Ata

Eseesega o le tafe o le tautotogo mo le vaega pito i totonu

O lenei tusiga o le a aoga ia i latou o loʻo fiafia i le kalaliki ma e manaʻo e ola i lenei togalaau faʻapitoa i lona togalaau. I totonu o lea mea o le ae maua ai se lisi o ituaiga taatele o le tafe o le puna ma se ata ma se faʻamatalaga o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le ituaiga o laau e saʻo mo oe.

"Tese"

Togafitiga i le ogatotonu o vaitau o vaitau o le tautotogo puna. Ua aofia ai i totonu o le Resitala a le Malo o Rusia mo togalaau faʻatoʻaga. E le faia ni "ufanafana". O laulaau o lenei galala e 55 cm le umi ma e oo i le 2 cm le lautele. Vaʻai lau lanu meamata ma se paʻu laititi.

O le mea moni, e fua mai ai se fua i le aofaiga o 15 cloves, e faia i se pulu lapotopoto, e oʻo atu i le 30 g, ufiufi i paʻu papaʻe paʻepaʻe. O le tino ei ai lona lafu tele, lanu paepae ma se tofo malosi. O le mea e le mafaafitiaina o se mea eseese o lona maualuga maualuga - e oo atu i le 1 kg / m2 ma le mafai ona umi le teuina o pusa - e oo atu i le 7 masina.

Aoao pe faʻapefea ona e sauniuni mo ulu taumalulu taumalulu.

"Aleysky"

O lenei vaitau o le vaitau o le tautotogo e maua e tagata e leai ni taʻavale. O lona vaitau tuputupu aʻe e fua mai i le 109 i le 125 aso. Greens e totogo i luga o le eleele o le a 9-11 e oʻo atu i le 1.5 cm le lautele ma 30 cm le umi. O lona lanu e masani lava ona lanumeamata ma se vevela vevela o le malosi. Pulufana na natia i le eleele e mamafa i le taʻi 17 g ma le foliga o le futu.

Maua se paʻu palapala i le tulaga o paʻepaʻe paʻepaʻe. O nifo o le "Alei" garlic e le sili atu i le mamafa o le 2 g ia mea taitasi, o le numera e eseese mai le 15 i le 18 vaega, o le fausaga e faigofie. Faʻasolosolo lelei le fausiaina o le fale ma le tofo malosi. O le fua o lenei ituaiga e maualuga tele - mai le 4 i le 8 kilokalama o le seleselega e mafai ona ao mai mai le tasi lalaga lalaga. O lona tausiga lelei foi e maualuga lona maualuga - Aleisk garlic matagofie le tausia seia oo i le faaiuga o Me.

A oʻo ina totoina le kalaka e masani lava ona lanu samasama. E mafai ona fesootaʻi lenei mea i le maualuga o le eletise o le palapala, le lava o le vevela, pailani, faʻamalosia, ma faʻaleagaina faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi.

"Victorio"

E pei lava o ituaiga muamua, o lenei galala e afua mai i le tautotogo, ogatotonu ma o le a leai ni meaola. O laʻau o lenei laau e ola e oʻo i le 25 cm le maualuga ma e lautele atu le sili atu i le 1-1.3 cm. O latou lanu, ma le tausiga lelei, e tumu i le lanumeamata, o loʻo i ai se mea e vaivai ai le ufiufi.

O ulu e foliga tutusa ma e tusa ma le 45 g. E aofia ai i le 15 nifo, lea ei ai se fausaga faigofie. O o latou tino e paʻepaʻe, ma o le tofo o le lauʻeleʻele. E tasi le sikuea mita e mafai ona aumaia oe i le 1 kilokalama o lenei kālati, lea o le a sili ona lelei teuina mo le 8 masina.

O le kālaiti lanumoana e tele foʻi mea aoga aoga. Faitau pe faapefea ona saunia.

"Gulliver"

Garlic "Gulliver" - o se tasi o ituaiga sili ona pele ma taatele i tagata o lo tatou atunuu, lea e manino mai lona faamatalaga. Faʻamaonia lona igoa, lenei laufanua eseese i lapopoa laulaau ma fua.

E le pei o ituaiga eseese, o le "Gulliver" o se fana ma le umi o ituaiga ituaiga (o le vegetative period e amata mai le 87 i le 98 aso). Na aumaia o ia i le 2001 i le VNIISSOK, aofia ai i totonu o le Setete Setete ma fautuaina mo le galueaina i itu uma o le atunuu.

Gagana o lenei laau e mafai ona oʻo atu i le 55 cm le maualuga ma le 4 cm le lautele. O loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata ma le ufiufi solo o le va. O le tasi laau e maua mai i le 8 i le 12 launi i le taimi. O le fuga e tupu i le maualuga o le 70 cm.

Pear-shaped, ufiufi i lanu paʻepaʻe paepae o le ulu e masani ona i ai le mamafa o le 100-120 g, ae e mafai ona ola e oo i le 250 g. E 3-5 nifo, e ese mai ile vaega tetele. E i ai a latou mea manogi, maoaʻe, papaʻe paʻepaʻe, e vevela i le tofo.

E te iloa? Ata "Gulliver" e aofia ai le 7% o le sulfur-nitrogen o loʻo i ai vailaʻau, lea e tuʻuina atu ai i vailaʻau faʻamaʻi. E le gata i lea, o le 23.3% e aofia ai amino acids ma proteins, ma o lenei ituaiga o loʻo tuʻuina atu i fua tele ma le vaitamini C.

"Elenovsky"

O lenei ituaiga e manatu o le tautotogo, ae i nisi tulaga e mafai ona faaaoga mo le totoina o le taumalulu. O le vaeluagalemu o le vaitau, lea e le faatagaina ai "ufanafana". O le vaitau o vaomatua e amata mai le 110 i le 115 aso.

Gagana e pe a ma le 30 cm le maualuga. O laʻau taʻitasi e lautele pe tusa ma le 13 mm, se lanu meamata ma se 'apa o le mamafa. O pulu o lenei ituaiga o meaola o loʻo i ai se faʻalanoa faʻatalanoa ma mamafa e oo i le 25 g. O loʻo ufiufi i maʻa papaʻe.

Tasi le ulu e aofia ai 16 nifo nifoi ai se tino paʻepaʻe paʻepaʻe, o le mafiafia o le fausaga ma le togi, o le tofo vevela. O le fua o lenei ituaiga e maualuga le fua faatatau: mai le tasi hectare o le seleseleina e oo atu i le 3.7 tone o le kalama, lea e mafai ona teuina, i lalo o tuutuuga talafeagai, e oo atu i le 2 tausaga.

E te iloa? Vali eseese "Yelenovsky" 35.5% aofia ai mea eleʻele, ma le 25.2% o suga eseese. E le gata i lea, o le 7 g o le acid ascorbic o loo i ai i le 100 g o le pulupulu nifo, lea e sili ona aoga i togafitiga o ituaiga eseese o vailaau faʻamaʻi.

"Yershovsky"

O se tasi lea o ituaiga o vailaʻau o le kalaka, o le tautotogo, ogatotonu o le vaitau ma le non-strelka. O ia, e pei o le toatele, o loʻo aofia i totonu o le Setete Setete o le Rusia, ma fautuaina mo le totoina i le LPH.

Green, faatasi ai ma le fua o le fuga, o laulaau o lenei ituaiga e tupu i se maualuga e oo atu i le afa mita, ei ai le lautele o le 1.5 cm. O ulu e mamafa pe a ma le 35 g. O loo ufiufi i paʻu papaʻe. E mafai ona aofia uma i le 25 paʻu o se fausaga faigofie, ma le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le tofo. Tuuina atu - 700 g / m2. E mafai ona teuina le seleselega mo le 7 masina i se tulaga sili ona lelei.

Siaki i le tekinolosi tuputupu ae ma ituaiga o lauloni taumalulu.

"Tesea"

O lenei ituaiga e mafua ona o le igoa o Degtyarsk o le filifilia ma le gaosiga o fatu, lea na gaosia ai e pei o se vaipuna o le vaipuna mo le Moscow ma isi itulagi.

E taua! E ui lava muamua "Degtyarsky" O le kesi na mafua mai i le galueaina o togalaau, e sili ona lelei mo le faʻapipiʻiina o masini i vaega tetele.
O ona laulaau laititi, o lona lautele e oo i le 1.8 cm, e tupu ai le 37 cm i luga. Valiina i totonu o se lanu lanumeamata lanumeamata ma ufitia i se vevela vevela o le maualalo.

O le pusa o le foliga masani o le pearipolo e ufiufi i sikuea papaʻe ma ni lanu mumu. E mamafa le mamafa o le 38 g. E tasi le ulu e mafai ona faia i le 18 nifo ma ni mea papaʻe papaʻe. E oʻo atu i le 3 kilokalama o le kalaka e mafai ona seleseleina mai le 10 m2lea o le a teuina mo le itiiti ifo i le 7 masina.

Kledor

O lenei ituaiga o ituaiga, na gaosia e Farani Fausia, e taugofie le taumaluluo le mea lea, e totoina i na o le tautotogo ma e faatatau i le tautotogo totogo. Na te le tuulafoaia "ufanafana" ma ua manatu i le ogatotonu o le vaitau.

Tasi le ulu o ia ulaula e i ai lona lautele ile 5 i le 6 cm. O loʻo ufiufi i le moli maʻa mago ma e oʻo atu i le 20 nifo. E tele la latou lapopoa ma le laisa piniki. Fai se sitaili o le fetuunaiga. O o latou tino e paʻepaʻe ma lanu-kulimi, ei ai lona tofo faʻamalosi ma se fale tele.

O lenei ituaiga ua faamaonia e avea ma tulaga maualuga o le lelei, o le tofo ma uiga lelei. Lana seleselega e mafai ona teuina mo le 10 masina i se tulaga sili ona lelei.

E taua! O se uiga iloga o lenei ituaiga o le toetoe lava a le mafai ona faʻaauau le faʻaleagaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

"Permyak"

O se eseesega fou o vaitau o vaitau, lea e le faatagaina ai "ufanafana" ma sa i ai faguina faapitoa mo le galueaina i le itu i matu. Ua aofia ai i totonu o le Setete Setete o le Malo Rusia ma fautuaina mo le totoina ile LPH.

O lau lanu lanu lanumeamata lanumeamata ma se vai vaivai vaivai. Latou te ola e oʻo i le 32 cm le maualuga ma e lautele le 2.3 cm. O le ulu o le kalakeke o le foliga masani lea o le pear, o se vaega e oʻo atu i le 34 g ma, e tusa ma le 17 nifo o se fausaga faigata.

O le pulou lava ia e ufiufi i paʻepaʻe paepae, ma o paʻu e paʻu piniki. O o latou tino e paʻepaʻe, vaʻapala. Faatasi ai ma le sikuea mita e tasi e mafai ona e aoina pe tusa ma le 300 g o le fua, ae o le a teuina i le 10 masina.

"Manu"

O le isi ituaiga Farani o le lauloni, e lauiloa i Sepania, Holani, Polani, Bulgaria, ma i le taimi nei i Iukureini ma Rusia. O le tautotogo lea e le o vaetofia e faamoemoeina mo le totoina o le tautotogo.

Tasi le sipuni o na lauleni faapena lapoa lapoa - e oo i le 6 cm le lautele, ma e tusa ma le 80 g. O loʻo ufiufi i le malamalama mago ma e faia i le 15-20 nifo lelei, e ufiufi i paʻu piniki. O le aano o nei nifo e lanu, malie, kulimi-lanu, ei ai lona tofo suamalie.

Eseesega "Laʻau" e maua ai le maualuga o gaioiga ma le tuʻuina atu. E mafai ona matagofie le teuina o ulu lanu mo le tausaga atoa, i lalo ifo o tulafono talafeagai e teu ai, o lona uiga, i le vevela o +2 i le +5 ° C, i se nofoaga pogisa, ma vaʻaia.

Ua matou lisiina ma faʻamatalaina mea uma e sili ona lauiloa ma pele i le tele o ituaiga o laulaʻau punavai, ua fuafuaina mo le totoina i soo se dacha. I le taimi nei, e tatau lava ona e filifilia se ituaiga laau talafeagai mo oe lava, ma o le a avea oe ma e ona lenei mea tulaga ese, faamaloloina ma manogi laau i lau togalaau.