Roses

Rose "Westerland": o se faʻamatalaga o uiga o le tausiga, toe gaosia

Rose "Westerland" (Westerland) - o se tasi o ituaiga sili ona lelei i totonu o lapisi vao ma lapisi. Ma o lenei mea e le o se mea le aoga, aua e le gata i le ofoofogia o foliga vaaia, ae o lenei laau foi e malosi lona tetee atu i faamaʻi ma gutu. E le o se fugalaau, ae o se vavega mo soʻo se togalaau!

O le mea lea, afai e te filifili e totoina i luga o lau fuafuaga, e mautinoa e te le sese i le filifiliga. Ae, e pei o so o se mea totō, o Westerland e iai ona lava faʻavae o le totoina ma le tausiga. Matou te taʻu atu ia te oe e uiga ia i latou i lenei tusiga.

Faʻamatalaga

O le ituaiga o Westerland na aumaia i le 1969 e le lauiloa o German breeder Cordes, e sopoʻia ituaiga eseese o le rose: Friedrich Warlein o se lanu samasama auro ma Circus white-pink-orange. Na ia faaigoa le fugalaau na tupu i le faamamaluina o se tamai taulaga e faatautau i luga o le motu o Sylt.

I le taimi lava talu ona fanau mai, o nei rosa sa ola na o Sialani. Ae 5 tausaga mulimuli ane, na tulaʻi Westerland mo ona uiga tulaga ese, le tusi faamaonia a le ADR, faafetai lea na maua ai le lauiloa i totonu o faifaatoaga i le lalolagi atoa.

E te iloa? O le ulumatua i luga o le lalolagi e tusa ma le 1000 tausaga le matutua! O loʻo i ai i Siamani e latalata i le falesa o Hildesheim. O le togavao na matua faaleagaina i le taimi o le taua, ae na puipuia le aʻa ma na vave ona maua ai ni lala fou. Ua oʻo nei i le 1945, na toe ufiufiina le togavao, e ui lava i tamai, ae sili ona matagofie fugalaau.
O le togavao i lalo o tulaga lelei e oʻo atu i le lua mita pe sili atu; o lenei mea e mafai ai ona totoina lenei ituaiga e pei o se oso aʻega. O ona fuālaau e mamana ma mafiafia, ua atiaʻe, ua i ai le fuainumera o vao tuitui. O laulaau ei ai le susulu ma se lanu meamata lanu meamata, faafetai i le susulu matagofie o ata paolo.

O tumutumu lava latou ei ai ni pito i luga o se paʻu mumu mumu, ma o lona ogatotonu e samasama auro. A o latou fuga, o lo latou malu e suia i le samani ma se lanu piniki. Tatala se fugalaau tele (10-12 cm), lua-faalua, ei ai foliga o se pesini. O le manogi o fugalaau e manaia ma lagona e oʻo lava i se mamao lelei.

Saili po o le a le eseesega i le tausiga o vao ma le aʻeina o rosa.
O le vaitau vavalalata e puʻeina ai le amataga o le taumafanafana ma faaiʻu i le taufaʻaiuiuga o le autumn Rose Westerland na sili atu i le tasi ona tupu, ma puipuia ai le teuteuga i le vaitaimi atoa mafanafana. E le gata i lea, e talisapaia e le au atamamai lenei ituaiga mo le sili atu ona tetee i le kiona, faamaʻi ma isi faafitauli. O lenei laau e talafeagai mo le totoina o laau e pei o rosa vao ma le aʻe aʻei luga, ma e fetaui foi mo le fatuina o se puipui matagofie ma le manaia. E televave le toto o le laau, o lona uiga e sili ona manaia, ae o le a sili atu lona manaia i se fatuga filifilia lelei.
Aoao pe faapefea ona fatuina se togalaau o le rosa, pe o le a le laau e talafeagai mo puipui.

Vaega o le tuputupu ae

E mafai ona e toto se Westerland i le tautotogo ma le autumn. A filifilia se nofoaga mo le totoina, e tatau ona e mafaufau o le a le taliaina e le laau le vevela o le la, o lea e tatau ai ona e filifilia se nofoaga o le a paʻu ai le la i luga o le laau i le taeao po o le afiafi.

O matagi malolosi e le manaomia foi i le nofoaga e tulaueleele ai, ae o le toʻa atoa e le fetaui. O le totoina o laau e sili ona lelei ile eleele lanu uliuli, sili ile itu i saute o le fale. O le mamao i le va o laau toto e tatau ona tusa ma le 50-60 cm.

E taua! Afai o loʻo i tafatafa o le vai le eleele, ona tatau ai lea ona fausia se fausaga faʻanoanoa mo le totoina o laau.
Aʻo leʻi totoina fatu ma se aʻa e faʻamautuina, e tatau ona tuʻu i totonu o le vai faʻatasi ai ma soʻo se faʻalauiloa tuputupu aʻe. I le taimi nei, e mafai ona saunia ni lua mo le totoina o le 50x5050 cm le lapoa. O le alavai mai le maa nutililii, laititi pebbles poʻo lapisi lapoa o loʻo taatia i lalo, o le maualuga o lenei fogaeleele e tatau ona tusa ma le 10 cm. Ma o le vaega mulimuli mulimuli o le faʻafefiloi eleele lea e tuʻuina ai le fua.
Aoao pe faʻapefea ona totoina rosa mai le pusa i le tautotogo ma le autumn.
A o lei totoina, e tatau ona e aveeseina laulaau, faapea foi ma le tipi ese o tamai lala ua faaleagaina ma vaivai. O le nofoaga o le faʻamalosia pe a totoina e tatau ona sulu i totonu o le palapala e tusa ma le 3 cm. I le faaiuga, e tatau ona faʻafefe ma faʻafefe le rosa faatoa totoina.

E tatau ona maitauina pe a uma ona totō, mo sina taimi, e manaʻomia e le togavao se suavai lelei, faʻafetai i le o le a latou vave aʻafia ai. E sili ona lelei le vai i le taeao i le vai mafanafana. A maeʻa ona faʻamalosi, e taua tele le vaʻaia o le palapala ina ia faʻaleleia ai le tafe o le ea i aʻa. Rose "Westerland" e mafai ona tupu i le fale i totonu o ipu, ae, ioe, i le tele o le a sili atu ona laitiiti pe a faatusatusa i le mea e tupu i luga o le eleele.

A maeʻa ona e faʻatau se rosa, aua le toe totoina mai le ulo na i ai i totonu, 2 vaiaso talu mai le faʻatau. A faʻafetaui le laau, e mafai ona totoina i totonu o se fagu fou, e tatau ona 2-3 cm le umi nai lo le taimi muamua.

Maliliega, o se rosa e le o se fale masani fale, o lea e taua ai le iloa pe faapefea ona tausia se rosa i totonu o se ulo.
E tatau ona lelei le palapala, e manaʻomia e aofia ai peʻa, humus, oneone ma malala. Faʻataʻalele pe a totoina i totonu o se ulo e manaʻomia. A maeʻa lena, e tatau ona faʻafeinu le rosa i taimi uma. O le a tupu lelei pe a e tuʻuina atu ia te ia le malamalama mama ma le mama fou.

O le vevela i totonu o le potu e tatau ona latalata i le faailoga o +25 ° C. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le laau e le tatau ona aʻafia ai, lea e tatau ai ona faʻaauau pea ona lele. Ma, e moni, e manaʻomia e le matou pule se tausiga maeʻaeʻa, tusa lava po o fea e tupu ai. E uiga i lenei - atili.

Tausiga

Muamua lava, na tulaʻi mai le Westerland e manaʻomia le faʻasusu masani, lea e manaʻomia ona faʻamaeʻaina e ala i le lūlūina o le palapala mo le lelei o le faʻaleleia o le ea i le palapala. E tatau ona faʻamamaina ma le faaeteete, ina ia le susu le pupuʻu, ma le palapala i aʻa o le laau e le mafai ona fufulu ese. E tatau foi ona mataituina le mama o le upega tafailagi, e masani ona vele le eleele.

E taua! Ina ia faʻaitiitia le aofai o le galuega, e mafai ona e tapunia ia laau ma mulch organic, e pei o le sawdust. I lenei tulaga, o le ae manaomia le itiiti ifo o le suāsusu ma vao.
O le teuteuina mama o se gaoioiga faifai pea, lea e tatau ona aveese mai ai pine tuai, maʻi ma faʻavaivaia, faʻapea foʻi ma aʻafia, pe a uma ona fuga ina ia mautinoa le toe faʻaleleia.

O laei pito sili e faʻatino 2 taimi i le tausaga:

  • i le tautotogo tatou te fafagaina ai le gaʻo;
  • i le taumafanafana ao leʻi fuga, matou te faʻafefiloi le eleele ma le potassium ma le fulu.
Mo nei faʻamoemoega, e sili ona lelei le faʻatau o oloa faʻatasi ma nei faʻamaʻi i faleoloa faapitoa ma mulimuli i faatonuga i luga o le afifiina. E tatau ona maeʻa le fafagaina ia Iulai ina ia mafai e le fale ona saunia mo le taumalulu.
Saili pe afea ma pe faapefea ona faʻafefiloi rosa, o le a le ituaiga tausiga e manaomia i le tautotogo ma le autumn.
Ae mo le taumalulu, o lona uiga, afai o loʻo i lalo o le vevela o le vevela i lalo ifo -7 ° C, ona manaʻomia ai lea e le fale ona fai se malutaga. Ina ia faia lenei mea, tuu se lala lapisi poʻo ni laulaau i luma o le laau, ma tapuni uma i se ie e leʻi faia i luga.
Aoao pe faapefea ona natia lala mo le taumalulu.
A oʻo ina tupu aʻe se Westerland i le fale, o le tausia o lea mea e aofia ai le faʻaleleia masani ma le maualuga. Aʻo leʻi oʻo i le taimi e taʻua o le malologa - o Oketopa poʻo Novema - e mafai ona vavae le rosa. E tatau ona e faia lenei mea i se auala e alu ai e tusa ma le 5 fatuga fatu.

Ina ia taofia le tupu mai o meaola faalafua lea e mafai ona faʻaalia i le taimi o le vevela, e tatau ona e sosolo se rosa ma sina vai 2-3 taimi i le aso. O le susu e le tatau ona pau i luga o fugalaau.

Ae o isi mea uma lava, o le tausiga e matua ese lava mai le rosa e tupu i luga o le avanoa. O fuga totonu e tatau ona tuʻuina atu i ai faʻamalamalama lelei, faʻafefe ma le tafe talafeagai o le ea fou.

Saili po o le a se mea e mafai ona afaina ai rosa, pe faapefea ona taulimaina meaola faalafua o rosa.
E tatau ona e fufulu fufulu fualaau mago ma fulafula, ina ia fuga mai le rose i le umi e mafai ai. E fautuaina e tuu ni fagu i fugalaau e faasaga i sasaʻe poʻo sisifo.
E te iloa? I totonu o se tagata e masani ona ulu i le manogi o se rosa, o lona uiga e tulai, e agalelei ma toʻa.

Faʻatauga auala

E lua metotia o le faʻalauteleina o le rosa "Westerland" - o mea e 'oti ma fua tele. Matou te faamatalaina auiliiliga taitasi.

O le sauniuni o le tipiina e mafai mai le amataga o Iulai. Ina ia faia saʻo, mulimuli i laasaga nei:

  • Ua vavaeeseina le aufaipese mai laau toto o le vaomatua ua maeʻa.
  • Manaomia le tipiina o le fatugaʻo, lea o loʻo i luga o le pito i fafo o le pale.
  • O le tipiina ia lava e tatau ona i ai.
  • E mafai ona aveese uma greens i luga, e le manaʻomia.
  • E vavae ese tipi mai le pito i lalo ma le ogatotonu o le fana, faatasi ai ma le faʻamaʻi faʻasalaga taʻitasi i le tasi laupepa pito i luga.
  • Ona mafai lea ona togafitia i latou i se aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa, ae e le talafeagai, ma i lalo o tulaga uma o le a latou ola lelei.
  • Mo le totoina, o le a e manaʻomia se pusa paʻu ma se tapuni (e mafai ona e faʻaaogaina se vai inu vai mo lenei mea, tipi i le afa ma faʻaaoga le pito i luga o se tapuni).
  • E tatau ona totō ni lapisi i se atigipusa i le loloto o le 2.5-3 cm ma se mamao e 5 cm mai le tasi.
  • Faamau le palapala i totonu o le koneteina, ia sasaa ma sasaa le afaina ma ufiufi i le pito i luga.
  • O tuʻutuʻuga e fesoasoani i le faʻasolosolo lelei o le vaʻaia e aofia ai le maualuga o le 'ea (97-98%) ma le vevela e tusa ma +20 ° C.
  • O seleni e tatau ona fufulu i taimi uma i le vai.
  • O le masina mulimuli ane, o le a latou maua aʻa.
  • Mo le tau malulu, e manaʻomia le ufiufi o le aʻa ma le lutrasil.
  • O le a sauni talavou talavou e totoina i le tausaga a sau.
Aoao atili e uiga i le tipiina o rosa, pe faapefea ona tupu se rosa mai se fugalaau, pe faapefea ona totoina se rosa i luga o se taifau.
O le auala faʻaleleia fua e aofia ai le vaevaeina o le vao i ni vaega. O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  • I le popofou o le tautotogo (Mati poʻo Aperila), eliina ai se togavao e televave ma vaevaeina i ni vaega i se naifi malosi.
  • O le taunuuga e tatau ona 3-4 le vao ma 2-5 togi.
  • A maeʻa lena mea, i luga o vavave vavalalata e manaʻomia le faʻapuʻupuʻu o aʻa ua leva ona aʻafia ma aveese faʻamalosi faaopoopo.
  • E faapuupuuina foi aloiafi i le 3-4 buds.
  • O aʻa o laau totō aʻo lei totoina, e manaʻomia le faʻatautaia o se failauga, lea e te manaʻomia e faʻafefiloi ai le oneone ma le povi i le fua faatatau o le 1: 1.
  • O lenei e mafai ona e totoina rosa i le eleele.
  • Ina ia mafai ona ola le vao i le tulaga tatau i le taimi o le tuputupu ae, e tatau ona taʻi atu fafo i luga poʻo le itu.
Matou te mautinoa o le Westerland e tulaʻi mai o le a avea o se teuteuga manaia o lau togalaau poʻo togalaau fugalaau. Aua nei galo e tausi ia te ia, ma o ia, o le a fiafia ia te oe i lona matagofie o le fugalaau ma le manogi manogi.

Iloiloga Vitio o le Rose Westerland

Rose "Westerland": iloiloga

Ma sa ou totoina Westerland i le faamoemoe o le alu aʻe i luga o se rosa. O lana taumafanafana muamua lenei. Na tuputupu ae ma talu mai Aukuso o loo fuga mai pea i fugalaau e tasi. O le lanu e matua susulu lava, ma le vevela. E tele fugalaau. E le mafai ona ou fai atu se mea e uiga i le malolo.

Na ou vaai ia Chippendale ma ou te manao e totoina o ia. Ae o le faatusatusa ia te ia ma Westerland e le o se mataupu faafetai. Lotu e matua ese lava - ituaiga fugalaau, tuputupu ae

Sulu

//forum.cvetnichki.com.ua/viewtopic.php?f=53&t=801&start=20#p13268

Ua ou tusia o loʻu muamua lea o le rose, o lea na ou faatauina mai ai i le faaaliga o le 2005-2006 (ou te le manatuaina tonu) e pei o se aʻei luga o le rose, o lea sa ou totoina ai i le faapaologa ma le faamoemoe o le ai ai se faitotoa. E pei ona fai mai Svetlana e matua moni lava o ia i luma o le masina, e pei o luma o le masina, ae i le taimi na ou faatauina ai ao lei oo i le masina. Mo le tele o tausaga e le mafai ona tele se faʻaopoopoga, e gasegase i le eleele i le taumalulu, ae ua toe faʻaleleia le mea moni i se pulu. I se tasi malulu tele lava o le taumalulu, e malulu ai le oti iinei i totonu o se setete, ma e le gata i lea na le liʻoina ma fusi i luga o le tasi vaega.

Mafaufau i le ulupolo, ae leai, na sao mai le matagofie. Ou te fiafia lava i lona manogi malosi, ma e le manaomia le manogi, e salalau solo. O le manogi muamua lea e fetaui ma aʻu i le taeao, pe a ou alu i luga o le faapaologa i le taimi o le fugalaau rosa.

Ludmila

//forum.cvetnichki.com.ua/viewtopic.php?f=53&t=801&start=20#p13295

Ou te leʻi tupu aʻe i luga atu o le 2 m. I totonu o le malulu malo e malolo i aʻa.

Sergey Ovcharov

//forum.cvetnichki.com.ua/viewtopic.php?f=53&t=801&start=20#p13300