Incubator

E faʻafefea ona vaʻaia le incubator ao leʻi tuʻuina fuamoa

Ina ia mafai ona faalauiloa manu laiti ola maloloina i totonu o le incubator, e tatau ona saunia lelei le masini mo le taotoga. I le faaopoopo atu i le vevela i luga, seti o faʻamaoniga saʻo ma tutusa, aʻo leʻi faʻaaogaina le masini, e tatau ona faia lona faʻapalapalaina. Faʻafefea ma pe faapefea ona vaʻaia le incubator, o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

O le a le faʻapalapala mo?

E le manaʻomia le faʻaaogāina o le incubator ao lei amataina ma pe a maeʻa aso taʻitasi, e faʻapea foi mo fuamoa aʻo leʻi faʻatoʻa faʻatoʻa.

A maeʻa moa o moa i totonu o le mea faigaluega, e tumau pea le fulu, o totoe o le atigi, o le vai lea na faia ai le afifi, toto.

Incubator Disinfection: Vitio

O nei mea uma e tatau ona mulumulu lelei, aua i lalo o le malosi o le vevela maualuga, o nei otaota e mafua ai le tutupu aʻe o meaola leaga e ono lamatia ai le ola maloloina o le tupulaga faatoa amataina.

E le gata i lea, o siama muamua e mafai ona pisia i soo se faʻamaʻi o le a lafoina i moa mulimuli ane e aunoa ma le faʻamaʻiina o le incubator. O lenei mea e mafai ona afaina ai le sao ola o le isi aisi.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se tasi lea o gaoioiga sili ona taua i le faagaoioiga o le incubator ma le faʻamalosia.

Aoao pe faapefea ona filifili se masini, e pei foi o le faamasani i uiga autu o ia mea e pei o le "Layer", "Cinderella", "Blitz", "Stimulus-1000", "Lelei o le hen".

Faiga faʻalelei

E tele metotia o le faʻapalapalaina, lea e faʻaaogaina ai vailaʻau eseese.

E ala i le ituaiga o vailaʻau faʻapitoa o lona uiga e tolu auala:

  1. Vailaʻau
  2. Faaletino
  3. Biological.

O loʻo i ai foi se faʻaogaina o le auala o le faʻapalapalaina:

  1. Vae
  2. Gas
  3. Aerosol.

Lafoaʻiina o loʻo faʻaogaina pe a uma le totonu o le masini ua fufulu lelei ile vai mafanafana ma faʻagogo. O otaota na maua mai i le incubator e susunuina.

E taua! Afai o loʻo i ai i totonu o le incubator mea o totoe, o le a le aoga le faʻaaogaina.

Chloramine solution

O se tasi lenei o auala taatele. E talafeagai mo mea tau fale gaosi oloa ma fale, e aofia ai le faia e le tagata lava ia. Chloramine e mafai ona faʻatau i se fale talavai i se tau taugofie.

Metotia o sauniuniga fofo: Vili le 10 otaota i le 1 lita o vai. O togafitiga e faia e ala i le pulupuluina o se pulumu. E taua tele le sasaa i totonu o nofoaga faigata ma atunuʻu e maualuga tele le maualuga o mea e totoe, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻaina lelei o fata.

O le vaifofo o loʻo totoe i puipui o le masini mo le 3-4 itula. O le a lava lea mo ia e fasiotia ai meaola ninii. A maeʻa lenei vaitau, o le totonu o le mea faʻapipiʻi e manaʻomia ona fufuluina i vai mama. Laveina o loʻo faia i se ie, e fufuluina ni mea maʻaleʻale i se pulumu.

A maeʻa le gaosiga o le susu, e tatau i le masini ona tu mo le 24 itula i le avanoa avanoa ina ia mafai ai ona faʻamago atoa.

Vapor of formaldehyde

O se isi auala lauiloa mo tagata e faʻaleagaina. 50 ml o le 40% formaldehyde ua faʻafefiloi ma le 35 mg o le paseka faʻatoʻa. E sasaa le fofo i totonu o se atigipusa ma se lautele o le ua ma tuu i totonu o le masini masini.

O le vevela i totonu o le incubator e seti i le 38 ° C, ua tapunia ai pupuni faʻalelei. I le mavae ai o le 40 minute, e tatalaina ma faʻalauiloa le afi i le aso. I le manogi na vevela vave, o le ammonia o loo sosolo i totonu o le masini.

E taua! Formaldehyde o se mea oona, o lona faʻaaoga e tatau ona puipuia ai le manava o le tino, mata ma lima.

Formaldehyde e mafai ona suia e le galo poʻo le formidone.

Pairs o formalin

I le pito i lalo o le masini ua tuʻuina ai se ipu omea poʻo ua faʻafesoʻotaʻi, ma le fofo o le formalin (37% o le metallic formaldehyde solution, 45 ml i le 1 mita kupita), 30 ml o le suavai ma le 25-30 g o le potassium faʻasalalau.

Ua tuʻu le vaa i totonu o le masini. E pei ona i ai i le mataupu talu ai, ua tapunia le pupuni o le ea ma le faitotoa o le incubator. O lea e tufatufaina atu ai vaalele faʻamaʻi i le gaosiga o le masini, o le a faʻaaogaina se sui. O le vevela ua seti i le 37-38 ° C.

A maeʻa le 2 itula o le faʻapalapalaina, ona tatala lea o le incubator ma faʻaleleia mo le 24 itula.

Ava o peroxide vao

E ala i le taualumaga o loʻo i luga, e mafai ona faia togafitiga ma vaʻaia o le hydrogen peroxide. E sasaa le apa i totonu o se atigipusa, tuu i luga o le fola o le incubator, o le vevela e 37-38 ° C ma ua uma le tagata, ua tapunia le faitotoa ma le pu. A maeʻa le 2 itula, ona matala lea o le faitotoa, e faʻaaoga le masini.

Auala o le Ozonation

O le ozone ua faʻalauiloaina i le potu (300-500 mg i le 1 kupita mita). Faʻasaʻo le vevela o le 20-26 ° C, faʻamafanafana - 50-80%. Le umi o le faʻagasologa o le faʻaaogaina - 60 minute.

Vaʻaia togafitiga

Lelei ma i le taimi e tasi o le saogalemu atoatoa. Ua tuʻuina se moli mumulu i totonu o se masini fufulu mama. O le le faʻamaʻoti e 40 minute.

E te iloa? I le 1910 i le Iunaite Setete o se talafaamaumau na setiina mo le 'aina o fuamoa - na' ai e le tagata fua e 400 i le taimi. Na mafai e le fafine ona 'ai 65 i le 6 minute 40 sekone.

Fualaau faasaina

O faleoloa e ofoina atu le tele o oloa e talafeagai mo le faʻamaʻiina o masini faʻapipiʻi. E tuʻuina atu i latou i le tulaga o le aerosols ma sprays.

O nisi oi latou e lauiloa:

  • Clinafar;
  • "Bromosept";
  • Virlan;
  • "Glutex";
  • "Ecocide";
  • "Khachonet";
  • Tornax;
  • "DM LED".

A faʻamaʻi le incubator, e mafai foi ona faʻaaoga Brovadez-plus.

O nei tupe e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga na tuʻuina i luga o le afifi. E na o na o totonu o le incubator ua uma ona faʻamamaina o toega. Pe a faʻaaogaina e tatau ona aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le afi, elemene mimita, masini.

Faʻamamaina ma faʻamaʻi fulufulu fuamoa aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le incubator

E ui lava o nisi faifaatoaga moa e fesiligia le tatau ona faʻamaʻi faʻamaʻi fuʻa aʻo lei tuʻuina, e tatau lava ona faia lenei faiga, aua e tusa lava pe o le a le mamā o le atigi gutu o le shell, e masani lava ona i ai i luga le fugalaau ma le microbial flora.

E faʻafefea ona fufulu ma faʻamaʻi se mea faʻapipiʻi: vitio

E tatau ona matua faʻaeteete, talu ai o le aʻafiaga i luga o le atigi pupuʻu e ono mafua ai le faʻaaogaina o lona fausaga masani ma le vave faʻaleagaina.

E te iloa? I le 1990, na faia ai se taumafaiga ina ia faʻafefete fuamoa i le avanoa. Na manuia o ia - na mafai ona aumai le 60 salu mai le 60 fuamoa. O nei salu o loʻo taʻua o manu muamua na fananau mai i lalo ole tulaga le mama.

Mo le faʻapalapalaina o fuamoa, pei o le incubator lava ia, e tele auala.

Fufulu fuamoa

E uiga i le fufuluina o le atigi i totonu o faifaatoaga moa. O nisi e talitonu a maeʻa lenei faʻalavelave faʻaleagaina o lafu povi. O isi e finau e leai se auala e aafia ai le numera o nestlings mamanu.

Aoao atili pe tatau ona fufuluina fuamoa aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le incubator.

E naʻo oe e faia pe leai, ae e le tatau ona tuʻu fuamoa i ni pusa lapisi i totonu o le incubator - faʻatasi ai ma le susu, palapala, droppings.

O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, i lalo ole aʻafiaga o le vevela ma le vevela i totonu o le incubator, o meaola ninii e afaina i chicks o le a amata ona faʻateleina i masini.

Afai o le atigi palapala e eleelea, e tatau ona faʻamamāina i se pulumu aʻo lei fufuluina. Afai e le mafai ona faia lenei mea, e tatau ona lafoai fuamoa palapala.

Togafitiga o Formalin

O le atigi ua afaina i le tele o auala tutusa e pei o le incubator, ae o isi auala ma i se isi faiga. Mo le gasologa sauniuni le 0.5% solution solution - e mafai ona maua lenei faʻatonuga e ala i le faʻaaogaina o le vailaau i le vai i le fua faatatau o le 1 i le 1. E faʻamaʻa le vai i le 27-30 ° C.

O fuamoa o loʻo tuʻuina i totonu o se upega, faatofuina i se vaifofo ma teu ai iina seia uma ona fufulu ese le eletise.

E taua! O le faapipiiina o le atigi e matua faasaina, talu ai e mafai ona faaleagaina ai lona natura masani ma taitai atu ai i le faatamaʻia vave o le atigi.

Faagasologa aloaia formaldehyde vapors

O lenei metotia o le a manaʻomia ai se potu faʻamaufaʻailoga lea e mafai ai ona e faʻafetaui le vevela ma le susu.

O lapisi ma se ipu o loʻo faʻafefiloi o loʻo tuʻu i totonu:

  • 30 ml o formalin (40%);
  • 20 ml o vai;
  • 20 g paluga oona.

O lenei aofaiga o paluga e lava mo le 1 cu. m

I le taimi muamua, o le mea masani e fefiloi ma le vai. E faaopoopo le potassium i le taimi mulimuli pe a uma ona tuu le koneteina i le potu. O loʻo i ai ina ua maeʻa ona faʻaopoopoina se osofaiga ogaoga, ma o le taunuuga o lea ua faʻasaʻoloto ai vaalele.

A maeʻa ona faaopoopo le potassium, e tatau loa ona tapunia le potu. O le manavaina o nei maso i se tagata e lamatia ai le ola maloloina.

O le vevela i totonu o le potu e 30-35 ° C ma o le masima e 75-80%.

O le faʻavae e 40 minute. A maeʻa ona tatalaina le potu, ona aveeseina lea o fuamoa ma lafo.

Faʻamaumauga o le Quartz

E talafeagai mo le faʻamaʻiina o fuamoa ma se auala sili ona faigofie, taugofie ma sili atu le saogalemu o le gaosiga o le quartz.

Ia faia e pei ona taua i lalo:

  1. O laʻau e tuʻu i totonu o se fata.
  2. I le va o le 80 cm mai le fata ua seti ma aofia ai se punavai o le radury-quartz radiation.
  3. O le faʻasalalau taualumaga e faia mo le 10 minute.

Togafitiga o le hydrogen peroxide

Mo lenei auala, ia maua se faʻafitauli 1% o le hydrogen peroxide, poʻo le 1.5% faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le atigi. Ua sasaaina i totonu o se fagu ma tuu ai fuamoa i totonu. Umi o le taimi o taualumaga - 2-5 minute. A maeʻa le tumama, faʻafefe le vai, e faʻafeinu fuamoa i se vaifofo fou, aveese ma faʻamago lelei.

Nai lo o le hydrogen peroxyide, e mafai ona e togafiti i le vai i le vailaʻau poʻo se vaivaiga vaifofo o le potassium.

E taua! E naʻo mea uma faʻapipiʻi faʻamafanafana e tatau ona tuʻu i totonu o le incubator.

O le mea lea, o le faʻapalapalaina o le incubator ao lei amataina ma pe a maeʻa faʻasalaga taʻitasi - O se fua taua ma talafeagai. E mafai ona gaosia i ni auala ma ni auala, ma pe a uma ona fufulu ma le faaeteete ma fufuluina le meafaigaluega, talu ai pe afai o loʻo i ai i totonu mea o totoe, o le a le aoga le faʻaaogaina.

Lafoaʻiina ma manaʻomia ai fuamoa. A faʻaaogaina mea faʻaleagaina e pei o formalalin poo formaldehyde, e tatau ona mataʻituina ia le saogalemu o le tagata lava ia.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E mafai ona fufuluina le mea faʻapipiʻi i auala faʻaogalelei "naʻo le teteʻa e tusa ai ma faatonuga" :) Ma, e moni, o le faʻaaogaina o le puipuiga lima! O le mea moni, o nisi taimi o meafaigaluega e leʻi faʻaleleia e le mafai ona foia lelei mea e afaina ai, aemaise lava o le mea na tupu, pe sili atu foi taumafaiga e aveese ai (e matua faigata lava ona fufuluina le polotini mai le puipui :() I totonu o faatoaga moa, latou te fiafia e faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa e le mafai e na o le faʻalaʻau, ae e faʻamamaina ai le gaʻo ma le minerale, ma o nisi o mea o loʻo i ai e maua ai sina faʻafitauli pipisi.
Oksana Krasnobaeva
//fermer.ru/comment/217980#comment-217980