Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o vaega faʻamalolo o le vao vaovao, sauniuniga, faʻaaogaina

Aʻo savali i totonu o le fanua poʻo le vaomatua, e masani lava ona tatou tilotilo i le laufanua lata ane ma le fiafia. I le faagasologa o sea mafaufauga, o le masani masani e aofia ai: "o lenei laau e aoga, ma o se vao lea." O le mea mulimuli e masani ona aofia ai le tele, ae le o ni mea e masani ai, o mea moni, o faʻamalologa moni. O se tasi o nei togalaau o se mea sili ona lelei, lea e tatau ona sili atu ona auiliiliga auiliiliga.

Faamatalaga faʻatau

O le yellowcone o le igoa o se ituaiga o laau vao o le Cabbage aiga, e toetoe lava o soo se mea. E aofia ai le 261 ituaiga o laau e tasi pe lua tausaga le matua ma lau lauusiusi lauitiiti ma lau lanu samasama (itiiti ifo i le mumu).

O sui o ituaiga e 70 e mafai ona maua i totonu oo tatou latitudes, ae o laulaau paʻu ma le tauagavale e sili ona taatele.

O se lauulu e lua tausaga le matua (o ia o se pulupulu) i le vaitau muamua e faʻasaʻo ai se laupepa basal pepa rosette. I le tausaga lona lua, e tele lanu-lanumeamata e maua mai i lala laiti e paʻu i totonu. I le vaitaimi lenei, o le maualuga e oo i le 30-90 cm. E oʻo lava i luga ma faigata ile lau paʻu e tupu i se masani masani.

E taua! O le tele o ituaiga o lagisa e foliga tutusa lava ma le ulusala ma le paʻu, e na o se tagata poto masani e mafai ona iloa. Afai e leai ni tomai faʻapitoa, e sili atu le aloese mai le faʻatasiga o le tagata lava ia.
O le fugalaau e tupu mai ia Me-Iuni, pe a vaaia fugalaau lanu samasama-samani ma pati e fa i le taamilosaga. A maeʻa ona tupu, e amataina le fualaau: faʻapipiʻi tetrahedral (e oʻo i le 7 cm le tasi) ma fatu. I le amataga o le tautotogo e palu le pulu ma fufulu ese fatu.

O le Levkoyny e iai se taʻamilosaga faʻaletausaga o le olaga e tele lona lapoa - e mafai ona tutupu aʻa e oʻo i le 1.2 mita le maualuga. O laʻau e maualuga (3-6 cm) ma vaapiapi (4-5 mm), faʻatasi ma pito pito i luga.

Mai ia Me ia Setema, o fugalaau samasama susulu ma le 4 lobes o loʻo i luga o pedicels. O le mamanu o le fuaina o laau e tutusa, ae o pulu e sili atu (maualuga 8.5 cm). O le tele lava o laʻau agavale agavale - i luga o le maualuga o le maualuga e tupu i luga, i luga o fale ma auala, latalata i vai ma i le fanua. O le laina lauulu e tutusa lava le tutusa.

I mea taufaatoaga, o le jaundice ua manatu o se vao, ae o nei ituaiga e lua e masani ona faaaoga e avea ma togalaau. O le galulue faatasi ma i latou e manaʻomia ai se lapataiga tele: o le mutia o se mea oona.

O vao, lea ua masani ona tatou faʻaumatia i totonu oa tatou togalaau, e masani ona i ai faʻamalolologa. Saili po o le a le mea e paʻepaʻe paʻepaʻe, togavao o le vaomatua, fuʻa a Europa, ata o le tafaoga, kiona, lulu le vao, le puera pueraria e aoga mo.

Faʻatau

Mo togafitiga faafomaʻi, o vaega uma o teritori o le laau e faʻaaogaina, ae o fugalaau e sili ona aoga, o siʻosiʻu e itiiti lava le aoga. Mo le seleseleina o meaʻai e naʻo lima tauagavale ma fulufulu.

E te iloa? Zheltushka, ogaoga, mutia fatu - o nei mea uma o igoa lauiloa ia mo le jaundice.

O le taimi sili e aoina ai o Me-Iulai. (i itulagi ma se tulaga sili atu ona ogaoga, e moni lava le taitaia i le amataga o Iulai). E taua le puʻeina o le taimi na amata ai ona fugalaau fugalaau (i le taimi o le tele o le fugalaau o nisi o mea aoga ua leiloloa). O lona uiga, o le vaega sili ona aoga o le samasone e aoina na o le faatasi i le tausaga. O le algorithm lava mo le aoina mai ma le gasologa e foliga faapenei:

  1. O galuega e faia i se aso manaia lelei. A uma ona faʻamautinoa ua leai se sau, faʻaoʻo totigilima ma ave se naifi poo ni seleulu mata.
  2. O le vaega eleele e tipi ese le 10-15 cm mai le eleele (o laasaga maualalo e totoe i le nofoaga).
  3. O le seleselega na maua i le taimi lava lea na vavae ese ai, aveeseina o le pogisa po o le momotu.
  4. E faʻamaʻaina totō laau ma faʻapipiʻi loa i totonu o le fale (o se mea malulu paʻu i fafo e talafeagai ile aso vevela). I le taimi lava lea o loʻo taofiofi ai le mutia i totonu o le tasi papa, i luga o le salalau muamua o pepa mafiafia poʻo se pepa pepa.
  5. Mo le faʻamagoina, o oloa uma na teuina i aso uma pe lua. E manaʻomia le faatumauina o se vevela maualuga (40-45 ° C).
  6. A maeʻa le 7-10 aso, o le seleselega e oʻo atu i le tulaga manaomia. O le naunau e naunau lava ia: afai e te tago ma togi le "fasi" i le alofilima o lou lima, o le a faigofie ona paʻu i se pupuʻu manino.
E taua! Mo togafitiga togafitiga, o le mutia sili ona aoina mai auala pisi poʻo vai inu eleʻele e sili ona talafeagai. O le nofoaga sili ona lelei o le tau o se vaomatua vaomatua poʻo se fanua e le i "muamua ona" faʻaaogaina i vailaau faʻasaina.
Ona tumau ai lea e tuu le mea i totonu o taga pepa tapuni poʻo pusa pepa. E tatau ona teuina i totonu o se nofoaga pogisa, mago ma faʻamalosi. I ia tulaga, o le aoina o le a taofia ai ona uiga taua i le gasologa o le tausaga.

Faʻavae

O fualaau lanu meamata ma fatu lanu e aofia ai le tele o mea aoga. O autu autu e:

  • (cardiac glycosides) - erikordin, erizimine ma le isi luasefululua mea e foliga tutusa ma latou (o le tele oi latou e fugalaau ma fatu (e oʻo i le 6% o le mamafa), ae i totonu o laupepa e fa taimi itiiti ifo - 1.5%; 0.5-0.7%);
  • flavonoids (scolimosin, rutide, ma isi);
  • tannins;
  • glucose;
  • tiga;
  • vailaʻau faʻasaina - citric, malic ma ascorbic;
  • taua o suauu o lo oi ai i fatu (1%);
  • e tusa ma le 27-42% o suauʻu gaʻo, i totonu o le fausaga o loʻo faʻamaonia ai le tatau mo le tino o le linolenic ma le vescic, oleic ma palmiticids.
O le fanua fanua ua tumu i le tele o minerale i le pepa:

  • calcium;
  • paluka;
  • manganese;
  • uʻamea;
  • zinc;
  • apamemea;
  • chromium;
  • seleni.
E te iloa? O le vao aupito maualuga i le lalolagi e manatu tutusa (o se ituaiga e fesootaʻi ma faʻi). 10-15 mita le maualuga - o le masani mo nei laau toto.
E pei ona mafai ona e vaʻai, o le mutia, e tele e pei o vao, e mauʻoa i mea e sili ona ola maloloina. Faʻafetai i lenei mea, o le jaundice o loʻo faʻaalia ai uiga faʻamalolo faʻaleagaina.

Mea aoga

I vailaau faʻasoifua maloloina ma le "faʻapitoa" faʻamalositino, o le vailaʻau e faʻatauina mo le tele o vailaau faʻaleagaina, e aofia ai:

  1. Faʻaaoga aʻafiaga. O aʻafiaga masani o meaola o le jaundice, o loʻo ulu atu i totonu o le potu, e aʻafia ai le mumū, faʻasoleina ai lona taulaiga.
  2. Aafiaga faʻapipiʻi (faʻamalosia le membrane, ma puipuia ai i latou mai le gaioiga o siama ma siama).
  3. Faʻavaveina o faʻamaʻi manuʻa, e aofia ai manua ogaoga, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le faʻasologa. O le paʻu e vave faʻavavevave (o le aoga lea o flavonoids), ae o le loloto o masini o le siama o loʻo faʻamalolo.
  4. Fesoasoani i le faʻamalosiina o le ponaivi ma le ligaments.
  5. Tulaga masani o le loto (lagolago o le myocardium, tulafono faatonutonu o le ventricles, faaitiitia o le amio i le atrioventricular).
  6. Malosiaga e aveese ai faailoga o le arrhythmia ma tachycardia.
  7. Faʻamaʻaina o vaʻa toto, lea e mafai ai ona taofia le tupu mai o le thrombosis ma le le atoatoa o le cardiovascular i totonu o le tino ma le tino.
  8. Taofiga mama ma lelei o le toto maualuga. E tutusa foi le faatatau i le maualuga o le suka.
  9. Urinary ma le choleretic aafiaga. Flavonoids ma lipids faalenatura, e pasia le ate, faʻamalie le faʻaleleia.
  10. Faamalieina le aafiaga. Pe a faʻaaogaina, o loʻo faʻavaivai le tino o le tino - ua aluese le maʻi vaivai vaivai, o le a faʻavaivaia ai aʻafiaga o le atuatuvale. E le gata i lea, o le moe masani e toe foi mai.
  11. O le samasone ua lauiloa foi o se tagata malosi e faatalitali e togafitia togafitiga o le manava o le manava e tupu i le talaaga o le siakiina o siaki.
  12. O i latou e mafatia i le manava po o le tiga o le ulu o le a latou talisapaia foi le mana o lenei laau.
E taua! I le tulaga o le atherosclerosis, o le jaundice e mafai ona faʻaaogaina faapitoa mo le puipuia (ona faʻatasi ai lea ma le faʻatagaga a le fomaʻi)ae le o se mea e faʻamalolo ai.
O le lisi e ofoofogia, ma a uma ona faamasani ma ona manatu, e toatele e naunau i le auala e iloa ai lenei gafatia e ala i le faia o auala faigofie i luga o le faavae o le yellowcone.

Talosaga

O mea e sili ona lauiloa i vailaʻau masani o ni mea eseese ma teuteuga.

Tatou amata i vodka tincture. E fesoasoani i togafitiga ole fomaʻi ma le maʻoti. Ae o le faapitoa faapitoa o le aveesea o faailoga o fatu ma vascular diseases: angina pectoris, ischemia, thrombophlebitis ma veins veinose. E aofia ai foi le arrhythmia ma le maualuga.

I le tulaga o le fulafula, aloe, Kanata canadia, popo, uila, Pallas, fugala o le ivy, horseradish, rose, pine pine, malaʻe e faaaoga.

O le tele o lenei faʻaaoga e mafua mai i le gaioiga a le tele o glycosides, e galulue faʻatasi ma le fatu ma le totoga. O nei mea e faʻagesegese ona faʻaitiitia le fatu, faʻaitiitia le mamafa, faateleina le maualuga o le toto toto. O le ava malosi i lenei tulaga na o le faaleleia atili o le taamilosaga o ia elemene aoga. O le fua masani masani o loʻo i ai le faiga lenei:

  1. Muamua 6 tbsp. l 0.5 lita o vodka ua sasaaina i totonu o mea mama mama.
  2. O le fagu i lalo o le tapuni e tumau mo le 2 vaiaso, ae le galo le lulu mai lea taimi i lea taimi.
  3. Ua faʻaititia le faʻaleleia i le faʻaaogaina o le 20-30 mataʻu, faʻamamaina i le 200 ml o le vai mama. Fainu i le tolu taimi i le aso, afa itula ao le i faia taumafataga.
E te iloa? O le yellowcone o se fale lelei o le meli, ma o le suauu na maua mai fatu e talafeagai mo le gaosia o le varnish.
O le togafitiga atoa e oʻo atu i le 3 masina. Afai ei ai se manaʻoga e faʻaauau - o se malologa o le 1 masina e manaʻomia.

O galuega malosi e vaʻaia ma teuteu ai le jaundice. I le avea ai ma vaifofo faʻapitonuʻu, e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga, arrhythmias ma isi faʻamaʻi fatu e ono manaʻomia ai se fesoasoani faanatinati mo faʻamaoniga. Faatasi ai ma lenei atinaʻe o mea na tutupu, o nei avanoa e faʻasalaina ai le toto, faʻagesegese le fatu o le fatu i faʻamaoniga talafeagai ma faatumauina le leo o le muso o le fatu.

I le avea ai o se mea i fafo, e faʻaaogaina ai le decoction e faʻaaoga ai vaega o faʻafitauli o le paʻu, maʻi paʻu poʻo manua, ma e oʻo lava i le kanesa o susu. Saunia o se tuufaatasiga lelei e pei ona taua i lalo:

  1. E tasi le sipuniti o le meaʻai (po o le sili atu lau laʻau) sasaa 300 g vai inu.
  2. A maeʻa lena, o le vai mo le 10 minute e teuina i totonu o le vai taʻele.
  3. O le tuufaatasiga ua aveeseina mai le afi ua uma ona faamamaina, ma nai lo le vai na alu ifo, ua faaopoopoina le sua vai (e oo i le uluai tuufaatasiga).
Fai mo le fatuga tasi - 1 tbsp. l 3-4 ala i le aso. A faʻaaogaina i fafo, e faʻaaogaina e avea o se faavae mo compresses pe solo.

Contraindications ma le afaina

E pei lava o soʻo se togalaau togafitiga, o le jaundice e manaʻomia le popole tele pe a faʻaaogaina. E le gata i lea, o se mea oona, o lea e iai se manaʻoga mo se faʻataʻitaʻiga faʻafomaʻi muamua (e le faʻatagaina le togafitiga).

E ui lava i lona oona, mata lanu, ugweed, ovy masani, teu vao, meaola oona, palasi, taatele masani, marsh marshall e faaaoga lelei mo togafitiga o faamaʻi.

E taua! Pe a faʻaaoga soʻo se auala i luga o le faavae o le jaundice faʻasalaga tuusao manatu o tausaga tamaiti e oʻo i le 12 tausaga le matua (ma mo le uii o le mea oona uma lava).
O le fomaʻi o le a faʻasaina le faʻaaogaina o lenei vao i fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi. O le faʻasaina o lo latou faʻaaogaina e fesootaʻi ma le iai o isi faʻasolega:

  • aute atherosclerosis;
  • myocarditis i totonu o se gaioiga mamafa;
  • ogaoga cardiosclerosis;
  • endocarditis;
  • suiga o le tino i totonu o le fatu faʻateleina faʻavavega;
  • tasi le le faapalepale.
O aʻafiaga ono ono aʻafia ma le faʻalavelave. O sese e faʻaaoga e mafai ona tupu ai ni faʻamaoniga matuia.

E i ai ni nuances. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e leʻi togafitia muamua e se tagata soʻo se vaega o lenei vao, e mafai ona tupu le vomiting poo le gaoioi. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona amataina le faʻafeiloaʻi i nai tootoo, ma le faʻaali mai o faʻamatalaga faʻasolosolo - vave ona taofi, pe a manaʻomia, ma faʻamamā le manava. E masani lava, e lava le inu o le tele o vai, pe afai e tatau ai - e tuʻuina ai se veema. E sili atu le mataʻutia o "logo" (lagona o vaivaiga vaivai i luga o le tino atoa, osofaiga o le tiga matuitui poʻo le faʻaleleia atili) o le a avea foi ma se taimi e taofia ai. I se tulaga faapea, o le faamamafa ua tuu i luga o le faaleleia o taumafa ma le faaaogaina o vailaau mama.

E te iloa? Na amata ona faʻaaogaina e tagata soifua togalaau mo togafitiga faafomaʻi 6 afe tausaga talu ai.
O le faʻaaoga sese o le faʻaaogaina foi o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le mamafa (hypotension) poʻo le arrhythmia foi. O iinei tatou te manaʻomia ai togafitiga faafomai talafeagai: o fale ma metotia masani, o le a sili ona lelei, faʻaleleia o latou faʻaaliga pe faʻaleagaina le tulaga o se tagata atoa.

O le mea lautele, o le faʻaaogaina o le jaundice e mafai ona faʻaititia i ni upu se lua - faʻatauvaʻa ma lapataiga. Na matou mauaina le auala e iloa ai le laau o le jaundice, o a mea aoga ma mafai ona afaina. Matou te faʻamoemoe o le a aoga lenei faʻamatalaga ia matou au faitau, ma o le a latou faʻaalia le faʻaaogaina o lenei vao. Bogatyr uma soifua maloloina!