Fua o le gaosiga

Ginnal mple: uiga ma foliga o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga

O i latou o loʻo sailia ni mea maualalo e mafai ona totoina e avea o se pa puipui poʻo le fatuina o se faʻamafanafanaga, e fautuaina tagata faufautua i le laufanua ina ia gauai atu i le faʻalelei. O se tamai laau ma se pale lautele, lea o le a fesoasoani e ufiufi ai lou fale mafanafana mai le prying eyes, puipuia oe mai ata, ufiufi mai le la, ma i le tautoulu o le a fiafia oe i lanu matagofie. E faʻapefea ona toto se laau ma pe faapefea ona manaʻomia le tausiga, o le ae aʻoaʻo mai le tusiga.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga faʻamaʻi

Cannon poʻo le maple maple (Acer ginnala) o le ituaiga o le igoa e tasi ma le aiga Sapindovye. E le o ni laau uumi tele po o se laau.

Maualuga Vaʻaia le alualu i luma mai le 3 i le 8 m.

Barelu. Poto E tupu ile lautele ile 0.2 i le 0.4 m.

Pale. I luga, i le tulaga o se faleie. E mamao le lautele mai le 5 i le 7 m.

Faʻatau E i ai se lamolemole lamolemole, valiina i le enaena ma le lanu. O laau tuai ua fetogia.

O lala. Toto, amio saʻo. Lanu mumu po o le lanu enaena.

Faʻaʻau aʻa Luga, maoaʻe.

Lea. Tetee, faigofie. Faʻasaga le umi mai le 4 i le 10 cm, lautele - mai le 3 i le 6 cm. Vaeluaina i tolu laula. O le averesi o le sea e faʻalauteleina. Faatasi ai ma le matua, o le feeseeseaiga ua itiiti ifo le iloa. O lau e ola i luga o petioles saʻo ma se umi e 3 i le 5 cm, e masani ona i ai se lanu piniki. E i ai se lamolemole lamolemole, valiina i le lanumeamata lanumoana.

Fugalaau Faʻaalia i le tautotogo - o le taimi lena, pe a fuga atoa le lau. Fai se lanu samasama lanumeamata. Laititi i le tele - mai le 0.5 i le 0.8 cm le lautele. Faʻatasia i totonu o le faʻaogaina o pepa i le tulaga o le pulumu-panicles. Ia i ai se manogi manogi manaia. O fuga e tumau mai le 2 i le 3 vaiaso.

Fua. I le faaiuga o le tau mafanafana o loʻo iai le lionfish O le umi e mai le 0.8 i le 1 cm ma le lautele mai le 3 i le 6 cm Muamua, o fua e valiina i se lanu mumu, ona lanu enaena.

Tului tuputupu ae. Faʻaalia. O le tuputupu ae mo le tausaga e mai i le 30 i le 50 cm.

Faʻavaitaimi. O lenei laau umi-i le averesi, e oʻo atu i le 100 tausaga, ae o faʻataʻitaʻiga sili, lea na faamanatuina ai le 250 tausaga, o loʻo faamaumauina foi.

E te iloa? Ua faʻaaogaina e le au Kanata le laulaʻau lauulu e avea o se faailoga o le setete talu mai le 18 senituri. Ma talu mai le 1965, na pueina o ia i le fuʻa aloaia a Kanata. O le mea moni, o le suka suka o le sili lea o le tamaoaiga tau tamaoaiga a le setete, o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o fafie, o le faʻaaogaina o suka, mo le sauniuniga o le suamalie maple suamalie.

O fea o loʻo tupu

O le mea e nofo ai lenei ituaiga o ituaiga o Asia Asia i Sasaʻe Siberia. E maua i itu i sasae o Mongolia, i Korea, Iapani, ma Saina. E tupu i luga o auvai, vaitafe. Ona o le uiga mulimuli, ma maua lona igoa lona lua - vaitafe. E mafai foi ona maua i luga o mauga, i vaomatua vaomatua.

Uiga masani

O lenei ituaiga o se mea sili ona matagofie o le meli. O le meli na aoina mai le suamalie e aofia ai le 2.5% suka ma oʻo atu i le 30% tannins.

Faamasani oe lava i meaola sili ona lauiloa: mumu, Nouei, Tatar, Manchu, Iapani, ma le pefu (Amerika).
O manu felelei latou te nofo i totonu o le pale paleni o le laau, o ana fatu e fiafia i faʻamalosi. Buds ma lala e fiafia e 'ai squirrels.

Faʻaaogaina i le mamanu

E tumau pea le teuteuina o le suavai i le taimi atoa e ola ai. O ia o se pale matagofie, o le mea muamua pe a fuga. A maeʻa ottsvetania ona teuteu e avea ma leona. O le pito sili ona matagofie o mea teuteu e tupu i masina o le tautoulu - o le a lanu samasama, moli ma mumu.

O lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina i le aganuu paka mai le XIX senituri. Faʻaaoga i le faʻavae ma le nofo tasi. Toto i luga o auvai o vaitafe, vaituloto, tafe. O ona tuaoi sili o vao, loch, fualaau faʻasalalau, kiona.

I le aganuu, o lenei meaola e sili ona taatele i Europa i matu ma Amerika i Matu. I Iapani, e faʻaaogaina i le fale teuteu o le bonesai.

Talu ai ona o lona tuufaatasiga o mea lelei, o loʻo faʻapipiʻiina ai le faʻaogaina o mea uma o faʻamalolo. Faitau e uiga i le faʻaaogaina o fua i vailaʻau masani.

Tulaga tuputupu ae

Ginnala Maple - e le o se togalaau faʻamaonia. E ui lava o nisi tulaga manaomia mo le nofoaga o le alualu i luma e faia ai. O le mea lea, e mafai e le laau ona oʻo i le tikeri sili ona maualuga o le teuteuga pe a tulaʻi i luga o se nofoaga e malamalama lelei. Malamalama le uila.

E taua! Afai e te totoina se vaitafe i totonu o le paolo, o le a le toe i ai lona paʻu i le tautoulu i foliga o lanu mumu. E pei o le tele o isi laau, o le a lanu samasama.
O lenei ituaiga e tatau ona totō i le eria e leai se moega vavalalata. Afai e le mafai, e tatau ona e tausia meafaigaluega o le suavai aupito maualuga - i totonu o le eleele e tatau ona taatia se 10-20-centimeter layer of gravel. Afai o le eleele e vaivai tele, e tatau ona faʻafefiloi paʻu i totonu. O eleele vaivai e mafai ona faʻamaʻaina e ala i le faʻaaoga i le paʻu i lalo o le eliina o humus poʻo le faapalaga (4-8 kg i le 1 sq. M).

I le tuufaatasiga o le eleele, o lenei mea e le o mamafa, e mafai ona ola i luga o soʻo se eleele, vagana ai le mamafa. O le maualuga maualuga o le pH o le 6-7.5. Afai ei ai se palapala mamafa i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le a tatau ona tuʻu le oneone i luma o le totoina o le laau. E le talia e le laau le togafitiga, e amata ona atiaʻe faafitauli. O le mea lea, e taua le faʻamautinoa e le tupu lenei mea.

Ina ia iloa po o le a le palapala mo le laau o le a sili ona lelei, faitau i le auala e fuafua ai le taua o le palapala i le eria.
Fuafuaina o le eletise palapala i masini faapitoa

E ui lava i le mea moni e iai le aʻa o le laau, talu ai ona o le mafiafia ma e tele lona fesoʻotaʻi, e masani lava ona ave le matagi, o lona uiga e le o se mea mataga pe afai e le puipuia le saite mai le lafo.

E tusa ai ma le faigata o le taumalulu, o lenei ituaiga o mea sili ona malolosi ma faʻasao i le kiona, o lea e tupu ai e aunoa ma ni faafitauli i le itu i matu.

Tulafono faʻavae

E mafai ona faia le toto i le tautotogo ma le autumn. E taua tele le saunia lelei o le lua e tulaʻi ai. O lenei faagasologa e amata i le lua i le tolu vaiaso aʻo le i tuʻuina le fatu. O loʻo viliina i le tele o le 0.7 mita le loloto ma le 0.5 mita le lautele; ua faaopoopo faʻasusu ma mineral fertilizers. Totoina o se pu mo le totoina o meaʻai

E saunia le kulimi eleele mai vaega nei:

  • humus (peppost compost) - tolu vaega;
  • fanua lanu - lua vaega;
  • oneone e tasi le vaega.
Afai e fuafuaina e ola laau taʻitasi, ona vaʻavaʻai lea o le va i le va o le 2 i le 4 m. Pe a totoina i totonu o le pa, e tatau ona mamao le 1.5-2 m.

A o lei totoina le pito i lalo o le lua e tatau ona matala lelei. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e togiina i le tele o taimi i se tui.

Afai e totō laau i totonu o le pa puipui, ona tatau ai lea ona eli se vaovao ma totōina, ma tuʻu ai se mamao o le 1-1.5 m. I lenei tulaga, e mafai ona faʻalauteleina le uluga o le ua - e oo atu i le 5 cm. Tatou teliina se faaputuga mo le totoina o meaʻai

E tatau ona filifilia le fatu i se vasega faapitoa. E sili atu le faia o se kopi lua-tausaga. E tatau ona ia ola maloloina, e aunoa ma se faailoga o le mimiti, afaina, faaleagaina. Afai e matala le aʻa o le fatu, ona e tatau lea ona e mautinoa ua lelei mea uma, ua lava le atinaʻeina ma e leai ni leona ma le pala po o isi faʻamaʻi.

Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le fatu i le vaʻa sauniuni ma faʻamautu le aʻa. O le aʻa i le taimi e tasi e tatau ona i luga o le tulaga. Ona faatumuina lea o le lua i le paluga ua saunia. A maeʻaeʻa. Totoina o le Mainini Ginnal

I le taimi lava e uma ai le totoina, e tatau ona fafagaina tele le laau, ma o le palapala i totonu o le lio faataamilosaga o le a mulimuluina e faaaoga ai peat, straw, lapnik, sawdust. Mulch ua faataatia i se vaega o le 5-10 cm. O le a ia faʻatagaina le susu i aʻa, e faʻamafana ai i latou i le taumalulu ma ia faʻaola mai le tupu mai o vao.

Afai e te manaʻo e puipuia le fale mai i faʻafitauli faʻapitoa masani, saili pe aisea e te manaʻomia ai le suamalie o palapala, aemaise lava le faʻaaogaina o faiga faʻatoʻaga.

Tausiga Tausi

A maeʻa ona totōina, o le a manaʻomia e le faʻamamafa ni taumafaiga faʻaletupe laiti, lea o le a:

  • fafaga;
  • laei,
  • tatalaina le palapala;
  • veleina;
  • lauulu lauulu.
O le a tatau ona faʻafeinu vai masani i taimi taʻitasi i le masina, i le taimi malolo - faʻa-tasi i le vaiaso, faʻaaoga mai le 15 i le 20 lita i le faʻatoʻaga. A uma ona totō, faʻafeinu i vaiaso taʻitasi, faia se vaega lua o le vai.

E taua! Pe a faʻafeinu, e tatau i le vai ona taʻele le palapala 0.5 m loloto.
A maeʻa ona faʻavaivai, ina ia aloese mai le faʻamaʻaina o le eleele i le liʻo lataʻo, o le a tatau ona tatala. O le faʻaaogaina e fai ai le papaʻu - i le 5-7 cm ina ia le faʻaleagaina le aʻa o le aʻa.

O le veleina o vaomatua o le a manaʻomia foi e faʻaumatia vao vao e maua ai le suavai ola ma meaʻai mai le paʻu.

I le tulaga e leai se fugalaʻau oona e faʻaaogaina i le taimi o le totoina, o le tausaga talu ona totoina, i le tautotogo, e manaʻomia le fafagaina o le laau. Mo lenei faamoemoe, faʻaaogaina o urea (40 g i le 1 sq. M.), Masima masima (15-25 g), superphosphate (30-50 g). Urea

I le taumafanafana, i le taimi e tatala ai, e mafai ona e faia se faʻamalaʻau lelei. E talafeagai "Kemira Universal" (100 g i le 1 sq. M).

O le uluaʻi seleulu ulu e tatau ona faia i le tausaga talu ona totō (spring). O le teuteuina o le teuteu lelei o le teuteuina lelei lelei - vave ona toe faʻaleleia. Talu ai ona o ona pupuvaʻa e tulaga ese le fausiaina o le taimi umi, ma o le ogalaau e vave ona tupu vave, e manaʻomia le tuua o le sili atu i le 7-10 cm o le tuputupu ae i tausaga uma pe a selesele ina ia ausia le maualuga o le maualuga o le pa, aʻo faʻaaloalo i ona foliga i foliga o se trapezoid. Seiloga o le a mafai ona maua se lauulu i se mamanu.

Ina ia faʻaleleia atili le faʻataʻitaʻiga ma faʻatonu lona tuputupu ae i le itu saʻo, saili uma uiga o le teuteuina i le tautotogo, autumn ma le taumafanafana.

Pe a faia ni maples i le tulaga o tuaoi, e masani lava ona selesele, e le sili atu ma le 0.5 mita le maualuga.

E ui lava i le mea moni e faapea o le vaitafe o le vaitafe o loʻo faʻaalia i le vevela maualuga o le taumalulu, o le uluai tausaga talu ona toto ona aʻa o le a tatau ona ufiufi ao leʻi oʻo i le taumalulu. E fetaui mo laʻau paʻu, laʻau matutu. A o tuputupu ae, o le a faateleina le vaivai o le taumalulu, ma o le a le toe manaomia e le laau lenei faiga.

O le maple o loʻo i ai se puipuiga lelei, ae le o le selau pasene. E mafai ona afaina mai i ni meaʻai, e faʻaalia ai e pei o ni mumu mumu i luga o le paʻu. I le toilalo, ua aveeseina ai lala mamaʻi, o nofoaga ua tipi ua ufiufi i le togalaau, ma o le laau ua sulu i le lanumoana lanumoana. Lapoʻa toto

O le malosi o le palapala o se isi faʻamaʻi matautia lea mo laau mama. Afai ei ai ni faailo o faʻamaʻi - paʻu papa mealy i luga o laulaau - e tatau ona gaogao le laau i le lime i se fua faatatau o le 2 i le 1.

Faitau pe faʻapefea ona tupu se fale (abutilon) fale.
O le vaitafe o le vaitafe o loʻo i ai le tele o tagata e le lelei le faʻaaogaina o iniseti leaga: whitefly, mealybug, faapaologa. E mafai ona faatoilaloina le lanu papala e ala i le pulumuina i iniseti - "Aktellik", "Aktaroy", "Amofos", ma isi. O le anufe ua faaleagaina e ala i togafitiga ma Nitrafen, i le taumafanafana - e ala i le "Karbofos". "Chlorophos" e fesoasoani e aveese le ata.

E te iloa? O le musumusuga a Daniel Tanielu o le a faamamaina i totonu o malala na faia mai i Amerika.
O le mea lea, o le mea taua o se filifiliga lelei mo i latou e mananao e teuteuina o latou fanua ma se laʻau matagofie, susulu ma muamua. Faʻaleleia lona lalelei i le vaitau o le vavao, aemaise lava le teuteu teuteu i le tautoulu - o le taimi tonu lea i ona lālā e mumu mumu. I le taumafanafana, o le a avea ma mea taua mo le fatuina o se ata malulu. E faigofie le ola o le suavai, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma vave ona tupu. E mafai ona ola i nofoaga ma se tau vevela, ona o le taumalulu-faigata. O lona lelei foi e aofia ai le tetee atu i matagi, vevela ma tulaga o le taulaga.

Fautuaga mo le tuputupu ae o le Ginnal maple

O fualaau o le ginnal e maua ai le tele o le tupu. O le tuputupu aʻe maualuga e maualuga tele - i le amataga o le tausaga muamua, o le totogo e oʻo ile maualuga ole 0.5 m.

O loʻo i ai se tasi toe foʻi, e manaʻomia mo hedgerows - e faʻaumatia le tuai ma lafoaʻi vave lau. Ae i se tulaga lautele, o le fale o le glenal laau e matagofie tele.

O le maualuga o le pa e mafai ona i ai - mai puipui ola faatasi ma le maualuga o le 2-3 mita i le vaeluaga ma le maualuga o le 0.5 mita.

Totoina o mamanu: o le mamao i le va o laau i le laina o le 0.5-0.8 m. Faatasi ai ma se togalaau e lua-laina, ua totoina ai laau i le siakiina, o le mamao i le va o laina 0.4-0.7 m.

Talu ai o le maualuga o le tuputupu aʻe e maualuga, o le ae manaʻomia 4-6 lauulu ulu i taimi taʻitasi. Mo paʻu maualalo e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se tipi mai pito i tua ina ia le maua ai le taʻele.

O vaega nei e taua mo le tuputupu ae: o le eleele e tatau ona mauoa i meaʻai, ma o le mea e sili ona taua, o le puipui mai le Ginnal maple o le a leiloa lona malosi teuteu i le paolo, talu ai ua faʻamaʻaina laau, o lona uiga. manaomia ona toto i le la.

Laina lanumeamata
//www.greeninfo.ru/decor_trees/acer_ginnala.html/Forum/-/tID/1181
E i ai foi laʻu Ginnala ... na latou faatauina mai (po o le 2006 po o le 2007, o faamaumauga tonu lava e lei faasaoina) ma se tamai laau na fausia ... Ina ua mavae le taumalulu muamua, sa i ai se teleisaisa tele i luga o le ogalaau agai i lalo. Sa ou maʻi mo se taimi umi lava: Na ou faʻamagoina foʻi lala ma faʻapala vave lau. O se mea i le ogatotonu o le vaitau, na ou tipi ese (pe a tatau, ma ou te le fiafia i mea uma) ona o lenei. Faʻaleleia mo le tausaga na ia vaʻaia ma le mataina. O loʻo ou taumafai e vavae ese mea uma i se paʻu ... mai le pito i lalo (e sili mai i le aʻa, pe a mafai?, E tipi ese le kiona atoa), e amata mai le amataga, ae foliga mai e le o se mea e afaina (ma o le malulu e alu i lalo). Ua i ai se mea i se ulugalii + tausaga e le malogo lava. I le tautotogo, e amata vave le tafe o le suavai !! E foliga mai ia te au, Talya *, vaai i le auala o le a toilalo ai, pe faapefea ona tulai, ona mafaufau lea i le mea e fai i ai.

Ps ma le matou potsad: Na ou vaaia se laufanua matagofie iina, ma ina ua mavae le taumalulu muamua na ou maua-50% o le mea na i ai (e ese mai i le paʻu malosi i le lapnik tree !!). I le lautele, ma taʻu mai pe a ou faatauina mai :-D

Alicesp
//www.e1.ru/talk/forum/read.php?f=122&i=316754&t=316754&page=1

Vitio: pe faʻapefea ona totoina se mea faʻapitoa