Lanu uliuli

Lea o se paʻu uliuli: faʻamatalaga, fatuga, mea aoga

O le nofoaga masani masani mo le walnut uliuli o Amerika i Matu. O tagata tagatanuu o nei nofoaga ua taua o le blacknut walnut i le elixir o le olaga. Sa faia e tagata o le lotoifale se vaifofo o le serpentine e faavae i vaega o lenei laau, faataitai le faamalologa ma tuliesea agaga leaga.

Faʻamatalaga

O le lanu lanu uliuli na tuuina mai lona igoa ona o le paʻu enaena enaena (e toetoe lava a uliuli) ma fua o lapisi e toetoe lava uliuli. O le paʻu e loloto lona loloto, e oʻo atu i le 40 mita le maualuga ma e lauiloa mo lona pale.

O le pale e maua i ni laʻau uumi ma le umi (e oʻo i le afa mita le umi), lea, i le isi itu, e aofia ai laupepa felafolafoaʻi (e oo atu i le 10 cm le umi ma oʻo atu i le 3 cm le lautele). O le mea pito itiiti o le laupepa pito i luga e le totogia. Atonu e leai.

Le lanu o le lanu lanu meamata lanu meamata, o foliga o le oval, o le pito i luga. O le laau e faʻaalia i le foliga tutusa o fugalaau ma laulaau, o se mea e le masani ai. Ma e tupu i le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me. O fua e vevela, ufiufi i lauulu, lanumeamata i foliga o se polo po o le pi (e oʻo ile 5 cm le lautele). I totonu o le kulimi o loʻo i ai se foliga lapotopoto i totonu o se atigi puʻe. Ua aina le fatu o le kulimi, o le gaʻo o meaʻai o le fatu e tusa ma le 60%. E matua faigata lava le atigi ona o le faʻaaogaina o le samala e manaʻomia.

Matou te fautua atu e te faitau e uiga i le gaosiga o le lanu uliuli.
Ua faʻafetaiina Wood, aua o loʻo i ai se maota matagofie ma le matagofie e faʻaleleiina, susuluina, faʻaleleia. E le gata i lea, o le mea lea e faʻaaogaina ai faʻamaʻi pipisi, faʻafeiloaʻi ma e iai ni uiga lelei faʻapitoa e mafua mai i le i ai o glycosides, o suauu taua, o vailaʻau faʻasaina.

E te iloa? Ua faʻamaonia mai e le Faʻataʻitaʻiga Faʻapitoa a Rusia o Rusia e faʻapea, o laulaʻau, o le atigi, ma fua o le paina lanu uliuli e tulaga ese ia latou aafiaga faʻamalolo i le tino ma e leai se tutusa.

Faʻavae

Laʻau ma fualaau aina e faʻaaoga lelei mo togafitiga faafomaʻi.

O le tuufaatasiga o laulaau e le masani ai ma e seasea ona feagai ma uiga.

  • O Yuglon o le elemene taua i laulaau. O lona gaioiga e faʻatatau i le faʻaumatia o anufe ma siama. Na ia aumaia se manogi uiga ese o le iodine.
  • Flavonoids o vailaau malolosi. O a latou galuega ma isi polypolsols na faaiʻuina i le faʻamavaeina o spasms ma le malologa o maso o le cardiovascular, digestive ma isi faiga.
  • Linolenic acid o se gaʻo gaʻo malosi. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le vaeluaina o gaʻo, faʻaitiitia le cholesterol, toe faʻafoʻi le ate. O le retina, nerve fibers, o le membrane cell e aofia ai lenei vailaʻau. Palemia, vaʻa, oleic, acetic myristic o loʻo i ai.
  • Tannins (tannins) - vaega e tetee atu ai i mea leaga. E faʻaaogaina e puipuia ai le mucous membranes mai le ulu atu o faʻamaʻi ma faʻaleagaina.
    Faamasani oe lava i mea e faʻamalolo ai le laisa uliuli.
  • O le kesi o se tagata taua i le faʻatinoga o le ponaivi o mea na fausia ma le tuputupu aʻe o le cell, siakiina le polokalama puipuia, faʻamautinoaina le faʻaaogaina masani o meaʻai ma faʻatautaia le faiga o le tino o le tino. Macroelements potassium, magnesium, phosphorus, sodium o loʻo maua i togi laʻititi.
  • Faʻamatalaga elemene - apamemea, zinc, iron, seleni, manganese. O loʻo tuʻuina atu minerale i le galuega o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻataʻitaʻiina le faiga o gasegase, faaleleia o lauulu, fao, nifo, tulaga o ponaivi, aafia ai le hemoglobin.
  • Vitamini PP, C, B1, B6, E, A - punavai o le malosi ma le soifua maloloina, ao latou faatulagaina le taua o le tino atoa.
E taua! O le vailaʻau C i lanu uliuli e sili atu nai lo o oranges, currants, ma lemoni.

O laʻau o loʻo faʻamaoaigaina ma suauu taua, monosaccharides ma faʻasalaga o loʻo i ai.

Mea aoga

O lau lanu uliuli lanu uliuli o loʻo i ai mea aoga nei:

  • Anthelmintic. Faʻasaoina Giardia, pine, Mafu. E matua afaina ai le manumalo o tagata matutua ma le matutua-matua.
  • Antibacterial. Faʻaaoga i le togafitiga o faʻamaʻi o le manava ma le fatu. Faamaloloina manuʻa, maʻilaʻau, sulu ma isi lino paʻu.
  • Aneti-inflammatory. Tuʻu atu i le aveesea o le faʻaogaina o le faʻaogaina o faʻamatalaga eseese.
  • Laxative. Fautuaina tagata matutua i le malosi.
  • Antioxidants. Faʻamaʻosaʻo le paleni o vailaʻau i gaioiga faʻasolosolo. Faʻaaogaina i se fofo fofo i le faafitauli o le mamafa o le mamafa.
  • Astringent Faʻateleina le toe faʻaleleia, faʻamalologa e ala i le faia o se ata e puipui ai le mucous membranes mai faʻaleagaina faifai pea, faʻafefe o meaola leaga.
  • Antifungal. Auai i togafitiga o faʻamaʻi e mafua mai i sigi (pei o se faataitaiga - versicolor, psoriasis).
  • Faʻamalosia. Fautuaina e avea o se meafaigaluega faaopoopo i le togafitiga o gasegase tumau ma toe faʻafoisia le soifua maloloina.
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i aoga o cashew, pecan, hazelnut, hazelnut, macadamia, pistachios, faʻapea foi Pasila, pine, Manchurian ma nutmeg.

Talosaga

O vailaʻau mai na o le laʻau faʻamalolo ma faʻatasi ai ma isi vaega ua faʻaaoga mo se taimi umi. I Saina, le togavao, lupe, ma le le atoatoa na togafitia. I Roma anamua, na faaleagaina ai lino felanulanuaʻi o le paʻu. I atunuu o Asia na latou manuia ai le aveesea o parasite.

I Amerika, toe ola mai pe a uma ona goto se gata, iniseti. Pe a fufulu, o laulaau e moli ese se manogi uiga ese, e faʻaalia ai le i ai o suauu taua.

E te iloa? O le latino lanu uliuli e na o lona malosi e mafai ai ona suia se tasi o minerale i se isi. O le iodine o lenei laau e faaputuputuina i lenei auala. I le avea ai ma mea e masani ai, e tele taimi e sili atu le aoga nai lo tatou uma iodine masani.

Faʻailoga faʻaonaponei ma faʻasologa faʻapitoa e faʻamaonia ai le puipuia lelei ma le faʻamaloloina o uiga o lenei ituaiga o lelanati.

O faʻamalositino faʻaonapo nei e taulimaina ma le manuia ia ituaiga maʻi e pei o:

  • afaina o le tino, pulu, malulu;
  • bronchitis, tracheitis;
    Aloe vera, fennel, propolis tincture, bluelulue, moss Icelandic, bergamot, kelikisi ma le marsh o le eleele e faaaoga foi i le togafitiga o le bronchitis.

  • sinusitis ma sinusitis;
  • fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi intercostal;
  • gastritis, gastroenterocolitis;
  • laisene;
  • lymph node tuberculosis;
  • afaina o le intestinal microflora;
  • avitaminosis;
  • tonsillitis ma le pharyngolaryngitis;
  • siama, afaina, paʻu o le paʻu, lematamata dermatitis.

O fua masani masani nei e mafai ona e faia oe lava ia.

  • Aveesea o anufe. Se ipu vai inu suamalie e sasaa ai se sipuni sipuni o laulati mamago. Faʻamamaʻi pe a uma ona faʻamafanafanaina. Inu i le lima aso i luga o se manava gaogao ½ ipu vai faatasi ai ma mataua matala e tusa ai ma le polokalame. Muamua - tasi, o aso e sosoo ai - faʻalautele i le tasi mataua. O le aso lona ono o le pulega e manaʻomia le faʻaopoopoina o le lua teasusu - e oʻo i le 68 kilokalama o le mamafa o le maʻi, lua ma le afa - e oo i le 90 kilokalama, tolu - ma le mamafa o le sili atu i le 90 kilokalama. Le manogi manogi e vaivai pe a faʻafefe i le kinamoni, pele.
    I le taua faasagatau i anufe i vailaau faʻale-aganuʻu latou te faʻaogaina foi: mutia canoper, fox siliva, fatu o le pumpkin, aspen, birch buds, zucchini ma le galala.
  • Mastopathy, cyst, fibroids. E fa vaega o laau laʻau lauola taitasi, faasologa, lautusi o le faila, vaega e lua o vervain, tasi vaega o elderberry, ono vaega o fugalaau aurorod ma ono ono e oso. O se ipu vai inu e sasaa ai le sipuni sipuni o le aoina. O le itula mulimuli ane e pasia ai le gau. Faaaoga le 80 ml i le aso ao leʻi oʻo i le taimi o taumafataga. Le vaitaimi o le faʻaaoga - 10 aso. Fai se malologa mo aso e lima. E mafai ona toe faia.
  • Tulaga masani o le faasolosolo malie. ½ lita o le vai inu vevela 1.5 leunetisi o laulaau. A mavae le lua itula, faʻalavelave. A o le i ai taumafa faatolu i le aso, 30 ml. Ia maitauina o le afaina o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.
  • Tue kanesa o le susu. Tui ni fasi fualaʻau matago se fa ma se fasi upega. E fa punetini o le aofaʻi faʻatoʻa afa le lita o le meli mafanafana. Aumai ao le i fafaga fa fa i le aso. Inu seia oʻo ina gaogao le vailaʻau.
  • Flammation o le ooto tautala. O se pusa o eleele e ufiufi i se ipu vai inu. O le fusi o le a faʻapogisa. Faʻafa faʻafa i le aso seʻia oʻo i le faʻamutaina o le tiga. E ono mafai ona faʻaaoga i le gynnecology mo le faʻalanu.
  • Vailaʻau faʻamalolo. Cook i luga o se vevela vevela i totonu o le lita o le vai 2 kilokalama o laʻau mamago. Aʻo leʻi fufuluina le faʻafefete. Faʻamautinoa le faʻaleleia o le paʻu.
  • Falemaʻi. 5 g lau laʻau i totonu o se ipu vai inu. E tasi le itula mulimuli ane, ua saunia le meafaigaluega. Faia ni fugafulu-minute i luga o le nofoaga na afaina i le tolu taimi i le aso seʻia oʻo i le toe faʻaleleia.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E le faatagaina fomaʻi:

  • faʻamaʻi maʻi;
  • o gasegase i le gasegase o le maʻi o le gaʻo, cirrhosis o le ate, fatuga;
  • tamaitai i le setete o maitaga ma le susu;
  • tamaiti laiti e oo i le lua tausaga.
Fautuaga faufautua a se fomai aʻo leʻi amataina togafitiga e fautuaina.
E taua! E manaʻomia le faʻatapulaʻaina o le umi o le puleaina o vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o laulaʻau lauulu i le tolu vaiaso ile laina.

O le faʻamalolo o le faʻamalolo i luga o se tagata o le lanu uliuli (lau, fualaau, aʻa) e sili atu ona aʻafia le aʻafiaga o lona aiga ma tuusaʻo tuusaʻo i le tulaga tulaga ese o ona vaega.