Fua o le gaosiga

Auala e faʻaaoga ai le sipuni arasi mo togafitiga faafomaʻi

I lalo o tuutuuga o se tau Siberia faigata, i le tele o seneturi o filifiliga masani, o na laau toto na mafai ona faaputuputu tomai talafeagai ma mea totino mo le ola ai i eleele mataʻutia sa ola. Faʻasalaga i aʻafiaga masani o le tuputupu ae o le tele o sui o le fugalaau i le lotoifale, o le arasi Siberia e foliga mai o se malosiaga tele, ola maloloina ma malosi i totonu e mafai ona fetufaai ma se tagata. I le faaopoopo atu i laʻau lelei e lauiloa ma laau faʻamaonia faatuatuaina, o le arasi o se puna o le mea e taʻua o le turpentine, lea o le a tatou talanoa i ai.

O le a le sua

O le arasi o loʻo nofo i totonu o tagata e taua o le sap. O lenei vailaʻau na maua lenei igoa mo ona vailaau faʻaleagaina, lea ua leva ona iloa e Siberia. Uiga aoga o le resin ona o le fausiaina o le okesene le lelei i le taimi o le photosynthesis. O le natura resin e aliali mai i luga o se ogalaau e pei o se taunuuga o le suavai o tafe i totonu.

E te iloa? O le suamalie o le resini na maua mai i le coniferous trees e oʻo atu ai i le fausia o rosin e masani tele i le 'eletise.
O se vailaau faapena e aoga tele mo le laau e fatuina ai lona lava puipuiga masani e faasaga i meaola faalafua ma microbes e le o se mea e le masani ai ona 'ai pe ola i le tau o punaoa i totonu o arasi po o isi laau o le coniferous i le tulaga o le faaleagaina o lona paʻu.
O le conifers e aofia ai le pseudo-hemlock, araucaria, yew, laʻau masani, lanu, lanu lanumoana, uila, larch, juniper.

Vailaau faʻamaʻi

Turpentine ei ai le isi igoa - turpentine. O nei mea totino e puipuia ai le paʻu o laau, faʻafetai i le phytoncides o loʻo iai i totonu, o suauu taua ma mea faʻalavelave.

O le tuufaatasiga o le arasi arasi e aofia ai mea faapena:

  1. Tar: acene, resins ma isi mea tutusa faapena ma igoa taua faapitoa - e oʻo atu i le 70%.
  2. Matagofie: vailaʻau masani o monoterpenes (pinene, limonene, camphen, phellandrene ma isi). Turpentine e gaosia mai nei mea ma mai le 30 i le 35% i le sida.
  3. Neutral: pusa ma meaʻai, lea i le tele o vaega, o se vaega o mea faalilolilo o le tele o conifers. O mea o loʻo aofia ai i ia ituaiga mea mai le 5 i le 10%.
  4. O le malologa: e sili atu le maualuga o mea aoga gaʻo ma a latou vaega i se aofaiga itiiti - 0.3%.

O le lau mai le paina ma le paina e ese lava le ese mai le arasi i le tuufaatasiga ma meatotino.

Aoao foi e uiga i meatotino faamalolo o le pine pine.
O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi faatasi ai ma le resini arasi.

Resini ituaiga

E tolu ituaiga o lenei oloa faamanuiaina, lea e faʻalagolago i metotia o le aoina ma le gaosiga:

  1. E le mafai ona vaʻaia e le lima mai ogalaau. O lenei resin e masani ma e sili ona vavalalata i le natura, ae aofia ai mea le mama i le ituaiga o laʻau, ituaiga uma o vao vao.
  2. Faʻamaʻa (faʻamaʻe). O mea uma e manino mai le igoa - ua liusua le sua ma ua vavaeese mai ituaiga uma o ese mai fafo. O le aoina o le resin o se faiga e galue malosi, ma o le mulimuli ane gaioiga o le a faʻaopoopo atili ai le tau o le mauaina o le oloa mulimuli.
  3. Tuʻu. Auala e faʻapipiʻi ai le faʻaaogaina o meafaitino mataʻutia, lea na fasia ai le tele o laau. Ina ia faʻamalosia le faʻapipiʻiina o kesi, o loʻo faʻaaogaina se mea e le mafai ona faʻaaogaina - o se vaega o le ogalaau ua faʻamamaina o le paʻu o loʻo faʻavaeina ma o vailaau e faʻaaogaina, lea e mafua ai le faʻavaveina o le gutu i luga o nofoaga manua. O vailaau faʻasaina e masani ona i ai le pulu pīsia poʻo le sulfuric acid, o nisi o nei "mea faʻaolaina" e ulu atu i totonu o le resini ma faʻaumatia ai ona mea aoga uma.

E taua! A e faʻatau le resin, e tatau ona e iloa tonu lona amataga ma talitonu i le kamupanī ma le tagata faʻatau e aloese mai le taugata ma le le aoga.

Mea aoga

E pei foi ona talafeagai i sauniuniga faafomaʻi, o le sap e tele ona aoga aoga - e aunoa ma le leai o se mea na te maua ai le igoa "tautala".

O loʻo i ai faʻamaumauga faʻamalolo o loʻo i lalo o le Cedar resin:

  • antiulcer ma faʻamaonia mo le gastrointestinal tract;
  • antioxidant, faʻapipiʻiina ma faiga faʻavaomalo masani;
  • anti-sclerotic ma lagolagoina le gaoioiga o le cerebral cortex;
  • faʻamaʻi manuʻa.

Curcumae, celandine, woodruff, kusi vine, o le ulu, magenta, o le blackbird, o le mutia o le canoper e maua ai faʻamaʻi manu.

E toe faʻafoʻisia ai foi galuega puipui o sel o iai ma fesoasoani i le fausiaina o mea fou, ma aveesea ai le vaivai, faʻasaʻo le atuatuvale.

Ona o le linoleic acid o loo i ai i le tuufaatasiga, o le resin o se vaega o sauniuniga e lagolagoina ma toe faʻafouina ai le paʻu.

Talosaga faafomaʻi

Mo se taimi umi na faʻaaogaina ai le resin i vailaʻau. O le mea moni, na muamua lava avanoa na o tagata tupu, talu ai e mafai ona maua mai lenei resin i na o ni mea laiti.

Na maua e le fomaʻi le avanoa e suʻesuʻe ai ana meatotino ma talitonu i uiga tau vailaau o le vailaʻau i luga oa latou tagata ua fafaguina.

E pei ona faʻaalia, o le okeni o le arasi ei ai sona aafiaga lelei i le togafitiga o ia faʻamaʻi:

  • paʻu (manuʻa, maʻi o le tino, lapisi tetele);
  • afaina, i a latou faaaliga eseese;
  • mata;
  • faʻamaʻi o le pupuʻu o le gutu (o nifo uma ma nifo);
  • mafutaga ma tiga tiga;
  • ania ma vaivaiga pe a uma ona gasegase;
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (gastritis, maʻi o le eseesega tupuaga, faafitauli i le gallbladder);
  • cardiovascular diseases (arrhythmia, angina, atherosclerosis, thrombosis);
  • susu o ituaiga eseese.

E te iloa? I le taimi o le Taua Lona II a le Lalolagi, o manua o le au fitafita na togafitia i le palsam (pulatama balsam). O lenei vai na fesoasoani e tau ai e tusa lava pe gangrene.

Faaaoga i le cosmetology

O le aʻafiaga o gutu i luga o le paʻu o se tagata ua suʻesuʻeina tele ma ua faʻaaogaina lelei i le togafitiga o faʻamaʻi mai dermatological. O le laau e fesoasoani tele i le tau faasaga i faʻamaʻi o siama, siama, laisene, dermatitis ma faʻamaʻi o afuaga, e pei o le paʻu ma fao.

Faatasi ai ma le fesoasoani o tapenaga o le arasi arasi, e mafai ona e faʻamamaina lelei le paʻu e aunoa ma le faʻaogaina o vailaau vali ma vailaʻau eseese. O Turpentine e maua ai se faʻafiafiaga ma le malosi o le toning, aveesea le fulafula, mumu ma le mumu, ma e mafai foi ona toe faʻafouina le paʻu o foliga.

Matafaioi i le kuka

I fua o le resin e le maua, sei vagana ai le auala e saunia ai se meli faapitoa, lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane. Ae o le faʻaopoopoga o le suauu ma le siʻosiʻomaga mai lenei vailaʻau i fua eseese o fuataga e masani lava. Telefoni faʻaaoga, faia i luga o le faavae o le arasi arasi.

E taua! Resin sauniuniga e le tatau ona tuʻuina atu i tamaiti ei lalo o le tolu tausaga. Mo tamaiti matutua, o nei fualaau faasaina e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, mataʻituina a latou tali i le fualaau faasaina.

O auala e mafai ona faʻaopoopo i sauniuniga o taimi, teas, mixtures, kvass, decoctions. O le mea moni, e leai se fua saʻo mo le faʻaaogaina o lenei mea ofoofogia - mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tuʻuina se fasi pepa i le lauti.

Seleseleina ma teuina o meafaitino mata

O le resin e sili atu le aoina i le vaitau malulu, pe a faʻaititia ona o le mea e sili ona maualalo ona o le maualuga o le ea o le ea. O lea sapalai e mafai ona tipi i se naifi malosi, na ufiufi muamua i se ie oona - ua faia lenei mea ina ia le pipii i le lau. Aoina mai o le pipi I le maea ai ona tipi le mea tuʻufaʻatasia i totonu o se pusa talafeagai mo femalagaiga.

E sili atu ona faigata le suʻeina o le sua fou, talu ai ona o lona aʻafia mai se laau e tatau ai ona faia ni manipulations.

E faʻaleleia mai le tautotogo i le tautoulu i se vaomatua talavou e pei ona taʻua i lalo:

  • e filifilia se laau talavou;
  • latalata i le pito i lalo o le lala mafiafia, o se mimiti e faia i le paʻu e 5 cm le umi;
  • ua faapipiiina le pusa lapisi i luga o le ogalaau i le nofoaga o le a tu ai le resini.

A maeʻa ona faʻatumu le tulaga manaʻomia, e tatau ona tapunia le fagu - o le a taofia ai le faʻamautuina o le mea e maua ai le suavai. E mafai foi ona e sasaa se tamai laupepa o le suauu manogi i luga o le meafaitino moa, lea o le a puipuia mai le faamamaina. O tulaga o le teuina o le vailaau e maua mai e faigofie tele: o se pusa tapuni e tatau ona i ai i se nofoaga malulu ma pouliuli. O le mea sili, i lalo o nei tuutuuga, o se pusaaisa poʻo se potu e le manava tele e talafeagai.

E mafai lava ona e saogalemu, faʻaaoga se pusa tioata malamalama manino mo le teuina. Teuina o pulu i totonu o le pusaaisa e le fautuaina., e ui lava e leai se faʻailogaina - o le fualaau oona e le maumau ai ana meatotino, ae o le a vavalalata ona vavao ona manaʻomia ai lea o se taimi umi e faʻamaua.

E ese lava, e aoga le tumau i le fufuluina o le resini saunia. O ia vaega (pe tusa ma le 100 g) tuʻu i taga gau ma tuʻu i totonu o se ulo e fufulu vai. Pe a amata ona aliali mai mea inu i le vai, e tatau ona e aoina i se sipuni ma tuu i totonu o se pesini vai malulu.

E faia lenei mea seia oʻo ina taofi le sipuni i luga aʻe. O le meafaitino faʻamaʻaʻaina faʻamamaina o loʻo faasolosolo i totonu o sausage ma ua sauni mo le faʻaaogaina, e pei o se kulumu ma mo le faʻaaogaina atili. Faʻasamaina le Cedar Gum

E faʻapefea ona faia se paluga, ma pe faapefea ona fai

Turpentine e masani ona faʻaaogaina e pei o le pama, lea e taua o le turpentine. E naʻo le lua mea e aofia ai. - suauu ma fualaʻau manogi. O nisi tufuga e mafai ona faaopoopo ni mea faaopoopo, e pei o le vaitamini E, ae o le fualaau faasaina e faavae i luga o na o mea e lua.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻapitoa e mafai ona saunia i se tulaga tutoatasi, e faʻaaoga ai fua o vailaʻau faʻapitoa, poʻo le faʻafefiloi o mea na faʻatau e maua mai ai le faʻatautaia.

Faʻalagolago i mea o loʻo i totonu o le arasi arasi i totonu o le paʻu (mai le 5 i le 50%), o lona tau faʻatupulaia tele. Ae o mea aoga o lenei mea e le o mai tele, ma o le ava malosi e tatau ona faʻaitiitia.

O le mea pito sili ona lelei o le 10% o le fofo o le resini i le suauʻu manogi. E tusa ai ma lea, 100 kalama o le resini ma le lita o le suāuʻu manogi e ave mo ia (faʻafeiloaʻiina i le laau arasi, ma i lona toesea e mafai ona faʻaaogaina le olive poʻo le faʻaogaina). O le Turpentine balsam ua saunia i lenei faasologa: i luga o se vevela vevela (pe tusa o le 50 ° C) i totonu o le vai vai, o le sap o le a solo atoa i le suauu, ma ua uma ona faamamaina le vai (mo se faataitaiga, e ala i le tele o fasi pepa) ma sasaa i totonu o koneteina tioata tioata.

O le ola ola o sea oloa e faalagolago i le gaioiga o le suauu lea ua solo ai le sap - ua faamamafaina le saogalemu o le oloa mo le tausaga, ae o le suauu moli e taofia le palu mo le tolu masina.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻataʻitaʻi i totonu e mafai ona na o le faʻamaʻi mai le 5 i le 10%, e amata i le 1-2 mataua i le aso. O sauniuniga ma se maualuga maualuga o le resin pe'ā uma le faʻataʻitaʻiga i le paʻu - i le faiga o se suʻega mo le le faʻalogo - faʻaaoga mo le paʻu i totonu o le paʻu.

E faʻafefea ona kuka le pata

Ina ia saunia le suauu suauu e te manaʻomia:

  1. Ina ia faafaigofie le faamamaina o kulimi, faapipii mo le 15 minute i le vai vevela po o le pi.
  2. Faʻalulu lelei ma sisi e aveese otaota ma mea le mama.
  3. Fufulu meaʻai i le ogaumu poʻo le mea faʻagogo mo fualaau faisua.
  4. Le tuiina o nusipepa i totonu o le lomitusi fualaau aina i le malosi tele.
  5. E mafai ona togiina mea e gaosia i le gaʻo 1-2 minute.
  6. O le taunuuga o le vai puipuia, faʻamaʻapeʻa ma faʻamamaina mo le tusa ma le 10 minute i totonu o le vai taʻele.

E taua! O le suauʻu e maua mai pine pine o loʻo pagatia - o se sipuniti o le suauʻu e maua mai se ipu o le fatu.

O le suauu e faʻaoga uma i vailaau ma i le cosmetology. E le gata i lea, o le suauu kernel o le sili lea o le resini.

Faamasani oe lava i mea aoga o pine paina ma le suauu arasi.
Mo faʻamaʻi paʻu, o le gasegase ma le rūmāmatika, e faʻaaoga le vai i le mea ua afaina ma se paʻu o le cotton. I le tulaga aoao, o le tele o faafitauli o le paʻu o le "fausaga" o le suauu kesi, o le solo lea e mafai ona fesoasoani i le tau faasaga i taula, paʻu, puaa, meaʻai, fulufulu lauulu, soona gafatia i le susulu o le la, foliga vaaia o maunu.

Tausia le oloa e maua mai ai, tuʻuina atu lona faʻaogaina, e tatau ona i totonu o se pusa faʻamalosi e tapunia mai le moli tuusao i se nofoaga malulu.

Faia o le meli

O le meli o le karita i le taliaina lautele o le malamalama e le oi ai - mai le lalelei o cones o se laau o le pi e le maua ai ni oloa. O le mea lea, o le manatu o le meli mai le arasi o lona uiga o se faʻafefiloi o meaʻai o le meli ma le faʻamamaina mama i le tutusa tutusa.

Aoao foi e uiga i meatotino aoga o le chernoklenovogo meli, hawthorn honey, boiled honey, sainfoin honey, honey honey, pine honey, honeynutn honey, honey linden, faga o le meli.

O lenei meli o loʻo i ai ni faʻamalositino sili ona manaia ma e mafai ona fesoasoani i le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi viral ma cardiovascular. I le faʻaopoopoga, o le meafaigaluega e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino ma le gasegase o le tino ma maua ai mea lelei faʻapitoa. O le faʻaaogaina ma se fusi i luga o se manua matala, o le meli mai le turpentine o le a puipuia le nofoaga manua mai faʻamaʻi ma fesoasoani i le faʻamalologa vave i le vave e mafai ai.

O le faʻaogaina o oloa faʻapipiʻi mo le paʻu, aemaise lava mo le maʻila, na talanoaina i luga. O le mea lea, o le maso o lea meli o le a malolo ma toe faafouina foliga, faapea foi ma le fesoasoani e faamama le lauulu mai i laau.

E taua! Faʻaaogaina o se mea taua tele, aua nei galo o oloa gaosi e mafai ona mafua ai se tali atu i le malosi.

O le pusa cedar o se oloa e sili ona aoga, ma o lona faaaogaina e le gata ina faʻaleleia ai le soifua maloloina o tagata, ae maua ai foi se aoga aoga i lona tulaga o le mafaufau. Ioe, o lenei meafaigaluega e le o se panacea mo soʻo se faʻamaʻi faapitoa.

Ae o le faʻamalosiina o le puipuiga o le tino, faʻaleleia le metabolism ma maua ai se aʻafiaga malosi e matua gafatia.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E masani ona ou faaaogaina le resini. Ou te fiafia i fafo, ou te taliaina i totonu. Faʻamālōlōina le malulu, tipi, manava, faia pe faʻamamaina. Ma e manogo e pei o ni pine o le pine.
Marina35
//www.woman.ru/health/medley7/thread/4003574/1/#m24885900

o le mea moni lava e paʻu i lenei mea (faʻatasi ai ma ni ie tuai tuai, e pei o totonu o fale o paionia paionia)
O aʻu
//www.woman.ru/health/medley7/thread/4003574/1/#m24870805