Toga

E faʻapefea ona fai le uaina apu: o se fua mo le kukaina o le fale

Aʻo vave ona tulaʻi le upu "uaina" i le ulu o se mafutaga ma vine.

O le mea moni, o le uaina vine ua sili ona lauiloa o lenei meainu malosi.

Ae le itiiti ifo le lelei ma aoga i fua talafeagai o le uaina mai isi fualaau ma fua. O aso nei tatou te talanoa pe faapefea ona fai le uaina apu.

O aoga ma mea leaga o le oloa

O apples e matua mauoa i vitamini ma isi mea aoga. E aofia ai:

  • vitamini o vaega A, B, C;
  • phytoncides ma pectin;
  • uʻamea, potassium, zinc, magnesium;
  • aoga aoga.
Ua saunia le uaina Apple e aunoa ma le vevela o togafitiga, o nei vaega uma o loʻo aofia ai i totonu. O lenei vaiinu ei ai lona aoga i le tino:
  • faʻamaloloina le vaivai o le tino ma faʻafefe ai maso;
  • o le tui o le intestinal is stimulated ma faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai;
  • faʻaitiitia le mamafa o le mamafa ma faʻasaʻo le atuatuvale;
  • faatulaga le maualuga o le suka ma le toto maualuga, faaleleia le tulaga o toto toto.
Ua faʻaaoga foi le uaina Apple mo le maua mai o le anika cider vinegar, lea e masani ona faaaoga i le kuka ma le cosmetology. I le faʻamautuina, o se meainu faapena e mafai ona puipuia ai faʻamalolo saoloto ma faʻagesegese le faagasologa o le matua, e susunuina gaʻo, e fesoasoani e suʻe se tagata laʻititi. Ma le isi, o se ipu malamalama o le uaina soli e tusa ma le 110 kcal. I fua eseese o calories.

E te iloa? I Roma anamua, sa faasaina tamaitai ona inu le uaina. Sa i ai i le toʻalua le aia tatau e fasioti ai lana ava pe afai e solia lenei tulafono.
Ae ui i lea, e ui lava i tulaga lelei, ae o se mea inu ava e mafai ona mafua ai le tagofia o mea ua fai ma vaisu. Ua faʻasaina le uaina mo tagata e maua i gasegase o le gallbladder, ate, maʻi leʻolala ma le manava. O le faʻaaoga tele o lenei vai inu e mafai ona mafua ai le cirrhosis o le ate, anemia. E pei lava o soʻo se ava malosi, e matua faʻaseseina lava mo fafine maʻitaga ma tamaiti.

E faʻapefea ona faia se uaina 'aiga mai apu

O le uaina apu a le aiga ua i ai se fua e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa poʻo meafaigaluega. O le laasaga muamua o le filifili lea ma saunia le fua.

Filifiliga ma sauniuniga o apu

Mo le saunia o ituaiga eseese o apu: mumu, samasama, lanumeamata. Filifili fualaʻau matutua ma siliva. E mafai ona e faʻafefiloi ituaiga, e mafua ai isi mea faʻafefiloi. Ma le isi, e tatau ona e tipiina le tumutumu, a le o lea e ono tofo le inu o le mea inu, e pei foi o le aveeseina o mea faaleagaina pe pala, pe afai ei ai. Aua e te fufuluina apu ma aua nei paʻu i luga o le fagu, aua o loʻo aofia ai aganuu fefete e fesoasoani i le faʻagasologa o le faʻamalosi.

E sili ona lelei mo le gaosia o le uaina e fai i le fale e talafeagai ma le tautoulu ma le taumalulu o apu. Mai le taumafanafana o ituaiga o apu, ua paʻu le uaina, e aunoa ma se faʻamatalaga faʻamaonia ma e le o se mea mo le teuina umi.

E taua! Afai o le a mama elee pe filifilia mai le eleele, solo i se ie mago po o le pulumu.

Faʻaiʻuina ma le faʻamautuina o le sua

O le isi laasaga o le maua lea o le sua. E sili atu le faʻaaogaina o le suʻai, faʻatasi ai ma lana fesoasoani o le a laʻititi le otaota. Mo le le lava o lenei masini, faʻafefe ia apu, ona togi lea i le gau. O lau galu- ega o le maua lea o se mea e sili ona mama i le vai. Ona tuʻuina atu lea o le suavai (puree) i totonu o se atigi fagu poo isi pusa lautele ma puipuia mo 2-3 aso. Tu i le pito i luga ma le kulimi e puipuia ai iniseti mai le ulufale atu i le vai. A o faagasolo lea taimi, o le a amataina le faiga o le faʻamalosi ona o le i ai o le fefete o le vao, ma o mea o le anotusi o le a liua i ni mea se lua - o le apu o le apu ma le pulupulu (vaega o pulupulu ma pulu). Ina ia sili atu le tufatufaina o le fefete, faʻafefiloi le vai i le aso mo le aso muamua 2 aso.

E mafai foʻi ona e faia le uaina i le fale mai jam pe compote.

A maeʻa aso e tolu, ona fai lea o le pulupulu i luga o le eleele, e tatau ona aveʻesea ma se mea e teu ai. O lenei laasaga e maeʻa pe a lagona le manogi o le ava malosi, faʻapea foʻi ma le afu.

Faaopopo le suka i le paluga

O le mea lona lua mo le sauniuniga o lenei vaiinu o le suka. O faʻatusatusaga e faʻalagolago i le oloa e te manaʻo e maua i le iʻuga. Mo le uaina o le uaina, faaopoopo le 150-250 karamu o le suka i le lita o le sua o le fermented, mo ituaiga mea suamalie - 300-400 grams o suka. E le fautuaina e sili atu nai lo nei tulafono, a le o lea e ono foliga mai o le a ufiufi.

E taua! O le aofaʻi o suka e faʻalagolago i le uluai suamalie o le fua. Afai e te inuina le uaina mai le tele o apu, o le suka e manaʻomia le itiiti ifo.
I le faagasologa o le faʻamalosi e leʻi taofia ona o le maualuga o le suka, e sili atu ona faaopoopo le suka i vaega. Muamua, o le 100-120 kalama i le lita o le sua o le a momoe vave lava pe a uma ona aveese le pulupulu. Pe a ma le 5 aso, faʻaopoopo le isi aumaga. Ina ia faia lenei mea, sasaa atu se vaega o le sua (afa o le fuainumera fuafuaina o suka), faataape le suka i totonu, ma sasaa le siva i totonu o se pusa masani. I le tulaga aoao, o le suka e faaopoopo i le 3-4 doses ma le umi ole 4-5 aso.

Faʻasalaga faʻavae

O le tulaga autu mo le faʻamalosi lelei o le faʻaaogaina lea o fesoʻotaʻiga i le ea, a leai o le ae maua le vine. E faigofie ona fai i fagu tioata poʻo fagu palasitika. E tatau foi ona e saunia mo le aveeseina o le carbon dioxide, lea e mafua mai i le faʻamalosi. E mafai ona faatulaga lenei mea i se auala e tasi: o se pu itiiti e faia i totonu o le tapuni o le atigipusa, faʻapipiʻiina i totonu (le faʻataʻitaʻiga, se sooga mai se kululu).

E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le pito i totonu o le vaʻa i le vai, o le isi pito e faʻauʻuina i totonu o se atigipusa ua tumu i vai. O lea, o le a aveesea le carbon dioxide, ae i le taimi lava lea o le a leai se ea. O lea faiga ua taua o se faamauvai. O le isi, o le auala sili atu ona faigofie o le tuʻuina lea o se fagu vailaʻau faʻapipiʻi i luga o le ua, lea e tuitui ai le pu i se nila. I luga foi o le faʻatau atu e mafai ona e maua ni faʻamaʻi faapitoa-mailei.

E le tumu le fagu i le pito i luga ma le suavai ina ia i ai le avanoa mo le asu ma le kesi. E teuina le tane i se nofoaga mafanafana, pouliuli. O le faagasologa o le faʻamalosi e tumau i le 1-2 masina. O lona iuga ua faʻaalia i le leai o ni faʻamalama i totonu o se ipu vai ma se vai poʻo se totigilima faʻasaʻo. E i ai se mea e tupu mai i le pito i lalo.

E taua! Afai e le taofia le faagasologa o le faʻamalosi i totonu o le 55 aso, e tatau ona liligi le vai i totonu o se pusa mama, ma tuʻu ai le palapala i totonu. A maeʻa lena, toe faʻapipiʻi le faʻamau vai. Ua faia lenei mea ina ia leai se taimi o le uaina o le uaina.

Fufulu ma sasaa le uaina ava

I le faaiuga o le taimi ua mavae, sa matou maua se uaina laitiiti, lea ua mafai ona faʻaumatia, ae o loʻo i ai sina manogi malosi ma manogi. O le faʻaaogaina o nei vaivaiga e manaʻomia ai le faʻaalia. Saunia se isi pusa faamau mama.

Le vaʻaia le i ai o soʻo se mea faʻafefete, fufulu lelei ma le vai vevela ma faʻagogo i se lauulu. Sasaa le vai mai le tasi tanifa i le isi ma le fesoasoani o se paipa vai, taumafai e aua nei paʻi i le pala. O lona faʻamaufaʻailoga faʻamaina ma le uaina o loʻo tausia i se nofoaga malulu mo 2-4 masina.

E le itiiti ifo le lelei ma le aoga o le uaina e faia mai vine: vine ma black currants.

I le tasi taimi i vaiaso uma, ma le itiiti ifo i le taimi, e aveese le suavai e ala i le liligiina o le uaina i totonu o se koneteina fou. O le vai inu ua manatu e matua pe a faʻaitiitia le pala pe o le a itiiti lona tau. O le meainu ua maeʻa ua i ai se lanu amber matagofie ma se manogi manogi o apu. O le malosi o lenei uaina e 10-12 °. E mafai ona faʻamautu i le faaopoopoina o le vodka i le taimi o le faagasologa o le matuuga (2-15% o le tele o le vai). O le uaina Apple o loo i totonu o fagu ua uma ona faamaufaailogaina mo le tusa ma le tolu tausaga.

E te iloa? Faatasi ai ma popolega faaletagata e oʻo lava i le mataʻu i le uaina - oenophobia.

Tele meaʻai kuka

O le mea sese sili ona masani o le faʻafefe lea i le wort. E mafua lenei ona o le le lava o faamauga. Faʻalogo lelei i le lelei o le tuʻuina atu o le siakiina o le eletise. E mafai foi ona tupu ona o le le lelei o le suka, ma o se taunuuga, e le tufatufaina atu i totonu o le vai, ma, e tusa ai ma lea, o le wort foi e matua le afaina. O le uaina ua maeʻa atonu e iai se tofo le lelei. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le aveeseina o le palapala. E le gata i lea, e mafai ona tupu pe a tupu le matua i se nofoaga le lelei. E pei ona e vaʻaia mai le mea o loʻo i luga, o le uaina o le uaina i le fale ei ai se fua faigofie faigofie, e ui lava o le faagasologa ua faʻalauteleina ile taimi. Ae o se taunuuga, o le ae mauaina se mea masani ma aoga, i le taimi lava e tasi e lafoaʻi ai le tele o apu mai le dacha.