Fualaau aina

Totoina o isalaʻelu i totonu o se falemauati 'eletiniʻalima: filifilia o le vasega aupito sili ona lelei, tausiga ma fafagaina

Eggplant ola lelei i luga o le eleele ma i vevela. Ae o fua sili ona lelei o le a maua ai greenhouses, faʻatagaina oe e fanaina ni nai seleselega i le tausaga. O fualaau aina mo greenhouses e mafai ona tupu tutoatasi.

O nisi tagata fai togalaau e sili e faʻatau, maeʻa matua faʻaleleia le faagasologa tuputupu aʻe, ae faʻaleleia le tau o fualaʻau.

Le faia o se seleselega lelei e taua le filifilia o le togi sao, mataʻituina le faʻavelaina ma le vevela i totonu o le fale lauʻeleʻele ma faʻapalapala le palapala i se taimi talafeagai.

O mea taua o le fale koli

O le totoina o isalaʻelu i totonu o le kiona e tele mea lelei i luga ole palapala:

  • taugata tutoʻatasi;
  • le gafatia e totoina, tusa lava pe eseese ituaiga;
  • i totonu o le fale vevela vevela e mafai ona aveesea nisi seleselega i le tausaga;
  • maualuga maualuga, faʻamamafa lelei le tofo o le fua.

Ituaiga o Greenhouse

O a ituaiga o eggplants sili atu ona lelei e totō i totonu o le kiona? Mo le ola aʻe i totonu o greenhouses talafeagai vave-faʻavasegaina ituaiga mea e le manaʻomia ai le faʻafefeteina. E sili ona lelei le totoina o fatuaemaise lava mo le tapunia o eleele. Pe a filifilia ituaiga o eggplantal mo se falemalama o le polycarbonate, e taua le amanaʻiaina o le tele o mea: o le lanu ma le tofo o fua, fua, o le gafatia e teu ai le seleselega.

O faifaatoaga uma ei ai lona lava o ituaiga sili ona lelei o le eggplant mo greenhouseslea e masani ona taʻua:

  1. Laʻu Purple. Eseese togafitiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le vaomatua e faʻatusatusa, e fetaui lelei mo falemaʻe laiti. O le uluaʻi fua o le fua o le gaosiga o fua, o fualaau aina e lanu-violet, palaniki. Pulp e lapopoa, lanumeamata-paepae, manaia tele i le tofo, e aunoa ma le ita. O loʻo faʻamavanoa afifi eggplants e aoina, e toetoe lava a leai ni vao tuitui i totonu o le fatu.

  2. Le Nutcracker. E matua aoga tele. Ua tupu tele le paʻu. E tele ituaiga o eggplants e manaʻomia ai faʻamau. O fua e lapopoa tele, lanu enaena, ma le tino paʻepaʻe e aunoa ma le oona. O loʻo faʻamautuina lelei atigi eggplantal.

  3. Lanu uliuli. I totonu o itulagi ma le mafanafana o le tau ua tupu i le palapala, ae i le ogatotonu ole sili atu ona lelei le tuʻuina i totonu o le kiona. O le ituaiga o fualaau aina e tele, vave amata. O fua e lanu enaena-enaena, lapoa, o le aano e vaivai ma e le oona. E faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi, o fualaau aina e lelei ona tausia.

  4. Bibo. Faʻafeiloaʻi i fualaau oona, faʻaalia e fua maualuga. O fua e lanu paepae, lapotopoto, e matua suamalie ma manaia i le tofo. O le aano e matua leai lava se mea oona. Laʻau o le isiliʻelu ua selesele lelei.

  5. Marzipan. Fuamoa egg early mo greenhouses. Faʻateleina fua. O taʻavale e faʻatusatusa, o fua e lapotopoto, lanu enaena. O le aano e matua maaleale, faatasi ai ma se manogi manaia-o le tofo fou, e aunoa ma se tamai faailoga o le oona. E lelei tele le laʻau e mafai ona fai.

  6. Tagata tupe. Laʻau maualuga-fua mai. O fua e faʻaloloa, lapotopoto, paʻepaʻe uliuli. O tamaʻi eggplants matagofie lalelei e lelei ona teuina, o loʻo lelei tele mo le faʻataina.

O le fea o lauʻeleʻele e filifili ai?

Eggplant Can ia tupu i totonu o se fale kati ma le leai foi o le mafanafana. O le filifiliga lona lua e talafeagai mo le taimi o le taumafanafana, o le greenhouse e fesoasoani i le tausia o se microclimate mautu, puipuia ai laau mai le matagi matagi, o le vevela o le po, timu ma isi vagavaga. I totonu o ia ituaiga o vaomatua ua totoina i le tautotogo o le tautotogo.

Tagata nonofo i nofoaga malulu, faʻapea foi i latou o loʻo fuafua ia le itiiti ifo ma le 2 seleselega i le tausaga, e aoga le mafaufau e uiga i le fausiaina o se lanu meamata e ufitia i ata tifaga, tioata poʻo le polycarbonate ma faʻapipiʻiina se faʻalapotopotoga faʻamafanafana.

Le tele avanoa avanoa - greenhouse e ufitia i ata. E tumau lelei le mafanafana, e mafai ai ona susulu le la. Ae ui i lea, o le ata mataga e vave ona vaʻaia ma faʻaleagaina, o sea paʻu e tatau ona suia i tausaga uma. O le tioata e sili atu ona umi, ae mafai ona oso i lalo o le mamafa o le kiona.

Le filifiliga sili ufiufi mo greenhouses - polycarbonate. E taugata, ae aunoa ma ni faafitauli e tautua i le tele o vaitau. O le iai o se faʻavae, e mafai ona e faia ni fua lelei ma e le popole ile toe faʻafouina o le greenhouse. O le Polycarbonate e sili atu ona maualuga i luga o se faʻalaʻau uamea ma se togafitiga faapitoa e puipuia ai le fausaga mai le faaleagaina.

Greenhouse mo le totoina o le isalaʻelu e mafai ona faʻailogaina pe fausiaina. O loʻo i ai foi fale puipui e latalata i le fale, potu aoga ma isi fausaga. O le maualuga ma le tele o le greenhouse e faalagolago i le mafai gafatia o lē e ona.

O fualaau faisua ua sili ona olaola i le eleele, ae o nisi o fai togalaau manaʻo e teu, faʻateleina le aoga o greenhouses.

Ina ia mafai ona ola lelei laau toto, e mafai ona faʻaogaina faʻamalama i greenhouses. Afai e telē tele le fale kuka ua fautuaina faʻaogaina i se faiga tosoina vai. Eggplant - aganuʻu alofa, o lenei suāvai o le a fesoasoani e faatumauina le tikeri o le eleʻele palapala. Lelei lelei le manaʻomia.

O le vevela o le falemafa e sili atu i se auala tuʻufaʻatasia. Faʻaauau le vevela manaʻomia o le a fesoasoani le ola o meaola (o se paluga o vao ma vaovao, e pala ma tuu i lalo ifo o luga o le palapala). E mafai ona e faʻamafanafanaina le fale lauʻeleʻele faʻaaoga laupepa sola, afi eletise afi poʻo le afi, faʻamafanafanaina le ea i totonu o paipa. Mo le faʻamafanafanaina o le vevela poʻo le ogaumu, ogaumu.

Faʻateleina mea lilo

E faʻapefea ona tupu fualaʻaulaʻau i totonu o se falemalati 'aluminiʻamea? E le o mafaufauina e pei o le eggplants le agavaʻa tele. Latou te puipuia togafitiga faʻamaʻi, iloga i le saoasaoa vave, tali lelei i le faʻamalosi. O le manuia e oʻo lava i le amataina o le fafie. O le faagasologa e amata i le totoina o laau. E mafai ona faʻatauina faʻapipiʻi, ae e tele le lelei mo i latou na totoina patino:

  • manuia;
  • totogo malosi ma aoga;
  • o le faagasologa o le gafa ma le ola e faafaigofieina.
Eggplant sili atu i se moli ma le eleele paleni ma le eletise mai le 6.5 i le 7.2. O le mamafa o le palapala ma le eleele e mafai ona mafua ai le pala o le ola mama.

O le faatauina mai o eleele mo laau toto e le talafeagai. E tele naua pasene o pasene, lea e le maua ai le malosi o le fatu mo le atinaʻeina atoatoa. E sili atu le faia o se paluga mo le totoina oe lava ia e faaaoga ai se tasi o fualaau o loʻo mulimuli mai:

  • se paluga o humus, eleele togalaau ma le oneone oneone (2x2x1);
  • peat, fanua togalaau, otaota (2x1x3);
  • compost, peat, laufanua togalaau, oneone oneone (1x1x2x1).

E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le faʻaumatia o aʻafi iniseti ma pathogens. A maeʻa lena, ona faʻamaligiina lea o le eleele sauniuni i se ituaiga biologist "Baikal" e toe faʻafoʻi ai le microflora aoga.

Superphosphate poʻo isi mea faʻamalosi faʻamalosi ile 20 g o le 10 lita o le eleele e tatau ona faia i le faʻafefiloi palapala. Nai lo o mea e faʻapipiʻi mafai ona faʻaaogaina le fafie fafie. I le vaitau o le tuputupu aʻe, o vai e fafagaina i le tele o taimi faʻatasi ai ma se vaifofo o vailaʻau faʻasaina, lea e mafai ai ona faʻavaeina se togavao ma se laumei lanumeamata.

Fualaau e sili atu ona totoina i totonu o pusa palasitika ma kaseti. Latou te taofiofi lelei le susu ma faafaigofieina le faagasologa o le totoina o laau toto. E le manaomia ni fafie.

O aʻa vaivai o fualaʻau eggplant e le mafai ona tupu i luga o puipui, ma o se taunuuga o nei mea e tupu ai le ola o laau. O afea e totō ai isalaʻelu mo greenhouses? O le luluina o loʻo faia i le faaiuga o Ianuari poʻo Fepuari. Mo greenhouses, vevela, e mafai ona saunia muamua laau, o laau toto mo greenhouses masani e totoina i le faaiuga o Fepuari.

Le faʻaleleia o aʻafiaga o fatu e mafai ona gagau mo le 10-12 itula i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, ona afifi ai lea i totonu o se ie susū ma tuu mo le paʻu.

O fatu ua saunia ua totoina i totonu o se eleele susu. E le tanuina ni fatu, e tatau ona lalagaina i se fasi anufe o le faʻafefiloi eleele i le pito i luga. Malosiaga i fatu e ufiufi i le tioata. O fualaau e tatau ona faʻaosoina i taimi uma i le vai malulu i le vevela o le potu, faʻamaina e le gata i le eleele, ae faʻapea foi le ea o loʻo siomia ai.

Mo germination fatu e manaʻomia se vevela malulu (20-22ºC), maualuga maualuga ma malamalama susulu. E fautuaina e faatulaga le faʻamalamalamaina mo le 3-4 itula i aso uma.

Pe a fuga le fatu, latou te amata ona faʻamalosi, aveese le ata mo ni nai minute muamua, ona faʻateleina lea o le taimi faʻamalosi ile itula pe sili atu. E fautuaina le gaoioi o laau e susulu le la ma mataʻituina lelei le palapala o le eleele. E tupu lelei le vavave e aveese, o le a maua ai le avanoa e ola ai na o laau malolosi ma malolosi.

Toto ma tausi

Le tekonolosi o le tupu aʻe o isalaʻelu i totonu o le fale lauʻeleʻele.

E faʻafefea ona tupu fualaʻau ulu i totonu o le kiona? I totonu o le vevela vevela na totoina ai fatu laau e mafai ona totō i le amataga o le tautotogo. O fualaau ua saunia mo le felauaiga e tatau ona i ai vaega nei:

  • e tusa ma le 75 aso;
  • atiina ae ai aʻa;
  • o le auai o le 8-9 ua alu;
  • maualuga le maualuga e oo i le 20 cm.

O se faailoilo manino i le faʻasolosolo faʻafuaseʻi o le faʻaalia mai o pamu i laau talavou. O le tuputupu ae ma le tausiga o isalaʻelu i totonu o le fale koli, o le faagasologa o le tiga.

Soo i totonu o le fale koli tatala, susu, fefiloi ma le manua po o le faapalaga. O le faʻaitiitia o le eletise i le eleele e mafai ona faia ai le falaoamata o le tolomite. Ash ma potassium sulfate o le a fesoasoani i le faʻaleleia o meaʻai. Afai o le eleele e tele naua, e tatau ona faʻaopopo le sisi.

O le polokalame o le totoina o le eggplant i totonu o le kiona: o laau talavou ua toto i se mamao e 45 cm, mamao i le va o laina - 60 cm. Faʻatino le gaoioi o fatu laau i se nofoaga fou e nofo ai, o le aʻa o le isalaʻelu e matua leaga lava.

E faʻapefea ona tausia le isalaʻelu i totonu o le kiona? A maeʻa le faʻavasegaina e manaʻomia le faʻamautu faʻafeusuaʻi i le vai mafanafana, e sili ona fai i le vaveao. E fautuaina le vaʻalele pe a uma ona faʻafeinu. E taua le faʻamautinoa e le maua e le ea ea le malulu.

Mo le tuputupu ae lelei eggplants manaʻomia le faʻasa. Fertilizing e faia faatolu i le vaitau, pe a uma le amataina o le fualaau aina, e fautuaina ai faʻalavelave o le nitrogen-phosphorus. E le faʻaaogaina fugalaau faʻasusu pe a uma ona totō i le eleele, latou te saofagā i le tele o le atinaʻe o le lanu meamata i le afaina o le fua.

Saili i luga o la matou 'upega tafaʻilagi o togalaau faʻatoʻaga e fetaui ma le isalaʻelu pe a totōina i totonu o le tasi lauʻeleʻele, faʻapea foʻi ma isi mea e mafai ona tupu i totonu o se lauʻeleʻele.

Toto i totonu o le fale laufanua e tatau ona puipuia mai meaola faalafua. O le tele lava o taimi, e afaina ai eggplantal e le whitefly aphids, moa fua. Fesoasoani e puipuia i latou fufulu ma le vevela taimi laau toto. Faʻaaogā vai mama ma vailaau vailaau iniseti.

Na maua ni aphid larvae e tatau ona aveʻesea i se ie susū. Ua maitauina i totonu o greenhouses ua faʻapipiʻiina i le faʻavaivai o le faʻavaivai, o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi pipisi.

A oʻo i le laina e oʻo i le 30 cm, e tatau ona nonoa i lagolago. Faatasi ai ma le amataga o le olaola e tatau ona faateleina le faasusu ma amata le fafagaina i vaiaso taitasi fomaʻi faʻapitoa mo tamato. E fautuaina le seleselega pe a oʻo le umi o le fua ile 8 cm. Aua le faatali umi fualaau aina suamalie e mafai ona tofo ionaE le gata i lea, latou te maua mai se fuainumera tele o fatu faigata.

O le totoina o selalili i totonu o se laufanua e mafai ona le gata tuʻuina atu i le aiga ni fualaau faisua matagofie, ae ia avea foi ma amataga o lau lava pisinisi. O le fausiaina o se faleteuoloa lautele e oo atu i le 100 sikuea mita. m, oe tuʻuina atu oe lava i se tupe maua mausali, ma o le fua o le isalaʻelu o le a tutupu i le tele o taimi.

E uiga i le totoina o isalaʻelu i totonu o le kiona i le vitio: