Fua o le gaosiga

Auala e totoina ai beets i fatu o le tautotogo: fautuaga mai le aufaatoʻaga

O laau taʻitasi e manaʻomia le gauai. E tatau ona ia filifilia le nofoaga sao, eleele, tausia lelei le saunia o fatu, aua neʻi galo le vai ma fafaga le laau. O le pata e le o se tuusaunoaga. O ia, pei o soʻo se aganuu, e manaʻomia le tausiga. Ae muamua e tatau ona e taulimaina lona fatuina.

O le taimi e toto ai beets i le tautotogo i le laufanua

Muamua, tatou te iloa pe o afea ma i lalo ifo o le a le tulaga o le vevela e totoina ai beets.

Aso faʻamaonia

E fiafia le Beet i le mafanafana, o lea e leai se mea e tatau ona faanatinati ma lona luluina. E le gata i lea, o pupuleʻale talavou na ola mai i pulu malulu e ono puʻeina i latou lava. O le mea lea, o le taimi e sili ona talafeagai mo le totoina i fanua tatala o le a oʻo i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me.

Tulaga o le tau

O fatu e tupu ma i le +7 ° C, ae mo le atinaʻe lelei, e manaʻomia le +16 ° C i fafo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mafanafana le lalolagi i le + 10 ° C.

Vaega o le itulagi

E uiga i O Ukraine O le tulaga lenei: o le itu i saute o le itulagi, muamua e mafai ona e amataina. Ae faʻalagolago i le vevela o le ea ma le lalolagi.

Beets i vaega eseese O Rusia tulaʻi i taimi eseese:

  • North Caucasus - uluaʻi sefulu tausaga o Aperila;
  • Central Black Earth Region - 3-sefulu tausaga o Aperila;
  • pito i matu o le Itumalo Central Chernozem, Nechernozemie, Volga, Bashkortostan, Altai, Moscou - itula muamua o le masina o Me.

I le itu i saute, talu ai ona o le mafanafana o le tau, e mafai ona alu i le vaʻa mai talu mai le faaiuga o Mati. A uma mea uma, o le a sili atu le vevela o le lalolagi i le vevela e manaʻomia.

I le auala, e mafai ona totoina beets i le tautoulu (ei ai ituaiga eseese). O lenei filifiliga e lelei mo nofoaga ma se vaitau malulu vevela. O le faʻaleleia o le eleele e tupu pe a uma le amataga o gutu malulu, pe a ufitia le eleele i se mea e pala. I totonu o Urals poʻo Siberia, o le taimi sili ona lelei mo lenei masina o Novema. E leai ni aufono lautele o le tele o na ituaiga lulu e tatau ona faia. O le mea autu - aua e te taofiofi seʻia oʻo i le taimi e "talia" ai le eleele (e 3-4 ° C i lalo ole zero). Sa matauina e le au faifaatoaga o le nofoaga e sili ona lelei e faasino i ai o le taimi lea e faʻamaʻaʻaina uma ai le peleni.

E taua! Manatua: o le totoina o pusi e le talafeagai mo le faʻalauteleina o le teuina.

O fea e toto ai

E fiafia lenei aganuu o loʻo faʻamalamalamaina i laufanua lafulemu, lafoaʻi, e aunoa ma se maualuga maualuga o le eleele. O le palapala e iai le faʻafeagai e sili ona talafeagai (pH - pe a ma le 6-7).

Aoao pe faʻapefea ona fuafua i le tagata lava ia le elemene o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi, e faʻamalo ai le palapala.

E le fautuaina le totoina o beets i nofoaga paolo ma le susu, eleele palapala, mapalapala. Mo fua e sili atu, e fautuaina lenei fualaau faisua. tausaga taʻitasi e tau ai i se nofoaga fou. E sili atu le toe faafoi atu i lona nofoaga muamua nai lo le 3-4 tausaga.

Laʻau tipu aua le fautuaina mo kapisi, kāloti ma tamato. Ma pe a uma pateta, kukama, radishes, peas, aniani, kela, o le a lagona le manaia tele. Ua totoina foi mo le taumalulu, saito.

Mo beets tuaoi lelei kāloti, seleni, letusi, sipisi, kapisi paepae, kohlrabi, riki, kalakeke, radishes, kukama, strawberries.

Faamasani oe lava i mea taua o le fuaina o fualaau fualaau aina: o le a le mea e totoina mulimuli ane, pe faapefea ona fuafua saʻo fua.

Saunia o le fanua i le tautoulu

Laufanua mo le totoina o le tautotogo e tatau ona saunia i le tautoulu:

  • faamama le 'upega tafaʻilagi, aveese uma otaota, vao leaga, lala, togi faʻatoʻaga;
  • eli le eleele e oʻo i le 30 cm loloto;
  • fuālaʻau - mo le 1 mita e manaomia ai le 30-50 g o le phosphate ma le 50-70 g o le potash.

I le tautotogo (aʻo leʻi luluina), o le a manaʻomia le toe totoina o le eleele ma faʻaaogaina le faʻamaʻi faʻasaina - 30-50 g i le 1 mita.

Vitio: faatoaga tuai

E tatau ona ou muamua totoina fatu

O le lūlūina o fatu e le talafeagai, ae afai e te manaʻo latou te totogo vave, ona tatau lea ona e faia.

Ina ia faia lenei mea, ave se tasi o nei meafaigaluega:

  • 1/4 tsp boric acid ma le 0.5 tsp. nitrophosphate poʻo nitroammofoski;
  • 1 tsp superphosphate;
  • 1 tsp inu palu;
  • 1 tbsp. l laupapa fafie.

Mo soʻo se tasi o tupe manaʻomia 1 lita o le vai mafanafana. Sook the seed for a day. A maeʻa lena, fufuluina, afifi i se ie susū ma faʻafefe i le vevela o le potu mo 3-4 aso, ma mataʻituina e le faʻagogo le afifi. Afai e te totoina fatu i le tautoulu, e leai se mea e tatau ona e salu ai.

E te iloa? O Beetroot sa maualuga ona faaaloalogia e tagata Roma, na molia foi e avea o se saafiafiga mai tagata Siamani lalo ifo. E le gata i lea, na faaaogaina e tagata Roma se fualaau faisua o se aphrodisiac.

Auala e toto ai beets i fatu o le tautotogo

E tanumia le oneone i lalo ile 2-3 cm (pe afai o oneone o oneone pe oneone - e 3-4 cm).

Afai e te manaʻo e maua fualaau iti, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tilivaina, ia faia ia le itiiti ifo ma le 7 cm i le va o laina, ma aua neʻi totoe le sili atu i le 6 cm i le va o laau taʻitasi. 10 cm

Vitio: totoina o fatu laau toto

Tausia mea

O le isi, seʻio tatou faʻataʻitaʻiina le auala e tausi lelei ai lenei fualaʻau - suavai, faʻasusu, mulch.

Saili le mea e fai pe afai e le totogo beets.

Faʻasa

I le muamua 1.5 masina talu ona totoina, e le mafai e le eleele ona faʻagogo. E le gata i lea, o pusi talavou e pei o le fuga i le afiafi.

Afai e le vevela le taumafanafana, o le a le afaina tele le beets. A uma tapunia pito i luga, o le susu i le va o laina o le a faasolo ina lemu, ma o le fualaau aina o le a mafai ona aveesea mai i le loloto o le eleele. O le mea lea, o le a le manaʻomia tele le vai i taimi uma.

E taofi pe a toe tolu vaiaso aʻo leʻi seleselega.

Thinning

Ina ia maua le totogo e lava le avanoa mo le atiina ae, e te manaʻomia fai faalua faalua: i le laasaga o laʻau moni e lua ('aua neʻi galo e tuʻu le va i le va o le totogo o le 3-4 cm) ma i le laasaga o 3-4 laulaʻau. I le averesi, i le va o laau totino, o se taunuuga, 10-20 cm tumau.

E taua! E le tatau ona togi fafo laau totō, e mafai ona toe totoina i se isi nofoaga - o le a aʻafia e aunoa ma ni faafitauli ma vave ona puʻea ma o latou uso a tagata. O le mea autu - aʻo leʻi faia le faʻatonuga e lelei le fufuluina o le palapala lea e te gaoioi ai le toto fou, ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ina ia le faaleagaina ai aʻa.

Faʻaleleia eleele

O le laufanua e ola ai fualaʻau e le gata ina faʻamamaina, ae faapena foi tatala, aua e le mafai ona faia se mea palu i le eleele. E taua tele lenei mea mo paʻu talavou.

Taofi ma le faʻaeteete pe a laʻitiiti lava laau, e mafai ona e faʻaaogaina se tui vavae. Faʻaaogā lenei faiga seia oʻo ina maeʻa lau laʻau. I le taimi foi e tatala ai, o lona uiga o le taʻe ese vao. Manatua ma lata ane mulch. A maeʻa muamua le vevela ma veleina, o le eleele i autafa o le faʻaogaina o meafaifaʻatau e tatau ona mulimulitaʻi i mea lelei. Afai e te le amanaiaina, e tatau ona e vele ma faʻamalosi tele, ma vai foi. I le amataga, o le laʻau o le mulch e tatau ona laʻititi - 1-2 cm, ae faʻatasi ai ma le tupu aʻe o laau e tatau ona faʻaleleia, e faʻaaoga ai le coarser mulch, mo se faʻataʻitaʻiga, vavaeina ma le vaimama.

Laʻei pito sili

Laʻei pito i luga ma fugalaʻau oona (nitrogen) e tupu pe a maeʻa, o mea nei (faʻalavelave) - peʻa uma tapuni.

Nitrogen, potassium, phosphorus - o vaega autu ia e manaʻomia le gaʻo. E mafai ona suia le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai minerale ma le pefu o loʻo faʻafefiloi ma le faapalaga (3 aitema o le ash i le 1 mita).

Aoao atili e uiga i foliga o le fafagaina o vao i le malae vaʻaia mo le tupu aʻe o aʻa.

E fautuaina le faʻaopopo o le eletise i ni atopa, e aunoa ma le faʻaaogaina i lenei mataupu, ona o lona tele o le a faʻaosoosoina ai le faaputuputuina o kulimi i fua. O le inisiua o le tui e faʻaititia ai taunuuga le lelei. O le filifiliga pito sili ona lelei o le urea (10 g i le 1 mita). O le laei o loʻo mulimuli mai (fualaau aina e oʻo atu i le tele o se kuline) - mai i mea e gaosia mai le potassium-phosphorus (8 g o le superphosphate, 10 g o le potassium chloride i le 1 mita). Nitrogen e le manaʻomia iinei.

Afai o iai i le lalolagi leai se malosi, o le a tali mai beets e ala i le liliuina o le tumutumu. Faʻaleagaina leai o le kopa ma le molybdenum, ua tumu i laei pito i luga (i le vaega o le 10 laupepa). O le vai microfertilizers suamalie na tumu lelei i le pulu i le organomineral ma le manganese - i le chelate.

Afai o le a amata ona leaga le beets, o lanu samasama lanu samasama e aliali i luga o laulaau - o nei faʻaaliga leai o le paluka ma eleele mata. E manaʻomia se vaiinu faapitoa: 200 g lime fuga ma 80 g o le potassium chloride i le 10 lita o vai. Auala e lava mo le 10 mita mita (i luga ole laina).

Afai e mumu mumu, o le leai lea o le sodium. Taʻu le moega i le pefu ma fufulu i le vai masima (1 tbsp. Salt i le 10 lita). Ma le isi, o le a faateleina ai le suka o le fualaʻau.

E te iloa? Beet - o se tasi o vaifofo masani ma vaifofo anabolic. Afai e te inuina pia pia i aso uma, o le a matua faateleina ai lou malosi ma faaitiitia le vaivai.

Seleseleina ma le teuina o le seleselega

Faaputuputu beets pe a lanu samasama ma matago. E masani lava o le faaiuga o Aokuso poʻo le afa muamua o Setema (mautinoa i le tau vevela). Fualaau lemu i totonu o se suo poo le pala, ona ave lea ma o latou lima, lulu le eleele, tipi pito. O petioles e tatau ona le sili atu i le 1.5 cm. Afai e le mafai ona ave le beets i totonu o se potu tumau i le taimi lava lea, ia eli i luga o faaputuga i le fanua ma tuu ia fua ua sasaa i le eleele i le 2-3 laulau, ma toe faatumuina i eleele. Ae taumafai e momoli fualaau faisua i se potu tumau i le vave e mafai ai.

O tulaga sili ona lelei - o se potu ma le vevela o le 0-2 ° C ma le faʻamamaina o le 90%. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina fale, pe o fea o loʻo faʻasoa lelei ai beets i tafatafa o pateta. O loʻo teuina i totonu o atigipusa, koneteina, taga palasitika paʻu poʻo se mea masani.

Afai e leai se avanoa mo le potu e teu ai beets, e mafai ona faʻamago pe aisa.

Filifili lapisi lapoa ma laulaʻau e togafitia i le paʻu paʻu (2 kilokalama i le 100 kilokalama o fualaau aina) ma faapipii luga i luga, faʻasusu i le oneone susu, paʻu, vaimasi poʻo le 2-3 cm vaʻetaʻe mafiafia. ma ufiufi le tumutumu i vaovao (ia aloese mai le faʻasalaga).

Vitio: teuina o beets i le oneone

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

E tusa ai ma le poto masani, o le taimi o le totoina o beets i le tautotogo i nofoaga mafolafola e fesuisuiai e faalagolago i le tau ile tausaga oi ai ma le ituaiga. Ae ou te fiafia e totoina ni beets i se fatuga, ae o le tele lea o le gaioiga o le galue, ae o le auala lea ou te maua ai se seleselega muamua nai lo le totoina i le eleele, ma o mea totō e sili atu le tamaoaiga. I le ogatotonu o Aperila o le a ou lūlūina fatu mo laau totō, ma o le a ou totoina i latou i le eleele pe a oʻo mai 4-5 lau.

lisi

//www.agroxxi.ru/forum/topic/6935- totoina-beetroot-spring / # entry27767

O le eleele sili ona lelei mo le lūlūina o le + 10-12 F., ae e mafai lava i le +8 °, tatou te totoina i le loloto 2 cm i le 4 cm, e faalagolago ile palapala. Beets e le fiafia i eleele suamalie, o lea pe a ou kukaina se togalaau (sili ona lelei i le tautoulu) ou te faʻaaogaina le moa fuamoa. Tatou te faia le vevela i le vaega o 2-3 laulaau moni, i le va o fatu tatou te tuua 6-8 cm, e fuafua i le eseesega. Afai ei ai se "Pupuni", ona tatou tuu ai lea o avanoa i le va o laau totő, "Falelaupapa" o se ituaiga vevela vave. O ituaiga e pei o le "Aikupito" ma le "Red Ball" e sili atu, e mafai ona e alu ese mai le 10 cm i le va oi latou. E mafai ona e fafagaina i latou i se vaifofo o le apa ma le masima (2 ipu apa ma le 1 teasene masima i se pakete vai. Aua le togi ese mea na e tosoina i fafo, e mafai ona totō lenei fatu i luga o se togalaau fou ua saunia muamua ma e tatau ona faia lenei mea i le timu. sasaa 2 taimi i le vaitau.

Mandragora

//www.forumhouse.ru/threads/13094/

Ae mo le faʻaleleia o le suasusu, e manaʻomia e le pīsiti le manava, e tatau ona totoina muamua ma pe a uma ona lūlūina le suavai. E manaʻomia e ia le susu i le vaitau o le tuputupu ae ma i le taimi o le malosi o aʻafiaga o aʻa.

Tatuniki

//www.forumhouse.ru/threads/13094/

Beet - o le fualaʻau e sili ona faigofie e teu. Leai se pulou poʻo se pulou? Aua le fefe Faʻasaoina atoatoa i totonu o potu malulu (e le sili atu i luga +4). Aʻo leʻi tuʻuina i le teuina, ou te faʻagogoina aʻa i le ea, vave, e moni, o le vavaeina o tumutumu, pe leai, e le silia le 2 cm. o aʻa laiti ma le lautele o le 5-10 cm e sili ona malupuipuia teuina (o lapoa lapoa e aofia ai otaota, ma o le tofo e le tutusa lava). Ina ia sefe avanoa, o beets ou te tuʻuina i ni atigipusa, maualalo pusa ma avanoa mo le vaalele. Ma ou tuu i luga o le tasi i luga o le isi (15-20 cm i luga ae o le fola), ae ou te le tuleia i latou i tafatafa o le puipui.

telefoni

//www.forumhouse.ru/threads/13094/page-2

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o beets e le o ni fualaau aina suamalie. Afai e saʻo mea uma, o lona uiga o le a le mafai ona e popole tele. Ae o le tele o mea lelei - e mautinoa lava! O lea ia e lagona le saoloto e te totoina i luga o lau 'upega tafaʻilagi ona e fiafia ai lea i mea suamalie i le taimi o le taumalulu