Fatulaʻau

Vaovao "Taaloga": auala e faʻaaoga ai le meafaigaluega mo le puleaina o vao

O tausaga uma lava e tauivi ai fai togalaau ma faifaatoaga ma vao. O lenei faiga e tele se taimi ma taumafaiga.

Ae i le asō, o le tele ma le tele o taimi, o sauniuniga faʻapitoa e faʻaaogaina mo vao leaga, lea e mafai ai vave ma lelei le faamamaina o le nofoaga mai fua tele.

O se tasi o auala taua i lenei taua o le fualaau faasaina "Taaloga". Faʻafefea ona faʻaaogaina ma mea e tatau ona faʻamatalaina i lenei mataupu, o le a matou faʻamatala atili.

Taaloga: Fualaau oona

O le fualaau faasaina ua taʻua o se tasi o mea taatele i le va o tagata nonofo i le mafanafana. Vaovao faʻaauau pea le faʻatinoina o gaioiga, aʻafia i le vaega o le aʻa o le aʻa, faʻaleagaina laau. Ma faʻafetai uma i le gaioiga galue - isopropylamine salt of glyphosate acid. O le lita o le oloa e aofia ai le 500 g o le vaega. Auala mo le faʻaumatia o vao "Tornado" ua faʻatau atu i le tulaga o le suavai o ituaiga eseese.

E taua! O le faʻaauauina pea o le fualaau faasaina o lona uiga e aʻafia ai vao leaga, ae faʻapea foʻi i laau toto. O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina i luga o vao. Mo le faia o lenei mea, e sosolo le meafaigaluega aʻo leʻi totoina fualaau aina po o fualaau vao, poʻo vao vevela.

Faamoemoe ma le masini o le gaioiga o le vailaʻau

O le vao vao "Tornado" e faʻaaogaina i togalaau aina, togavine, i togalaau - soʻo se mea e totoina ai taʻitasi taʻitasi tausaga taʻitasi. O le faagasologa e amata i le mea moni e faapea o le sooupu e ulu i totonu o laau e ala i laulaau ma pu, poloka le sifi o mea amino i totonu. O le mea lea, ua faʻaumatia galu o le tuputupu aʻe, ua mate le toto o okeni, ma o lalo ifo o okeni e matua mafatia lava. O le mea moni, o fatu vao e tumau pea i totonu.

O le faagasologa o le atoatoa o le siama o le laau lua i le tolu itula, ae o le taunuuga o le gaioiga e mafai ona iloa pe tusa ma le vaiaso mulimuli ane, pe a maeʻa vao ma liliu samasama. O isi vaiaso e lua e tatau ona faʻamautinoa ua mate atoatoa ia laau, ae o nei vaitau e ese mai i luga o le tau.

O ia vao mo le dacha e faigofie i lena mea, o le ulu atu i le eleele, latou te le o se tulaga matautia i le totoina o laau toto - e mafai ona totoina i le vaega o loʻo togafitia i aso e fa. Maʻea uma le vailaau faʻasaina i le eleele i totonu o le masina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Tornado" (aganuu ma fuataga)

Faʻafefe o vao Taaloga faaalia lona atoatoa i le taua faasaga i vao leaga (togavao o le vaomatua, fufusi vinegrass, tamailima masani, fusifusi o le fanua), cereal, vailaʻau o le hydrophytic (otaota, tuber, uʻu, moa male, cane).

Lafoaia i le va o laina o fualaau aina i le taimi o le tuputupu aʻe. I le taimi atoa o le mafanafana, e togafitia i latou i vaituloto ma auala i togalaau ma luga o togalaau. E manaʻomia le togafitia o nofoaga o le lūlūina ma le totoina o togalaau ma togalaau faʻatoʻaga i le tautoulu, ina ia oʻo i le tautotogo o le a leai ni faʻafitauli i le veleina.

Faʻafefea ona faʻaaoga togafitiga o vao? E laulauina i vao pe a latou ulu i le tulaga o le alualu i luma - latou te oʻo i le 5 cm le maualuga, ae le sili atu i le 15 cm. Peitai, o nei faailo e faalagolago i le ituaiga o vao. Mo se faʻataʻitaʻiga tauvaga e tatau ona tupu pe a ma le 10-20 cm ma maua mai ia le itiiti ifo ma le lima lau. Afai e tusa taʻalo taʻitasi taʻitasi, e mafai ona gaosia i ni laʻau se lua ma aʻo lei tupu. Igotiria Faʻasologa na sosolo i le taimi o le faʻapipiʻiina o pulupulu ma fugalaau fugalaau. Lafoaia le eria i le timu vevela i le taeao po o le afiafi.

I le fesili pe faapefea ona faʻaaoga le "Tornado", e taua le iloa pe faapefea ona saunia lelei le fofo. O le faʻatonuga fautuaina le matauina o lona faʻaiuga i totonu 1-3%. E tusa ai ma le tulafono lautele tolu lita o le vai ua ave 25 ml o tupe. O le a lava lenei mea e togafitia ai le 100 sikuea mita o avanoa.

Aʻoaʻo pe faapefea ona faʻateʻa ese le telefoni, quinoa, uila, moe, maʻa, mafolafola, vevela, sosoʻo i le fasi fanua.

Pe a oo mai i le tele o mea tau pisinisi, o le tele o le faʻalagolago i le ituaiga o vao. O lea, o vao e oo atu i le 15 cm i se amataga vave o le tuputupu ae e togafitia i se avetaavale masini e tumu i se vaifofo ile 50-100 lita i le hectare. Mo vao vao mafiafia, latou te ave ile 200 lita i le hectare.

Pe a faʻaaogā faʻamaʻi, 800-1000 lita i le heketa ua uma ona ave, pulumu lima - 300-500 lita i le sikuea.

A faʻaaoga le vaalele mo se hectare ia 30-100 lita o tupe. I le mataupu mulimuli, ua tuʻuina atu faʻamaumauga mo le Miikopeta Mi-2 ma le lautele o le 25 mita, e lele i se maualuga e 5 mita i le saoasaoa i le 60 km / h. Po o le, AN-2 e faʻaaogaina i se lautele o le 30 mita, e lele i le maualuga o 2-3 mita i le saoasaoa i le 160 km / h.

E te iloa? Afai o togavao na gaosia, e tasi le togafitiga e lava seia oʻo i le isi tausaga. Pe a togafitia laau toto pe a uma ona tupu, e tatau ona toe faia le faiga. Tausaga taʻitasi e faʻavavau faʻavavau, ae i le taumafanafana e mafai ona latou tutupu i le tele o taimi, talu ai e leai se aoga o le fatu fatu.

I saunia se fofo, e tatau ona e ave naʻo le vai mama, e aunoa ma le fefiloi o le omea poʻo le palapala - latou te faʻaitiitia le aʻafiaga o fualaau faasaina. Afai o le vai na faʻaaogaina e faigata tele, o le fua o le vailaʻau e tatau ona maualuga, ae itiiti le fofo e faʻaaogaina. Ina ia saunia le sui o le vao i totonu o le atunuu, o le pusa o loo i ai le sauniuniga ua vevesi, o le aofaiga talafeagai o le sooupu e fuaina mo le taamilosaga e tasi.

O le vai vaʻaia e faʻamalu i le vai, ona faʻalauteleina lea o le tagata faʻasaga ma o le sauniuniga e faʻaopoopoina malie. A aunoa ma le taofi o le osofaʻi, faʻaopopo le aofaiga o totoe o vai. O le vaifofo e tatau ona saunia lelei ao le i faia le togavao ma ia faʻaaogaina atoa. Tuʻua i le faiga o loʻo mulimuli mai ua solia.

O le igoa "Tornado" e le gata o se vaovao, ae o se masini foi mo le tatalaina o le eleele.

Vaega o le faʻaaogaina o vaovao faasaga i vao

O le togafitiga o le tiotado e teuina i le vevela o le 40 ° C i le -15 ° C, ao faʻamaisaina e le afaina ai pe faʻapefea ona faʻaaoga le sauniuniga. E tumau lona uiga lelei ma meatotino pe a uma ona faʻaleaga, e na o le taua lava le faʻafefiloi lelei. Afai e le tatalaina le uluai afifi, o le vailaʻau e teuina mo le lima tausaga.

O le a le taimi ma le auala e faʻaogaina ai laau

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le le vaega muamua o le vaitau tuputupu ae vao. E fesoasoani lea i le faʻavavevave ma tumau tumau le alualu i luma o latou atinaʻe atili. I le taimi lea, o fualaau aina fua e maua ai le taimi e tupu atili ai le malolosi, atiina ae, ma e le o toe mamao ona latou taofia. Afai e masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina ile tele o le taumafanafana, ole togafitiga mulimuli e tatau ona faia i le sili atu i le 45 aso aʻo leʻi seleseleina. O le taimi nei o le a lava mo le kemisi uma e fufuluina fualaau faisua po o le toso i le eleele.

Afai tatou te talanoa faapitoa pe faʻapefea ona faʻaogaina le "Tornado" mai vao leaga, tatou te tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga e togafitia ai moega i le sikuea poʻo le pauki. A oʻo mai pine muamua ia i latou, e tatau ona tatala le eleele, mama ma togafitia i se meafaigaluega ina ia le pa'ū i luga o mea e manaʻomia. I lena taimi, seia oʻo mai vao fou, o le a ola laau, o le a salalau laulaʻau ma o le a latou malelemo ai le tuputupu ae le tatau ai.

Fesoʻotaʻiga "Tamaʻi fanafana" ma isi vailaʻau

Mo le faʻaogaina lelei o vao i le dacha, ua fautuaina e faʻaaoga le meafaigaluega i le faʻaopoopoga o isi vaovao. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafefiloi ma le vailaʻau "Magnum" e aoga. E iai foʻi se lelei lelei e maua ai le faʻaogaina faʻatasi o le "Tornado" faʻatasi ma le sulfate ammonium, le ammonium nitrate ma isi fualaʻau faʻasaina. Afai ei ai se manaʻoga ia faʻaaogaina le iniseti i le taimi nei, o le sauniuniga ua tuʻufaʻatasia ma le "BI-58".

E taua! Le faʻaleleia atili o le aʻafiaga o fualaau faasaina pe a uma ona faʻaaogaina fualaau o gaioiga filifilia, lea e faʻaaogaina i le atinaʻeina o fatu o vao. E le o tau le taua i lenei vaega o le laau.

Faʻaaloalo i fua o le saogalemu pe a faʻaaoga le "Tornado"

Muamua lava, e tatau ona tatou manatua o le tuusaʻoina o gaioiga a soʻo se vailaʻau vailaʻau e lamatia mo le soifua maloloina o tagata. O le mea lea, pe a faʻapipiʻi le 'upega tafailagi i se sauniuniga,' aua nei galo e uiga i auala o le puipuiga a le tagata lava ia: a itiiti ifo o se respirator, totigilima lima ma seevae.

O le pulumuina o loʻo faia i totonu malo malie le tau. Afai o le aasa o le matagi e sili atu i le 5 km / h, o le meafaigaluega o le a paʻu i luga o moega vavalalata ma laau totō e latalata ile vaomatua. O le lelei o le fualaau faasaina e faaitiitia ai le timu, lea na pasi ifo i le fa itula talu ona sasaa. I le taimi lea, o le fualaau faasaina e leai se taimi e teu uma ai i totonu o le laau. Faʻaitiitia le aʻafiaga o le fualaau faasaina ma le tele o le sau, aua e faʻaaogaina ai foi le vailaʻau. E taofia ai lona ulu atu i vao ma le pefu, lea e mafai ona teuina i luga o laau i vaitau papago. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻaleleia o le eria pe a uma le timu, pe a faʻapupula le mutia.

E te iloa? E mafai ona faʻaaoga le vailaʻau e faʻaleaga ai vao vao. Ae fautuaina e faʻaaoga pe a oʻo i le afa o le latou gafatia i luga aʻe o le vai. O le a lava lea mo le laau e maua ai se faʻamaʻi ola o le fualaau faasaina. Ae peitai, e tatau ona aloese mai lona pa'ū i totonu o le vai, aua e matautia mo iʻa.

E le fautuaina e faʻaitiitia le fualaau faʻasaina i le sili atu o suavai nai lo le fautuaina mai e faatonuga - e faʻaitiitia ai lona aoga. E le aoga le popole e uiga i lona maualuga maualuga i le palapala, talu ai e le faaputuputuina i totonu ma ua aveeseina i ni nai vaiaso. O le totoina o laau i le vaega ua togafitia e mafai ona totoina pe a uma le masina ma le afa.

E mafai ona e manumalo i vao leaga i luga o lau togalaau ma le fesoasoani o fualaau faasaina: "Gezagard", "Hurricane Forte", "Stomp", "Agrokiller", "Gold Gold", "Ground", "Roundup", "Prima", "Titus", " Zenkor, Lontrel-300, Lapis Lazuli.

Taaloga: mea le lelei ma lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O fualaau faasaina tolu togiasoo lea ua manatu ai e saogalemu mo tagata, manu mafanafana-toto, pi. I lenei tulaga, o le iʻa ei ai ona aʻafiaga matautia. E tatau i tagata ona aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le mucous membranes. O le taua e tatau ona maitauina le maualuga o le gafatia, o le faʻaumatiaina o le sili atu ma le 155 ituaiga o vao eseese, e aofia ai vao. E mafai ona faʻaaogaina i soʻo se vevela o vailaʻau o loʻo taofiofi ai e le vao lo latou gafatia ona tupu.

I le tautoulu, e mafai ona gaosia le togalaau i le malulu. E le faʻaputuina i le palapala ma faʻafuaseʻi ona faʻavae i totonu. E faʻaaogaina e fai ma auala e faʻamago ai le la, pata ma isi mea totō.

Ae ui i lea, e matauina e le au fai togalaau ma fai togalaau fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le maua ai se 100% le taunuʻuga, ma a mavae sina taimi o le a toe selesele vao. Afai e le tausia le fofo o le fofo ma tulafono mo lona faaaogaina, o aʻa o le laau e tumau pea ona aoga.

E toʻatele e fefefe i le vasega lona tolu o vailaʻau faʻasaina ma le le mafai ona galue i luga o le laufanua vavalalata mo le vaiaso atoa. Ae, i le avea ai o se tulafono, o le maualalo o le tau o le vailaau faasaina ua aofia ai nei faaletonu.

O faʻatoʻaga togalaau a le "Tornado" e faʻafetai mo le avanoa e faʻaalu ai le taimi ma taumafaiga e faʻamamā ai le nofoaga mai vao e leʻi manaʻomia. E le gata i lea, e vave ona aveese mai le eleele ma e manatu e le afaina i tagata. O le mea moni o nisi taimi, ina ia ausia se taunuuga lelei, e tatau ona faʻaaogaina i le tele o taimi i le vaitau. Ae i se tulaga lautele, e sili atu ona ia galue i lana galuega, lea e sili ona manaia ma se mata i le tau maualalo o tupe.