Fualaau aina

E faʻapefea ona totoina pateta "Irbitsky" - o se ituaiga tele-fua mai ma maualuga-fua mai: ata ma faʻamatalaga

Mo lona puupuu lava, o le ituaiga o pateta Irbitsky na mafai ona manumalo i le toatele o tagata fiafia i totonu o faifaatoaga.

Ia talisapaia, sili atu i mea uma, mo le matagofie ma le matagofie o fatu tetele, o gaʻo maualuga ma le le lelei.

O lenei pateta e mafai ona fetuʻutuʻunaʻi i soʻo se tulaga tuputupu ae ma e lava le puipuia i le tele o faʻamaʻi o le nightshade.

Faamatalaga eseese Irbitsky

Igoa tulagaIrbit
Tulaga lautelevave laulau lanu eseese ma e oo lava i tubers ma lelei fetuunaiga i tulaga
Gestation period65-70 aso
Manatua Pule12-17%
Masima o fai pisinisi100-185 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao6-10
Tuuina atu250-400 kg / ha
Quality Consumerlelei le tofo, talafeagai mo soʻo se ipu
Faanatinati97%
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaVolgo-Vyatka, Sisifo Siberia
Faʻafitauli faʻamaʻialatele tetee i le phytophthora, faʻasaʻo i le kesi o le kati patati auro
Vaega o le tuputupu aeagavaʻa faʻatau
Faʻatonu"Europlant Pflanzenzucht GmbH" (Siamani)

O le Potatoes Irbitsky e masani lava ona taʻua i le va o ituaiga o fualaau aina, talu mai le vaitau mai le germination ona amata mai lea i le 70 i le 90 aso. Na lisiina i totonu o le Setete Setete o le Malo Rusia mo le totoina i le Volga-Vyatka ma Sisifo Siberia, ae ua salalau foi i le teritori o isi atunuu - Ukraine ma Moldova.

Mai le tasi hectare o le tulaueleele e masani ona aoina mai le 250 i le 400 pasene o lenei pateta.

O se tasi o faailo taua e taua i le filifiliga o se ituaiga mo le galueaina o lona fua lea. I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua lenei uiga i ituaiga eseese o loʻo faʻaalia i la matou 'upega tafaʻilagi:

Igoa tulagaTuuina atu
Irbit250-400 kg / ha
Santae oo atu i le 570 c / ha
Tuleyevsky400-500 c / ha
Gingerbread Man450-600 centent / ha
Ilinsky180-350 c / ha
Cornflower200-480 c / ha
Laura330-510 c / ha
Blue-eyede oʻo atu i le 500 kilokalama / ha
Adrettae oʻo atu i le 450 kg / ha
Alvar295-440 c / ha

O le Potatoes Irbit super elite mumu e ese matagofie le tofo ma o loʻo i ai le laulau i tofiga.

E le mafai ona tuʻuina atu ni manaoga faapitoa ile tuufaatasiga o le eleele, ae e sili ona lagona i totonu o ia eleele lea o loʻo i ai muamua le mutia taʻitasi poʻo le lanu, flax. mea totino ma le taumalulu. I le eleele oneone, e mafai ona totoina lenei ituaiga laau pe a uma le lupine.

O le ituaiga o loʻo taʻua muamua e faigofie ona faʻafefe ai le lamala ma e matua puipuia lava i le faaleagaina.

E mafua ona o le teteʻe tele i ituaiga faʻamaʻi matautia e pei o le kanesa o le potato, o le nematode o le pateta o le pateta auro, o le mumu, mūmū ma le mosaic banded, faʻapea foi ma le siaki o le siaki lau.

O laʻau o loʻo i totonu o lenei laau e maualuga lona maualuga ma se ituaiga o tuputupu aʻe. O loʻo ufiufi i lau o lanu uliuli lanu meamata ma pito i luga, o le tele e sili atu i le averesi. Corolla e faʻaalia i le tele o laʻau ma le malosi o le anthocyanin o le pito i totonu.

Mo lenei ituaiga o pateta lapotopoto faʻatasi ma mata laiti. E ufiufi i le paʻu mumu, lea e paʻu ai le moli samasama. O le mamafa o le aʻa e mafai ona ese mai le 108 i le 190 kalama, ma o le maso o loʻo i ai i lenei pateta ua i le 13.0-16.5%.

O le ituaiga Irbitsky na fafagaina e le au Farani i le 2009.

O le tumau o se isi uiga taua mo pateta. I le laulau o loʻo i lalo o le ae mauaina lenei faailoga mo ituaiga eseese o pateta:

Igoa tulagaLaʻau
Irbit97%
Breeze97%
Soa98%
Kubanka95%
Burly97%
Felox90%
Manumalo96%
Agatha93%
Natasha93%
Lamele mumu92%
Uladar94%

E masani ona tausia lelei ituaiga eseese. Faitau atili e uiga i le vevela ma le teuina o taimi, e uiga ile faafitauli. Ma le auala e teuina ai aʻa i le taumalulu, i totonu o ata ma i luga o le faapaologa, i totonu o le pusaaisa ma togi.

Ata

Vaavaai i le ata: Irbit potatoes

Tuputupu ae

Le totoina o lenei pateta i totonu avanoa tatala na faia ia Me. O le mamao i le va o laau e tatau ona 60 simita, ma i le va o laina - 35 senitimita.

Pe a totoina, o fatu e tatau ona alu i le eleele e 8-10 centimita. O galuega autu o le tausiga o laau i le taimi o le tuputupu ae e tatau ona tatalaina le palapala ma le tumutumu o laau, faapea foi ma le aveesea o vao po o le mulching, faasusu.

O le loloto o le tatalaina muamua e tatau ona mai le 10 i le 12 senitimita, ma mulimuli ane - 6-7 centimita.

O le mea muamua e tatau ona faia pe a oo atu laau i le maualuga o le 15-17 senitimita, ae o le tele o le eleele e tatau ona 18-20 centimita. O le isi mauga e tatau ona faia aʻo leʻi tapunia pito.

E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma mea faʻasaina. I le vaitau e tasi, e tatau ona faia se sili atu i le tolu ituaiga o taualumaga.

Faitau atili pe faʻapefea ona fafaga faʻatoʻaga, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau, pe faapefea ona fai pe a totoina.

O se nofoaga taua tele i le totoina o pateta o loo totoina fualaau faasaina.

Faitau uma e uiga i le faʻaaogaina o vaovao, fomaʻi ma iniseti.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga pateta e toetoe lava e le mafai ona aafia i faamai ua iloa. Ae ui i lea, o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi o le po e ono aoga ia te oe. Faitau uma e uiga i Alternaria, Fusarium, Scab, Verticillis.

Mai le osofaʻiga o vevela, e mafai ona e faʻasaoina i vailaʻau iniseti. Potatoes Irbitsky faʻalauteleina fai togalaau mo lo latou le lelei.

Faitau atili e uiga i le Colorado potato beetle ma ona vaega, ma auala e faʻafefe ai i latou - vailaau faʻasaina ma togafitiga faʻataʻitaʻi. E le gata i lea, o mea uma e uiga i le mumu pateta ma vailaʻau e faasaga i ai, uaea ma auala e faʻaumatia ai lenei meaola.

Ma faapena foʻi - faigofie o le tuputupu ae, fua tele lelei, uiga maualuluga o le gaioiga ma le manaia tele, faʻapea foi le lelei o le tausia lelei.

Faitau foi mea uma e uiga i auala sili ona eseese o le totoina o pateta: tekonolosi a Dutch, o le seleselega e aunoa ma le veleina ma le tumutumu, i lalo o vaomago, i ato ma pale, i pusa, mai fatu. E le gata i lea, pe faʻapefea ona totoina muamua ituaiga o ituaiga ma le auala e faʻaaogaina ai lenei faiga i se pisinisi.

Matou te ofoina atu foi ia faamasani oe lava i isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSuperstore
SonnyLotoFaifaatoʻaga
CraneLe Alii eMeteor
RognedaRamosTelevel
GranadaTaisiyaMinerva
MagicianRodrigoKiranda
LasockRed FantasyVeneta
ZhuravinkaLaeliZhukovsky vave
PalaʻeleAfaRiviera