i le toto. O le isi faʻailoga e fai mai afai e togi ese e se laau ona laʻau, ona maʻi ai lea o se tasi o le aiga, ma afai e faʻasao se fugalaau muamua atu nai lo le taimi faʻatulagaina, ona oʻo lea i le oti se tasi oi latou e latalata ia i latou.

Ae ina ia talitonu i nei talitonuga taufaasese po o le fiafia i fualaau matagofie, e filifili tagata uma mo ia lava.

Ata o togalaau vao

Fiafia ituaiga

O le togavao o Hibiscus o le mutia, vao ma laau. I le malulu, e na o le ituaiga laau a Suria e mafai ona tupu, lea e mafai ona gafatia le malulu tele.

Hibiscus syrian

Ole lapisi lea e oʻo i le maualuga ole 5-6 mita. O le umi o laulaʻau lanu meamata e oʻo i le 10 cm. O fugalaau e eseese lanu. O ituaiga sili ona lelei o Diana, Pink Giant, Carneus Plenus.

Hibiscus tolu

O le maualuga o le laau e tusa ma le 80 cm. O fugalaau o lenei ituaiga e ese lava - latou te tatalaina i le taeao ma tapuni i le aoauli. O Hibiscus na fuga mai mo le silia ma le masina.

Hibiscus hybrid

O lenei ituaiga na maua e ala i le laasia o ituaiga e 3. Hibiscus hybrid o se mea faʻaleleia. O ituaiga sili ona lauiloa o Yunost, Ardens, Late.

Terry hibiscus

E ese mai isi ituaiga ma fugalaau fugalaau. O le sui aupito maualuga o Lavender Chiffon. E tele fugalaau? lanu piniki ma se moli mumu mumu.

Vaʻa i fafo

O le togalaau o le hibiscus e taatele i lau mafanafana mafana o Rusia. I le tau malulu, o le tuputupu ae o se laau e mafai foi. Ae i lenei tulaga, e fautuaina le totoina o le fugalaau i totonu o se fagu tele, lea o le a tumau i luga o le auala i le taumafanafana, ma i le taumalulu i totonu o le fale.

Taimi faʻaleleia

O le taimi mo le totoina o le hibiscus i luga o le eleele tatala e faalagolago i tulaga tau fesuiaiga. E mafai ona totoina se laau pe a le o toe i ai le tulaga o le kiona, ma e vevela le eleele. I nisi eria atonu o Aperila, ma i nisi o Me. O le saʻo lelei o le fuafuaina o le taimi sili ona lelei mo le totoina e mafai ai e le laau ona fetuunai i le eleele ma mauaa aʻa ina ia ola ai i le taumalulu na sosoo ai.

Tau ma le eleele

O le togalaau o Hibiscus ua leva ona soifua (20 tausaga pe sili atu), o lea la e tatau ona filifilia le saite ma le faʻaeteete tele. O le filifiliga aupito sili ona lelei o se nofoaga e le matagi. O tagata fai togafiti poto ua faapea mai e lagona lelei le laau i tafatafa o rosa.

O le eleele e tatau ona i ai le ele po o le leaga. E le mafai e le laau ona faʻafefeteina le gaogao ma le oneone.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le tulaueleele i nofoaga tatala

Ina ia fausia se siosiomaga lelei mo le hibiscus, e fautuaina e usitai i tulafono nei:

  1. O le tele o le toto toto e tatau ona 2 taimi e sili atu nai lo le ogatotonu o le aʻa o le laau. O aʻa e manaʻomia se avanoa tele e tupu malosi ai.
  2. I le taimi lava lea ao lei totoina, e tatau ona sasaa se alavai i le totoina o le lua, lea o le a gauai ai le susu ma puipuia ai le pala. O le mafiafia o le faʻaaogaina o alavai e tatau ona itiiti ifo i le 15 cm.
  3. Ua faatumulia le lua i se paluga o le 2 vaega o le eleele, 2 vaega o le eleele lanu, 1 vaega o le humus, 1 le vaega o le oneone oneone.
  4. Tuu aʻa o le laau i le mea e tupu mai ai ina ia mafai ai e le eleele ona ufiufi le ua. Sasaa nisi eleele ile luga.
  5. Lasaa le eleele ina ia i ai le hibiscus i le ogatotonu o le malologa. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.
  6. Liligi vai i totonu o le malologa, ma, a uma ona faʻafefiloi, fufuluina ile eleele i luga. Afai o le totoina o loʻo faʻatino i le tautoulu, ona oʻo lea i le pito e tatau ai ona mulumulu le lio poloka: o le a mafai ai e le seedling ona aua nei faʻamaisa.

Tausiga o togalaau

E faigofie ona tausia le togalaau o le hibiscus.

Lafana, susu, moli

O le togalaau o Hibiscus e fiafia i le susulu o le la. Faʻalagolago i ituaiga, e mafai ona tulaʻi i le -30 ° C ma oʻo atu i le + 30 ° C, e ui o le tele o ituaiga e manaʻomia le malutaga i le taumalulu. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le malulu o le ea mo le fugalaau. Afai e faasee atu i totonu o le potu mo le taumalulu, e tatau ona faʻasalalauina i lea taimi ma lea taimi.

Faʻasaga, pito i luga luga

E fautuaina le faʻaaogaina o le vai mafanafana mo le faʻavaivai. I aso vevela, e tatau ona faʻafeinu vai i aso taʻitasi pe a mu le palapala. Pe o le laau e tele vai e mafai ona iloa i ona fugalaau pupula ma lau lanu lanumeamata. Afai o le laʻau e paʻu ma pau, e le lava le vai.

I timuga ma timuga, e le manaʻomia e le hibiscus le fausiaina.

I le piriota mai ia Iuni ia Setema, o le faʻamaʻiina e fai ile 2 taimi i le masina faʻatasi ai ma fugalaʻau ma le maualuga o mea oona ma fuamosa. I le tautoulu, pe a sauniuni mo le taumalulu, e tatau ona sili atu le lelei o fugalaʻau. E mafai ona avea ma sega o le lefulefu o laupapa, lea e faaopoopo i le vai mo le fausiaina.

Toto, teuteuina

E le manaʻomia ni teuteuga o le vao o le hibiscus, ua na o le fautuaina ia ave faʻamago mago aʻo leʻi taumalulu. O ituaiga laau e manaʻomia le teuteu masani:

  • Vaʻaia (faʻatagaina). E faia i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata le tafe o le sua. O lala uma lava e mamago pe malulu i le taimi o le taumalulu, o lala o loʻo tutupu aʻe i totonu o le laau, faapea foi aʻa ma aʻa, ua aveesea.
  • Faʻailogaina. E masani ona faia i le taimi e tasi ma le tumama. Fugalaau e na o luga lava o pine. Ina ia mafai ona i ai se faateleina i lala laiti, e tatau ona taʻei mea tuai e le tolu.
  • Formative (filifiliga). Afai e manaʻomia, e mafai ona e faia le laʻau ma le lapoa manaʻomia ina ia avea le laau ma se vaega o le laufanua togalaau.

Togi

Vavave faʻasaʻo e aunoa ma se malu puipuia -30 ° C. A uma ona faʻamago le vaega eleele o le laau, e tatau ona vavae ese laʻau uma ma fufuluina i laʻau mago po o le vao.

O se vaaiga i le vaʻai i se tau le lelei e le manaʻomia foi se fale. I matagi mataʻutia, o le taualumaga o le a faapenei:

  1. Suavai le laau ao lei amataina le kiona muamua.
  2. I ni nai aso e vaʻaia ai le lalolagi.
  3. I le faaiuga o Novema, ia ufiufi le hibiscus i laʻau po o vao (maualuga pe tusa ma le 15 cm).
  4. Tili lala uma i le eleele ma ufiufi i se ie (spunbond, lutrasil) ma le afifi palasitika.
  5. Aʻo le vao e fai ai se tino malosi, lea e afifi i le pito i luga ma ufiufi mea i le tele o laulau.

Aemaise lava e tatau ona e faʻamafanafanaina tamaiti laiti.

Tofiga

O le faʻaleleia o le togalaau o le hibiscus e oʻo lava mo se tagata fai togalaau amata. E lua auala e masani ona faʻaaogaina:

  1. Laʻau. Faʻafouina i lenei metotia e faia i le tautotogo aʻo lei fuga. Tuu le tipi i le vai, ma o le taimi lava e aliaʻe ai aʻa muamua, ona totoina lea i totonu o le eleele. O le fatu e mafai ona totoina i totonu o se ulo, o le a i fafo i le taumafanafana uma, ma aumai i totonu o le potu mo le taumalulu ma totō ile eleele i le tausaga a sau.
  2. Fatu E totoina mai ia Ianuari ia Mati. O fatu e muaʻi totoina i le fofo o Epin ma totoina i se paluga o peat ma oneone. Ufiufi le atigipusa i le tioata ina ia tumau pea le vevela i totonu ole 27 tikeri. Tatala ma faʻamalosi le tioata i taimi taʻitasi. A maeʻa ona aliali muamua laʻau muamua, e mafai ona togi i ni ipu.

    Hibiscus fatu

    Afai ua tupu le vao laau mai fatu, ona amata lea ona tupu ae pe a uma le 3-4 tausaga.

Feteenaʻi faʻamaʻi ma meaola faalavela, mea sese faʻapitoa

O faʻalavelave osofaʻi i le hibiscus i le tele o taimi pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi fugalaau faʻamaʻi pe pe a oʻo i le eleele na aʻafia. O meaola faalafua ma masani mo le pulea o ia mea o loʻo faʻamatalaina i le laulau.

PestsFautuaina Fualaau
AphidsAnabazine, Fitoverm, sulfotate Nicotine
Spider miteFofo fofo, Lulu, Faalavelave
Greenhouse WhiteflyAktara, Karbofos, Bison
ShieldActellic

O le faamaʻi matua o le togalaau o hibiscus o fungal chlorosis. O le siama o le chlorosis o loo tauaveina e ni meaola faalafua eseese, o le mea lea, e muamua lava ona tatau ona faaumatia i latou. E manaʻomia le fuga o le fuluʻi maʻi i se isi mea, faʻamalosia le laei ma faʻavasegaina i taimi uma i le faʻamalati uʻamea.

E leai se afaina o chlorosis e mafua ona o le tele o le susu pe afai foi e ola le togalaau i le paolo. I lenei tulaga, e fautuaina le suʻeina o se mea i se la e sili atu le la ma fetuutuunai le tulaga o le irrigation.

Faʻasalaga le talafeagai, e mafai ona maʻi le togalaau hibiscus. O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi ma o latou mafuaʻaga o loʻo faʻamatalaina i le laulau.

Le faafitauliMafuaʻaga mo mea tutupu Fofo
Lea lanu samasamaE aʻafia le aʻa i le taimi o le gafaFaaaoga Cornevin mo le vave ona maua.
Fugalaau fugaFaʻailoga, leai se malamalamaSuʻe i se mea malamalama e aunoa ma ni faʻailoga
Laʻau lauulu lauuluLe lava o le nitrogen, fuamosa ma isi meaFertilize e le aunoa
Lafoaia o laʻau ma tumutumuPau le gaosiga i le palapalaFaʻaopopo le faʻamalolo faʻasa

O le togalaau o le hibiscus o le a teuteu ai le togalaau mo le tele o tausaga ma avea ai tulaga tulaga ese, aemaise lava talu ai e le manaomia e lenei fale togafitiga faapitoa.