Sauniuniga mo le taumalulu

Auala e fai ai le sami buckthorn compote: laasaga taʻitasi i le laasaga ma ata

Sea buckthorn o se tasi o laau sili ona aoga e ola i Europa ma Asia. E le gata i lea, o ona tulaga le mautinoa e tatau ona mafua ona o se maualuga maualuga: i se tausaga lelei, e oo atu i le 15 kilokalama o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai se laau e tasi, pe sili atu foʻi! E manino lava o le taumafaina o le tele o vine, e tusa lava po o le a le lelei oi latou, e matua faigata lava. O le mea e lelei ai, e tele auala e faʻasaoina ai le seleselega aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, pe a manaʻomia le tele o vitamini. Tasi le filifiliga o le faia lea o le compote. Ma faigofie atili nai lo le mea e foliga mai!

O aoga o le sami buckthorn

E tusa ai ma aoga o le sami buckthorn e mafai ona tusia uma volumes. Matou te taʻua naʻo nisi o mea sili ona uiga lelei:

  1. O Berry ei ai sona aafiaga lelei i luga o le tino o le tino ona o lona serotonin (e masani ona taua o le "hormone o le fiafia").
  2. Ona o vaega o le ola maloloina, o le sami buckthorn ei ai mea e puipuia ai siama, fesoasoani e faʻamalolo manuʻa, faʻaitiitia ai le tiga.
  3. O le lanumoana moli o vine o loʻo taʻu mai ai le i ai o kararotini, o le malosi malosi o le antioxidant ma le immunomodulator.
  4. O le sami buckthorn e aoga tele mo le faʻamautuina o le metabolism, faaleleia atili o le paʻu ma le ate (matou te fautuaina tagata e faʻaaoga le fautuaga fautuaina i le "taeao pogisa," o le a fesoasoani lea e taulimaina ai se maʻi pipisi).
  5. O togalaau e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa mo le togafitia o faʻamaʻi pipisi o le manava o loʻo i luga o le manava o le natura masani, ma o le suauu buckthorn o le sami o se auala faʻamaonia mo le umiaina.
  6. Beta-sitosterol, o loʻo i totonu o le fua, e avea ma fofo masani mo le puipuia o le atherosclerosis.
  7. Ascorbic acid, lea e tele foi i le sami buckthorn, e tatau ona faʻaleleia atili le puipuiga a le tino mai faʻamaʻi eseese.
  8. O fualaau faʻamalolo e iai foʻi aʻafiaga ma choleretic aʻafiaga, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga e avea o se fofo mo le faʻamalosi.
  9. B aoga vitamini e aoga mo tagata uma, ae sili ona taua le faaaofiaina oi latou i le taumafataga ma le mamafa o le mafaufau (mo se faataitaiga, tamaiti aoga poo tamaiti aʻoga i le taimi ole suʻega). E manaʻomia e tane nei mea e faʻateleina ai le malosi.
  10. O le sami buckthorn e masani ona faʻaaogaina i le cosmetology, aemaise lava, e maitauina e iai se aafiaga ofoofogia i le fua o le tupu o lauulu.

E taua! O togafitiga talafeagai o faʻamaʻi viral e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau, aemaise lava apalai. O le mea taua o le tuʻuina atu lea i le tagata maʻi le tele o vai e faʻamautinoa le faagasologa o le afu ma taofia le tino mai le vevela. E sili atu ona lelei le maua o le suka i meainu, o le a maua ai e le tino le malosi faaopoopo e faʻafefe ai le faʻamaʻi. O le suasami suamalie e tumu i le suamalie e tumu i vitamini ma elemene aoga i lenei tulaga o se vailaʻau faʻamaʻi vailaau lelei, aemaise lava pe a iai tamaiti i totonu o le fale.

Meaʻai

Matou te saunia mea uma e te manaʻomia:

  • 'apa ma lids (aua o se mea lelei le faʻaaogaina o le 3 l ipu, pei o le inu ua onā tele, ma e le aoga le tapunia o tamai volumes);
  • seamer;
  • lua foʻu loloto ina ia mafai ai ona faʻatinoina le faagasologa (tasi mo le sauniaina o le sipuni, o le isi mo le faʻamalosia o cans ma lids, ma le faʻataunuʻu o le sami buckthorn);
  • faʻasa;
  • se ipu tioata ma se sipuni e avea ma mea e fua ai.

Faitau foi e uiga i metotia o le seleseleina o le sami buckthorn mo le taumalulu ma mea aoga o le sua buckthorn o le sami.

Igoa ole Igoa

Le saunia o le compote e te manaʻomia sina mea itiiti:

  • sea ​​buckthorn vine;
  • suka;
  • citric acid;
  • vai

E leai ni fua saʻo i lenei fua. Ia taulaʻi atu i le mea moni e te kuka kuka, ma aua le kukaina vine. E tusa lava pe itiiti sina fualaau aina suamalie e mafai ona e tapunia ni nai apa o se vaiinu suamalie lelei!

Muamua tapenaga o vine

O le tatau lelei o le seleseleina o le sami buckthorn compote e manaʻomia ai le tausisia o se tasi aiaiga: o fua e tatau ona fou. O le aofaʻi maualuga o mea aoga o loʻo i totonu o loʻo teuina e sili atu i le lua itula talu ona maeʻa. O le mea moni, e matua faigata lava ona ausia ia taunuuga i le olaga moni, ae tatau ona tatou taumafai agai ia i latou.

Aoao pe faapefea ona vave filifilia vine o le sami buckthorn.

Sea-buckthorn vine e laiti tele, o lea la o la latou tapenapenaga mo le taina o le a manaʻomia ai se taimi tele. A maeʻa ona selesele le seleselega, e tatau ona filifilia ma le faaeteete le fua, aveese uma lala laau, palapala, laulaau, faʻapea foʻi ma le pala ma le faʻamaina (ia e tatau ona e nofouta i faailoga o le mama i fua).

E te iloa? O le tele o anufe gaʻo e mate pe a oʻo le vevela i le +100 ° C. O nisi e mafai ona tetee atu i se pulega faapena mo le tele o itula, ma o loʻo i ai ituaiga meaola e tumau pea le mafai ona maua i le +650 ° C.

O le fua o le compote tatou te ofoina atu e le faʻamaonia ai le oti o se mea e sili ona faigata, ona o la tatou galuega o le faʻasaoina o le vaitamini i totonu o le fualaau aina i le tele e mafai ai, ma o le mea lea, faʻatapulaʻa ai a latou togafitiga vevela. O le eleʻele lea na ulu atu i le gaʻo i le faagasologa o le faʻasao e amata ona tupu lelei i totonu, o le faʻaaogaina o mea matautia e taʻua o mycotoxins (mai le Eleni "μύκης" o se mushroom). E matua matautia lava. O lea ituaiga oloa e le na o le 'ai (aua le taumafai e teu - e leai se togafitiga mulimuli o le vevela o le mycotoxins o le a faʻaumatia), e masani lava e tatau ona aloese mai ai, talu ai o ulugalii e iai nei mea oona i totonu o le manava e mafai ona sili atu le leaga nai lo le oona meaai i totonu o le manava.

O fualaau aina e mafai ona fufulu lelei i lalo o le vai tafe.

E te iloa? E pei ona e iloa, sa taumafai Grigory Rasputin e faʻamaʻaina keke na tumu i le kuki. I le maasiasi o le taufaaleaga leaga, o le "alii paia paia" na matuai le mautonu lava i lenei mea oona. O le mealilo o lenei vavega e faigofie lava: o le keke suamalie na faʻaitiitia le aʻafiaga o le mea oona, o le mafuaaga lea na le aumaia ai e le mea oona le faʻamoemoega na faʻamoemoeina.

Gaosi kuka

  1. Muamua sauni ipu. O le faʻamamaina o ipu ma le gafatia e 3 lita e sili ona lelei, na o le sasaa i le vai inu.
  2. Faʻasaga i le sami buckthorn. Liligi le suamalie i totonu o se falala ma tuʻu i lalo mo ni nai sekone i le vai inu.
  3. Matou te tuʻuina atu le suavai mai vine e faʻamago ai ma tuʻu vave i totonu o fagu (faʻapipiʻi le fagu, ae o le tele o laʻau o loʻo i ai, o le a sili atu le sili atu ona lelei).
  4. Matou te tuʻuina i totonu o fagu taitasi ½ tsp o le citric acid: o lenei vaega o loʻo faʻaalia le matafaioi o le faʻasaoina.
  5. Faʻatasi sauniuni le sipuni. Faʻaopopo le suka i le vai inu i le fua o le 1 ipu i le 1 lita o le vai. Palu mo le 10 minute. I luga o se ipu e tolu-lita o le a manaomia pe a ma le 2.5 lita o le sipuni.
  6. I totonu o se vavae eseʻese o vailalaʻau e faʻafefiloi ai pulou mo le sima, e tatau ona faʻamaonia.
  7. Vavave sasaa le siva i totonu o fagu (e tatau ona i ai le sua i le ua, ao faʻamalulu lalo, o le a pa'ū le maualuga).
  8. Faletusi ufiufi ma faʻapipiʻi ma taʻavale i luga.
  9. Tatou te faʻafao i lalo le ogaumu vevela ma ufiufi i se solo poʻo se falaʻu seia maeʻa ona manava.

E mafai ona e faʻamaʻapeʻaina cans i le tele o auala: uu i luga o se fagu poo le ulo, i totonu o le ogaumu, i totonu o le microwave.

Vitio vitio kuka kuka sea buckthorn compote

O le a le mea e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le sea buckthorn compote

O le faaupuga "faafefiloi" e le o se mea e sili ona aoga i le ava malosi, ae o le manatu tonu lava o le fefiloi o ituaiga eseese o fualaau aina ma fua e maua mai ai oloa e sili atu ona lelei.

E te iloa? "O le sea buckthorn ua taua o se laau ona o ona fua e iai ni pupuʻu laiti e sili ona taua i luga o lala. E sili atu ona manaia le talafaasolopito o le igoa latina o le laau - Hippóphaë. E mai i upu Eleni e lua: "hippos" (horse) ma "phase" (brilliance). o le igoa lenei e toe foi mai i le taimi o le taua a Alexander le Great. O le olaga faigata ma le faifaipea o le auai i taua toto na mafua ai le tigaina o solofanua a Eleni. Peitai, ina ua uma ona i ai se tasi e manatu i le solofanua vai ma le teuteuina o fualaau, lala ma tuʻu ai lalo erevtsa tuputupu ae i auvai o vaitafe, o le vave ona toe maua mai manu, ma o latou lauulu a maloloina Sheen ma luster.

O le sami buckthorn e faʻafefiloi lelei lava i vine hawthorn, apples, pumpkin ma e oʻo lava i mea faʻapena e leai se faamoemoe e pei ole zucchini ma zucini.

O fualaau tetele e tipi i totonu o ni tamai cubes - o lea e toetoe lava o le tele o vine-buckthorn. O ni mea sauniuni e paʻu i le vai inu (e mafai ona faʻatupulaʻia le taimi, faʻatusatusa i le tele o fasipepa), ona tuʻuina lea i totonu o fagu ma vine ma tumu i le siva e tusa ai ma tekinolosi ua taua i luga.

Faitau foi e uiga i le seleselega o le hawthorn mo le taumalulu, apu, pumpkins (faʻamaʻi, faʻasao, sua, suamalie), zucini.

Afai e faaopoopo le zucini i le compote, e mafai ona avea le siva ma sina mea suamalie, ae mo apu, o le aofaiga o le suka, i le isi itu, e tatau ona faaitiitia.

O fea e sili ai le teuina o avanoa

O le mea moni, o meaaoga e sili ona tausia i totonu o le pulou, ae i totonu o le taulaga e mafai foi ona faia. Ua lava lea e maua ai se nofoaga filemu ma le pogisa ma se faigamalo tumau o le vevela. I totonu o lenei setete, o le masii e mafai ona tumau lelei seia oʻo i le isi tautotogo.

E taua! O se faʻaofuofu ufiufi ma se matagi matagi i totonu o se fagu ua taʻu mai ai o le compote ua faʻaleagaina. O lenei oloa e le talafeagai mo meaai. O nisi tufuga ua fautuaina e faʻaaoga nei meainu e fai ai le uaina ua fausiaina, ae matou te le fautuaina lava e faia lenei mea: o le fefete "vevela" lea e faʻapupulaina i le kuka faʻamalosi e leai se mea e tutusa ai ma musika manamele, lea e maua ai se meainu masani ile pusa!

E le manaʻomia le teuina o faʻasao i totonu o le pusaaisa, ae mafai ona e ave i totonu o le pusa paʻu. O le maualalo o le vevela mo mea faigaluega e matautia foi, aua o le vai i totonu e mafai ona tolotolo, o se taunuuga, i le taimi o le vevela, o nisi taimi e tafe ai faletupe. Ae e tusa lava pe le tupu lenei mea, o mea o loʻo i totonu o le fagu pe a maeʻa ona faʻaumatia atoatoa o latou uiga lelei: o vine e maumau lo latou amiosaʻo ma le gaosaʻo. Faʻaitiitia le vevela i -5 ° C mo le compote e taua tele.

I le avea ai ma tulafono lautele, o le seleselega e seleseleina i le taumafanafana e tatau ona faʻaaogaina i le gasologa o le vaitau, o le faia o compotes mo le tele o tausaga i luma o se mea sese.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le kukaina o compotes o cherries, strawberries, apricots, plums, pears, apples, dogwoods, melons.

I le auala, o popolega e uiga i le tapulaa faatapulaa o le sami buckthorn compote ona o le mea moni e le o aveeseina ponaivi mai ona fua e matua televave.

Muamua, o le prussic acid (amygdalin), e tusa lava po o le a le matautia o tui, o loo i totonu o fatu o ia laau totō e pei o almonds, apples, cherries, apricots, plums, peaches, ae o le sami buckthorn e le oi luga o lenei lisi matautia.

Lona lua, ina ia mafai ai ona inu malosi, e tatau ona e 'aina le tele o fatu ma le vai hydrocyanic (mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuamalie o le amygdalin o loʻo i totonu o le lua selau fatu apple, ae i le tasi apu e masani lava e sili atu i le fatu sefululua). Ma le mea mulimuli, o le mea e sili ona taua: o le prussic acid o le decomposes i lalo o le malosi o le suka. O le mea lea, i le manaia suamalie, e oo lava i le faapelepele, amygdalin e le mafai ona i ai! I se upu, afai na e mauaina se mea e le o se tausaga le matua o le sami-buckthorn compote, ia e lagona le saoloto e tatala ma fiafia i le vai, ia mautinoa o le tapuni e toso i totonu o le fagu ma o le vai e matua manino lava.

Fautuaga mo le tuputupu ae o le sami buckthorn i le dacha: totoina ma tausia, ituaiga lauiloa, toe gaosia, faamai ma meaola faalafua.

Fautuaga aoga

Ina ia faʻaaoga atili le ipu, ia faʻaaoga nisi fautuaga faaopoopo:

  1. Afai e leai se eletise citric i totonu o le fale, e mafai ona e suia i le lemoni poʻo le kulimi suamalie, ae o lenei elemene e le mafai ona le amanaʻiaina atoa, e pei ona mafai ona faʻamalosi.
  2. Aua le tuʻuina aspirin i le faʻasaoina. Acetylsalicylic acid ei ai le tele o faʻailoga, i le tele o atunuu o lona faʻaaoga e masani ona faʻasaina. O le mea moni, e le mafai ona e vaʻai i faʻamaoniga tuusao o le inupia i se oloa, ae o ou fatugaʻo, manava ma le gaogao o le a latou lagona mautinoa. O le aoga o le aspirin e avea o se puipuiga e leʻi faʻamaonia.
  3. A mafai ona fufulu suavai, aua le sasaa vave le vai inu i totonu: e mafai ona tafe le tioata. Muamua, fufuluina le fagu i le vai mafanafana, ona sasaa lea o le vai i totonu o le mea e vevela i le + 60-70 ° C, faʻatali laitiiti, faʻamago ma naʻo pe a uma ona sasaa sua vai.
  4. Leai se mea e te kukaina ai vine faatasi ai ma le siva: o le tele foi e te tuuina atu ia i latou togafitiga vevela, o le itiiti ifo o meaʻai i totonu ia tumau.
  5. O nisi taimi e mafai ona e maua ni meaʻai ma se maualuga maualuga o le suka i le siva. O lea ituaiga meaola e itiiti lava le "paʻu", ae sili atu le suamalie o se mea inu o se meainu mo se tagata folau, ma le faʻafefeina i le vai pe a uma ona tatala le apa e pei lava o le faʻafefe o le borsch i le vai! Ae afai e te le faʻamaoni ma e leai se poto masani i le faʻamalosi, ioe, e mafai ona e mautinoa.
  6. Aua e te fefe e faataitai: e le talafeagai le faaopoopoina o mea e lisiina i luga i le compote. E mafai ona e faʻaaoga soo se fualaau e mafai ona aoina, masalo o le tofo o le ipu maeʻa o le a matuā ofo ai oe!

Sea buckthorn compote o se vailaau sili ona malulu-malulu mo le taumalulu, ae e le tatau ona inu o se vailaau. O le faagasologa atoatoa o le faia o sea ituaiga o aitalafu e le sili atu i le itula le umi, ma o le taunuuga e mafai ona fiafia i le taimi malulu!