Aseta

O le a le mea e manaʻomia ma pe faʻapefea ona filifili se palu vine

I le autumn e oʻo mai le taimi e amata ai ona galue tagata uaina. Ina ia faia se fuainumera tele o vine, e te manaʻomia se mea faʻapitoa. O lenei masini e faʻaaogaina uma i le gaosiga tele ma i totonu o se fale tumaoti. A uma mea uma, e le gata ina laveaiina, ae o le mana foi. I totonu o lenei tusiga o le a tatou malamalama i le mea e aofia ai se mea gaogao, pe faapefea ona galue ma le taiala mo lona filifilia.

Tofiga ma le faʻamatalaga o le masini

I le lalolagi faʻaonaponei, o loʻo latou taumafai e faʻaaogaina uma galuega, e le talafeagai le faʻaaogaina o metotia fou o gaosiga. Mo le sauniuniga o le sua o le vine e faʻaaogā ai mea faʻapipiʻi. O loʻo faʻamoemoeina mo le fufuluina o vine ma le faʻavaeina o se faʻafefiloi mo le faʻateleina o le faʻamaina o le uaina. O nei masini e faʻaaogaina mo le gaosia o vine i luga o se fale gaosi oloa ma i le fale.

O le tagata e faʻaufaʻatasi o loʻo i ai se mamanu faigofie ma aoga. O le mea sili ona faigofie e aofia ai se uta o uta, i le pito i lalo o loʻo i ai ni mea tutusa se lua. O le suauʻu e faʻapipiʻi i luga o le laupapa, ma ua faʻavasegaina ia taʻavale e faʻaogaina ai le faʻaogaina o le au ma le au.

O nisi faʻataʻitaʻiga e mafai foi ona i ai se pusa mo vine tipi. E ui lava e mafai ona e faʻaaoga se vate laupapa poʻo se paʻu palasitika.

E faʻafefea ona faʻavaeina galuega

A maeʻa le seleseleina o vine e tatau ona gaosia i le vave e mafai ai. Ua sasaa atu pupu i totonu o le talo. O le taina o taavale e tu mamao. O le mea lea, pe a paʻu vine i le va oi latou, ona suamalie lea o vine, ma o loʻo i ai pea ponaivi.

E taua! Afai o le va i le va o le taavale e laʻititi, ona i ai lea o se avanoa e tuʻimomomo ai le vine vine. I lenei tulaga, o tannins o loʻo aofia ai i totonu, pauu i totonu o le vine poo le uaina ma avatu ia i latou le oona ma le viscosity.

Liliuina o le auʻau, o le a amata ona gaoioi le au. O le faʻaogaina o le au e fuafua i se auala e mafai ai, pe a faʻasolosolo, o le a sui ia taʻili i itu eseese. O vine e paʻu i le va oi latou ua nutimomoia.

O le paʻu o latou paʻu ma le paluga ma le sua suamalie ua faʻasaʻolotoina, ma o le faʻasolosolo o taavavale e tuleia i totonu o le masas tank.

Faʻasologa o ituaiga ma filifiliga

Mo voluma tetele, o le faʻaaogaina o se paʻu lima e le aoga. Sei o tatou vaai po o le a le ituaiga o kiliva ma o latou filifiliga filifilia.

Mechanical ma eletise

Mechanical poʻo le tusi lesona, e pei ona taʻua ai, e masani ona faʻaaogaina mo le gaosiga i le fale poʻo le gaosiga o fale gaosiga o mea laiti. O lenei faʻatulagaga e tatau ona faʻaaogaina taitoalua.

O le mea lea, e tasi le tagata e suia le au, amataina le masini, ae o le isi e tumu le moa.

O le a le vave o le a gaosia ai vine i le faʻaaogaina o sea crusher e faʻalagolago i taumafaiga o loʻo faʻaaogaina i luga o le leve, faʻapea foʻi i luga o le suauʻu o lo o faʻatauina le saoasaoa. O le tele o taimi e faʻaaogaina ai mo le solia o vine o le sili atu ma le 500 kilokalama. E le pei o le inisinia, eletise e sili atu ona faigofie ona faʻaoga ma e mafai ona tautua e se tasi tagata. E tusa ai ma le taʻiala o le faʻatinoga, e foliga tutusa lava, ma e na o le faʻaaogaina o se eletise eletise e mafua ai le faʻaogaina o masini.

O le lelei o lenei faʻapipiʻiina o le faʻafeiloaʻi solo.

O le eletise eletise e eseese i le gaosiga o le vine. O le mea lea, o loʻo i ai ni paʻu o loʻo i ai le malosi o le 500 kg / h, 700 kg / h, 1500 kg / h ma le 2000-2300 kg / h, lea e faʻaaogaina i le gaosiga o le gaosiga.

O le masini, lea e le sili atu i le 500 kg / itula, e mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga o uaina ua faia i le fale. I totonu o kamupani tetele mo le gaosia o meainu o le vine e faʻamalo ai laau toto ma le gafatia o le 10-15 t / h ma oʻo lava i le 40-70 t / h e faʻaaoga. O masini eletise e faʻaaoga ai eletise eletise ave i luga 0.75 kW mo le faʻatinoga e oo i le 2000 kg / h ma le 1.5 kW mo le gaosia o vine i le 2000-2300 kg / h.

Ituaiga o meaʻai

O tufuga i la latou mamanu ua vaevaeina i le taʻavale ma le tau. Roller na maua le tele o le lautele, aua latou te fetaui lelei ma manaoga tau tekonolosi o le gaosiga o mea faʻatau mo le uaina.

Aoao pe faʻapefea ona faia le uaina mai vine i le fale, faʻapea foʻi ituaiga vine e sili ona talafeagai mo le uaina: Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Krasnothop Zolotovsky, Tasone, Kesha, Amursky, Lototoa, Zilga, Isabella, Riesling.

O le taʻiala o le faʻaaogaina o ia mea pepelo e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le lua pe sili atu lisi o ituaiga eseese. Le tele o mea faʻaaogaina, upega poʻo se lanu paʻu. O le faʻaaogaina o lenei ituaiga kesi e maua mai ai le taua tele.

O le faʻasalaga faʻapitoa e faʻaaoga ai se rotor ma se maualuga televave. I lenei tulaga, o le vine ua nutimomoia ona o le pa o le rotor. O le faʻaaogaina o se crusher e mafai ai ona e maua le maualuga o le mea lanu. E faʻaaogaina e faʻamaua ai vine mumu.

O fualaau mumu e aofia ai le "Sensation", "Early Gourmet", "Zaporozhye Kishmish", "Super Rasberi", "Radiant Kishmish", "Nesvetnaya Dawn".

Gaosiga gaosiga

O le maketi faʻaonaponei e ofoina atu le tele o kopa, lea e eseese i foliga, lapoa, faatinoga ma, ioe, mea. O le mea lea, e faalagolago i mea o loʻo faʻaaogaina, o laau gaogao o laupapa, palasitika ma faia i le vali pe vali ata.

E taua! O le mea e manaʻomia mo le mea lea e faia ai le gasegase, teteʻe i le faʻamaʻi, aua o le sua o le vine e maualuga lona maualuga.

O le mea e sili ona taatele mo le gaosiga o fale na maua ai se fafie laau. Ma mo le gaosiga o le tele o taimi e masani ona filifilia e le au faipisinisi ni mea e leai ni inumaga, o loʻo tuʻuina atu i se ato lapoa.

Download ituaiga

I luga o le maketi faʻaonaponei o otaota ma ituaiga eseese o utaina. O loʻo i ai mamanu faʻasolosolo faʻamau ma le faʻavave.

O le tele o taimi, o nei ituaiga o uta e fesoʻotaʻi ma se crusher centrifugal poʻo, e pei ona taʻua ai, CDG. Faʻasalalauina faʻamafaʻaili ma se mea e faʻaogaina ai le itu.

Le tele ma le mamafa o le masini

E mafai ona maua i le tele o mamanu, ma e eseese foi i latou.

E gaosia e le au gaosiga masini e faʻaaoga ai masini faʻapitoa, ae o latou tulaga e manino lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata faʻatoʻapuʻi ma se sosolo o le 15 kilokalama ma le maualuga o le 650 * 470 mm o lona maualuga o le 1000 * 390 * 490 mm ma le mamafa o le 18 kilokalama, o se kaputa faʻatasi ma le selu selu mo le lava poter volume e mamafa lona 35 kilokalama ma le maualuga o le 1120 * 460 * 580 mm o le tele o le moa e 460 * 760 mm.

O le masini kiliva ma se paluga o le 25 kilokalama ma le maualuga o le 1000 * 630 mm o le mamafa o le 29 kilokalama ma le maualuga o le 1210 * 620 * 400 mm, ma o le kulupu e tasi e iai se selu e iai le siʻitia o le 1210 * 520 * 690 mm, o le mamafa o le 40 kilokalama ma le mamafa o le manogi 1000 * 500 mm.

E iai foʻi ituaiga eseese o le 'eleʻele eletise:

  • o le tagata e gaosi oloa e 1200-1500 kg / h e i ai lona maualuga o le 1210 * 600 * 690 mm ma le mamafa o le 51 kilokalama;
  • o le kapeteni, galueaina e oo i le 2000 kg / h, e mamafa le 50 kilokalama, ma o ona fua e 1,330 * 570 * 610 mm;
  • kiliva ma se gafatia o le 2000-2300 kg / h e i ai lona fuataga o le 1180 * 680 * 900 mm ma e mamafa le 94 kilokalama.

Faʻasaga o le selu vavae

O le tofo o le suamalie po o le uaina i le lumanaʻi e faalagolago i le tele o tannins o loʻo aofia ai. E mafai ona latou ulu atu i le tuufaatasiga o le pipi pe a tuʻimomomoina le maa pe olo i lalo o vine.

Talu ai o ogaoga e sili atu le umi nai lo vine, latou te aofia ai le tele o tannins. Afai e le aveesea, o le a sili atu ona lelei le uaina, ma faatasi ai ma a latou mea maualuga e mafai ona tofo i le oona. Ina ia faʻaaogaina ia mea, ia faʻaaoga faʻalaʻau faʻatasi ma se vavae selu.

O le taʻiala o le faʻaaogaina o ia tagata e faʻapipiʻiina, o le faʻaaogaina lea o se mea faaopoopo, pe a pasia e vavae ese ai le mauga mai vine. Ua fafagaina fua mo le toe gaosia o luga o le lua paipa, ma ua pauu i lalo ni pusa.

O kesi o lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o vine papaʻe. Pe a vavae ese ia mauga, e tatau ona amanaʻia le eseesega o le uaina i le lumanai ma vine. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaosiga o Bordeaux, na o le tolu ¾ 'oloʻo aveeseina mai ituaiga eseese o vine, ma ½ mai vine o Merlot ma Malbec ua aveesea.

E te iloa? I le gaosia o vine mūmū ma le paʻepaʻe i Atenitina ma Chile, latou te faʻaogaina ni suauu e aunoa ma ni selu vavae, ma talu ai e le o vavaeina ia mauga, o le eseesega i le va o nei uaina e ese lava i le umi o le pulp fermentation.

I le gaosiga o vine masks, e le mafai ona faʻaaogaina se fasi kiliva ma se selu selu, talu ai ua seleseleina vine pe a faʻamago ma fufulu vine, ma e faigata ona vavaeese mai ia fua.

Mai vine, e mafai foi ona e faia vine, vineka, sua, vine mai vine.

E faʻapefea ona faia se mea e faigofie ai ona fufulu vine mo vine

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi se kaito vine, o le a e manaʻomia mea nei:

  • gaosiga o uta;
  • plywood mataupu;
  • laupepa - 2 pcs.
  • geʻa - 2 pcs.
  • washers - 2 pcs.;
  • fausaga uʻamea;
  • se peni.
O le faʻatinoina o le malosi e faia i le silasila mama, e foliga mai o se trapezoid tuai. Mo le gaosia o le moa e faʻaaoga ai le uʻamea ma le mafiafia o le 1 mm.

O le tino e faia i le plywood ma le mafiafia o le 12 mm, ma o lona telē e faalagolago i le tele o uʻu o le a tuʻuina i totonu.

Plywood ua faʻatulagaina ina ia mafai ona aveeseina le isi itu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le itu o le a faʻapipiʻi ai le 'au ma le mea e faʻaaogaina. O le itu e mafai ona faʻaaogaina e mafai ai e oe ona faʻafefete ma fufuluina le paʻupala pe a uma ona faʻaaogaina.

I totonu o le plywood case ei ai se taavale solofanua. E faia i le plywood glueda, lea e faʻavae i luga o se masini, faʻapipiʻi i luga o le pou 12 mm ma nofo i luga o le kelu. Ina ia mafai e le taʻavale ona i ai foliga o 'au, e tatau ona faia ni togi i luga o latou. O le umi o le taʻavale e 80 mm, ma o le umi e faalagolago i le maualuga o le lapoa, lea e mafai ai ona e patipati le la.

E tatau ona faʻapipiʻi i se auala e 3 mm le va i le va oi latou. Faatasi ai ma lenei faʻatulagaga o vine vine vine o le a tumau pea ona faʻaogaina. A maeʻa le faʻapipiʻi o le taʻavale i totonu o le faʻavaa i luga o le pito i fafo, e lua ni faila e faʻapipiʻi i luga o fagu, ma i luga aʻe o ia mea e lua laupepa ma le diamita o le 85 mm.

I luga o le tasi o le pito i luga o le au, na faia i le uʻamea uʻamea 15 * 15 mm. Mo le faʻaogaina o le galuega, e faʻaaogaina se puʻupuʻu e avea o se auʻau o le a faʻataʻamilolio i lona tua.

Ua faʻapipiʻi le tino paʻu i luga o se faʻavaa o 15% 15 mm paipa e pipii i fasi sila o le 20 * 2 mm. O le fausaga uamea ua faia i se auala e mafai ai ona faʻapipiʻi le masini i le gafatia mo le mash. O vaega uma o laupapa o le crusher ua varnished i le 3 laulau e puipuia mai le sua vine suamalie. O se faʻaaogaina faigofie o mamanu e faʻaaogaina i le tamaoaiga o soʻo se tagata uaina.

O le ae fiafia foi e iloa pe faapefea ona e saunia le uaina pulu vine, vine o le fuamini fuamalie, le uaina o le petalini, vine mama, vine uaina.

O le a se mea e mafai ona suia ai le palu vine

I le gaosia o le uaina, o le faʻaogaina o se vine e le gata ina faʻavavevave, ae faʻamalosia ai foi le faagasologa o le fatuina o pulupulu. Ae ui i lea, e le o tagata uaina uma, ae maise lava o se tagata amata, e mafai ona gafatia le faatau o se kamupeni, aua o le tau o le masini faataugofie e amata mai le 7000 UAH.

I lenei itu, seʻio tatou tilotilo i isi auala e mafai ai ona e tataina vine ma fatuina pulupulu.

O le filifiliga sili ona faigofie o le fufuluina o vine ma ou lima, aemaise lava pe afai o lona aofaiga e le taua. Ae afai ei ai lau fuainumera tele o vine, o le a ave ai oe toetoe o le aso atoa. E mafai ona e faʻaaoga le metotia a Adriano Celentano mai le ata "O Le Tausiga o le Suʻega", ae i totonu o la matou vaitau o timuga e timuga ma malulu, ma o le soliina o vine ma ni vae e le mafai ona afaina ai lou ola maloloina.

O loʻo i ai se auala vave e fufulu vine e le afaina ai le soifua maloloina. Mo lenei mea e te manaʻomia e faʻatau ai se fale fou fou. O le faʻaaogaina o le corolla, e faia i le faʻavae o uamea, o le a faigofie ma lelei ona vavaeina vine, aʻo le eliina le maʻa e le o.

Ina ia tuʻimomomoina vine i lenei auala, sasaa sina tamai fua o vine i totonu o le pakete ma taia i se paʻu. I totonu o le 2-3 minute o le a saunia ai oe pulupulu. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le fufuluina o vine e faigofie foi aua a maeʻa ona viliina, e faigofie lava ona e aveeseina se numera faapitoa o siaki. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le lima. O le pipi ua saunia ua sasaaina i totonu o se fagu, lea o le a tu ai mo le taimi o le faʻamalosi.

O le vine vavave o se auala vave ma faigofie e fai ai le mash during the process of making wine. O le faʻaaogaina o mamanu eseese e mafai ai e oe ona faʻatautaia se fuainumera tele o vine ma faʻasaʻo ai mea o loʻo iai i tannins i le lumanai.

O lenei ua e iloa poʻo le a le faʻavaeina o loʻo i ai mo le filifilia o tagata e faʻaogaina ma le auala e faia ai sea ituaiga oloa i le fale. Fai se uaina lelei!