Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga ma ata o tagata na faia ni pupu i le togalaau

A oo mai le tau vevela, e tele faifaatoaga ma fai togalaau e feagai ma le faafitauli o meaola faalafua. O le taufaaleaga, e 'ai pe veleina le fua ma le uiga o le tele o mea mataʻu.

O nisi taimi e le faigofie ona iloa po o ai na teliina ni pupu i le togalaau, aua e le o taimi uma lava lenei mea o se mole. Ma e le toso ese mai e tamaloloa ia laau ma aua le togiina aʻa, aua latou te fiafia e ai iniseti.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou malamalama ai i mea e ono mafai e faʻamaʻi aʻafia ona suʻeina i le tacha ma le auala e taulimaina ai.

Loto

I le tele o auala, e foliga mai o se mole, e ui lava e telē lona lapoa, ae o le a lafoaʻi ai tua i tua pe a tutusa. O le eseesega autu lava o tagata tauaso o ni mea e fiafia i ai, ma o le taua faasaga ia i latou e mafai ona tiga ma umi.

Fusi mata e masani lava e le silia le 32 cm le umi. E i ai o latou vae pupuu, lauulu enaena. E le mafai ona iloa le siʻu, talu ai e laʻititi tele, o mata e faʻaitiitia ma natia i lalo o le paʻu.

O le vaega pito sili ona tele o le tino o le nailele o le ulu. Afai e te tilotilo i le meaola mai luga, e pei o se suo. O luma o nifo o le mole o se mea umi ma faʻafefete.

O lea ituaiga o meaola e sili ona fiafia i le pateta ma kāloti, e afaina i le kalama ma beets, aniani ma fugalaau fugalaau. E mafai foi ona faʻaleagaina isi laau totō, pei o sana poʻo pi.

E te iloa? I le averesi, o le mole o le mole e oʻo atu i le 13 kilokalama o se fualaau eseese.
E masani lava ona toso e le manu ia laau i totonu o lona afu, ma faaputu ai luga ma tuu ai le vaega pito i lalo e avea o se tamaoaiga mo le taumalulu.

O le taua faasaga i fuamoa fuamoa ona o latou ala ola e le lelei i taimi uma, ae o loʻo mafai pea. Tau lava ia manatua o loʻo i ai se kiona mole mole o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula.

E masani lava, pe a oʻo uma le togalaau, o le tagata nofo i le mafanafana e le popole faapitoa pe o ai na faia, naʻo le faʻaumatia le meaola. Ole lapisi lapoa o le kiona e tufatufaina i eleele oneone ma eleele eleʻele e lata ane i vai.

E mafai ona maua i le Caucasus, i Dagestan, latalata i vaitafe o Terek, Sulak ma Kuma. Atonu o le mea na o se manu e seasea ola i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Aoao pe faapefea ona faʻaumatia vipers ma gata i lo latou fale taumafanafana.
O le mea lea, e sili atu ona lelei le taumafai e fuafua mamao pe oe maua se mole mole mole pe leai. O le mea moni, e sili atu le puʻeina poʻo le faʻafefeina o le laisa lapopoʻa.

Goa mole mole Taui masani mole Mink of a Moorish E tele auala e faʻaumatia ai le meaʻai.

Muamua auala - faia o mailei. O lenei metotia e le aoga, aua o tauaso e atamai ma atamamai. E sili ona lelei le maua o le tuai. A e feutagaʻi ma se kiona mole, e mafai ona e togafiti poto.

E le fiafia manu i nofoaga tatala ma le matagi, o lea e mafai ai ona e eli i luga o latou pu ma fai se isi mea itiiti i le vaiaai. Tuu se mailei i le pu ma ufiufi i se mea. Filifili mai ni filifiliga se lua, o se mole mole, ioe, o le a filifili se tasi e sili atu ona puipuia ma o le a ono pa'ū atu i le mailei.

Lua ala - faʻafefe i luga o le paʻu. O le tauaso e leai se aoga i le vai. Ae afai o le eleele i luga o lau oneone ma faʻafefe lelei ai le susu, o lona uiga e le aoga lenei metotia o tauiviga mo oe.

E taua! Mo le pulea o manu, e mafai ona e valaʻau i se tagata poto faapitoa. O le mea moni, e mafai ona taugata se penny, ma o le iuga o le a faʻalagolago i agavaa ma le faamaoni a le tagata tomai faapitoa ia lava.

Tolu auala - faʻaaoga vailaʻau ma vailaʻau. Ae atonu foi e le aoga. Afai e lava meaʻai mo se mole mole i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a le vaʻavaʻai i le itu o le mea oona. Fa fa ma o se tasi o sili ona aoga o le pisa ma le ultrasound. E faʻafefe le pisa i matapeʻapeʻa. O le mea lea, o le faʻapipiʻiina o suauʻu pisa o le a le faʻateleina. O se tasi o auala pito sili ona lelei o se vibration-sound repeller.

Suʻe

O le meaola e tutusa ma se gaogao, ae e lua ona eseesega eseʻese - o se siʻusiʻu umi atu ma se fagu aluma. Suevae e lua ituaiga: o le tolotolo ma le tolotolo.

O le tolotolo e oʻo atu i le tele o le sili atu i le 7 cm ma e lanu enaena, ae masani lava o se tauvaga ma fulufulu enaena e aliali mai i totonu o le togalaau ma sili atu i le 5 cm le umi.

Suʻe Suʻe Aua neʻi faaseseina oe e uiga i le foliga mai o le manu, aua o le auala e foliga mai ai le ata i le ata e le o lona uiga o le leaga o le a itiiti. E na o ni nai aso e mafai ona eli ai le fanua atoa, ma o le vao o le a osofaʻi i patupatu.

O le tolotolo ei ai lona maualuga o le metabolism, o lea e masani ai ona ia saili mo meaʻai, ma o le taunuuga lea e maua mai ai ia togalaau, e pei o le ata o lona pu.

E fafaga le pepe i iniseti, ma o le a aoga tele pe afai o le afaina e mafua mai e le tele taimi e sili atu ona lelei. I le gasologa o le aso, na te faʻaumatia faʻamaʻi pipisi i nisi taimi le tele o lona tino.

O moa na mafua ai ona fesoasoani le lalolagi ina ia tumu i le okesene. Ae o le mea moni e faapea e masani lava ona leai se mea e tupu i luga o sea fanua - o ni faʻataʻotoga i luga o aʻa ma laau totō o loʻo tu i lona ala.

E taua! O le tauvaga e tuʻuina atu e tusa ma le 4 litters i le taʻitasi, o lea afai e te le tauina, e mafai ona faia se faʻalavelave faʻalavelave.
O mink shreds e masani lava, matua laitiiti. O le mea lea, atonu o le mea muamua, o le ae maua le taufetuli. A maea lena mea e tatau ona e suʻeina se faamoega.

O le auala muamua e taulimaina ai le taufetuli - vailaau ma vailaʻau. O mea e pei o le "Anti-Rodent" e faʻaaoga e faasaga i manu. E taua le manatuaina o le mea oona e mafai ona lamatia i peti poo tamaiti, o lea ia faaeteete ma faitau ia faatonuga mo le faaaogaina.

Lua ala - faʻafefe i lalo le mink sws. E sili atu le faʻafefe o soʻo se pu e mafua ai masalosaloga.

Tolu auala - faʻaaoga mea faitino ma se manogi manogi, ma le manogi. O selu e i ai se isu malosi, o le mea lea latou te le talia ai mea malolosi. Faʻasoʻa iʻa po o fuamoa i totonu o le mink. O le taufetuli o le a le mafai ona onosaia na mea leaga ma o le a tuua ai le mink.

O le faʻaaogaina o mailei e faʻasaga ai mea e le aoga. Ioe, ma o soʻo se tasi o nei metotia e le maua ai se faʻamaumauga e tasi le selau pasene. E faigofie lava ona toe sau i luga o lau 'upega tafaʻi, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete.

Vole

E foliga mai o se kiota masani. O le umi o le tino e le sili atu i le 13 cm Le lanu enaena, ma i luga o le tumutumu e lanu. E le pei o se tauvaga, o le a 'ai le' aʻai i lau lava seleselega.

E fiafia o ia i aʻa, vine, lau ma o nisi foi taimi o fatu o nisi laau (mo se faataitaiga, pi). E sili atu ona lelei nai lo se tolotolo - o se togalaau e mafai ona toe fanauina fanau mo le vaitau e oo atu i le 7 taimi, 5, ma o nisi taimi 12 pepe taitoatasi.

I le taumalulu, e puipuia e leo le papa o le kiona, o mea vevela e aunoa ma se kiona e le mafai ona ola. I le taumalulu, e mafai ona latou faaleagaina ia togalaau ma togalaau.

Lalo o se ata o le mink field mouse. O faʻalavelave masani e masani ona nonofo i ni vaega, eli ai lala, faʻalavelave faʻalavelave. Ae e tupu i se loloto loloto - mai le 15 i le 35 cm. O le puipuia o foliga vaaia i luga o lau fuafuaga o le masani lea o le puleaina o otaota ma le seleselega tatau. Ae peitaʻi, e tusa lava pe o le tausiaina o puipuiga uma e le mafai ona faʻamautinoa o le a le amataina lau faʻailoga.

O lea la, o le a le mea e fai pe afai ua uma ona faʻaogaina le kusi i luga o lau 'upega tafaʻilagi?

E taua! I le tulaga lautele, o auala autu o le puleaina o le taaiga i le dacha e toetoe tutusa lava mo se toso, mo se faga, ma mo le rat.

Muamua auala - maua ai se lelei, ae le o se pisa palauvale. Ioe, afai e te aveina se tamaʻi pusi, o le a le alu i le auala sili ona vave, ae o lenei metotia e mafai ona faʻafefe ese ai siva mo se taimi umi ma puipui lau fuafuaga.

E le o se tali aupito sili ona lelei le faʻaaogaina o mailei, talu ai o loʻo aoga i le i ai o na o ni nai meaola faalafua, ma o le numera o voles e foliga mai o le a faatelevave vave.

Lua ala - oona oona ma mea oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia ni sima o gypsum mago ma falaoamata poʻo isi meaʻai. O le fiafia e inu pe a uma se taumafataga, ma pipii i le manava o le manava o le a taitai atu ai i le oti. E mafai ona e faʻafefe i lalo mea e teu ai, togafitia i latou i le suka, pe faʻaaoga le mea oona o se gaioiga mamafa, mulimuli ane o le a mate le manu.

O leo e atamai, o lea pe afai e te filifilia le oona, ona sili atu lea ona filifili le mea lea e manaʻomia ona 'ai faʻatasi ai le tootoo, nai lo mea e aʻafia ai. Tolu auala - manogi ma leo. O le tele o tagata e faatauina atu ultrasonic e aoga. E le gata i lea, e le taliaina le manogi o le toeaina ma le kiona, latou te le fiafia i manogi o suauu taua. O le mea lea, e mafai ona e tuʻuina i totonu o la latou pu nut, elderberry, e oo lava i le lanu vailaʻau poʻo se fasi ie ua faʻafefeteina i le suauu taua poʻo, mo se faataitaiga, kerosene.

Fa fa - fofo o le ammonium nitrate, 3%. E tatau ona sasaaina i totonu o le lua (pe a ma le 1 le ipu) ma faapipii i luga. O Amonaia e le fiafia i le leo.

Kravchik (kiona paʻu)

O le sui o le aiga Manurers-faʻalauga. E na o iinei e ese mai ona aiga ona e fafagaina i meaai e le fiafia. O le afa o le kiona na taʻutaʻuina ona o ona manoa malolosi, na te veleina moni lava mai laau o laau.

E lanu uliuli le laʻau, e oʻo i le 2.5 cm le uumi. O lona ulu e telē ma e le mafaamatalaina, lea latou te taʻua ai o ia o Kravchik-golovich.

Kravchiki eliina i latou lava i le loloto, e matua faigata ma tele. E tupu lenei mea i le amataga o le tautotogo, i le vaitau o le paga. Ona amata loa lea e le fafine le fausiaina o le paʻu. Aofaʻi, e leʻi faʻalauteleina i nisi taimi e oʻo atu ile 70 cm i le loloto.

E te iloa? Kravchiki - tusiata moni. E i ai foi vavave o le sami i totonu oa latou pu.
Ona tuʻuina lea e le tamaititi se fuamoa se tasi i totonu o sela e sauniuni faapitoa ma oʻo mai i le tulaga, lea e sili ona matautia mo le seleselega i le lumanai. O le Kravchiki e seleseleina laau totő, tipi vao ma lala.

Mai le lanumeamata ma le lafoaia o otaota, latou te fausia ai se aofaʻi saʻo o cubes e faʻatumu ai le pu. O lenei vaega o le a fafaga mulimuli ane i luga o le pito i lalo o le vao. O le tausaga na sosoo ai, o le numera o Kravchik o le a faateleina, ma o le a toe faʻafia ona toe faia uma.

Kravchiki faaleagaina le sana, sunflowers ma, ioe, vine. O nei paluga e matua faʻapipiʻiina lelei meaʻai mo a latou fanau e mafai moni lava ona latou tipiina uma ia tipu.

E te iloa? E na o le tasi le Kravchik i le aso e mafai ona faʻaumatia le 10 togi vine.

Ina ia faʻaumatia i latou o loʻo ola loloto i le lalolagi, o vailaʻau e le aoga. I le avea ai ma se puipuiga, e mafai ona e fautuaina se maeʻa maeʻaeʻa ma loloto (60-70 cm) eli ai le saite. O lenei loloto e tatau ona lava mo mea e galo ai le taumalulu i le taumalulu. O le auala autu e faʻaumatia ai le kiona o le kiona o le aoina ma le lima.

E mafai ona e faʻamalo le eleele, faʻapipiʻi faitotoa o pupu, e mafai ona e eli faataamilo i le mea o loʻo siomia ai le nofoaga, faʻapipiʻi i totonu o togalaau e fausia ai le mutia e togafitia i mea faapitoa - pyrethroids, ae i soo se tulaga e tatau ona e aoina mai meaola ma matamata ai.

O se isi metotia aoga - o le suauʻu manogi sili ona vevela ma le taugofie, faʻafefe i le vai, sasaa i totonu o fagu, ma pe a maeʻa le kravchiki, faʻaputu ma faʻaumatia.

Le rat

Rats e matua atamai. E le gata i lea, pei o soʻo se tootoo, e matautia ona o loʻo televave faʻamaʻi. I le fale e tele taimi e mafai ai ona e maua se kuli lauulu. Tagata e taʻua o Pasuk.

E tele lava, e mafai ona oʻo i le 27 cm le lapopoa. Pasyuk e malosi tele, aau lelei. O ia lea na eliina pupu i togalaau, ae le o le loloto, ae paʻu.

O le rat e laʻititi - i le tausaga e mafai ona fanau mai ni tamaiti se 3 e oʻo i le 10 talavou i taʻitasi. O lenei pest tele o le a tau ma se fili tele pe afai e leai se mea e sola ese ai. Pasyuk e mafai ona osofaia se tagata.

E taua! Faʻaeteete - o se pasyuk faʻamalosi e mafai ona oso i le maualuga o le 2 m.

Mo le tagofia o vaisu medvedki kapisi e taua foi o le kuka kuka.

O loʻo faʻafefeteina ni o latou alofilima - na o le 10-15 cm mai le fogafale. I totonu ia i latou, o le fafine e tausia lana fanau. O le faamoega e tele lala ma pusa.

O le fafine e faʻamalosia aiaiga i totonu mo le atinaʻe sili ona lelei o larvae - tatala ma tapunia le ala, faʻapipiʻi aʻa o laau ina ia faʻamafanafana ai le faamoega. O lea la o le aʻa o laau totō e afaina foi i le lava, lea e oʻo atu i le oti.

Medvedka e mafai ona malulu i le eleele i le loloto o le 2 m, ma e mafai ona taumalulu i le vao. E masani lava o le faapalaga e alu i togalaau.

O le taua faasaga ia Medvedka, faapea foi ma isi meaola faalafua, e le faigofie. O le faʻaumatia o soupeti kuka e tatau ona faʻalatalata i ai, e taulaʻi atu i ona foliga ma masaniga. Mafaufau i ni mea e puipuia ai ma puipuia. Muamua auala - matala ma leliina. E tatau ona e taumafai e eli e le itiiti ifo ma le 15 cm le loloto. E tatau ona e faia lenei faiga e tusa ma le 3 taimi mo le vaitau atoa. O lea o le a maua ai oe ofo ma fuamoa o le pela bear i le palapala.

Laufanua ma fuamoa e ao ona aveeseina mai le togalaau - sasaa atu i totonu o se pakete poʻo se isi fagu. Ma afai e te tautevateva i luga o se tagata matua medvedka, ona tatau ai lea ona faʻaumatia - paʻu pe tipi.

Lua ala - togafiti. I le tautotogo, e mafai ona salalau faaputuga o faapalaga i fafo o le faatoaga - o le a manatu le bears i lenei nofoaga lelei mo o latou nofoaga. Vaʻaia siaki taimi, ma a maeʻa ona maua fuamoa po o se tagata matua - faʻaumatia.

Medvedka o le a sili foi ona manao i le faapalaga mo le taumalulu. I le faaiuga o le tautoulu, ia tatala i luga ni avanoa se lua e te manao e tuu ai le manua. A oʻo mai le malulu - faʻaumatia ma faataapeapeina le manulele mai lua. Medvedka e le lava se taimi e lafi ai i le eleele ma faʻaalu.

Afai ua uma ona amata le urosa, ma seia oo i le taimi o le tautoulu o le autumn e mafai ona faʻaumatia lau togalaau, ona mafai lea ona maua mai i lalo.

Muamua auala - mea faʻamalosi. Suavai e fefiloi ma le paʻu po o le fasimoli, sasaa atu i totonu o le mink i le kapustyanka, a le o le fasioti ia te ia pe togi ese foi. Ona mafai loa lea ona faʻaumatia faʻatasi.

Lua ala - vailaau ma vailaʻau. O vailaʻau e pei o Thunder poʻo Medvetoks e mafai ona sasaʻa i totonu o minks, pe faʻafefiloi ma le falaoamata saito ma faʻasolo i nofoaga e sili ona manaʻomia le puipuiga, pe latalata i le mink. E mafai foi ona e faʻaaoga le kerosene e faasaga i le vai. Tolu auala - mailei. Kapustyanki fiafia i pia ma le meli. O se fagu e iai sina pia (e oo atu i le 100 g) e tatau ona tanu faatasi ma se mau i le eleele, ma tuu ai le ua i le pito i luga.

E tatau ona afifi le isu i le gau. Medvedka e faʻaogaina i totonu o le ie ma pauu i totonu o se fagu, ma o le a le mafai ona alu ese mai ai. Pe a tumu le fagu, e mafai ona vave faʻaleagaina ia meaola faalafua.

Afai o nisi o meaola faʻapitoa o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻamaʻi i totonu o lau togalaau, faʻalogo i se tauiviga umi ma ia mautinoa e muamua fuafua poʻo ai na teli le fanua i totonu o lou fale.

E foliga mai, o nisi o auala e te le fetaui, ae mautinoa o loʻo i ai se tasi o le a alofagia. O le fofo sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o se tauivi lelei e faʻaaoga ai auala uma.