Fua o le gaosiga

Vaega o le totoina o rosa i le tautotogo i le laufanua

Rose (rozhan, erysipelas, rouge) - laau o le genus rosehip. O le tele o ituaiga o rozhany na maua mai ona o le toe faia soo o fetauiga ma le umi o filifiliga. I totonu o le vao, e mafai ona maua rosa i foliga o vao. O lenei mea totino e lua ituaiga o laʻau faʻapitoa - uterine, poʻo le mea e masani ai, ma ituaiga e lima o taʻi tausaga taʻitasi: gafa, tuputupu aʻe, gaʻo, faʻalauiloa ma le vave. O fugalaau e eseese lanu: lanu samasama, mumu, papaʻe, ma isi. O latou lapopoa e faalagolago i le vailaʻau ma e mafai ona oʻo i le 18 cm le lautele.

Lelei sili i le fanua

Afai e te filifili e toto rosa i le tautotogo, ona e manaʻomia lea ona e iloa le taimi ma le auala e totoina ai. O le totoina o le tautotogo e lelei aua e mafai ona e matauina le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le rosa, ma faasaʻo soo se mea e le taliaina i lona atinaʻe. Afai e te totoina se fugalaau i le tautoulu, ona e le toe maua lea o le avanoa e fetuunai ai le atinaʻeina o le laau. Ioe, ma o le a faaopoopoina faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e mateina saʻo le vaitau o le toto, ina ia maua ai e le rosa le taimi e nofo ai i luma ole kiona muamua.

E taua! I le itu i saute o lo matou atunuu, e mafai ona totoina rosa i le tautotogo ma le autumn, aʻo i ai i le itu i mātū na o le tautotogo o le a sili ona lelei mo le totoina.

O le taimi o le totoina i le tautotogo e faalagolago i le ituaiga o laau. Shotguns ma se aʻa faʻamaumau ma lau laʻau talavou e tatau ona totoina pe a uma le taimi o le kiona. I le pito i mātū o gūsū o Rusia e mafai ona faʻaauau pea seia oʻo i le ogatotonu o Iuni. O le mea lea, e le talafeagai le totoina o vao muamua. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e mafai ona totō le fugalaau i totonu o se fale mafiafia ma tausia lelei.

A o lei totoina se fana, e aoga le iloa o le tau mo le 1.5-2 vaiaso oi luma. Afai e leai ni gutu, e totoina le fuga i le eleele. I le tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi malulu, e tatau ona ufiufi le laau i le lutrasil.

O le taimi sili mo le totoina o fugalaau faʻatasi ma se aʻa ua paʻuina i le ogatotonu o Me, mo fugalaau e iai aʻa faʻamau - i le ogatotonu o Aperila. O le aso sili ona lelei mo le totoina o rosa, e le mautonu, ma o le taimi sili ona lelei o le aso o le afiafi. Totoina o rosa i le tautotogo i le eleele e tatau ona i ai i se vevela lelei. O le mea aupito sili ona taua iinei o le le susulu o le la e le mu ai le fatuina o tamaiti. Afai e vevela le tau, ona mafai lea ona ufiufi le fugalaau i laʻau vavalaʻau seia oʻo ina faʻamautu atoatoa i se nofoaga fou.

Fugalaau e pei o snowdrops, crocuses, tulip, daffodils, alissum, phlox, primroses, laureate, cleoma e totōina i roses e maua ai le faʻaleleia atili pe a fafagaina rosa ma mulumulu i latou i le faapalaga.

Auala e filifili ai ni fatu

Afai e te manaʻo i le matagofie o vao vao e teuteuina lau togalaau poʻo laufanua mo le tele o tausaga, ona tatau lea ona e faia le filifiliga saʻo pe ae faʻatau, ona totoina saʻo lea o le fugalaau ma i le taimi o lona tuputupu ae ia tausia lelei.

Tulafono faʻavae faʻatau

O se ituaiga e le talafeagai, filifilia, lea e le fetaui ma la tatou tau ma le ituaiga eleele, e ono vave ona mate. I le taimi lava e tasi, afai e tusa ai ma tulaga maʻoti e filifili ai fugalaau sili ona talafeagai, ona mafai ai lea ona fuga matagofie i le tele o tausaga. Ina ia filifili saʻo laau, mulimuli i fautuaga i lalo:

  • I le laasaga muamua, e tatau ona e filifilia se ituaiga eseese ma fesili atu i le tagata faatau e uiga i tulaga mo le tupuina o lenei fugalaau. I le isi itu, e tatau ona e iloa uiga uma o le laau ua filifilia (o le amataga ma le umi o le fuga, tuputupu aʻe, toe faia o fua, fugalaau, ma isi);
  • E mafai ona faʻatau faʻatau e pei o ni mea faapipii, ma latou lava. Afai e faapipiiina le vao, ona tatau lea ona e sailia po o le a le ituaiga o faapipii e faapipii i ai. Aua nei galo e fesili e uiga i le matua o le laau;
  • E sili ona lelei le faʻatau o fatu laau, o lona matua e le sili atu i le 2-3 tausaga. O ia laau totő, afai e lelei ona faapipiiina, faigofie ona maua aʻa i luga o eleele fou ma faigofie ona tumau i le malulu malulu;
  • Laʻau Rose i luga o latou lava aʻa e atiina ae sina vaivai. E mafai foi ona latou oti i le muamua o le kiona (pe afai e le maua e le fugalaau se taimi e tupu lelei ai le aʻa). Ae afai e te faatauina se rosa i ou lava aʻa, ona e le tatau lea ona e fefe, o se fugalaau e mafai ona tupu ma le saogalemu ma le tausiga lelei, aemaise lava ona e tele ona lelei. O sea ituaiga laau e lelei i le leai o se mea e sili atu i le totoina, ma o le ola atoatoa e maua mai ai se aʻa malosi i le palapala;
  • A e faʻatau mai fatu laau e leai ni aʻa, e tatau ona e gauai atu i le matua ma le lelei o au (o nisi oi latou e tatau ona malo). O aʻa e totoe e tatau ona i ai se lanu meamata ma se foliga fou. Afai latou te maanuminumi, e mafai ona faʻaalia soo se faʻamaʻi o le fugalaau;
  • O le lelei o laʻau e faʻaalia foi i fafo atu: e le tatau ona vaʻaia; 'aʻa, lau ma aʻa e tatau ona atiaʻe lelei; o fatugaʻo e le tatau ona i ai i se tulaga o le fesuiaiga i le vaega galue o le tuputupu aʻe;
  • E leai ni aʻa o le fatu e manaʻomia ona faʻamaʻi (faʻaitiitia le 30 g sima sulfate i totonu o se pakete vai ma tuu i lalo ni fugalaau i totonu mo ni nai itula).

E te iloa? Mo le taimi muamua na tupu ai rosa ia Roma i aso anamua. I galuega a tusitala a Roma ou te manatuaina ituaiga e 10 o rosa.
O le tele o fai togalaau e faʻatau ia fualaau e matagofie. Ae o le filifilia o fugalaau e le gata mo lenei tulaga maualuga. Ina ia mafai e le laau ona toto mo se taimi umi i luga o lau upega tafaʻi, ia mulimuli i fautuaga uma o loʻo i luga.

E faʻafefea ona faʻapolopolo ni fatu aʻo lei totoina

O nisi taimi, ao le i totoina totogo laau totō i le tautotogo, latou te manaʻomia sina taimi e faʻapolopolo ai. E tupu lenei mea i mataupu e le i faatuina ai le alatele lelei mo le totoina. E mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa, luga o le pusa poʻo le kiona.

Afai e malolo le rozhan (o le vaitau e leʻi amata ona ola ai le fugalaau), ona mafai lea ona tuu i le faitotoa o le pusaaisa. I le pito i luga o le fugalaau tuʻu i luga o le afifi faʻatasi ma pu poʻo pepa Kraft. I le tasi taimi i le ono i le fitu aso, e tatau ona sosolo le gaʻo i le vai. A o le vevela i totonu o le pusaaisa e + 1 ... +3 ºС, e mafai ona teuina le seedling mo le 1.5-2 masina.

Afai ua totogo roses, ona totoina lea i totonu o fagu. O ipu sili ona lelei o le a lua lita le umi. I totonu o lenei setete, e mafai ona teu i luga o le faapaleni vao vao mo se taimi umi. O le vevela e le tatau ona i lalo ifo o le 0 tikeri, ma afai e pa'ū, e lelei tele le pikiina o fugalaau i le fale. Ma le isi, ia mautinoa o loʻo i lalo o le paolo laau.

E taua! Afai o le vevela i totonu o le pusaaisa e tusa ma + 5 ... +6 ºС, ona mafai lea e le fugalaau ona tuʻuina paʻu paʻu.

I ia tulaga, o fugalaau e matua faaopoopo i le tele. A o lei totoina i le eleele eleele e tatau ona latou faʻamalosi. I le amataga o Aperila, e mafai ona e tatalaina pupuni i luga o le faapaologa, ma mulimuli ane - ia faia ni fagu laau i lalo o le lagi. Ae o lenei metotia o le laveaiina o laau o loo i ai se toe foi mai: o fugalaau e mafai ona aafia e se apogaleveleve mite. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona sosolo le laau i aso uma i le vai. Aʻo lei oʻo i le eleele, e manaʻomia le togafitia o le sui o le tagata e faʻasao ai.

E toatele e le iloa le auala ma le mea e teu ai rosa aʻo lei totoina i le tautotogo. Ua matua maofa tagata i le mea moni e mafai ona teuina ni fatu i le kiona.

Afai e totogo le fugalaau, ona tatau loa lea ona malepe le pito umi. Ina ia faʻapolopolo le laau i le kiona, e tatau ona tuʻu i totonu o se atigipusa pepa ma sausau i paʻu, tuʻu i le vaega o le fanua lea o le a sili ona umi ai le kiona. Pusa pito i luga o lo o ufiufi i le lutrasil ma fufuluina i le kiona.

E te iloa? O le faʻafefe o le kiona e mafai ona tolopoina pe afai o pine po o lala laau e tuu i luga o se kiona.

Afai e te tausia ni fatu i le kiona, ona latou le fefe ai lea i le malulu. I totonu o se pusa i lalo o le kiona, o le vevela o le ai ai pea ile 0ºС. E moni, o le kiona o le a liusuavai muamua nai lo le amataga o Me, o lona uiga e tatau ona totō muamua fatu. Ae leai se mea e leaga ai lena mea.

E faʻapefea ona ola rosa i le togalaau

Le totoina lelei o roses na faatauina i le tautotogo - o se tautoga o le faʻaalia o se togalaau matagofie i le togalaau. O tausaga taʻitasi e mafai ona e fiafia i le matagofie o le fuga o Rouge.

Filifilia se nofoaga

Roses - laau vevela alofa, ma i le taumafanafana latou te manaʻomia le susulu o le lā. O le nofoaga sili mo le tulaueleele o le a puipuia mai matagi ma se nofoaga e malamalama lelei. E mafai ona e totoina fugalaau i le itu i sautesasae o le togalaau, aua e fiafia le rosa i le oso aʻe o le la. O le maualuga o ituaiga o roses na mafai ona toto i nofoaga malulu.

Faitau foi e uiga i nei laau vevela e pei o le talavou, streptosolen, spathiphyllum, nightshade, soso, shefler, sansevieriya, poinsettia, plumeria ma le philodendron.

Roses e le taua i le filifilia o eleele. O le mea lea, e mafai ona totoina i luga o soʻo se eleele ma soʻo se togalaau. Ae o nisi taimi latou te le aʻafia ai le oneone ma le malu. E le gata i lea, e le fautuaina le fugalaau e tuʻu i nofoaga e latalata latalata ane ai le vai i luga o le eleele.

E te iloa? Filifiliga o Roses e taʻitaʻia i le toetoe lava o atunuu uma o le lalolagi talu mai le seneturi sefuluiva.

Loto sauniuni

Palu e tatau ona eli i luga o ni telē e pei o le aʻa o le laau na lagona le matagofie. Afai o le eleele e lelei, o lona uiga o le maualuga aupito sili ona lelei o le lua o le 0.5 × 0.5 mita. Afai o le palapala e manino, ona mafai lea ona faateleina le loloto o le lua i le 0.6-0.7 mita, ma le lautele e le suia.

E taua! Ina ia puipuia ia laau toto mai le sun susulu susulu, latou te faʻaaoga mea e le nonoa e ufiufi ai le fugalaau.
A o lei totoina, e tatau ona saunia se paluga kulimi. E mafai ona aofia ai le humus, pala ma le palapalifi. O sea ituaiga e le tatau ona fesootai ma aʻa, o le mea lea, e tatau ona sasaa atu i totonu o le lua ma fufuluina i se fasi elemole palapala. A maeʻa lena, sasaa le 1-1.5 lita o le vai iina ma faatali seʻi oʻo ina faʻaleleia. Afai o se rosa ua i ai se aʻa e tapunia, ona le tatau ai lea ona faasaoloto le aʻa mai le eleele. Afai e leai se aʻa, e faʻapuupuu i le 1/3 o le uumi, ma faʻafefiloi i se aʻa stimulant growth plant mo le 1.5-2 itula.

Fuafuaga ma tulafono o le tulaueleele

A o lei totoina, e tatau ona tipiina laupapa e tusa ai ma tulafono nei:

  • I le lauti popo ma le polyanthus Roses, e seleseleina tipi ina ia tumau pea le 2-3 tumutumu i luga oi latou taitoatasi;
  • I totonu o rosa floribunda, e 3-4 laʻau e tatau ona tuʻu;
  • I pusi papa, ua pupuʻu puʻu e 10-15 cm;
  • Mo se lanu o le palapala, e tatau ona e faʻafouina aʻa (tipi na o vaega o aʻa).
E te iloa? O le uluai suʻesuʻega faasaienisi o Roses o le tagata Eleni anamua o le gagana Eleni, o le faifilosofia ma le natura o Theophrastus.
A uma ona teuteu, e sauni le fatuga mo le totoina. E tatau ona totō le fugalaau ina ia mafai ona tui le site o le tui i le 5-7 cm i lalo o le eleele. E tatau ona aveese le solo mai le nofoaga o le ulu, pe afai ei ai. A uma ona ufiufi le fatu i le eleele, e tatau ona faʻatulagaina ma faʻafeinu. Ua faia lenei mea e aveese ai le sili atu o fuʻa mai le eleele. O lenei mea e faʻamautuina ai le aʻa sili-fesoʻotaʻiga eleele. Ma le isi, e tatau ona e suʻe le fatu i le 10-15 cm le maualuga. E mafai ona aveese le paʻu i totonu o le lua pe tolu vaiaso, pe a faʻamautuina le fatu.

O le mea moni, o le gaioiga o le faʻatau ma le totoina o rosa e faigofie tele, ma i le iuga o le ae maua fugalaau matagofie i le togalaau o le a fiafia ia te oe mo le sili atu ma le luasefulu tausaga.