Kalina

Fua o sauniuniga ma vailaʻau faʻaleagaina o le vai viburnum

E oo lava i fanau atonu latou te maitauina le aoga o vine viburnum, e ui o nei aso latou te saunia ai le lauti mai nei fua e matua itiiti lava nai lo taimi muamua. O le laau ua leva ona lauiloa mo ona faʻamalologa, ma o le suka o le kalin e taua tele. O le a tonu lava le ofoofogia e uiga i lenei vai inu ma le auala e saunia saʻo ai i lau umukuka - o le a e faitau i ai i totonu o la matou tusiga.

Vaega o le filifilia o vine

O le maua o vine o le viburnum mo a latou gaosiga ma le mauaina o le sua e mafai ona faia i ni auala autu se lua: faatau pe aoina mai oe lava. I nei tulaga taʻitasi, o loʻo i ai tulafono e tatau ona e mautinoa e mulimuli i ai ina ia e mauaina le sili ona lelei.

Totoga tutoʻatasi e amata mai i le faaiuga o Setema ma faʻaauau pea seia oʻo i le amataga o Oketopa, e ui lava o nisi o herbalists faʻapitoa e fautuaina e faatali mo le kiona muamua ma na o le aveeseina o le lanu mumu. O aʻafiaga i luga o fua o le malulu e taʻitaʻi atu ai i le aveeseina o le oona mai ia i latou, lea e i ai se aafiaga lelei i le tofo o le sua ua maeʻa.

A filifilia se nofoaga e aoina mai ai meafaitino mataga, taumafai e alu ese mai auala ma nofoaga tau alamanuia, filifili na o laau ola maloloina e ola i nofoaga mama (e le tatau ona i ai ni faailo o faamaʻi i lau o viburnum).

Saili pe o le a le mea e tupu i le viburnum, pe faapefea ona faʻaleleia ma ola viburnum i luga o lau 'upega tafaʻilagi, auala e iloa ma togafitia ai faʻamaʻi o viburnum.
Afai e te le manaʻo pe le mafai ona e pikiina ia oe lava ia, o le a le faigata ona faʻatau. I lenei tulaga, ia sili atu le fiafia i fua o vine na faatauina atu i fualaau, aua o le a latou tumau pea i le toe umi. Ae peitai, afai e te fuafuaina e vave ona gaosia i totonu o le sua, e lelei tele le faia o kopi, toso i lalo o aʻa.

I se faaopoopoga, aua nei galo e gauai atu i le lanu o vine: i fualaau 'aina, o le a maua ai le lanu mumu, e aunoa ma ni vela lanumeamata po o ni vaeluaga piniki. O le manogi o lenei mea e suamalie ma manaia.

E te iloa? I le faaopoopo atu i mea taua e faʻamalolo ai, na talitonu o tatou augatama i le mana faʻaleagaina o viburnum. Sa tautau ana fagu i le pito i luga o le fale e puipui ai le fale mai mata leaga ma leaga.

Mea e te manaʻomia i le umukuka: masini ma mea faigaluega

Mo fua eseese mo le faia o le sua viburnum, atonu e te manaʻomia ni meafaigaluega eseese uma, ae i le tele o tulaga e faigofie ona e mauaina i se umukuka masani.

O mea masani masani e aofia ai ipu, ipu loloto, tama ma apa mo le faguina o le oloa gaosia. Mai meafaigaluega o le a e manaʻomia ai se mea faʻapitoa, ma o nisi taimi o se masini fai kuka, lea, e ui i lea, o loʻo i ai foi i le tele o faletalimalo masani.

Aoao pe faapefea ona sauni viburnum mo le taumalulu, pe faapefea ona aoga, aemaise lava mo le soifua maloloina o tamaitai.

Manaoga Manaomia

Mo le sauniuniga o le vai viburnum e tusa ai ma le fua masani ma le faigofie, e tatau ona e ave:

  • viburnum vine - 1.2-1.5 kilokalama;
  • suka - 400-500 g;
  • vai - 2.5-4 lita.

Laasaga taʻitasi i le laasaga ma le ata

O le faʻagasolo o le faia o le suavai e le tele se taimi e te faʻaaluina, aemaise lava talu ai e aofia ai laasaga masani o sauniuniga:

  • o fualaau uma e manaomia le lelei ma fufulu ma momomo, aveeseina o le meaʻai ma otaota;
  • tuʻu faʻamaunuʻu mea uma ua maeʻa i totonu o se pesini loloto ma faʻaopopo se ipu suka ma sina vai i ai (na o le ufiufi o vine);
  • faʻaaogaina o se mea e gaosia ai, matou te tosoina le suamalie, ae o loʻo i ai pea ia ponaivi (e le o agai atu i le malulu);
  • vaevae le paluga i le afa ma tuu i totonu o fagu e tolu-lita;
  • faaopoopo i pusa taitasi se isi ipu koko 0.5 suka;
  • faatumu i vai ao lei amataina le vaeluaina o apa (sili atu i le afa, ae le oʻo i luga);
  • i le pito i luga o le koneteina ma le sua suamalie, ufiufi i se ie poʻo le gau ma alu i totonu o le potu mo aso e 14 e faʻaaoga;
  • pe a uma le taimi lenei, matou te aveeseina le suasini o le viburnum ma faamamaina e ala i se teuteu lelei ina ia le pauu atu maa po o le paʻu o le vine i totonu o le vai (ina ia maua ai le tele o meainu, e mafai ona palu le pulupulu i se sipuni).
O le oloa maeʻa e mafai ona sasaa i totonu o apa ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le faʻaaogaina i le lumanai. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e taʻavale i se ala masani mo le umi o le teuina.
Aoao e uiga i meatotino o le birch, vine, sea buckthorn, maple, suamato.

Isi kuka kuka

I aso nei, e tele ituaiga o fualaau e faʻaaoga ai le viburnum, ae o le sauniuni o le sua mai le mea e masani ona i ai i taimi uma se nofoaga mamalu. Mafaufau i ni nai filifiliga mo le mauaina o lenei mea lelei, ma sili ona taua - o se meainu aoga.

Kalinovy ​​sua i le meli

Pau lava le mea e te manaʻomia e faia ai vailaau faʻamalositisi e 1.5 kapu o viburnum vine (e te mauaina e uiga i se ipu inu mama), 1 ipu tioata. O le vai o le Kalin i le meli o le a sili atu ona lelei le fofo i le faafitauli o le tale ma le maualalo o le puipuiga, lea e taua tele i le taimi malulu.

Mo le tele o tagata, o le meli e tutusa uma lava, ae o mea e eseese, e faalagolago lava i laau o le meli, o le mea lea e taua ai le iloa o mea e aoga e uiga i le uli, tafatafa, hawthorn, atonu, espartse, buckwheat, linden, acacia, moli suamalie, acacia, cotton, chestnut, rapeseed, pumpkin, phacelia meli
O le faagasologa o le faia o le suavai e faapenei:
  1. O fuālaʻau mūmū e sasaa i le vai tafe ina ia aluese uma le oona (o ni nai minute o le a lava).
  2. Ona faʻafefe lea o le vai, o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i totonu o se faʻavevela (e tatau ona toeitiiti maeʻa le kulimi).
  3. O le mea e mafua ai le mama mama (tusa ma le tasi le tioata) faʻaopoopo le aofaiga tutusa o le meli ma faʻafefiloi mea uma seia maeʻa.
E tatau ona teuina le suavai ma le meli ia teuina i totonu o le pusaaisa, inu 1 tbsp i aso uma. l ao le i ai.
E taua! I le leai o se meli, e mafai ona suia i le suka, naʻo le tulaga lea, e lua tioata o se mea suamalie o le a manaʻomia mo se ipu inu mama.

E faʻapefea ona faia le sua mai le viburnum i se masini fai kuka

Multicooker - na o se mea taua tele i totonu o le umukuka, aua o le mea lea e mafai ai ona e kukaina ni ipu eseese, e oo lava i sauniuniga mo fualaau aina mo le taumalulu. E le o se mea e ofo ai, o meaʻai mo le sauniuniga o le vai viburnum e mafai ona aofia ai lona faʻaaogaina. Seʻio tatou tilotilo i se tasi oi latou.

O le a e manaʻomia:

  • Fresh viburnum - 750 g;
  • vai mama - 600 ml;
  • suka (sili atu le oneone) - 270 g
O le faiga o kuka e faapenei:
  1. I le amataga, viburnum, e pei ona masani ai, e tatau ona faʻamamaina le lapisi, faʻapipiʻiina ma fufulu i lalo o le vai taʻavale, faʻapipiʻiina o se taunuuga i luga o se faʻasaga (e tatau ona vele ma vevela fualaau; e mafai ona e susu i se solo).
  2. E tatau ona sasaa mea e gaosia i totonu ole multicolo, faʻasusu i le suka ma sasaa sina vai itiiti (pe tusa ma le 2 cm luga aʻe o fua lava latou).
  3. Kuni le ufiufi multicolo ma seti le "tineia" mode, lea e 45 minute.
  4. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona faʻafeiloaʻi uma mea o le pesini masini i se vaʻaiga lelei ma ufiufi i se sipuni i totonu (na o le sua, e aunoa ma le kulimi suauu ma le pipi, e tatau ona tafe i se pusa eseese).
  5. Setoili ipu, faʻamago ma sasaa le vai inu (e mafai ona e tapuni uma faʻamau uʻamea ma le nailo masani).

Faʻavae ma tulafono o le teuina o le vai viburnum

E mafai ona teuina le vine Kalinov mo le tolu masina e aunoa ma le leiloa o ona meatotino aoga. Ae afai e te manaʻo e faʻaalu le taimi nei i le tele e mafai ai, ona e togiina lea o le avanoa i totonu o fagu ma tuu i totonu o se potu malulu ma malulu.

Mo se vai ua saunia e aunoa ma se faʻailoga, e sili atu le faʻamamaina o se nofoaga i totonu o le pusaaisa.

E te iloa? Berries Viburnum e masani ona teuteuina le falaoa.

O le a le faʻaogaina o le oloa

O aoga o le sua mai vine o soo se laau e faalagolago i meatotino aoga o fualaau aina. O le mea lea, ina ia e iloa mea uma e mafai ona faia i lenei vaiinu, e tatau ona e faamasani i le tuufaatasiga o vine viburnum.

Suesueina o le tuufaatasiga

O nei lanu mūmū ua faʻafefeteina i totonu ma auala faʻatasi ai ma mea faʻalaʻau, pectin, glycosides, sucrose, ma tannins e aoga i le tino o le tagata. E sili atu foi latou vaitamini C nai lo citrus. E le gata i lea, o nei manogi suamalie e aofia ai vitamini A ma E, calcium, phosphorus, potassium, iron, magnesium, copper, manganese, iodine, ma isi, itiiti lauiloa micro-ma macroelements. O i latou uma lava e i ai se aoga aoga io tatou tino ma ua mafai foi ona aveesea faʻamalolo mai le tino.

E na o le 26 kkini mo le 100 g o viburnum vine, ma e leai se gaʻo po o se porotini o iai, ma o le aofaʻi o carbohydrates e 7 g.

Aoao e uiga i aoga o strawberries, vine, vineberries, cranberries, honeysuckle, vineberries, cloudberries, raspberries, lingonberries, gooseberries, currants, princesses, chokeberries, vine vine, sea buckthorn, Sheferdia, sunberry, yoshty.

Mea aoga

O lea ituaiga o meaola viburnum na mafai ai ona ia ulu atu i le lisi o laau e masani ona faʻaaogaina e tagata faʻamalolo. O le mea lea, o le Kalin wai (pe a saunia lelei) e mafai ona tuʻuina atu antiallergic, antimicrobial, totogia ma faʻafouina ai le tino, ma o lona faʻaaogaina e le gata ina faʻateleina ai le fiaʻai, ae fesoasoani foi e puipuia le atinaʻeina o le maʻisuka ma le gasegase.

O lenei vai inu o le a aoga mo tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto, ma o le manogi manaia ma le manogi o le Kalin vai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga lelei i le masani masani. I le faaopoopo atu i ai, o lenei oloa suamalie e le afaina ai le maʻisuka o ē, mo mafuaaga manino, ua faʻamalosia e faʻasao latou lava mea inu ava malosi.

E masani lava i le avanoa i le va o sela o vaʻa e faʻapupulaina ai le tele o le vai, mulimuli ane mafua ai le fula o le lala. O le vai o le Kalin o le a fesoasoani foi e taulimaina lenei mea, talu ai ona o ona vaega o loʻo fafagaina ai le saofaga i le faʻasaoina o le paluka i totonu o siama, ma, i le isi itu, e faʻalogo i le vascular system ma le fatu.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto e tatau ona gauai atu i aniani, marigolds, fogglove, beets, clover, cornbsops, fox silver, silverweed, persimmon, laconosa.

O vailaau faafomai o viburnum i vailaau faafomai

I le masani ai o vailaau faʻaleaganuʻu, e faʻaaogaina ai le vai Kalin mo ni faʻamoemoega eseese, faatasi ai ma nisi o vailaau faʻamalolo e matauina lona aoga e oʻo lava i le tau faasaga i maʻi ogaoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi lenei o fualaau sili ona lauiloa mo le kukaina mai le toto maualuga: mūmū mūmū o viburnum sasaa vai inu ma tumau i se vevela mo le tusa o le 4-6 itula, ona e alu lea i se vai vai taele mo le isi 20-30 minute. A maeʻa ona faʻaogaina le teuteu, e mafai ona e faʻaopopo le vai viburnum lelei ona inu ai lea pei o le lauti masani.

Mo tamaitai ma le faʻaleagaina tigaina poʻo isi faʻafitauli o se natura talitutusa, ua fautuaina e faʻaaoga le fusi o le paʻu Kalinova. O le ufiufi o le laau ua nutimomoia, sasaa mai i vodka (i le fua faatatau o le 1 ipu o meainu mataoa i le 0.5 l o le ava malosi) ma tuu mo le 7 aso. O le maeʻa faʻatasi e tatau ona faalua pe faatolu i le aso, ao leʻi 'aʻai (tasi le sipuniti o le faʻafefeteina e faʻafefeteina i se ipu vai mama).

O meaʻai, laumei, opu, lapip, calendula, fusi, olati, seleri, laʻau bay, oregano, verbena, chamomile, lilac ei ai le aafiaga faapitoa i le soifua maloloina o tamaitai.
O se teuteuga o viburnum e fesoasoani ai e feagai ma ma faʻafitauli aʻafia, aemaise lava le vevela ma isi faʻaaliga o allergies. Ina ia saunia le fualaau faasaina, sasaa le 10 g o le paʻu o laau tipi ma le 1 ipu vai inu ma faʻafefiloi i le vai vai mo le afa itula. A maeʻa ona vevela ma faʻamafanafana, e tatau ona faʻaopopo i le vai inu (200 ml e tatau ona maua) ma ave ni faʻamapu lua se lua i le aso seʻia maeʻa uma le fusi.
E taua! O le faʻaaogaina o soʻo se tasi o sauniuniga ua saunia e tatau ona amata i ni togi laʻititi, iloilo le tali a le tino. I sina mea itiiti o le soifua maloloina poʻo le faʻaalia o soʻo se faʻamaʻi moli e tatau ona taofi le tago i fualaau ma faʻatalanoa se fomaʻi.

O mea lelei o le oloa

O le fualaau o Kalina e leai se mea e manatu i ai o se vailaau lautele mo le tele o faafitauli, aua e le na o le togafitia o totoga i totonu, ae e mafai foi ona gafatia mea taugofie. Ae maise lava, o lona aoga na faamaonia i le aveesea o le paʻu, moli o le la, faʻaipoipo ai foliga, lima ma fao fao.

O nisi nei o fualaau lauiloa i lenei eria:

  1. Ina ia faʻamalamalamaina le paʻu o foliga ma aveese le vaitau o le matua, ua lava lea e gase ai le suasusu faamamaina ma faʻaaoga e le aunoa e faʻamaʻa ai le paʻu mo le 1.5-2 vaiaso. A maeʻa le taimi lenei, o le ae matauina vave vave le paʻu o foliga, o le a le toe i ai le tino ma o le a le toe iloagofie le taula.
  2. Afai e te faia se masini kulimi kirimigi faatasi ma le faʻaopoopoga o le kulimi viburnum, o le a televave le alu. O mea taua e faia i le tutusa tutusa ma, pe a maeʻa le fefiloi lelei, e tufatufa lelei i luga o le paʻu, e tumau ai iina mo le 20 minute. Ina ia fusi le masini, e manaʻomia le faʻaaogaina o le vai malulu. E pei o se isi auala, e mafai ona e faʻaaogaina le filifiliga e faavae i luga o le sua ma fuamoa fuamoa (o le fuafaatatau e 1: 1), i le tulaga lea e tatau ona tumau pea le paʻu i luga o le paʻu mo le afa itula. Le aoga o nei taualumaga e tatau ona matauina pe a uma 15-20 vasega.
  3. I le faaopoopo atu i foliga mata, o le viburnum suamalie e mafai ona avea o se faavae lelei mo le faia o kulimi falemaʻi ma e oo lava i mea manogi. I le tulaga muamua, o se meaʻai lelei o le a avea ma se faʻafefiloi o le tolu laulau punetini o le suamalie ma le aofaʻi o le suauu olive, lea e faaopoopoina i ai le fuamoa e 1 le fuamoa (tuu i luga o foliga mo le 15-20 minute). A maeʻa taʻitasi taʻotoga, e manaʻomia le fufuluina o le kulimi i fualaau o calendula poʻo le chamomile.
  4. Mo le sauniuniga o mea e sili ona taua o le lotions o le kulimi o le a manaʻomia atili. I le 0.2 lita o le sua o le viburnum e tatau ona e faaopoopo i ai le lua yolks, 4 sipuni tele o le sua o le lemoni, tasi le sipuni o le meli ma le olive olive, faapea foi ma se ipu vai ma 200 ml o le kulimi ma le ava malosi. A maeʻa maeʻaeʻa faʻatasi ma le oloa maeʻa, e mafai ona e ufiufi ou mata i ni nai taimi i le aso.
E taua! E tatau ona teu lenei kulimi mama i le malulu, a le o lea o le a faasolosolo malie lava ona paʻu.
I le faaiuga o le autu o le matagofie, matou te matauina se isi fua aoga aoga ma le sua viburnum, o le taimi lenei e taulai i le faamalolosia o fao pepa ma faamaluluina le paʻu o lima. I lenei tulaga, o le taele mafanafana ua saunia mai le 0.5 l o le vai, 2 sipuni tele o le kulini viburnum ma le tasi sipuni o masima o le sami o le a matua talafeagai lava. I le fofo ua maeʻa mo le 20 minute faʻafefiloi lima. O le faʻaaogaina o nei baths i aso taitasi, o le taunuuga o le a matauina pe a mavae le tolu vaiaso.

E i ai se mea leaga mai le sua

Soʻo se vailaau e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, e tusa lava pe na o le tila. O le tele o lona aafiaga o le a lelei tele lona faalagolago i le usitaia o tulafono mo lona faʻaaogaina ma le amanaia o faʻatagaga talafeagai. Sei o tatou iloa po o ai ma pe mafai faapefea ona faʻaleaga le vai viburnum.

Faʻailoga ono mafai

E le talafeagai le valaʻau i le viburnum o se oloa leaga, aua o aʻafiaga e ono aʻafia ai e le faalagolago tele i uiga o ona vaega, e pei ona i luga o le tele o le tino. E oʻo lava i mea sili ona aoga e faʻaaogaina i le sili atu e mafai ona mafua ai le oona poʻo le ogaoga o gasegase, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vai Kalin (e le sili atu ma le 1-2 ipu tioata i le aso). Afai o loʻo e mulimulitaʻi i se ituaiga o togafitiga, e fautuaina e te momoe pe a mavae masina taʻitasi o inu se vai inu. I se tulaga e le masani ai, o le maualuga e mafua ai le tiga, o le manava o le manava, ma le paʻu o le paʻu.

Faʻailoga manino

E ui i ona togafitiga uma, o le sua mai viburnum, i lalo o nisi tulaga, e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. Muamua, e aofia ai:

  • maʻitaga maʻitaga (ono mafai ona tupu se faʻalavelave faʻafefe i le tamaititi i le lumanaʻi poʻo le faʻaalia o le faʻaaogaina o uterine contractions i le fafine lava ia);
  • tagata e maualalo le maualalo o le toto (i le tulaga o le taumatemate o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaleagaina o le tulaga);
  • tagata e maualuga le eletise o le manava;
  • tamaiti laiti.
Ole faʻamaʻaloga o le toto, gout ma le arthritis o loʻo aofia ai foi ile tulaga e le fautuaina ai le vai Kalin. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu, o se meainu faapena o le a faʻaleagaina ai le tulaga ma i le i ai o ni urolithiasis poʻo ni fatugaʻo fatugaga, o lea e sili ai le fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina. I le tulaga lautele, o togafitiga ma le sua Kalin e mafai ona avea ma se auala sili ona lelei i sauniuniga mo togafitiga. Ae ui i lea, aua nei ave ese. E i ai tulaga pe a sili atu le tuʻufaʻatasia o fautuaga mai togafitiga faʻaleaganuʻu ma agaifanua ina ia le faʻaleagaina ai lou tulaga.