Laʻau

Faʻamama le pama - pe faapefea ona toto i le fale

Aso o le pama o se laau e alofagia e le toatele, ae ona o le tau maualuga mo se kopi tagata matutua, e le mafai e tagata uma ona gafatia. E toaitiiti tagata latou te iloa e mafai ona ola le pama i le fale. E tusa ma le ono masina talu ona tuʻuina fatu i le eleele, o le a amata ona amata le matagofie o le a iai.

Aso pale mai le maa, e mafai ona tupu i lenei auala

O le laau o le laau e tusa ma le 17 ituaiga eseese, ma e mafai ona totō uma lava i le fale mai ni ponaivi ua saunia. Ae e te leʻi amataina ni aso mai se fatu i le fale, e tatau ona e iloa ni faʻaaliga:

  • E mafai e le ponaivi ona nofo i le eleele mo le tele o masina. O le fua o le germination e aafia i le tele o mea - o le lelei ma le tuufaatasiga o le palapala, le lelei o le vai, ma le vevela o le vevela.
  • O ia lava, o le pama e amataina lemu, seia oʻo ina aliali mai muamua lau lau, e tele tausaga e mafai ona pasia.
  • O le lima pama e le mafai ona maualuga. O lona maualuga maualuga e oʻo atu i le 1.5 m.

Aso - o se laʻau matagofie, susulu, teuteuga o soʻo se totonu

Faamatalaga faaopoopo!O le aso laʻau o le maa, o le a le fua mai. Ina ia mauaina, e te manaʻomia ni laau se lua o ituaiga uma e lua.

E faapefea ona totoina se fatu fatu i le fale

A o lei totoina, e tatau ona e suesue i nuanua uma o se faigofie, i le taimi muamua e tilotilo ai, mataupu. O le a maua se laau aso pe afai e maua ni numera, ma o se tasi o autu taua o le filifiliga o fatu ma le galuega i luga oa latou sauniuniga

Saunia o fatu mai aso mo le totoina

Aso palu - pe faʻapefea ona tuputupu ae aso i le fale

Aʻo leʻi tupuina se aso mai se fatu, e tatau ona e maua i se mea. E le faigata - aso e faʻatau, ae le na o falai, 'ai, o fatu o loʻo totoe pe a mavae ia mea e mafai ona faʻafefiloi ile eleele.

Aso Paʻu

O aso tonu e mafai ai ona e ave se maa-fualaau fou, aumai aso mai isi atunuu, fualaau mamago.

Faamatalaga faaopoopo! O le taimi sili e toto ai se laau mai se fatu mai Fepuari ia Mati.

Filifiliga ma sauniuniga o le totoina o mea

O le foliga mai o le pama e mafai ona mafai na o na fatu e lei oʻo i lalo ole togafitiga.

O loʻo faʻamatalaina i lalo le laʻasaga o le seleselega o le fatu algorithm i lalo.

Laasaga 1. O fatu e maua mai le fua, fufulu i lalo o le vai tafe. Afai e le faia lenei mea, o mea o totoe mai le fualaau aina e mafai ona amataina se gaioiga o le pala i le eleele. E tatau ona teuina ia fatu mo le itiiti ifo i le 24 itula.

Laasaga 2. Ona o le mea moni o le laau ei ai ponaivi malosi, e faigata mo i latou ona tupu. Ina ia faʻateleina lenei laasaga, o nei metotia o le a fesoasoani:

  • toso le pito o le ponaivi ma le pepa uery ina ia faafaigofie ai ona ulu i le susu;
  • faia ni mea se tele ina ia vave ona toso le atigi;
  • faʻamaʻalo i vai vevela.

O le lūlūina o le fatu ile fulufulu mamoe e faʻavaveina ai le faagasologa o le germination sili. I totonu o se ipu, e manaʻomia lou tuʻuina o le fulufulu mamoe i totonu o le vai, tuʻu se fatu i totonu, ufiufi i se isi vaega o le fulufulu fulufulu mamoe i luga.

Mo se faʻamatalaga! Nai lo le fulufulu mamoe, e mafai ona e faʻaogaina le vailaʻau, selu poʻo le gau.

Laasaga 3. Tuu le pusa i le ponaivi o le sipuni i se nofoaga mafanafana, mo se faataitaiga, i luga o le maa.

Aʻo galo le coton, e manaʻomia ona faʻamamaina i le vai. O le taimi lava e mumu ai le fatu, e mafai ona totō i le eleele.

Ina ia faateleina avanoa o se laau tafaoga, e tatau ona e saunia ni fatu. O nisi oi latou o le a le mafai ona totogo.

Laasaga 4. O fatu e tuu i le eleele i le loloto o le 1 - 2 cm. O fatu uma e mafai ona tuu i totonu o le pusa e tasi, o lea e sili atu ona faigofie ona taulimaina. A o lei tupu, e masani ona faasusu le eleele, ae le sasaa.

Faʻalogo! O le maa e tuʻu i le palapala i se tulaga saʻo.

I totonu o koneteina o fatu, e manaʻomia ona fai ni pu laiti i le pito i lalo ina ia aua nei paʻu le vai.

O le eleele o le eleele o meaʻai, e fautuaina e faʻaopopo i ai le selu poʻo le oneone. O le vevela i totonu o le potu e tatau ona iai i le laina mai le 24 ° C i le 26 ° C. O le faʻaitiitia o le vevela, o le umi o le a oʻo mai ai faʻapotopotoga. O nisi taimi e oʻo atu i le 10-12 masina.

E tatau ona faia le taʻavale i ia vaitau e susu ai le eleele, ae le susu. I le averesi, o le totoina o laau toto mai le 1 i le 3 masina. E faʻalagolago lava i le lelei o le totoina o mea totino ma le usitaia o fautuaga.

I le taimi lava e oʻo atu ai le lauulu lanumeamata i le maualuga o le 10 cm, e mafai ona e faʻapipiʻi i totonu o se isi fugalaau.

Filifiliga eleele

Ae e te leʻi tupuina aso mai le fatu, e tatau ona e piki le palapala. Laupapa sili ona talafeagai mo laʻau pama. O le eleele talafeagai mo le aso e mafai ona faia tutoatasi:

  • 2 vaega o eleele eleele masima;
  • 2 vaega o le eleele humus-sheet;
  • 1 vaega vaega;
  • 1 vaega o le muti vao;
  • 1 le oneone.

Faʻalogo! E tatau ona i ai alavai i le pito i lalo o le ulo. O lona gaioiga e mafai ona faia i le malala, faʻalauteleina le oneone, pebbles o se vaega itiiti. E puipuia ai le faʻaleagaina i le eleele o le vai, lea e afaina i le pama.

Totoina o se fatu totogo

E leai se mea faigata i le toe totoina o se fatu. Ae e tatau ona manatuaina o le pama palm e matitiva tele i le faiga mo suiga o nofoaga. E masani lava ona malosi le ola malosi o le ola o laau ina ua maea ona totoina i totonu o se isi fugalaau. Ina ia aloese mai lenei mea, o le fatuga o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa fou ma se paluga o le eleele o loʻo iai ona aʻa. O lona uiga, o le laau o le pama o le a faʻateleina le saoasaoa e aunoa ma le feagai ma ni faʻalavelave mamafa

I le taumalulu ma le tautotogo, o le a tupu lemu le pama. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaitiitia i le mea aupito maualalo, naʻo le faʻamautuina o le eleele. E le manaʻomia meaʻai toto, e le faʻavavevaveina lona atinaʻe.

I nai tausaga mulimuli ane ina ua maea le totoina o laau, o le laau o le pama e pei o se mutia vao. I le tausaga lona tolu, o laulaau ua lautele, o a latou papatusi ua mausali.

Future Razlog

O le mea moni, o lau laʻau uma o le a aliali i totonu o le laau pe a ma le 4 tausaga talu ona totoina. Mai lea taimi, mo le pama e galue malosi, e tatau ona e tausia lelei.

Tausia le aso o le pama e tupu mai le maa i le fale

O le pama palm e foliga mai i le ponaivi i le fale e le manaʻomia ai se tausiga faigata. Ina ia ola lelei, e tatau ona matauina le puleaina o le vevela, maualuga o le vevela, faamautinoa le faamamaina masani o le eleele ma le malamalama lelei.

Nofoaga ma moli

E faʻapefea ona toto lelei aloe i le fale

O le pama o le pama o se laau telefoni feaveai, ma e tatau ona tuu i le mea e lava ai le malamalama. E le fefe o ia i le susulu o le la. E manaʻomia lou faʻatulagaina o le ogaumu pe a iai se tafe faifai pea o le ea fou. A o laʻititi le fatu, i le taumafanafana e fautuaina e ave i le ea fou.

O le maualuga o le vevela e 10 ° C-15 ° C. I le taumalulu, e fautuaina le fugalaau e tuu i luga o le windowsill. O iinei o le a maualalo ifo le vevela nai lo totonu.

Faʻalogo! Afai o le laau o le pama e tu i totonu o se nofoaga e susulu ai pea le la i luga o laulaau, e tatau ona faasolosolo ona suia le laau i itu eseese. E tatau lea mea ina ia mafai ai e le pale ona atinaʻe atoatoa.

Faʻamamaga o le ea

Faamafanafana mo le pama o le palm o se humidity o le 50%. Afai e laʻititi lenei faʻailoga, e fautuaina e sulu le lau i le tele o aso i le vai.

O le taina o pama e tatau ona masani ma tele. E le mafai ona faʻamalo le eleele, ae e le mafai foi ona lolovaia tele. 15-20 minute pe a uma ona faʻafeinu, o le vai e tumau i totonu o le apa e tatau ona faʻafefe.

Mai le faʻamagoina o le eleele, o lau o le a lafo. O le a mafai ona toe totoina le pama ma faasaoina mai le oti, ae o laulaau paʻu o le a le toe maua ai le foliga.

Faʻalogo!O se faailoga e lolovaia le laau o le foliga mai o lanu enaena i laulaau. O lona uiga o le fausua e tatau ona faaitiitia.

Afai e faʻamagisa uma le laau, o le a faʻaalia ai le pala o aʻa. E na o se mea e faʻafeiloaʻi ai o le a faʻasaoina ai le aveesea o vaega ua faaleagaina o aʻa.

Manaoga eleele ma mea e manaʻomia

Mo le totoina o pama e manuia, e tatau ona e saunia lau eleele lelei. E faʻafefiloi vaega e tutusa ai:

  • turf land;
  • pepa palapala;
  • humus;
  • oneone po o le salu.

I le pito i lalo e tatau ona i ai le alavai, mo se faʻataʻitaʻiga faʻalautele le ele.

E sili ona lelei le faʻatau o le pama paleni faʻapitoa

O le fugalaau mo le pama e tatau ona loloto, aua o aʻa o le laau e umi. I suʻega taʻitasi, e tatau ona faʻatuputeleina le maualuga o le koneteina ile 3-5 cm.

O le laʻititi o le laau, o le laʻititi o le pito i luga o le ulo e tatau ona. E le mafai ona e totoina ni laau laiti i totonu o koneteina tetele; o se taunuuga, o le a le gata ina laititi lemu, ae i se tulaga lautele e mafai ona taofia le atinaʻe.

Aso ma tekinolosi o le gaosia o se laau totō

Suʻeina o le pama i le muamua 5 tausaga mai le taimi e tupu mai ai laau i tausaga taʻitasi. Laʻau matutua - 1 taimi i le 3 tausaga, pe pei o aʻa e tumu ai le ulo. A aunoa ma le manaʻoga e paʻi i le laau e le talafeagai, o le vavelaina e le lelei ona atagia i lona tulaga.

Laʻau o le pama laau - tausi fale

Ua tuu le laau i totonu o se fugalaau fou ma se eleʻele eleʻele ina ia sili atu ona faigofie ona maua aʻa i le siosiomaga fou - ua taʻua lenei mea o le suauu fou. O le vaega o le aʻa e fai ai le lagona lagona e tatau ona vavae ese ma se naifi malosi.

A o le toe totoina i luga o le ogalaau, e tatau ona maka le laina amata o le lalolagi. I totonu o se fagu fou, o lenei vaega, lea e moe ai le eleele, e tatau ona tausia.

Afai e leai se manaʻoga e faʻaalu le laau, faʻa-tasi i le tausaga, i le tautotogo, e tatau ona e aveese le pito i luga o le eleele ma sui i le eleele fou.

Faʻalogo!I le taimi e gafa, e le mafai ona faʻaalia aʻa.

O ni faʻafitauli faʻafitauli pe a tupu mai le fatu

O faʻafitauli e iai le pama e mafai ona tupu pe afai e te le tausia lelei.

SainiMafuaagaTali
Brown leaf leaf tips
  • vaʻa vevela

  • faʻaleagaina masini i laulaau;

  • sese le faiga o fagafa.
Trimming fautuaga le lelei, faʻaitiitia mea le lelei.
Lanu samasama o lauLe faʻamalosia o le fafaga i le taumafanafana.Faʻatūina o le faʻaleleia o vai, mataʻituina ina ia le faʻamago le eleele.
Brown lauAfai o masani laititi e masani lava.
Afai o laʻau uma poʻo ogalaau - faʻafefe.
Faʻatulagaina o le faʻamaina, tipiina o laʻau maualalo.
Brown sikolaFafefe, vevela maualalo, vai malosi.Faaleaogaina o nei mea.
Ua le toe toto le laau o Paama
  • leai ni meaʻai;

  • malosi tele.
Faʻatomuaga o meaʻai.
Totoina o ni pama i totonu o se fua tele.
Pallor o lauFaʻaolaina tele.Toe faʻaleleia o le laau i se mea pogisa.

O le laau atonu e mamago mai le tausiga le talafeagai

<

O le a le mea e mafai ona fasia ai le pamu

O le pama ua leva ona sola ese e mafai ona tupu mai i le ponaivi pe afai e te tausia ma le faaeteete fualaau ma avatu ia i latou uma tuutuuga mo le atinae. Faʻaiʻuga e mafai ona oʻo atu i le oti o se laau toto:

  • faʻapipiʻiina o se fugalaau faʻatasi ma le pama e latalata i mea faʻavevela afi i le taumalulu;
  • faʻataʻitaʻiga;
  • lamala palapala;
  • vai inu tele;
  • faʻaauau ona faʻaleagaina le vai i le eleele;
  • le lava o le la;
  • mativa eleʻele leaga.

Afai e te le faatagaina le faʻaalia o nei mea faʻaosofia, o le pama o le palm o le a faia, e ui lava e matua lemu, ae mautinoa. O le tāina o le mea e le faigata - o le a fesoasoani lea i le eleele.

O le totoina o ni pama mai fualaau aina suamalie e le faigata, pe afai e te le tuulafoaia fautuaga ma fautuaga mo le sauniuniga o le totoina o mea ma le tausiga atili o laau. A maeʻa le 4-5 tausaga, o le a tulaʻi mai se laʻau matagofie ma le iʻu i lalo o ponaivi.