Laʻau

Fatsia fugalaau: tausi fale ma auala e toe gaosia ai

O nisi fugalaau fugalaau ua ola i luga o le teritori o le Rusia Faa-Peretania talu ai nei lava. O le fatsia lenei, e vave ona fiafia i ai tagata totō vine. O se laau faiva lea e vave ona maua le maualuga, lea e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o metotia faigata i le tausiga. O laʻau lalelei ma le pale o loʻo lelei lelei ma isi laau totō. E taua le aʻoaʻo atili e uiga i foliga o le faʻatoʻaga ma mea totino o laau totō na maua mai lo latou atunuu - Iapani ma Korea i Saute.

Faʻasologa autu

I totonu o le fale ma togalaau aina e lauiloa, e na o le tasi lava le vaaiga - Fatsia japonica, poʻo le gasegase Iapani. O le isi igoa o le aralia Iapani. E maua i le natura i luga o le talafatai i le tulaga o mea manogi e oʻo atu i le 2 mita, faʻalelei, e aunoa ma se faʻala. O laʻau e manaia, i luga o le umi, o se paʻu lapotopoto e oo atu i le 30 cm le mai le 5 i le 9 lobes. Valivali o le lanumeamata, motumotu, ma lanu paʻepaʻe pe samasama. E faʻafefea ona fuga le fatsia Iapani? Fugalaau fugalaau e aoina i faamalu.

Fatsia i totonu o le ulo

E ui lava o le Aralia, poʻo le Fatsia, e na o le tasi le ituaiga o mea na fai, o faifaʻatasi ua gaosia ni fatu ma ituaiga e eseese i le tele o vao ma lanu. O a latou mea e gaosia o le Fatsiya Japanese, o le tausiga e fesoasoani e teuteuina totonu o fale ma ofisa. E oʻo atu i le 9 laina i le pepa. Fatsia Hedera e naʻo le 5 faʻatasi ma laʻau vao e oʻo i le 0.5 m.

O ituaiga nei e iloa ai:

  1. Fatsia Spider Beth ua faʻalauteleina laʻau ma vave televave. E sili atu i le 2 tausaga, e oʻo atu i le 2 mita, e oʻo atu i le lautele o le 1.8 mita. Laʻau lapoa e iʻu i le 40 cm le tele o laulaʻau mai le 5 i le 9. Ua tuʻuina i luga o le lauulu lanu paepae. O nei laau e teuteu ai ofisa, nofoaga e nonofo ai, fale talimalo. Mai se suiga o le nofoaga, o fugalaau e mafai ona suia ai le lanu. O ata sili ona malamalama i totonu o le paolo. O le ituaiga e manaʻomia le ofuina o luga, olaga i se maualuga o le vevela o le 20 tikeri i le taumafanafana ma le 16 i le taumalulu.
  2. O le ituaiga o Aureimarginalis e iai lona pale matagofie ma lau o kulimi ma lanu meamata. I le pito o le ipu o se lanu samasama.
  3. Fatsia japonica var. argenteimarginatis ma se laʻau paepae paʻepaʻe.
  4. Fatsia japonica var. Moseri o se sikuea sikuea.
  5. Fatshedera Lice o se uila na maua e ala i le sopoʻia o le ivy. O laʻau o le lanumeamata, paʻu, ma le 3 po o le 5 lobes. O le vao vao vao e tele lona tuputupu aʻe. O le afifi e manifinifi, o le mea lea e manaʻomia ai le lagolago.
  6. Tsmugi Shibori - Fatsia na faia i le fale, lea e teuina ma totigilima - o lona sua oona. E maua e le ogalaau le paʻu ma le matua, o laʻau e faʻaalia ai le tele o lanu paʻepaʻe.

Fatsia Shefler

Fatsia Sheflera o se fugalaau totonugalemu lauiloa ma uiga matagofie. O le tausia o ia e le faigofie. E le taliaina e le laau le leai o se malamalama ma le maualalo o le vevela.

Fatsia Samurai

O le aganuu e oʻo i le 1.5 m. Fatsia samurai e masani ona maua ai fugalaau lanumeamata pe a ola aʻe i totonu.

Fatsia variegate

O lenei ituaiga o loʻo i ai se pale papaʻe, e aofia ai lanu lanumeamata. Fatsia variegate e manaʻomia le fafagaina masani. Aua nei faatagaina le gaogao o le eleele, faapea foi ma le faga. Oʻuga le lelei, o le faʻamaʻi e mulimuli i soʻo se soliga o le puleaina o le suavai o le lalolagi, lea e tatau ona malamalama i se uiga faʻaituau.

Aiga Tausi

Fugalaau Catharanthus: tausiga ile ma auala e toe gaosia ai

I totonu o se potu Fatsia, o le fugalaau e fiafia i nofoaga susulu i se malamalama masani, ae aunoa ma le susulu o le la. O le uiga lenei o faʻataʻitaʻiga ma laʻau faʻafeʻaiga. I le tulaga o le lanu meamata, o le avanoa i luga o le faamalama i matu e mafai.

Iapani Fatsia Bloom

O eleele masani e talafeagai mo aʻa, pe a fautuaina e faaopoopo le oneone poʻo le vermiculite. E manaʻomia le alavai, e tatau ona 1/3 o le koneteina.

Faʻamamaga o le ea

Fatsia, o lona fale tausi tausiga e manaʻomia ai le lava susu, fiafia i faiga e pei o se mafanafana ma le faʻaleleia. Ona tupu lelei lea o le aganuu, e ui lava e le tele ni mea e manaʻomia e le vai i le siosiomaga. Faatasi ai ma le ea malulu, ua faaitiitia lona malosi. O le faasolosolo o laulaau ua mou, ua amata ona malogo o latou pito. O le tulaga manaomia o le 50% e ausia e ala i le totoina i le tasi i le 2 po o le 2 aso.

Faʻasa

Fugalaau ile totonu Ole fatsia fugalaau e manaʻomia le faʻasusu masani. O le faamamaina o le eleele e faia pe a maeʻa le palapala i le 2 cm. I le tautoulu ma malolo, o le tele o le vai ua faaitiitia. O le tulaga e ese ai, afai e te faʻamago le eleele ia le itiiti ifo i le tasi, o laulaau atonu o le a le toe toe foi atu i lo latou tulaga muamua. O le maualuga o le susu o se mea e afaina. Atonu e maʻi le fale. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e tatau ona fafaga Fatsia. O fugalaʻau faʻapitoa e ese mai i le tele o meaʻai.

Taua! Aʻo taumalulu i le malulu, e le manaʻomia le laei. Afai e sili atu le maualuga o le latou talosaga, o le faaitiitia o le a faaitiitia i le 1 taimi i le masina.

Lulu

O ia laau e pei o le gaʻo ola i le tulaga sili ona lelei mo lea, mai le 17 i le 21 tikeri. I le malolo, o lenei tau aogā e faʻaititia i le 15 tikeri.

O fua o Iapani Fatsiya

O nofoaga e nofo ai e le o taimi uma e tutusa ai tulaga. E manaʻomia le faʻavaveina o le fatsia species japonica, ae e le gafatia faʻataʻitaʻiga.

Teuteu

Mo le fausiaina o se vaomatua, o pine pine. O le teuteuga e faia i tausaga taʻitasi, filifilia se amataga o le tautotogo mai vaitau uma. Ua aveeseina lala tuai, mago ma tele. Soifua maloloina e tatau ona faʻapuupuuina e le 1/3. O se faʻamalosi lea mo le fausiaina o tipu. O le taunuuga o se togavao ma se pale matagofie. O pito i luga e faʻapipiʻiina i laau laiti pe afai latou te soona alu i luga. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻatupuina le tupu aʻe o lālā lalata.

Faʻalogo! E mafai ona maua mai le sua oona pe a tipiina. E pipii i le paʻi, e mafai foi ona mafua ai ni allergies. I le tulaga o paʻu paʻu, fufulu lima lima.

Totoina o laau

O se faailoilo o le vaega eleele lalo ifo ua tupu tele tele o foliga mai o aa na maua i totonu o pupuni o le ulo. O le faʻaogaina o auala e aofia ai le aveeseina o se laau mai se atigipusa ma se paluga eleele. Faia se asiasiga mo le faailoaina ma le aveesea o nofoaga ua faaleagaina. O le isi ipu e filifilia 2 cm sili atu. I le pito i lalo o alavai ma se vaega eleele. I le i ai o se laau toto, sosolo le eleele faaopoopo mai itu. Mo le ola, E tatau ona faia muamua le pala i le paolo.

Faʻatauga auala

Fugalaau Cordina: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia
<

Mo le toe gaosia, e tele auala: fatu faʻamaina o fatu ma se auala vegetative.

Laʻau

Mo lenei metotia o le toe gaosia fai le itu laau. Ua vavaeina paranesi ina ia tofu fasipepa ma le tele o pulumu, ma tuu i totonu o falaoamata ua fefiloi ma le oneone. O le microclimate o le a lelei pe afai e te ufiufi le tipi ma faletupe. E manaʻomia foi le avanoa i le ea, lea e maua i le faʻavaveina o le ea. Manaomia ma fafaga. A oʻo mai laulaʻau, e mafai ona mafaufauina o lapisi. Ona latou nonofo ai lea i totonu o fagu.

Fatu

O le tautotogo ua manatu o le taimi e sili ona lelei mo le luluina, e pei ona oʻo mai le aso i le umi, ma e le manaʻomia le moli. E le gata i lea, o le toʻatele e manaʻo e faʻaleleia le vave totoina o mea totō pe'ā maeʻa le seleselega poʻo le faʻatauina - e vave ona leiloloa le germination i le taimi. Ua fautuaina muamua e tausia fatu i le vai faatasi ai ma se faatupulaia o le tuputupu aʻe e faaosofia ai.

E le gata i lea, latou te gaoioi i laasaga nei:

  1. Faʻaleleia eleele. Mo le faʻatoʻaga i totonu ole fale, e mafai ona e faamamaina ile ogaumu poo le uila. E leai nisi mea manaʻomia.
  2. O pusa o vaomatua o loʻo tuʻuina i le pogisa i le vevela o le 13 tikeri C.
  3. A maeʻa le masina, ona siitia lea o le koneteina i le malamalama, faʻalautele le vevela i le 3 tikeri.
  4. Pe a aliali mai lau laʻau moni, e lua lau laau.

Ua ola Catsia mo le isi ono masina, ona totoina lea i se nofoaga tumau. I le taimi lava e tasi, latou te sopoia ai se mea eleele, puipuia o aʻa.

Tuʻu

O le toe faʻaleleia e ala i le taotoga e faia i le tautotogo. Mai le ogalaau, e tatau ona e aveese le atigi ma faapipii i luga le mutia. Mai luga o mea uma e ufiufi i se ata ata o le cellophane. E taua le faatumauina o le susu. E foliga mai o aʻa o le a mafai ona vaaia e ala i se afifi manino. Seisi laʻititi maualalo le tipiina o le laau ma totoina i totonu o se isi atigipusa.

Vaʻaiga faʻapitoa

<

Ua tipi le pou i luga o le eleele, ua ufiufi i moss susu. I le masani ai susu, o le a aliali mai pine.

Fugalaau fugalaau

Bouvardia fugalaau: tausi fale ma metotia o le toe gaosia
<

O vailaau leaga e maua i vaega uma o le fugalaau. A uma ona paʻi le vao, fufulu ou lima i le fasimoli.

Fatsia Iapani e alofa i tausiga lelei ile fale. Fatsia fiafia i le lalolagi atoa o se tasi o fale matagofie pito i totonu. Laʻau tele e mafua ai le alofa mai le au faifaatoaga ma le au tusitala. I le iloaina o lenei mea, o faifaatoʻaga na totoina ituaiga fou, ma faʻaalia ai uiga teuteu. Le teuteuina o totonu i se laau, e manaʻomia ona e faʻaali atu sina tausiga i aso taʻitasi.

Vitio