Faatoaga

Ua fautuaina le tele o laufanua o Yellow Hoppies mo le totoina i le vevela o le tau.

Mo le tele o tausaga, o le aufaifaʻatasi ua foia le galuega sili ona faigata - o le fatuina o ituaiga o fualaau suamalie eseese, lea, e ui lava i lo latou uluai faʻatoʻaga, o le a mafai ona tuʻuina atu i tagata nonofo i atunuu i mātū le matagofie o latou manogi ma meaʻai tofo o fua o saute.

I le gasologa, o le tele o sikola fuafanua e gauai totoʻa atu i le tele o sui Ussuri ma le faaina Saina.

Ma faʻafetai uma i le tele o le tele oa latou mea aoga aoga.

O se tasi o nei palamu, ua fautuaina mo le galueaina i itulagi ma tulaga matautia o le fesuiaiga o fua, o le tele o pauna o Saina. "Yellow Hoops".

Faʻamatalaga o le pine "Yellowprint Yellow"

O fualaau fualaau 'aina nei o loʻo i ai tulaga taua i fafo ma faʻavae:

  1. Laʻau. O se laau malosi (seasea - faʻaititia i le tuputupu ae).

    O lona maualuga e masani lava 2.5 mita pe sili atu. I le taimi lava e tasi e le maualuga tele le ogalaau o ia lava.

    O le paʻu i luga o le paʻu lapoʻa e lamolemole i le paʻi, tele lava le lauulu.

  2. Crown, lala. I se tagata matua, o se vaeluaga (o nisi taimi o le vavao o le vavao) e faia i foliga o se liʻo laititi.

    O fausaga a le Crown e tele lava ina totoina lala. O le paʻu o le skelemole malie e lanu enaena.

  3. Lanu. Faʻamaonia (o nisi taimi e faʻafefeteina) o pine e iloga e se vaega vavalalata. O le lanu o le tipu o le lanu enaena, o nisi lalelei o loʻo matauina i luga. I luga o le fuʻa o se fuainumera tele o lentils laiti ua faia.

    O fua o le ituaiga vegetative e laʻititi lava i le tele, ao le fua o fualaau aina e laʻitiiti.

  4. Lea. Sisi - mai i lea auala i lea lautele. O le umi o se laupepa masani e 11 cm, lautele - 6 cm. O le maualuga o le faʻalauteleina o loʻo matauina lata ane i le pito i luga.

    Laʻau tuputupu ae i le fuamoa. Pepa o le Peraimeri - lanumeamata, ma sina laumei. I luga ole laupepa o loʻo i ai ni maunu miti.

  5. Inflorescences. O fugalaau lanu paʻepaʻe e fuga mai i foliga o ipu.

    O fuga o manu e 9 mm le umi ma 7 mm lautele. I luga o le pito o petals ei ai sina tauvaga laitiiti. E masani lava o le 2-3 fugalaau e aoina i le tasi lau.

  6. Fua. Lanu samasama po o le lanu lanumeamata samasama ma se paʻu paʻu papae e foliga mai i le maualuga o le mamafa, e fua i le va o le 16-20 g.

    O le foliga e masani ona lapotopoto, o loʻo i ai sina lalelei. I luga o le manava o le fomaʻi o se sima vaʻaia. I lalo o le paʻu manifinifi o le tino o se lanu samasama-lanu meamata, matala, mauoa i le sua.

    O totonu o se ponaivi tele lava, lea e faigofie ona vavae ese mai le pipi.

Ata

E mafai ona e faamasani i le "Yellow Hopta" plum i le ata oi lalo:



Faʻasologa o talaʻaga

Pulu eseese "Yellow Hoops" na fafagaina i le 1930 e le faatupulaia Rusia N.Tikhonov. Sa faia suʻesuʻega i le aai o Ussuriysk, i le togalaau o le togafiti faʻatamafa Hopta.

Tikhakav na faia tele mo le galueaina o fualaau aina suamalie i le afa Asia o Rusia. I tausaga na sosoo ai, o le pusa ua faʻamaonia ua avea ma tasi o ituaiga autu o togalaau faʻatoʻaga i Siberia, Urals ma le Far East.

Ua i ai i le 1974, o le "Yellow Hoppies" na aofia ai i totonu o le tusi resitala o ituaiga o malo ma ua faʻasalaina aloaia i Sisifo Siberia ma Ural.

Mai lava i le amataga o lona soifuaga, o lenei vailaau paʻu eseese na faʻaaogaina e le tele o saienitisi-tagata faifaatoaga i le taimi o le fausiaina o ituaiga fou.

Aemaise lava, mo le itumalo Altai ma le auai "Yellow Hoops" Zarya Altai ma le tele o isi ituaiga o meaʻai sa fafagaina; i Krasnoyarsk, Divnaya plum.

Mai "Yellow Hoops" o lona fetuutuunaiga talafeagai i tulaga faalenatura ma tulaga tau i le tau, o le gaosi lelei e tuu atu i ituaiga fou. Ae ui i lea, e mafai e lana fanau ona maua mai le "matua" ma le tiga o lona paʻu.

Uiga o se ituaiga

Lenei pulu e faatatau i fua o le fua o fualaau aina. O nei laau toto, e pei o se tulafono, e toetoe lava a leai se malosi e mafai ai ona faʻaleleia e le tagata lava ia ona o le palotaina e ala i la latou lava pollen.

Mo lenei mafuaaga, totoina o se laau i le togalaau ituaiga "Yellow Hoops", e manaʻomia e le fai togalaau ona maua ni laau vavalalata o isi ituaiga pamu, lea e tupu i le taimi e tasi pe a fulafula le paʻu.

Tuuina atu ituaiga eseese e ala i tui. I le taimi nei, o laupepa sili mo "Yellow Hoops" O nisi o ituaiga ituaiga o Ussuri ma Kanata ua filifilia.

O le fua masani o lenei fualaau e amata i le 3-4 tausaga talu ona totoina se fatuga taʻitasi. Mulimuli ane, i le noatia ma le fai fuafua i tulaga talafeagai uma o le gataifale, o le laau e maua ai le seleselega lelei i tausaga uma. Ae maise lava, mai le tasi laau i le vaitau e mafai ona e oʻo i le 10-12 kilokalama o pauna fou (pe tusa o le 40-60 pasene mai le tasi hectare).

I le taimi lava e tasi, o fualaau aina, lea e masani lava ona amata mai ia Aokuso - amataga o Setema, ia foliga mai e manaia le pala, e taofiofi i le suamalie ma sina manaia fiafia. Ae ui i lea, o le vaivai o le meaʻai o le 'ai o le paʻu, lea e maua ai le oona.

O iinei e tatau ona e matua faʻaeteete, aua o lenei mea le lelei e mafai ona faʻasalalau atu i oloa o gaioiga. "Yellow Hoops".

O fua o loʻo iai O elemene elemene nei:

  • suka - 13.6%;
  • faʻamau faʻasalaga - 1.7%;
  • mea mamago - 21.8%;
  • tannins - 0.74%;
  • ascorbic acid - 12 mg / 100 g;
  • P-active substances - 150 mg / 100 g

E tatau foi ona matau lelei faigata o le taumalulu lenei ituaiga. I se tulaga sili atu e aafia ai laupapa. Ae le mafai e le fua o le fua ona tatalia matagi mataʻutia, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a fananau plums.

E sili ona lelei le 'aina o fualaau aina. Ona o le paʻu lamolemole ma le pulupulu pulupulu, o plums o lenei ituaiga e le talia toleniga mamao.

Vaega o le totoina ma le tausiga

E totoina se laau taʻitasi i totonu o se laʻau malamalama, leai se mea, ma maualuga le mea e le latalata mai ai vai (e le sili atu i le 1.5-2 m) ma o loʻo i ai le eleele lelei (o eleele eleʻele e le fautuaina mo le paʻu).

I lalo o le totoina, iali se lua i le loloto o le 50 cm ma le lautele o le 80 cm. A o lei totoina, e tatau ona faatagaina le lua e nofo ai mo le 1.5-2 vaiaso.

A maeʻa ona faʻatumu le aʻa i se paluga palapala, lea e tatau ona faʻaopoopoina ai meaola ma mineral fertilizers, o le aʻa o le seedling e tatau ona tulaʻi 5-6 cm i luga atu o le eleele.

Tausia le pulu "Yellow Hops" e leai lava se eseesega mai le tekonolosi o le tausiga o soʻo se isi laau. E aofia ai le vaʻaia o fanua i tala ane o se laau, puleaina o otaota, ma le faʻasusu.

Aoao atili e uiga i isi ituaiga o pulu Saina: Orel dream, Xenia, Skoroplodnaya, Alyonushka.

I le taimi lava e tasi i le vaitau malogo i le sikuea 1. O le faʻaogaina o le pale o le laau e faʻaaoga ai le pakete vai e tasi. O laau laiti e manaʻomia (aemaise lava i le taimi malogo) sili atu ona faʻavaivai nai lo tagata matutua.

E tatau ona totogia tele le faʻaaogaina o fualaau aina.

Ina ia mafai ona maua ni togalaau lelei ma masani ai, e fautuaina e faaaoga luga o laei e tusa ma le 3 kilokalama o le manua (palapal) mo le 1 sq. m pristvolnogo fuafuaga.

Mo le fualaau sili ona lelei, e manaomia e le laau le teuteuina masani. Ma mai i matagi malulu, o talavou i le 3-4 tausaga muamua o le soifuaga ua fautuaina e ufiufi i le gaoia, lea o loʻo afifiina i le 2 laulau faataamilo i le ogalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Aʻoga "Yellow Hoops" e faʻaalia lelei le teteʻe atu i osofaʻiga a le tamaloa, faʻapea foʻi ma le faʻaoga. I le taimi lava e tasi, o iniseti e mafai ona afaina tele i le laau - Semyaed o Maslovsky.

O vaega taua o lenei Hymenoptera toetoe lava a uma ona aina le saito. O le iʻuga, o le a mūmū paʻu, ma ua liu paʻu ma pau.

I le taulimaina lelei o lenei meaola, o le vevela vevela (i le ogatotonu o Iuni) ma le 0.2 pasene o le fofo o le lepidocide poʻo le chlorophos e faʻaaoga. Ma ua maeʻa ona fufuluina fua o fua e sili ona lelei mo le aoina mai se laau muamua.

O fualaau suamalie ma manogi o lenei pulu Saina e mafai ona avea o se mea teuteu lelei o le taumafataga ma se filifiliga sili ona lelei mo lana vaega o meaai. Ae ui i lea, o nei mea uma e mafai ona maua pe a maeʻa le malamalama, poto masani ma galuega faifaipea e faʻaaoga i le laau.