Aseta

Filifilia se kariota: togalaau poʻo le fausiaina i uili

O le galue i le fale vevela ma le togalaau e masani lava ona o faatasi ma le manaʻoga e siitia nisi o avega, o le a vave loa pe mulimuli mai le fesili o le mauaina o se taavale faʻapitoa poʻo se taavale. I le taimi muamua e tilotilo ai atonu e foliga mai pe a faʻatau se togalaau e leai ni fesili ma ni faigata e tatau ona tulai mai, aua o le oloa e faigofie. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻaaliga e tatau ona amanaia ina ia mafai ai e le galuega ma le faʻatau atu ona faigofie ma lelei. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i mea e tatau ona gauai i ai pe a filifilia se taavale, o le a le ituaiga o mea o loʻo i ai ma o le fea e saʻo mo oe.

Faamoemoe

O le mafuaʻaga autu o le faletalimalo o le felauaiga o le tele-siʻosiʻomaga, tele ma le tele o uta. E i ai le tele o lona faʻasolo, e masani ona i ai le uili (ae o loʻo i ai ni filifiliga i le lua poʻo le sili atu uili), e fua i le va o le 9-10 kilokalama, o le tele lava o fuataga e tusa ma le 13-15 kilokalama.

E te iloa? O se tasi o ituaiga o faletalimalo ua avea ma se solo e taua o le "kravchuchka". Na maua e ia le lauiloa tele i Iukureini i le vaitau o le 1980-1990 i le va o tagata nonofo i le mafanafana, pisinisi laiti oloa fefaatauaiga ma tagata o le taulaga. O le ulutala e mafua mai i le Peresitene President Kravchuk na sosoo ai. O le asō, o le "Kravchuchka" e toetoe lava o se faailoga o se vaitaimi atoa.
O loʻo faʻaaogaina le fale faʻatoʻaga mo ia faʻamoemoega:

  • felauaiga o mea tetele (eleele, oneone, peʻa, fale palapeti);
  • felauaiga o mea totō;
  • aveese otaota, laulaau, mutia vao;
  • felauaiga o fualaau faisua ma fualaau faisua aʻo faagasolo le seleselega
  • felauaiga o mea faigaluega laiti.

Pe a faʻaleleia vao ma pale o laau e tatau ona faʻaogaina se togalaau togalaau. Aoao foi e uiga i tulafono mo le filifilia o se mea teuteu mo le togalaau.

O le tino atonu o se trapezoidal poʻo se kupita. I le taimi muamua o le a sili atu ona faigofie le suʻeina o mea, na o le sii i luga o le au o le fata. I le tulaga lona lua, o le a sili atu ona faigofie le tuʻuina o le uta i totonu o le mataupu. O le filifiliga o mea e nonofo ai e taua tele, aua o le a masani ona susu le faletalimalo ma fesoʻotaʻi ma vailaʻau (fugalaau). Ma o le oloa e le o se mea eleelea, e tatau ona e filifilia se tino na faia i le uamea po o le valiina foi o le vali paʻu. O le mataupu e mafai foi ona faia i le umi o le palasitisi, ae i lenei tulaga, e le mafai ona feaveaiina le tele o maa, oneone ma le eleele i totonu o se taʻavale. E le gata i lea, o le meafaigaluega e tatau ona puipuia mai le la, susulu, timuga malulu ma timuga mamafa.

Faʻalogo i le faʻavaa - o le faʻamaoni o le oloa atoa o le a faalagolago i lana mamanu.Talosaga mo le tasi taavale i luga o le uʻamea I nofoaafi uʻamea ma le gafatia o le mamafa e oo atu i le 100 kilokalama, e mafai ona faʻaaogaina ni fasi paipa paipa e tasi poʻo ni uʻamea paʻu. I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻapipiʻiina le faʻavaa i ni lagolago lelei (i le tulaga o se taʻavale ma le 1 uili) ina ia tu mausali i luga o le eleele. Mo le malosi sili atu, e mafai ona faʻaopoopoga le taavaletoso ma faʻamalosi. Latou te faamalosia puipui ma le pito i lalo o le tino, ae i totonu o sea uila o le a faigofie ona ave na o mea mama e le o tafe. Mo suavai ma mea tetele, e lelei tele le filifilia o se tino ma se pito umi.

7 masini faaonaponei mo le eliina o le eleele.

Peni

O foliga ma le nofoaga o faila o le a aʻafia ai le faigofie o le avetaavale. O lima e tatau ona faia i le uʻamea, atonu e eseese i foliga, e faalagolago i le mamanu o le taavale lava ia. I le tasi-uila ua faʻataʻitaʻiina, o le tele, o pupuʻu pupuu, o loʻo i luga o le tino o le fata. Latou te faʻamafanafanaina le taavale ma gaoioi e tietie taavale. O lima e tatau ona tu i se mamao mai le tasi ma le isi ina ia faigofie ai ona e faʻaofi i lenei avanoa. Faatasi ai ma se pine tutusa o le manoa o le wheelbarrow ua fuafua faapitoa mo le tuleia i luma o ia.

E taua! Fautuaina ia tuʻuina atu lima o le kata ia 'auʻaunaga o le paʻu poʻo le palasitika vaivai. Latou te fatuina se lelei lelei, puipuia le taʻe ma sili atu ona faigofie ona pulea le kata. I se faaopoopoga, o se uili vaʻavaʻai faʻataʻavale lima e faigofie ona faʻaaoga e tusa lava pe maualalo i le vevela, ona o le paʻu o le paʻu e le mafai ona fesootai ma le uamea.
O le kariota e mafai foi ona faʻapipiʻiina i luga o le auala (i le foliga o le mataitusi P). Faatasi ai ma lenei ituaiga o au, e faigofie ona tulei le taavale i luma ma tua atu (mo se faataitaiga, pe afai o le mamafa e mamafa atu nai lo le mea e tatau ai). O le isi ituaiga o lima e foliga i se tusi T. E iai se tootoo i le ogatotonu o le taavaletoso, e faʻapipiʻi i le pito o le uili poʻo le tino lava ia. E masani lava ona faʻapipiʻiina e lima manoa o le T ma le U-uʻamea uili i le 2 ma le sili atu uili.

Meaola

Kata mo togalaau ma togalaau e mafai ona ese e le gata i foliga o manoa, ae faapena foi i le numera o uili, tino o le tino, tauaveina o le gafatia. O nei uiga uma e iloa ai le mafuaʻaga o le felauaiga. Ma le isi, saili pe o le a le lelei ma le le lelei o taavaletoso ma numera eseese o uili, ma po o le a le mea e tatau ona faʻamoemoeina.

Tasi-uila

O lenei ituaiga taʻavale e faʻapipiʻiina i le uili e tasi o loʻo i totonu o le tino, lua laasaga mo le faʻamautuina i taimi o taofi ma lua manoa umi. O le aoga sili o lenei ituaiga o le gafatia. O le mea lea, o se taavale e tasi-uila ua pasi lelei atoatoa i le va o vaovao vavalalata, i tulaga o le faatapulaaina o le avanoa, e mafai ona pulea lelei i luga o auala ma ala e aunoa ma le faaleagaina o vao.

Ae peitaʻi, o lenei ituaiga o loʻo i ai lona toe faʻafoʻi: pe a faʻataʻavale, o le avega atoa e pasi i se uili e tasi, o lona uiga afai e te faʻaaogaina se taavale i luga o se eleele vaivai, matala, e mafai ona uta le taavaletoso. E le gata i lea, o le mamafa o le uta i totonu o ia uili vavalalata ua lagona tele atu, o lona uiga pe a feaveaiina mea mamafa, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga e faatumauina le paleni.

Ia mautinoa ia gauai atu i le uili o felauaiga: o le pito i sili ona lelei o le 35-45 cm. Faatasi ai ma lenei lapopoa, o le sili ona lelei o le amortization ua mautinoa. O le paʻu e tatau foi ona iai ni taʻaloga lelei o le a faʻaitiitia ai le faʻafefeteina i le eleele. O le alima e tatau ona uʻamea, ae le o le palasitino. E tusa ai ma le ituaiga uili, e mafai ona afaina ma pneumati. O le vaega mulimuli e sili atu ona faʻaalia i le taimi nei, faʻalagolago ma lelei, talu ai o le a mafai e le taʻavale ona faʻataʻavaleina lelei i luga o se tulaga e le ogatasi.

E te iloa? O le taavaletoso e sau i le laveai e le gata i totonu o le togalaau, ae faapena foi i le supermarket. Ae o lenei oloa e fou lava - i tua i le 30s o le seneturi talu ai, o tagata faʻatau i faleoloa Amerika sa na o faʻamau lavalava. I le 1936, na vaaia e le pule o se tasi o faleoloa, S. Goldman, se fafine na tuu se ato tumu i oloa i luga o le meataalo meataalo a lona atalii. O le manatu lenei o le fatuina o ni masini faigofie ma masani i uili i le taimi nei. I nusipepa, na valaau ai le mea fou fou "faatau taavale na suia ai le lalolagi".
O le faʻatoʻaga i luga o se uili se tasi e lelei tele mo galuega i se vaega laitiiti (e oo i le 10 eka), pe a fai le galuega autu i le vaitau, ma e leai ni fale tetele e fuafuaina. O le faletalimalo faigofie, faʻamaʻagofie ma gaoioi o le a faʻamalieina uma manaoga mo se togalaau ma se togalaau umukuka.

E lua-uila

O le isi ituaiga masani o uili. E lua uili i totonu o sea taavale o loʻo i luga o itu o le tino i luga o le uili uili. O le ituaiga uili e lua e tele mea lelei:

  • se uili uila e mafai ona ave se avega mamafa;
  • e sili atu ona mausali ma faapaleniina i luga o se fogaeleele e le mafaitaulia;
  • uʻamea sili atu ona lelei;
  • e tusa lava pe tele le mamafa e faigofie ona tulei.
O le le lelei o le le lelei tele. Mo le faʻaaogaina o se taavale, e manaʻomia tele se avanoa. E le fetaui mo le galue i luga o moega vavalalata, i le va o vao po o soʻo se isi avanoa avanoa. Ae ui i lea, i le togalaau e faʻaaogaina o le a faigofie.

Ole lapoa ole uili ole meafaigaluega e telē: pe a ma le 45-50 cm, o le uʻamea foi o le uʻamea. E mafai ona ese lima: lua uumi ile itu i itu taʻitasi o le mataupu, U-shaped mold or less often - T-shaped. Ina ia aveese le kata mai le nofoaga, e tatau ona e faia se taumafaiga itiiti, e te le tau manaʻomia le paleni aoe alu, e mafai ona e tuleiina lenei auala i luma o oe ma tua atu oe.

Saunia se humus aoga mo laau totō ma, i le taimi lava e tasi, o le a fesoasoani le tagata e faʻaumatia le togalaau "otaota".

Tolu ma le fa uili

O se taavaletoso i luga o uili e tolu i luga o le faʻatauga e seasea lava ma o se faʻamatalaga faapitoa. I lea ituaiga oloa, o le uili pito i luma e masani ona taamilo, ma o uʻu uili e lua ua mausali le mautu. Mo le pulea o sea taavaletoso, e lua lima o loʻo i le lautele o le tauau. E le pei o taavale solofanua i luga o uili e 3, o taavale e fa-uili e sili ona lauiloa. O lenei ituaiga taʻavale ua mamanuina mo ni vaega tele lava e tatau ai mo le felauaiga o uta mamafa ma mamafa. E faigofie ona galue i se taavale e tusa lava pe i luga ole eleele mama. O le leai o se kata e fa ona uili i lona maualalo o le gaioiga, ae ui i lea, o le tauaveina o se mamafa tele, o le a itiiti se taumafaiga.

E tatau i le tagata e ona le togalaau ona iloa pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei.

O uili i totonu o ia fata e masani ona pneumati, e itiiti ifo le lapoa nai lo ituaiga muamua - e tusa ma le 25-35 cm. O nisi taimi e seti ai e liliu le uili uili pito i tua, lea e faateleina ai le gafatia ma faigofie ai le puleaina. E mafai ona fuafua le 'au i foliga o le mataitusi P pe i le foliga o se tootoo ma se mama e pipii i le pito. E masani lava o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma se masini faʻapipiʻiina (pulupeta pan), lea e matua talafeagai lava i le tulaga o le felauaiga o mea tetele. O le avega o lenei vaega o taavaletoso e matua ese lava ma e mai i nai selau kilokalama i le tone pe sili atu.

E taua! A filifilia se taavale, ia manatua o le fuainumera o uili e afaina ai le gafatia o le avega. O le tele o uili, o le mamafa o le avega e mafai e le taavaletoso ona tauaveina.

Malosiaga ma le gafatia o le gafatia

E tatau ona vave fai mai o le gafatia gafatia ma le gafatia - e le tutusa le mea. Malosiaga e faalagolago i le tele o le tino (umi, lautele, loloto) ma fuaina i lita. O le malosi o le totogi e fuafua i le mamanu o le felauaiga ma fuaina i kilokalama. O le averesi o le gaosiga o le togalaau e 60 -80 lita, ae i le tulaga o le fausiaina o togalaau poʻo le fausiaina o taavale e mafai ona oʻo atu i le 150 lita. O le malosi o le totogi e sau mai le 70 i le 130 kilokalama. Ia manatua o le tele o nei fuainumera, o le tele ma le mamafa o le taavale lava ia, o lona uiga o le a sili atu ona faigata le puleaina.

Afai o oe o le e ona se tamai fasi fanua, o le a fesoasoani le tagata faifaatoʻaga e faʻamautinoa le vave ma le maualuga o le totoina o le fanua.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le filifiliga o taavale mo le togalaau ma le togalaau e tatau ona fetaui lelei, aua o le a avea o ia ma ou fesoasoani i totonu o le aiga mo le tele o tausaga ma o le a mafai ai e oe ona teuina le tele o taimi ma taumafaiga. I le uma, o le tele o galuega i totonu o le faʻatoaga o le faʻatoaga e le mafai ona faʻaaogaina. Ina ia filifili le filifiliga e sili ona fetaui mo oe, fuafua le tele o lau vaega, le tele ma le mamafa o le uta e te masani ona manaʻomia e felauaiga, ma le tele o le faʻaaogaina o le felauaiga.

Fautuaga mo le filifilia o se taʻavale mai tagata e faʻaogaina fesoʻotaiga

E lua-uila e sili atu ona mausali, ae itiiti le mafai ona gaoioi. Ou te fiafia i le isi faga e lua. E pasi i le mea e pasi ai le kesi i ni faafitauli tetele. Ma afai o le eleele e le mafai ona vaʻaia pe vaʻavaʻa, ona toesea ai lea o le uila e lua i le tauvaga.
Ilya Morozov
//www.mastergrad.com/forums/t31418-tachki-odno-dva-kolesa-chego-brat/?p=389863#post389863

Mo le galue i togalaau e le mafaatusalia le leai o se mea. O le maualalo o uili, o le itiiti ifo o le taʻavale. Mai i lenei mea e mulimuli mai afai e iai sau laupepa ma e le salalau i le tautotogo ma taimi e timu ai, ona tatau lea ona e filifilia se taavale faʻatapulaʻa paʻu, pe a fai o le eleele e pala, o le a sili atu le paʻu (ae o le a mamafa). O le taavale toso e lua-uila mo auala lelei lelei. Faatasi ai ma se uili se tasi e tele avanoa mo le gaioiga - e mafai ona e taʻalo pe a faʻapipiʻi puʻe puʻe ma le manaʻoga o se uila, ma e lua uili o le a le aoga - e tasi le uili e masani ona fesootaʻi i le isi. Ma le isi fautuaga pe a filifilia e taua le iloa o totonu o le uili uili e lelei pe a fai o le uʻu, paʻu paʻu, lea e masani ona maua, e mafai vave ona le aoga ma faʻaaogaina tele.
Alexcris
//www.mastergrad.com/forums/t31418-tachki-odno-dva-kolesa-chego-brat/?p=392245#post392245

E i ai laʻu taavale e lua-uila. O le a ou faʻatau se mea fou - Ou te faʻatau i luga o se uili se tasi. Ma e sili atu ona faigofie le liua o le uta i luga o le vaituloto ma le tietie i auala vaapiapi. I le lua-uili na o le tasi le isi - mautu. O le avega e mamafa atu nai lo le 150 kilokalama e tusa lava pe e te le o laki, ma e mafai e le wheelbarrow ona tu ai e aunoa ma ni faafitauli, e ui lava latou te tusia e sili atu i le 300 kilokalama le uili o uila e lua-uila.
Totonu
//www.mastergrad.com/forums/t31418-tachki-odno-dva-kolesa-chego-brat/?p=393841#post393841