Laʻau

Fale tausi fale fugalaau alpine violet

Alpine violet (cyclamen) o se laau mataʻina e fuga mai pe a taoto le kiona i fafo o le faamalama. O le mafuaaga lena na maua ai le fugalaau. O le fanau mai o le afa o mauga. Ua totoina e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga fou e eseese i foliga o lau, mamanu i luga o latou, ma le lanu o fugalaau. O le violet alpine e mafai ona tupu aʻe e pei o se fale totō poʻo se togalaau.

O le ā le foliga o le violet alpine?

E tupu mai le toto mai le fatu, togavao. O le tagata matua e iai lona maualuga e oo atu i le 30 cm. O lau o loʻo i luga o le lanu mumu-lanu enaena. O fugalaau e lima-faʻafefeteina, faʻaloloa i luga o fuālaʻau umi.

Na totoina e le au faʻatoʻaga 22 ituaiga o violets alpine, lea e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • lanu viole (Europa - Cyclamen purpurascens);
  • Peresia (Cyclamen persicum).

Faʻafiafia tele

Mo vailaau o loʻo tutupu aʻei totonu o fale e tuʻuina atu i le laulau.

Cyclamen ituaigaLaʻau totoVaitaimiFugalaau faʻamatalaga
Malala, Persian, Vaʻaleletulaga masaniTesema - Metamai fugalaau lanumoana, foliga le masani, piniki
Lulu, Persian, uilae oʻo atu i le 30 cmfuga 4 masinafugalaau lanumumu, pito i lalo o petal
Vitoria, Persian, hybridavegaTesema - MeO peti Terry, lua-tone: paepae i le pito i lalo, pito i luga o le kulupu
Maurice Dryden, Kostulaga masaniTesema - Matieseese lanu, o le faavae o petals ei ai le tamaoaiga mauoa
Roseum, KosavegaTesema - Matilanu piniki ma se mata lanu

Ina ia mautinoa le atinaʻe saʻo o le fugalaau i le fale, e tatau ona e iloa po o le a le togi e tatau ai.

E ese le matagofie oi latou

O le tala i le lauiloa o le cyclamen na amata i totonu o le nuu laiti o Kanata o Delhi. I totonu, ina ua i ai se paʻu mataʻutia i le tamaoaiga, na tatalaina ai se faleoloa fugalaau. O le fugalaau muamua sa ofoina atu i tagata faatau o le uila na ave mai mauga. O lea ua avea le faleoloa fugalaau o Farmley Flowers ma faletalatu tele lea o le fiaselau o cyclamens, o mea e le masani ai ituaiga lanu eseese, e fuga mai i le pau.

Vaega o le tausiga o violet alpine i le fale

Aʻo vaʻavaʻai atu i le uila malulu, e foliga mai e ita o ia ma fiafia i le mafanafana. Ae e le o se mea le aoga le uluaʻi upu o le igoa "Alpine". O le fugalaau e fiafia i le malulu ma le malamalama, o le mea lea, i luga o le windowsill, lea e pasi ai le mafanafana tutotonu, o se fugalaau ma se viole alpine e leai se nofoaga. E tatau ona tuʻuina i totonu o le potu malulu ma luga o le faletusi.

Lulu

Uzambara violet - tausi aiga

I le natura, o violet alpine e maua mai ai ni galu i le taimi lava e leai ai se kiona e maua ai le mauga. I totonu o le potu, o le fugalaau e tupu lelei i le vevela o le 10 -15 tikeri. I le taumafanafana, e tatau ona aveese le ipu mai le la susulu.

Malamalama

E fiafia le laumei mauga i le malamalama, ae o le susulu o le la e leaga ai. O le mea e sili ona lelei o le a avea ma faamalama o loʻo i le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le tafa. E le lava le malamalama i faamalama i matu o le violet alpine. I totonu o le potu i saute, e mafai ona tuʻu ese le fugalaau mai le faamalama.

Faʻasa

Vai le fugalaau ma susu, puipuia le vai. O le vevela o le vai e tatau ona maualalo ifo nai lo le vevela ile potu. A maeʻa le lanu, faʻaititia le vai.

Faamatalaga faaopoopo! O le tele o fai togalaau e faataitai le suavai mai se pale.

Lafoaia

Aʻo leʻi amataina le ulu, e mafai e le tinamatua cyclamen ona maua se malulu malulu - moli. O lenei faiga e faʻaleleia ai le maualuga o le potu ma faʻaitiitia ai le vevela.

Faʻasalaga cyclamen

Soo

O le eleele mo le totoina o se laʻau matagofie o se faʻafefiloi o ni vaega, lea e faigofie ona saunia oe lava.

O mea nei e tatau ona faʻafefiloi:

  • humus (1 vaega),
  • oneone (1 vaega),
  • peat (1 vaega)
  • pepa palapala (2 vaega).

Fai mai tagata fai togafiti poto, e mafai ona taofiofia le paʻu.

Faʻalogo lelei! E taua tele mo le cyclamen le tuʻuina atu o se eletise faapitoa o le palapala. E tatau ona i le 5-6 pH.

Laʻei pito sili

E tatau ona e fafaga le vao ao leʻi tupu, pe a tupu lau lau. E mafai ona e suʻeina minerale poʻo fugalaʻau.

Pe a fafagaina, e tatau ona matauina le faʻanatinati - tasi i le vaiaso.

O le a le taimi ma pe faapefea ona fuga mai le violet alpine

O le tele o ituaiga o violets alpine e lafoaia le lanu ma le oʻo mai o le tautoulu. Mo le totoina vave, o se mea e manaomia foi e manaomia ai se tele o meaʻai, o se vevela o le ea, susu ma le moli.

Cyclamen: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia

O fugalaau Cyclamen e ese i le lapopoa ma lanu lanu - mai le paʻepaʻe paʻepaʻe e paʻu ma se lanu uliuli, lanu viole.

O talotalo e toe faʻafoʻi ma pei o apaʻau o le pepe. O pito o petals e mafai ona faigofie, vaneina, tusi i se taula, faatasi ai ma le lautele o laufanua.

Eseese ituaiga o cyclamen i totonu e le tupu i le taimi e tasi. E fiafia le cyclamen Peresia ma ona fugalaau i le taumalulu, ma fuga mai Europa i le taumafanafana. Afai e mafai e Peresia ona togi fugalaau i le vevela o + 10 ° C, ona fuga mai ai lea o le cyclolamen Europa, tusa lava pe i luga o le thermometer + 23 ° C.

Mo se faʻamatalaga: na fafagaina e faifaatoaga ituaiga o violets alpine e mafai ona fuga i le tausaga atoa. O nei mea e masani lava o ituaiga o ituaiga.

O le faataamilosaga o le olaga o ituaiga eseese o violet alpine e tutusa: o foliga vaaia o laulaau, fugalaau e tasi, fufuluina o laau, faamamaina o laau, o le faaputuputuina o mea e manaomia mo le taimi malolo.

E faʻafefea ona faʻalauiloa le violet alpine

Fugalaau fugalaau: faʻataʻitaʻiga o tausiga o fuga i le fale

Fugalaau fugalaau fugalaau (o le isi lea igoa mo violet alpine) i ni auala se lua - fatu ma tipi.

Uluaʻi lau

Fatuina fatu

O le tuputupu ae o violet alpine mai se fatu o se faagasologa uumi.

Muamua e tatau ona e faia le fugalaau e fua mai, ma mo le mea lenei e tatau ona e faʻafefeteina le laau. I le amataga o le faagasologa, filifili se fugalaau ma tuʻituʻi atu. O le a lele le pollen ma faʻalelei i isi fugalaau.

A maeʻa le palota, o le a aliali se pusa pe a mavae sina taimi. O le taimi lava e amata ai ona paʻu i lalo, e tatau ona filifilia, mago ma siaki fatu mo le germination. Ina ia faia lenei mea, fai se 5% o le suka ma tuʻu i lalo fatu. Germinating fatu o le a goto i lalo.

Faʻalogo! Sili atu ona toto fatu na aoina 1.5 -2 tausaga talu ai.

Pepa fualaau e faʻaaogaina mo le faʻamaina o fatu.

Faʻasogaina o ni afifi

O le cyclamen Alpine e mafai ona faʻaleleia e se rosette i luga o le aʻa. O le tuputupu aʻe e tatau ona tipi ma toto i le eleele fou. E faigata ona faʻapipiʻiina le laau faʻamaʻi mai laulaʻau.

O se tagata e fugalaau, e fiafia e uiga i le totoina o cyclamen, e mafai ona taumafai uma metotia o le toe gaosia ma faʻaaoga le sili ona manuia i lana faiga.

Suʻeina pe'ā maeʻa faʻatau - tusi lesona

Alpine violet (Cyclamen) e le fautuaina ina ia toe totoina loa pe a uma ona faatauina.

I le tausaga, o le taimi lava e oʻo mai ai pine muamua i luga aʻe o le pulou, amata le totoina ma mulimuli i le faʻamatalaga:

  • o le fugalaau e tatau ona 2 cm le maualuga nai lo le pulou;
  • eleele e fai ma sui o le faʻafefiloi o peat, oneone, sphagnum lemu, vermiculite ma malala e mafai ona faʻatauina i se faleoloa fugalaau;
  • faalauteleina le omea o le a manaomia mo alavai;
  • se alavai, o se vaega o loʻo sasaa atu i totonu o le fugalaau ma se mea malulu;
  • Cyclamen tuber o loʻo tuʻuina i totonu o se fugalaau (pe tusa ma le 1/3 o le faʻamaʻi e tumau i luga o le eleele);
  • ua sasaa le eleele ma pipiʻi;
  • o le laau ua totoina ua faʻafeinuina i se vaivaiga vaivai o le manganese.

Mea taumafa taumafa e mafai ona faʻatinoina pe a uma ona amata ona tuputupu ae lau laititi.

Totoina o se pusa

O ni faʻafitauli faʻafitauli i le tupuina o violets alpine

Alpine violet e manaʻomia le tausiga lelei i le fale. E matua nofouta lava o ia i mea sese ile tausiga.

Maʻi

E tele faʻamaʻi e mafua ai le le fiafia o le sui o le fuga i totonu.

E mafai e le scum ona faʻafefeteina mataʻu - o lona uiga e vevela le potu, e le lava le susu.

O le fugalaau e mafai ona tupu mai le susu. I lenei tulaga, ua fautuaina ina ia aveese le vao paʻu, togafitia le vaega faataitai i le fungicide.

Faʻalogo lelei! O aʻafiaga mafuaʻaga o fusariosis e aʻafia ai toto toto o le laau, lea e ono mafua ai le oti o le fugalaau. E tatau ona sosolo i se vaifofo o le faavae, o le suavai e tatau ona faia "i lalo o le aʻa".

Pests

E mafai ona osofaia faʻamaʻi a Europa e faʻamaʻi.

  • O le elephant beetle, i le nofo i luga o se fugalaau, e gaosi ai laulaau, ma o fatu o le a avea ma meaai mo ona aʻa. O le tauivi o se ituaiga meaola faalafua e faigata.
  • E mafai ona e tauivi ma se paʻu (aphid): aveese tagata matutua ma o latou aʻa, togafitia laulaau i se fasimoli ma se iniseti.

Isi faafitauli

O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e popole pe a fua lanu samasama o laʻau. E masani lava: o se fugalaau o loʻo sauniuni mo se setete malolo. Atonu o le laau ona o le leai o se avanoa i totonu o le ulo, ona o le faʻamamaina o le eleele. E tupu e vavalalata ia ponuncles. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻalauteleina le faʻasusu.

E mafai e le Cyclamen ona fiafia e le gata i totonu o le fale. Fugalaau ua faateleina le tuu o violets alpine i totonu o moega fugalaau. E foliga maualuga i luga o se faapaleni e afifiina ma le ivy. O le tuufaatasiga o le cyclamen faatasi ai ma laau teuteu i totonu o se laau totogo ua avea ai le taua tele. O le cyclamen bloom o se faʻaaliga o lagona alofa uma lava. Afai e te tausia lelei fugalaau, o le a aʻafia ma le matagofie matagofie mo le tele o tausaga i se laina.