Fualaau aina

Laʻau i lalo o kukama: faailoga, puipuiga ma togafitiga

Soo se amataga lava ma le poto masani e tatau ona totōina a itiiti mai o ni moega o ia ituaiga o fualaʻau suamalie ma maloloina e pei o kukama. O le fualaau faisua e aofia ai le tele o vitamini o vaega B ma le C, faapea foi ma le tele o minerale, e pei o le calcium, phosphorus, potassium, iron and magnesium. Kukama o se vaega taua o la tatou mea taumafa i se lanu mata, salimalie ma teu. O le tuputupu aʻeina o nei mea e faigofie lava, ae e tatau ona e saunia mo mea le fiafia, faʻapitoa, o le laau e faigofie i se faʻamaʻi tutusa e pei o le perinospora.

O le a le mea matautia ma o fea e sau ai

Perinosporosis o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e aafia ai le laʻau ma fatuga o se laau. E mafai ona faʻaumatia e le suāsusu se laau i le taimi e sili ona puupuu pe faʻaitiitia faʻaitiitia ona fua. O le siosiomaga aupito sili ona lelei mo mea leaga o le susu, o le mafuaaga lea e amata ai ona afaina tele ia laau i le tele o taimi pe a uma le timu poʻo le inu tele. O le vevela o le ea e tele foi sona sao: afai i le po pe a uma le timu, e paʻu ifo i lalo ifo o le 9 tikeri Celsi, e faʻafuaseʻi lava ona pau le laau i totonu o le faʻalavelave, e pei ona i ai i lenei tau e tele ituaiga o pseudogribs mai le aiga o Peronosporov.

E mafai ona ola kukama e le gata i le malae vaovao poʻo le fale lauʻeleʻele, ae faʻapea foi i le tele o metotia e le masani ai: i pakete, paleni, fagu palasitika, i luga o le windowsill, i luga o le faapaologa po o le hydroponics.

O le isi mafuaaga o le paʻu paʻu e mafai ona avea ma eleele palapala. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le faateleina o le mamafa o le taumalulu ma e mafai ona faatumauina lo latou gafatia i le palapala ma fatu e oo atu i le 6 tausaga.

Faailoga o foliga vaaia

O le a vave ona e iloa o loo maʻi le laau: lanu samasama po o le lanu enaena o le a iai i le pito i luga o le laʻau. E le o toe umi ae aafia foi le vaega pito i lalo o le laulaau, lea e ufiufi i se fuga lauulu-lauulu. O le faʻasolosolo o le alualu i luma vave, o laulaʻau e lanu samasama ma faʻagogo. A maeʻa le 4-5 aso mai le laau ona tuʻu ai lea o na ogatotonu. E masani lava, o lenei mea e mafua ai le le lelei o le ovary po o le faʻaitiitia o le tuputupu ae o le fua. Kukama e aafia i le galo, ma le tofo.

E taua! O le faʻamaʻi pipisi vave ma mafai ona faʻaleagaina isi aganuu. - e fesoasoani lenei mea i meaola faalafua e mafai ona faasalalauina spores, mo se faataitaiga, aphid ma le whitefly.
O le tele o taimi e afaina ai le togalaau i laau o loʻo i le vaega o le fausiaina poʻo le fua o fua, e faʻalagolago lava i le taimi o le totoina. I lenei tulaga, o feeseeseaiga leaga e mafai ona saogalemu i le eleele, ma o le faamaʻi o le a fiafia i tulaga lelei mo i latou. E talitonuina o le galo e ono mafua ai le afaina i fualaau aina.

Puipuiga

Muamua lava, o ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona sili atu. Ae manaʻomia pea le saʻo e faasino i le lūlūina: fatu muamua aʻo leʻi totoina, e tatau ona gaosia, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se vaifofo o le paluga faʻatoʻa. E sili atu le totoina o ituaiga o meaʻai muamua, ina ia le maua ai avanoa o feeseeseaiga a le peronosporosis e faʻalauiloa ao le i selesele le seleselega. E le fautuaina e tagata atamamai le totoina o kuluma i tausaga uma i le nofoaga e tasi - suia le nofoaga o moega i vaitau taʻitasi, ma o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi. I le faaiuga o le vaitau tuputupu ae, e manaʻomia lou tipiina o aʻa i lau ma mu. Afai ua tupu le aganuu i totonu o le eleele vevela, o lona uiga, i le faaopoopo atu i le aveeseina o laau toto, e tatau ona aveese le pito i luga o palapala ma le fomaʻi.

Metotia faʻaaogaina o tauiviga

Muamua lava, o le nofoaga o moega e taʻalo ai. E tatau ona aloese mai nofoaga susu ma vaipanoa ma fale i na nofoaga e mafai ai ona faaputuputu vai, poʻo faʻafefea e paʻu mai le taualuga. E tatau ona tatou faia o se tulafono e faʻatautaia ai fatu aʻo leʻi totoina. O se tasi o metotia aoga o le togafitiga o le totoina o meaʻai i le vai vevela (50-55 ° C). Ua susunuina fatu mo le 10-15 minute, ona amata lea ona e totoina. E le mafai ona e faʻafefeina laau, e tatau ona tatau ona tatau i le taimi tatau, ae faʻatulagaina. E le tatau i se tasi ona faʻafitia le laei masani o le palapala: afai o le kulama e lava meaʻai, o le a faʻaitiitia le tulaga lamatia o le peronosporosis. O le puipuia o le togavao o laau talavou ma togafitiga o meaola, lea o loʻo lautele i luga o le maketi, e faʻafeiloaia.

E taua! A faʻaleleia le kukupuka o kukama, e tatau ona e faʻaauau pea ona e pulea le mafiafia o le potu. O le taimi lava e maua ai le avanoa i luga o le laʻau, e tatau ona vave aveeseina ina ia leai ni petioles.
O le faʻatinoina o le faʻatinoga o puipuiga e le mautinoa ai le 100%, ae faʻaititia ai le tele o faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi.

Taumafaiga malosi

Afai e le mafai ona taofia le peronospora o kukama, ia vave ona togafitiga. O le auala o tauiviga e faalagolago i le le amanaiaina o le faʻamaʻi ma ou manaʻoga. Ina ia mafai ona faʻatoʻilalo le anufe, muamua lava e tatau ona aveese lona foci - o vaega o le laau ua uma ona faaleagaina, ma vave ona susunuina. A maeʻa lena, e mafai ona e alu i togafitiga.

Vailaau Mataʻutia

O vailaʻau faʻamalosi aupito sili ona lelei i le tau faasaga i le palapala paʻu o ni mea faʻamaʻi. O nei vailaʻau e faʻaaogaina e lua e faʻafefe ai le vevela, ma mo le afifiina o fatu. I le amataga o faʻamaʻi faʻapitoa, 0.5% o vaifofo o le Mixing Mix, Ridomil, Kurzat ma Oxyhoma e faʻaaoga.

Lafoina uma le laau ua aafia ma le eleele o loʻo siomia ai. E talafeagai le faʻaaogaina o nei sauniuniga mai le palapala i luga o kukama ma le faʻaeteete, aua le galo e uiga i le maualuga o le vevela ma le lamatiaga o ia faiga e pulea ai tagata ma meaola.

E te iloa? Laʻau i luga o fualaau o kukama e manaʻomia ina ia faʻaumatia ai le tele o le susu.

Fofo faʻapitoa

Afai e te manaʻo e sili atu le saogalemu o metotia a tagata i le tauina o le malie, ona i ai lea i lenei tulaga e tele le numera o auala eseese. E talitonuina o le soda masani e matua aoga lava e faasaga i le paʻu palapala i luga o kukama.

Mo le sauniuniga ole vaifofo togafitiga o le a manaomia ai le 30 g soda, 5 lita o le vai vevela ma le 5-10 ml o le fasimoli vai. O mea lelei e faʻafefiloi lelei atoatoa seia maeʻa uma, ona faʻafefe lea o le paluga e faʻaliliu. A maeʻa lena mea e tatau ona e fufulu le palapala ma laau. Ina ia mafai ona faʻaleagaina le gaʻo, o le a e manaʻomia se tolu faʻatonuga. E lua vaʻaia e faia i se laina, ma le tolu na faia i le maeʻa o le 7 aso e faʻataunuʻu ai le iuga.

Aoao atili e uiga i vailaau faʻatau pest control products.

Mo le gaosia o laau toto e faʻaaoga ai se faʻafefiloi o iodine ma susu. Ina ia faia lenei mea, 10-12 gogolo o le iodine e tatau ona solo i totonu o le tasi lita o le susu (o le gaʻo e le afaina) ma faʻafefe i le 10 lita o vai. Ona fuga lea o laau ma se fagu moli. E mafai ona faʻatoʻilalo faʻamaʻi leaga ma se vaifofo vaifofo ole potassium. 1-2 g o le vailaʻau o loʻo faʻamaʻapeina i totonu o le 10 lita o le vai ma faʻavasega i laau.

E mafai ona e tau ma le moa vao mealy e faʻaaoga ai le apa: ua faʻamaʻapeʻa i vai inu. Ave 2 tbsp. vailaʻau i le 3 lita o vai. O le mea e tupu mai ai, o le a tuʻuina atu ai se fusi, ona fufulu lea ma pamu laau ma le eleele.

E mafai ona e saunia le vailaʻau mai le kulimi - na o le, o le a aoga i na o amataga o le faamai. 350-400 g o le paʻu ua sasaaina i le 10-12 lita o le vai, ua aumaia i se vevela ma totoe mo le 2-3 aso. O le fofo faʻaaogaina nei o loʻo faʻaaogaina mo le fufuluina o kukama. O le faʻaaogaina ma le aoga e faʻaaogaina ai le faʻamalosi - togafiti, o le a fesoasoani foi e faʻatoʻilaloina se faʻamaʻi pipisi. Ina ia saunia le faʻafefiloi, ave ni vaega se tolu o le vai ma le 1 le vaega o le fuga, faʻamafanafana ma alu mo 4-5 aso. Ona faamama lea o le vaifofo sauniuni, faʻafefe i le vai ma faʻagasolo kukama. O lenei auala e le gata ina fesoasoani e faatoilaloina le faamai, ae e fafaga ai foi le laau, ma faaopoopo ai le taua i le laau.

Saili pe aisea e faʻamafanafana ai ovaries ma lanu samasama, pe faapefea ona taulimaina le paʻu ma le fusarium, ma le auala e togafitia ai togalaau mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

O ituaiga eseese

Ona o le faʻaauau pea ona filifilia o fualaʻau fualaʻau faʻatoʻaga e puipuia i le palapala palapalū. E masani lava, e leai se tasi e fai mai e ala i le totoina o nei ituaiga, o le a le mafai lava ona e vaai i faailoga o le peronosporosis i luga o au laau, ae o le aʻafiaga o siama e matua faʻaitiitia.

E tatau ona tuʻuina atu i kukama nei:

  • "Faʻasalaga" - faʻasaga i le peronosporoza, eseese o loʻo i ai se fua lelei lelei, faʻapea foʻi le tofo lelei. Fua e fua ile 55 aso talu ona maeʻa.
  • "O se tamaititi ma lona tamailima" - o le fua e tupu i le 40 aso pe a uma le germination, o lona uiga, vave lava. O le vailaʻau e faʻasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • "Tautotogo" - O se ituaiga e iloagofie ona o le maualuga o le gaosiga ma le le lelei, e taua foi mo lona tofo. O fua na aina i luga o le 50 aso ina ua uma le germination.
O ituaiga e pei "Katyusha", "Pasadena", "Murashka", "Muamua", "Photon", "Kumir" ma le "Zodiac" e puipuia foi i le peronosporosis.

E te iloa? O loʻo i ai se faʻamanatuga na tuʻuina atu i lenei fualaau faisua. - O le aso 27 o Iulai o le aso malolo faʻavaomalo.

Ina ia mafai ona puipuia au fualaau mai i siama afaina, e tatau ona e mulimulitai i tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga, ma, ioe, ia mataala ma ia faaauupegaina atoatoa. Afai o faʻaalia muamua faailoga o le peronosporosis faʻafuaseʻi ona aliali mai, e tatau ona amata ona tatou gaoioi i le vavevave, ma ua tatou iloa le mea tonu e fai.