Primula

Sefulu fufuluga fugalaau lelei mo se moega o le atunuu ma se faʻamatalaga ma se ata

Se a se mea e leai ni fugalaau! Fugalaau tautotogo i totonu o le fugalaau ua avea ma mea teuteu e sili ona taua, ae maise lava ituaiga o meaola e manaomia ai se taumafaiga maualalo e tuputupu ae ma i le taimi lava e tasi e maua ai se foliga matagofie matagofie. O se fugalaau fugalaau tautotogo e mafai ona fatuina mai laau uma o le ituaiga lava e tasi ma lanu eseese, ma e mafai ona tuufaatasi mai fugalaau o ituaiga eseese ina ia tutusa lelei le tasi ma le isi i le maualuga, salalau ma lanu.

I lenei tusiga tatou te mafaufau ai i fugalaau tautotogo sili ona lauiloa mo fugalaau fugalaau.

Tulip

E i ai i laau o le aiga Lilein. Atonu o le laʻau sili ona lauiloa o le tautotogo teuteu. O lona atunuu o Asia. I le taimi nei, e sili atu ma le 150 ituaiga o meaola ua lauiloa, ma o loʻo galue le aufaʻatasi i le atinaʻeina o mea fou. E masani ona taʻua le laupepa o le "tupu o le fugalaau totogo" mo ona foliga tulaga ese, ituaiga teuteu eseese ma le lanu eseese o petals ma ituaiga o mea leaga, faapea foi ma le mea moni o nei uluai fugalaau i le atunuu i le tautotogo.

E te iloa? Folasaga muamua o tulip - Candy Prince, Cooler Cardinal, Duke van Toll (faigofie), Abba (o le tulimanu laitiiti lava - e oo i le 10 cm le maualuga), Monte Carlo, Fugalaau Fugalaau, Ata o Apeldoorn, Ice Cream (terry).
Tulips e talafeagai mo soʻo se togalaau, moega fugalaau, moega fugalaau. Vaavaai maualuga i faʻavaega kulupu, rockeries, slide alpine, tuaoi tuaoi ma fugalaau. E faʻatasi ma le toetoe o fugalaau uma, ae o le tautotogo, e aofia ai tulip, daffodils, lilies o le vanu, crocuses, e sili ona aoga. E faapitoa lava le matagofie, o mea ia o tulip e eseese lanu ma / poʻo ni laumei ma mutia laʻau ma vaovao laiti. E le gata i lea, o le tautotogo o fugalaau fugalaau matagofie e vaeluaina mo se fagu ma e masani ona teuteuina fale ma potu, e faʻaaogaina e teuteuina ai totonu i taimi o mea tutupu.

Crocus

Crocuses - fugalaau tautotogo, o lona igoa e lauiloa lautele. Crocus o se faʻailoa mai le aiga o Kusatikov. E foliga mai e pei o se tulip, na o laulaau laititi, sili atu ona maualalo, aua e leai se eleele, ma o le fulafula e tupu saʻo mai le aʻa-tuber. O lona lauʻeleʻele - o le Metitirani, o le Caucasus, o le Crimea. O fualaau faʻamaʻi o uluai fugalaau foi e foliga mai i le tautotogo pe a uma le taumalulu. E matua teuteu, e faʻalelei, lanu lanu eseese ma e masani ona pisilisi moli.

E te iloa? O le faʻapotopotoina ma le dried crocus stigmas e taʻua o le saffron - o se tasi o mea sili ona taugata i le lalolagi.
O fualaau e ala i le lanu, lilac, lanu paepae, lanu piniki, lanu samasama, lanu piniki, moli, paʻepaʻe, lanu violē, ma isi. I le taimi nei, e sili atu i le 280 ituaiga o crocus, e 14 o vaega eseese o le totogo. O ituaiga eseese o crocuses o le tautotogo o Zubflaus, Zwanenburg, Doctor Lotsi, Confidence, Albus Biflorus Veldenia, Alexander, Princess Beatrice, Lady Killer, Blue Pearl, Nanette, Marietta, Albion, Inchantress, Harlem Jem, Pickwick, Negro Bey.

Crocus - o se fugalaau le lelei, lelei ma faʻaleleia ma faʻasalalau, e faʻasaʻo le tele o faʻamaʻi faʻatoʻaga ma e masani lava e le maʻi. Vaitaimi - e oo atu i le 1 masina.

Faʻatau

Pe fritillary. O le igoa hazel grouse o se tagata, na mafua ona o le fesuisuiai o le fuga o le fugalaau, pe a maeʻa le igoa o le manulele e tasi. O le 'ava o se teuteuga teuteu maualuga, lalelei o le fugalaau o le aiga Lily. O lona atunuʻu - Asia Tutotonu, le Caucasus. E sili atu ma le 90 ituaiga o fritillary e lauiloa, e aofia ai ituaiga ituaiga ituaiga o suavai matagofie e sili ona lauiloa - Imperial, Aurora, Orange Brilliant, Maxim Rubr, Maxim Lutea, Prolifer, Flav. O le ulu o Hazel e tu i totonu o fugalaau uma ma lona tino - o lona umi, malosi malosi (90-140 cm) ma le tele, pa'ū, faʻafefe o le ipu (5-6 fasi vaega), luga o luga o luga o le palealii na tuʻuina i totonu o se fusi. O laʻau laititi laititi e siosiomia ai le aʻa i le aʻa. O fugalaau e moli, lanu samasama ma lanu mumu uma lava, ma o totonu oi latou o vaʻaiga ma uʻamea i tafatafa o le pito o petals. O le faʻasalaga e matua le lelei lava ma e sili ona foliga i le paka, togalaau, mauga alpine, laʻau, togalaau, togafiti. Umi o le taimi o le fuga - 2.5-3 vaiaso.

E taua! O fugalaau muamua e totoina i le taumalulu - i le faaiuga o le taumafanafana po o le vave o le tautoulu. Laʻau e iai le taimi e nofo ai, e faʻamalosi ai, faʻamaʻa ma ala i le amataga o le tautotogo ma amata ona tupu.

Snowdrop

O fugalaau lanu papaʻe lauiloa o snowdrops o se ituaiga o mea lamatia e le masani ai o loo lisiina i le Tusi Ulaula. O lo latou igoa e tautala mo ia lava - "e aliali mai mai lalo o le kiona." Snowdrops o uluai fugalaau ia e masani ona fesootaʻi ma le tautotogo, ua leva ona avea ma faailoga o le amataina o le mafanafana ma le fafaguina o le natura pe a uma le sulu. O fugalaau muamua o le tautotogo, o le lona lua o igoa o galantus, e aofia ai i laʻau laʻau vaovao o le aiga Amaryllis. E sili atu ma le 16 ituaiga o meaʻai e masani ona tutupu, e tupuga mai i Europa, o le Caucasus, Asia, ma le Crimea. Fugalaau e maualalo - e oʻo i le 15-18 cm le maualuga, faʻatasi ai ma le faʻaleleiina o fagu paʻu, papaʻe papaʻe papaʻe ma laina laʻau e lua. Galasi e oʻo mai ia Mati ma fuga mo 2-3 vaiaso. I aso nei, e mafai ona e faatauina mai le sipuni o le sipuni mo ituaiga nei o le kiona - Flora Pleno, Voronova galantus, Nivalis galantus, Elvis galantus.

E te iloa? A e totoina le kiona i luga o lau fanua, o le a le gata ina e maua se fiafiaga matagofie, e fiafia i fugalaau matagofie, ae o le a fesoasoani foi i le puipuiga ma le faasaoina o le faitau aofaʻi o galantus.
Snowdrops ua tuufaatasia ma mea uma lava, o le amataga o togalaau totogo, e aunoa ma se tuusaunoaga, e foliga lelei foi i totonu, ma o latou ituaiga eseese, e lua na totōina i le nofoaga lava e tasi.

Hyacinth

O le faʻaaliga muamua lenei o le fugalaau fugalaau o le aiga o Lilein. O le fugalaau i le pito i luga o se mafiafia, faʻavae, o le puʻupuʻu puupuu i le foliga o se vaʻa e tele, e oo atu i le 43-45, e lata ane i isi mea faʻapitoa, bluebells. O lanu oa latou gaʻo e sinasina, lanu viole, blue, piniki, samasama, mumu, moli, lilac, kulimi, lanu viole. O le maualuga o le faʻailoga o le 12-40 cm, o le laʻititi laʻititi o le hyacinth o le centella, e le sili atu i le 12-14 cm le maualuga. O ituaiga o Centella o Lady Derby, Aai o Harlem, Ian Boss. O isi ituaiga o fugalaau e amata vave ona tutupu o Amethyst, Anna Marie, Ostara, Bismarck, Lord Paflur, Pink Pearl, La Victoire, Delft Blue, Carnegie, Innosans.

E te iloa? E foliga mai o le tele o lauulu e tutusa ma le maualuga i le ogatotonu ma sili atu ona faataamilo faataamilo i le pito, totoina i se lio po o se laulau lapotopoto lapotopoto - latou te foliga mai o se pulou lauulu lanu eseese.

Primula

O le Primula o se laʻau faʻapitoa o le rhizome faʻatasi ma se lanu tolu-fa, lanu lanu, o le aiga Primrose ma e silia ma le 480 ituaiga. O se fugalaau e oʻo i le 30 cm le maualuga ma se rosette o lanu meamata, lapotopoto, lapotopoto lau ma i ai se puipui malosi, e faʻaputuina i fualaau faisua po o fugalaau e tasi. O lanu o le petals e lanumoana-samasama, lanu-samasama, lilac-samasama-paʻepaʻe, samasama-lanu piniki ma le paʻepaʻe, lanu mumu, samasama-samasama-lanu, samasama-lanu-moli, lanu piniki-lanu samasama, lanu viole-lanu me le samasama ma isi I totonu o le natura natura e tupu ai i Asia, Europa, Amerika, aemaise i atumauga po o luga o se tafola lapotopoto ma se tau malulu. Tatou te amataina le suasusu i soo se mea, o le fugalaau - e le mautonu, malulu, ma le ola lelei tele ma vave le toe gaosia. I le faaopoopo atu i lona lalelei, o le muamua o le lelei mo lona amataga, faauo, tele ma le umi ona tupu. E fuga mai 4-4.5 vaiaso. O nisi o mea muamua e fuga mai pea i le tautoulu, ma o le laʻau teuteu i fugalaau fano ua tumau uma tau totogo ma le taumafanafana. O Primula ua tuʻufaʻatasia ma primroses uma, otaota, vao ma ua faʻaaogaina e fatuina ai fusifusi faʻapitoa i luga o le mutia, o mauga maupuʻepuʻe, fabatkah, fugalaau, mo le fugaina o fugalaau, tuaoi.

Ma o le muamua o fatu laau na toto faʻatasi ituaiga eseese ma lanu i se auala mataʻutia, e avea ai se kapeta matagofie, lanu, lanu matagofie e mafai ona teuteuina soʻo se tulimanu o le 'upega tafaʻilagi. O uluai muamua o le fugalaau muamua o le uluaʻi ulu, o le amataga o Voronov, o le tautotogo tasi, o le muamua o Iulia, o le mea vaivai, o le serur, auricula (earrose ear).

Branka

O lenei tamai fugalaau ma se igoa alofa faa-Rusia e taua lelei o se pulu-paʻu ma o le aiga o le Lilya. O lona atunuu o Europa i Sasaʻe, o le Metitirani. O le paʻulaʻau o se vaovao lauolaola e oʻo atu i le 8 cm le maualuga ma se fugalaau e tasi, e faʻafefeteina i luga o le pulou (e leai sona aʻa). Inflorescences e piniki pe piniki-lanu violē. Lea lanu - lanumeamata ma se tamai lanumoana, laina, faʻaputu i se fusi faʻataʻamilosaga. O Branda e faʻamaonia atoatoa ia ituaiga "agavaivai" i lona igoa - laitiiti, suamalie, ma felafolafoaʻi solo o laufanua maaleale ma i le taimi lava e tasi o se mea moni lava - le malulu, ma le le mautonu ma le le lelei i le tausiga. Fuga i le 3 vaiaso. O ituaiga o lala mo a tatou togalaau e tele lanu-lanu (o loo i ai le paʻepaʻe, ma o le fugalaau o le lila-pink) ma le punavai bulbokodium. O le Bulbokodiumy e matua teuteu, faʻapipiʻi ma togalaau faʻapotogo uma lava, e masani ona faʻaaogaina mo mauga maumaututu, togalaau, togafiti ma faʻatautaia tele o togalaau.

Anemone

Po o le matou igoa ua taʻua o anemone. O se laʻau maualuga lenei e oʻo i le 75 cm le muamua o le aiga pepe. I Rusia ma atunuu o le CIS, e sili atu ma le 45 ituaiga o anemone, pe tusa ma le 150 o latou ituaiga o meaola. I lalo o tulaga masani, o le anemone e taatele i Amerika i Matu, Asia, Sasaʻe ma Europa i Saute, le Caucasus, le Far East. Anemone e tele fugalaau-pei o fugalaau, tuʻufua pe faʻaputuina i le faʻaogaina. O laʻau lava ia e matagofie lava teuteu, vaneina, tatala, mafiafia lanu meamata (o nisi taimi enaena po o le lanu viole i lalo ifo), faʻapotopotoina i lalo i totonu o se togavao e foliga mai ai fugalaau. O laʻau e eseese lanu - lilac, blue, blue, white ma le piniki, lanu piniki-samasama, lilac ma le piniki, lanu mumu, lanu-palani-lanu violē, lanu mumu-paʻepaʻe, ma isi mea faapena.

E taua! O le sua o nei fugalaau e malosi tele lona faʻaleagaina o le paʻu ma mafua ai se faʻafefe o le tino. Ia faaeteete pe a galue i le togalaau - aua nei teu fugalaau pe ofuina totigilima.
Uluaʻi ituaiga o anemone - Lyutichnaya, Tender, Dubravnaya, Vaomatua. I se tulaga masani, o se anonei o se fugalaau e matagofie mea teuteu, e le mafai ona vevela, ma o nisi o ona ituaiga e mafai ona fuga uma i le tautotogo ma le taumafanafana seia oo i le tautoulu. E fetaui lelei mo togalaau, pupuʻu papaʻe, paluga.

Errantis

Vesenniki, poʻo Erantes, o fugalaau samasama samasama, o lona igoa moni mai le Eleni o lona uiga o "fugalaau tautotogo". Erantis o se laʻau faʻapitoa e tuʻuina atu (e oo i le 15 cm le maualuga) muamua o le aiga pepe. O lo latou nuʻu - o Far East, Siberia, Asia, o loʻo maua i le vao i le itu i saute ma sasaʻeo Europa. O le tautotogo ei ai se mea itiiti e maualalo ai le ono-petal inflorescence, o loo siomia e pei o se jab, e le o umi, vaevaeina malosi pe vaivai foi i itu. I le aluga o taimi, o le laʻau e paʻu i le arc ma paʻu i lalo.

E te iloa? Faatasi ai ma meaʻai, o loʻo i ai ni mea papaʻe - faʻasalalau ma faʻamalama ma moli-tipi - erantis aurantics.
Ituaiga o le tautotogo muamua - erantis i le taumalulu, tuna o Tubergen, tuna umi, Siberian erantis. Vesenniki e lelei ia i latou lava - totoina i ni vaega toʻalaiti e faia ni lanu samasama susulu e foliga lelei ma foliga i le ola i le amataga o le tautotogo i soo se nofoaga. E le gata i lea, o loʻo faʻamaopoopoina atoatoa i latou uma i fugalaau totogo muamua.

Pushkin

O ni matagofie, lanumoana lanumoana lanumoana o le aiga Lily. Atunuʻu ile Aiga - Petiti ma Middle Asia, le Caucasus. E i ai se lanu lanumoana, e toetoe lava a paʻepaʻe Pushkinia ma vela lanumoana lanumoana i le ogatotonu o petals - Pushkinia hyacinth, lea, faatasi ai ma le lanumoana Pushkin pine, o se amataga vave o le tautotogo.

E te iloa? O Pushkinia sa faaigoa i le tagata lauiloa o Rusia Russian-Counting, Count A. Musin-Pushkin, o le tagata suʻesuʻeina lenei fugalaau.
O le fugalaau i luga o se mea maualalo (e oo atu i le 16 cm le maualuga) e tele mea e tutupu i foliga o logo logo. Pulu toto ma umi - e oo atu i le tolu vaiaso. O lau e umi, tino, vaapiapi, lanumeamata lanumeamata, e aoina i le rosette. Pushkinia e masani ona lalelei ma le lelei, vave ona faʻafefiloi ma fugalaau tautotogo uma, e foliga lelei i fatufatuga faʻalavelave, ufiufi ma faia ai se eseesega i le susulu ma le suamalie o fualaau fugalaau o ituaiga eseese. E foliga mai foi i luga o le kiona ma isi fugalaau paʻepaʻe, e faia ai ni laufanua manaia i paolo paolo i le togalaau.

I le tautotogo, o fugalaau uma o loʻo lisiina i luga e toto muamua, o lea e tofu i latou uma ma igoa - primroses. Po o le a lava le tuufaatasiga o primroses e te filifilia, tausia lelei ia mea laiti, ma le fiafia i le amataga o le tautotogo - i le ogatotonu o Mati e matamata ai o lanu felanulanuaʻi e sili ona manaia. E le gata i lea, o le toatele oi latou e manogi lelei, ma o se mafuaaga lelei foi e totō ai i luga o lau 'upega tafaʻilagi, pe a le o ituaiga uma o fugalaau, pe a itiiti ifo o nisi - e mautinoa e te le toe salamō!