Aseta

Faʻafefea ona ufiufi le taualuga i luga o le ondulin

Aʻo galue i luga o le taualuga, e masani lava ona i ai se faʻafitauli o le filifilia o se mea lelei, maualuga ma lelei le taualuga. Ua fautuaina e le au atamamai e gauai atu i le saogalemu o le siosiomaga, saogalemu, susu ma le taugofie ole ondulin. Faʻafefea ona ufiufi o latou taualuga, aʻoaʻo mai le tusiga.

Matou te aʻoaʻoina le ondulin

Ondulin o se ituaiga o mea e fau ai luga o loʻo i ai le tele o mea taua e faʻaalia lelei mai isi. I fafo atu, e talitutusa lava ma le paleni Euro, ae le aofia ai ni asbestos e lamatia ai tagata, ae aofia ai vaega e le afaina: pepa cellulose o le pepa malulu umi, e le o iai le bitumen viscous, faatasi ai ma le faaopoopoina o faʻamalosi faʻamau ma mea elemene.

Ina ia maua mea matagofie o le meaola, o loʻo iai ni vailaʻau eseese i le fusi, lea e mafai ai ona maua se oloa ma se lanu tele.

E te iloa? Ondulin - o le ufiufi mea e faʻaogaina i le malulu o le ea: mai - 60 i le +110 tikeri. Ae i le taimi lava e tasi, i le vevela o le a avea ma palasitisi, ma i lalo o le malosi o fulufulu e avea ma mea e pala.

Ondulin o loʻo faʻaalia i le tele o tulaga lelei:

  • maualuga le tumau o se ufiufi ma umi taimi o le taotoga;
  • sili atu le tetee i le susu. E oo lava i se aofaiga tele o le vaʻaia e le faʻaitiitia ai ana galuega puipui;
  • sili atu le vevela ma le lelei o mea faʻapipiʻi;
  • tetee i le faaleagaina o masini, uta tetele;
  • le mafai ona faʻaaoga mea i soʻo se tau, e aofia ai, i le malosi malosi, matagi, kiona, vevela vevela;
  • tetee atu i faʻamatalaga o meaola faʻaleagaina: faʻamaʻi faʻaleaga, mamanu, microorganisms;
  • tetee i vailaʻau: gas, acids, alkal, ma isi;
  • faigofie ma faigofie i le faʻapipiʻiina, lea e mafai ona e taofiofi oe lava.

I le faaopoopo atu, ondulin - faʻaleagaina le siosiomaga ma le le afaina i tagata ma le siosiomaga, e le mafai ona faʻaaogaina toxins poʻo vailaʻau matautia.

Vitio: O mea lelei ma mea faʻapipiʻi o luga o le taualuga o le inisinia

Iloiloina o mea e manaʻomia

Aʻo leʻi amataina le galuega i luga o le fale, e tatau ona e faia le faʻatulagaga o le tele o mea e manaʻomia mo fale.

Ina ia faia lenei mea, fuafua le vaega o le faʻavaeina o le faʻavae:

  • pe afai o le taualuga o loʻo fausia i foliga masani o foliga o le geometric, ona tatau lea ona lava le faʻaaogaina o le faʻafanua;
  • afai o le tumutumu o luga o le taualuga ei ai se fausaga faigata, e tatau ona vaevae le faavae i se numera o foliga masani ma, e faʻaaoga ai le fua tutusa, fuafua ma otooto iuga.

E taua! Pe a faia se faʻatusatusaga, e tatau i se tasi ona amanaʻia le maulalo o le pito i luga e faatatau i le eleele. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le taualuga e faʻasaʻo, ma le maualuga o le manaʻoga e 35 tikeri, ona maua ai lea o le iuga mulimuli, e tatau ona e faʻateleina le umi o le tau i lona maualuga ma le cosine o le 35 tikeri.

E tusa ma le tele o se tasi laupepa o ondulin, lea e tusa ma le 1.9 mita sikuea, e mafai ona e faʻatatauina le tele o mea manaʻomia mo fale mo le faʻamutaina o le taualuga atoa.

E le gata i lea, aua neʻi galo ona amanaʻia le aofaʻi o le pito i luga:

  • o le maualuga ole aofaʻi o le tilivaga o le ai ai i le faʻatinoga o le ufiufi o se laufanua mafolafola ma se maualuga o le oʻo i le 10 tikeri. I ia tulaga, o le itu e tafe i luga e faia i galu e lua (19 cm) lautele, ma 30 cm le umi. O le mea lea, o le vaega aoga o le meafaitino ua faaitiitia i le 1.3 sikuea sikuea;
  • pe a faʻapipiʻi le taualuga i luga o le maualuga o le 10-15 tikeri, o le aofaʻi i luga o le itu o le a tutusa ma le tasi laʻau o le laumei (9.5 cm), ma le saʻo - 20 cm. O le tele o ondulin i lenei tulaga e 1.5 sikuea mita;
  • pe a ufitia le taualuga i se maualuga o le sili atu ma le 25 tikeri, o le popo i luga o itu e tutusa, e pei ona i ai muamua, 1 le galu, i luga - i le 17 cm. Faatasi ai ma lenei faʻatulagaga, e oʻo atu i le 1.6 sq.m.
Matou te fautuaina le faitau pe faapefea ona fai le pa lava ia mai se manoa laina, mai le gabions, o le pa puipui, ma le auala e fausia ai se pepa mo le faavae o le pa.

A maeʻa ona e mauaina le nofoaga ole taualuga, e faigofie ona e fuafua le numera o laupepa e manaʻomia mo lona faʻatulagaga atoa.

Meafaifaʻaiga ma mea e gaosi

O se tasi o mea taua o le faʻaaogaina o le ondulin o se mea e ufiufi ai, o lona mama ma le faigofie o le faʻapipiʻi. Mo le faia o le faʻamauina o pepa, o le ae le manaʻomia ni mea taugata poʻo ni mea faigaluega faʻapitoa.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona fausia se faletaele, o se fale ma se fale, ma le auala e faia ai se mea faʻamaʻavale mai le maʻa, o le gasebo e faia i le polycarbonate ma se auala e faia mai le vavaeina o laupapa.

Ina ia fausia se ondulin luga, e tatau ona e saunia muamua:

  • tuusao le mea lava ia e manaomia e ufiufi ai le taualuga atoa, ma se vaega itiiti o le 5-10%;
  • se laupapa laau ma se fasi pepa o le 40x40 mm, lea o le a manaomia e foafoa ai meaʻai;
  • vaega mo mea faʻapipiʻi: fao o loʻo i ai le ulu uʻamea gaʻo, faʻapipiʻi mo le ondulin;
  • tulimanu-tulimanu, lea e tu latalata i le sooga i autafa o le tumutumu o taualuga;
  • fuālaʻau e leai ni vai poʻo se membrane;
  • vaʻa vaʻavaʻa ma faʻafefete.

E te iloa? Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le faatauina mai o mea faitino ma se vaega. O le tele e tatau ona i totonu o le 5% mo mamanu faigofie ma le 10% mo faʻalapotopotoga faʻapitoa.
Faatasi ai ma mea faigaluega e tatau ona e maua:
  • malosi hacksaw e tipi pepa;
  • se penitala faigofie, pule ma le fua fua mo le faia o fua;
  • tamai hama;
  • sikulini uila mo faʻamau.

Ina ia mafai ona faigofie ona oʻo atu i tulimanu uma o le taualuga, e tatau foi ona saunia le fusi poʻo le apefai muamua.

Tulafono o felauaiga ma le teuina

O pepa o le Ondulin, e manaʻomia mo le faʻamautuina o fale, e mafai ona faigofie ona feaveaia e se lava taavale pe faʻaaogaina le tautua femalagaaʻi e ala i le faʻafaigaluegaina o se tamaʻi puʻupuʻu poʻo Gazelle. I le taimi o felauaiga, e tatau ona ave le tausiga e faamautinoa ai ua malupuipuia le meafaitino, talu ai e le mafai ona siitia paʻu pe a ave taavale. O le tino o le taavale e tatau ona lamolemole e aunoa ma le faaleagaina, e fautuaina e ufiufi lona pito i lalo i le plywood poʻo le pepa malulu. Talu ai ona o le mamafa o le fale e laiti, e mafai ona faia tutoatasi ia galuega e lafoina ma laʻu.

Ae mo le teuina o le meafaitino, o se potu vevela, mama, e le susu ma se fola papaʻe e talafeagai mo lenei mea. O le nofoaga e teu ai e tatau ona tuʻu ese mai punavai vevela, e le tatau ona faʻatagaina le susulu o le la.

Ondulin o loʻo taoto i luga ole fola o laupapa poʻo plywood. Ina ia puipuia le mea mai le efuefu ma le palapala, o loʻo ufiufiina i le PVC ata tifaga poʻo le taʻavale.

E mafai foi ona e faia se pergola i ou lava lima, o se afu, o se togalaau fugalaau uili po o maa, o se pa, o se punavai, gabions, o le papa, o se tamaʻitaʻi, o se paluga o le la ma o se togalaau.

Faʻaofuofu o fale

Aʻo leʻi amataina le fale, e talafeagai le siakiina o le taualuga tuai mo le talafeagai ma le mafai ona tu i luga o luga o luga. Afai e faʻamaeʻa le ufiufi, ona lelei lea ona aveese, pe afai e leai, ona mafai lea ona faia le faʻapipiʻi ile luga. O le sui e tatau ona saunia lelei ma faʻamamaina. E tatau ona faʻaaoga mea masani mo le faʻamamaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mumu faʻatasi ma se manoa umi, e aveese otaota, toega o laʻau, lala. E taua foi le faʻaitiitia ma le faʻavasegaina o faaletonu o le faʻapipiʻiina, faʻagasolo i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o mea faʻasaʻo.

Faʻatulagaina o meaʻai laupapa

Ina ia mafai ai ona faʻaleleia le ondulin, ia maua ai le lumanaʻi i le lumanaʻi ma le teteʻe atu i le faʻaogaina o le tino, maualuga le maualuga o uta, ia puipuia mai aafiaga le lelei o le susu ma le susulu o le la, o laupepa o loʻo tuʻuina i luga o se vaʻa faapitoa.

E mafai ona e faia se palu ma ou lava lima mai se laupapa ma se vaega o le 5x5 cm. O tekinolosi fausaga e aofia ai ni laasaga:

  • faʻapipiʻiina o mamanu umi faʻapitoa;
  • faʻapipiʻiina o se pa i se pa tuai e ala i le faʻaogaina o sikulima. Ina ia faia lenei mea, toe faatulaga elemene elemene, i luga atu o latou e faʻalautele le laina fagota ma i le itu o loʻo faʻapipiʻi i isi pa;
  • faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi. O loʻo faʻatulagaina komiti i luga o faʻamau faʻapipiʻiina, ma o latou fesoʻotaʻiga o loʻo faʻamaonia i le faʻaogaina o mata.

Ina ia faafaigofieina le faʻapipiʻiina, e mafai ona e faʻaogaina faʻamau i faʻamau. Mo le faʻavaeina o paluga i luma o se pu i le taualuga e fausia ai se fausaga umi. O le plywood o le susu e sili ona lelei.

E taua! E tatau ona maualuga le maualuga o le lau ma le faatuatuaina, aua afai ei ai ni va i totonu, e mafai e le ondulin ona sisi ma mulimuli ane pasi le susu.

E le gata i lea, pe a fausiaina ni meaʻai, e tatau ona e mafaufau i le pito o lona tau:

  • i le maualuga o le manaʻoga e oo atu i le 10 tikeri, o le mamanu e faia i se fasi pepa plywood po o isi mea tutusa, ao le lapoʻa i le lautele o le a tutusa ma galu e lua, ma i le uumi - 30 cm;
  • i luga o se mea e tusa ma le 10-15 tikeri, o le lapoʻa o faʻamau, ua i ai se laasaga o le 45 cm, ao le ufiufi i itu e 1 le talo, i luga o le pepa mulimuli - 20 cm;
  • i le maualuga o le sili atu i le 15 tikeri, o le fausaga o le pa ma se laasaga o le 60 cm o loʻo fausia. O le lapoʻa i le lautele e tutusa ma le tasi le talo, i le uumi - 17 cm.

Faʻamatalaga tekonolosi

E ui lava i le faigofie o le laying ondulin, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le faʻataʻitaʻiga ma foliga o le ufiufi o le taualuga. O le tekonolosi o le faʻaogaina o le meafaitino o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le mea nei:

  1. O le faʻapipiʻiina o pepa e amata mai le pito o le taualuga i le mea e leai se matala pe a mafai. O le faʻaaogaina o meafaitino e faia mai le pito i lalo. Ina ia faia lenei mea, latou te faʻalauteleina le laina, lea e tuitui i fao, o le vaega pito i lalo o le taualuga e maua ai le 5-8 cm mai le puipui.
  2. Pe a faʻapipiʻi le faʻailoga muamua o fao o loʻo lafoina i le galu lona lua, e tu i le laina mai le pito i luga o le taualuga. O isi fao o loʻo faʻaaogaina i le faasologa o le tau, e ala i se galu e tasi. O se faʻagasologa mo le faʻaoʻoina i fao e le gata ina mafai ai ona faʻamautuina pepa, ae maua ai foi se foliga matagofie ile taualuga.
  3. O le pepa lona lua o loʻo ufiufi e le tasi le talo. I le taimi lava e tasi, ia mautinoa o mea uma na alu faʻamalosi i laina o laina. I le oʻo atu i le pito o le taualuga, e manaʻomia ona e vaʻaia le sili atu i le pepa mulimuli, e faʻaaoga ai se tifaga po o se sikola mataʻutia.
  4. O le laina e sosoo ai o loʻo faʻatulagaina i le faasolosolo lelei e faatatau i le muamua. O lona uiga, o le pepa muamua o le laina lona lua o le tipi i le afa ma faʻapipiʻi le muamua 10-15 cm.

Vitio: faʻapipiʻi o le odulin

A maeʻa le faʻaeʻeina o le ondulin, e tatau ona e faʻaauau le faʻapipiʻiina o vaega mamanu.

Faʻasologa o le vaʻa

I le vaeluaga o lua ala, e tatau ona e faʻapipiʻiina le pito i luga, ma se pito i luga o le 12 cm. E tatau ona manatuaina o lenei elemene o loʻo faʻapipiʻi i luga o le fausaga faʻapipiʻi ua faʻaaogaina. E mafai ona faʻatau le solo i faleoloa, ma e mafai ona e faia oe lava.

O le faia o lenei mea, o laasaga pito i luga e ala i le sooga e ave i tua, toso malie, ma faʻapipiʻi i fao i le pito i luga o le faga, o loʻo i le isi itu. E fautuaina e le au atamamai le faia o sea galuega i se taimi mafanafana, pe a faʻamalūlū le ondulin ma faʻaalu lelei lava e faʻalautele.

O le taofia o le kiona mai le agi i lalo o le tumutumu i le vaitau o le taumalulu, ma o le susu e le mafai ona tolotolo i luga o le taualuga, o loʻo faapipiiina i lalo o se fale se ata e leai ni vai. E mafai ona e faʻapipiʻi le faʻamaufaʻailoga tutusa i nofoaga o loʻo tautau ai pepa. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e faia ai le faʻaleleia o le ea i totonu o le fale, e puipuia ai mai le ulu atu o manulele, iniseti, ma isi.

Vitio: nofoa faʻasaga

Fale faʻasao

O le laupapa ole matagi o se faʻailoga laupapa poo le metala o se faʻalapotopotoga faʻapitoa, o le galuega autu o le tapunia pito o pito i tua ina ia puipuia mai le matagi, kiona, susu, ma ia vave ona faʻamalo le fale.

E te iloa? Mo le faʻapipiʻiina o se tasi pepa o meafaitino e tusa ma le 20 fao.
Ua faʻapipiʻi laupapa laupapa mai pito i luma o le taualuga, luga o le galu o le pepa, ma e tatau ona 35-40 mm le maualuga nai lo le paʻu.

Faʻatulagaina o le afaina

O le mea mulimuli o le faʻapipiʻiina o le mea taualuga o le faʻapipiʻiina lea o le afaina. Mo lona faʻatulagaga ua fautuaina e filifili se seti faʻatasi ai ma faʻamaufaʻailoga lautele o loʻo faʻapipiʻi i le laupapa pito i luma. O le taamilosaga o le paipa ma le masini suamalie o le a faalagolago i luga o le vaega o le mauga. O le tasi paipa e le sili atu i le 10 m / pog gage.

Vitio: faʻapipiʻiina o alavai

O elemene e faʻamoemoe mo le faʻapipiʻiina o le alavai e faʻapipiʻi i luga o le paʻu o luma. O le pito muamua o le mauga, i le mamao e mafai ai mai le pulou, o le lona lua ua faʻapipiʻiina se tasi o loʻo tu latalata ane i le paipa.

I le isi itu, i le va o puipui e lua, ua faʻapipiʻiina le laina, o loʻo tuʻuina ai faʻamau faʻamau i se laasaga ua faʻamaonia i totonu o faatonuga. Pe a faʻapipiʻi le masini faʻapalapala, e tatau ona tuʻu le pusi papa i le ogatotonu o le pusa.

E taua! E le faatagaina e tuʻuina atu elemene o le faʻaleleia o alavai i luga o le ondulin.

A maeʻa ona suʻe tulafono ma foliga o le laying ondulin, e mafai ona e faʻamautinoa e le faigata tele le faia o le galuega taualuga. O le mea taua o le faʻalatalata i galuega, ia saunia mea uma e manaʻomia ile fale ma mea faigaluega. O le faʻaalu o se taumafaiga itiiti ma le taimi, e le mafai ona e vave fausia se fale matagofie ma le faʻalagolago i luga o le fale fou, ae toe faʻafoʻi foi taualuga tuai na leiloloa ai a latou mea faitino.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Lau uo, afai e te manao e ufiufi le taualuga i luga o le pepa malo ma le susu o le bitumen ma valiina i luga, ona le mafai lea ona e vaavaai mo iloiloga o ondulin - o le mea tonu lava lea o loʻoe sailia. E i ai foi sana gaʻo faaopoopo - e mu tele ina ia leai se taimi e faʻamalamalama ai, e susunuina mulimuli ane, pe a maeʻa. Ia, o le mea mulimuli pe afai e te faʻatusatusaina le ondulin poʻo le uamea - o le a taʻalo le vali mo le tolu tausaga ma o se tulafono e 3-5 tausaga e suia ai e tagata fiafia o ondulin luga o le ondulin i le uamea. Na ou taʻuina atu ia te oe le mea autu e uiga i le ondulin, ae a leai o se mea leaga.

Fiafia

//krainamaystriv.com/threads/452/#post-6687

Muamua tagata fau fale e pei. Weedon Ondulin e mautinoa lava e leai, ae o le timu i luga o le taualuga e le paʻu

Alligator 31

//krainamaystriv.com/threads/452/#post-6737

fale e ufiufi ai le Ondulin lanu - 5 tausaga le matua masani. O le tuaoi o loʻo i lalo o le ulaula Ondulin, e ui e na o le 3 tausaga le matua, e le o faitio foi. Ata, papa, O le a ou le lafoina, aua Ou te le manao i se tasi e suʻe le mamanu tusiata o loʻu fale. o se filifiliga matagofie!

Bijou

//krainamaystriv.com/threads/452/page-4#post-120463