Persimone

Faʻavae o le faʻaaogaina ma faamanuiaga o le pulu mo le tino o se fafine

O le aafiaga o le persimmon i luga o le tino o le tino e lapoa tele: o fua e faaaoga mo meaai, faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, faʻaaoga i le cosmetology ma mo le mamafa o le mamafa. Mafaufau i meatotino o lenei oloa uiga ese, o lona fatuga, aemaise lava le faaaogaina ma le faaaogaina.

Faamatalaga ma uiga

O Persimone o loʻo taʻua o fuamalie moli fuamalie e maua mai i vaega laiti. O latou tino, e fuafua i le eseesega, e mafai ona le o le lanu o le uʻamea pe maua se lanu mumu malu poʻo le lanumeamata. O le tele ma le foliga o vine o loʻo fesuisuiaʻi foi: mai i le tele o mea suamalie i fualaau 'aina suamalie, apple-like in hardness. O le tele o ituaiga tagata matutua e suamalie ma manaia i le tofo.

E te iloa? Faaliliu mai le igoa faasaienitisi Latina o le persimonon e pei o "meaai a atua."

Le tuufaatasiga o le pipi

I le 81.5% o le fualaau aina e aofia ai le vai, o le 18.5% totoe - proteins, carbohydrates, fiber diet ma tannins. Glucose ma fructose i fualaau aina e toetoe lava tutusa.

Faitau foi po o le a le mea e aoga ai le ao, ma pe faʻapefea ona ola ae i le fale.

Vitamini

Persimmon - o se tasi o taitai i le anotusi o vitamini. E aofia ai:

  • vitamini C;
  • vitamini A;
  • vitamin P;
  • vitamini B1, B2, B3;
  • provitamin A.

Mea omea

O fualaau lanumoana e le maualalo i mea e aofia ai elemene eseese. 100 g faʻamaoaigaina i:

  • potassium (15 mg);
  • calcium (55 mg);
  • phosphorus (2.5 mg);
  • sodium (127 mg);
  • magnesium (42 mg);
  • uʻamea;
  • iodine;
  • palu;
  • nickel;
  • vailaʻau (malic ma citric).

Calories per 100 g

100 g o le persimmono e 63 kcal. O le mamafa o le fua o le fua e tusa ma le 300 g.

Ratio BZHU

Squirrels0.5 g
Fat0.3 g
Carbohydrates15.3 g
Mo le soifua maloloina o fafine e aoga tele le 'ai o viburnum, kāloti, pine pine ma vine.

Faʻaaogaina o mea totino o peimeni mo tamaitai

I le faʻaopoopoga i lona taua, e mafai ona maua e persimon le tele o faʻamanuiaga i le tino. O le beta-carotene i lona tuufaatasiga ei ai lona aoga aoga i luga o le tulaga o le paʻu, ma puipuia lona natura masani. Vitamini, o loʻo aofia ai i fua o fualaʻau, lagolago le lelei lelei, faʻaleleia le puipuiga ma puipuia ai le fatuina o sela o le kanesa.

E te iloa? Laʻau masani ma ituaiga "Tupu" - o le fua o le laau lava e tasi, naʻo le "Tupu" e tupu mai i fugalaau paʻu ua paʻu.
O fua o le Persimmon o se togafitiga masani, latou te maua ai le aʻafiaga o le bactericidal, ma o le iodine i la latou tuufaatasiga e faʻaleleia ai le gaioiga o le lauroid, lea o le elemene autu o le tino o le hormonal system. E faapena foi i lenei mea:

  • faaleleia le faatinoga;
  • ua i ai lona aafiaga faʻaletausaga;
  • ei ai sona aafiaga faʻaleagamalie malu;
  • faaleleia le faatinoga
E mafai e tamaitai ona faʻaaoga le fua e puipuia ai faʻamaʻi o le fatu cardiovascular ma le toe gaosia, faʻapea foʻi ma veins varicose ma anemia. O le anotusi o le vitamini C i totonu ia i latou e avea ma fesoasoani sili i le tau faasaga i le malulu.
Aoao atili e uiga i mea aoga o fualaau aina: fig, kumquat, feijoa, lava, medlar, kivano, guava, fineapa, papaya, lychee, arbutus, yoshta, goji, mulberry, cherry, strawberries, rasipi, currant (red, white, black), plums, plums cherry, nectarine, pi, apricots, pears, apu mandarin.

Faʻaaogaina mea

E le o vaitaimi uma o le olaga o se tamaitai, o lenei ituaiga o vine o le a aoga tutusa. Seʻio tatou nonofo i luga o mea autu.

I le taimi o le maitaga

Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le ao mo le faaaogaina i le maitaga. E le na o le faamalieina o le faateleina o manaoga o le mineral o le fafine, ae o le agavaa foi e afaina ai le atinaʻeina o le skeleton o le pepe.

E te iloa? I le lalolagi e 725 ituaiga o ituaiga o Persimmoni.
Afai o le fafine i le vaitau o le tauaveina o se tamaititi o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le valevale, o le a avea foi lenei mea ma se mea sili ona manaia o le natura, lea e fesoasoani tele i le aveesea o toxins ma toxins mai le tino.

Faatasi ai ma le HB

Afai e manatu le peimeni o le susu o se oloa faʻapitoa. I le tasi itu, e mauoa i meaʻai, i le isi itu - e mafai ona avea ma se mea e matua aʻafia ai le pepe. O lenei faafitauli e mafai ona foia e ala i le faasolosolo malie atu o fualaʻau i totonu o le meaai a se tina tausi maʻi, mataʻituina lelei le tali a le tamaitiiti.

I tulaga faapitoa

O se mafutaga faapitoa i le peimeni e manaʻomia mo na faʻamaʻi:

  1. Pancreatitis. I le taimi o le faʻamagaloina e mafai ona faʻaaogaina le vaʻaia e aunoa ma se pele. I totonu o le vaitaimi pisi, e tatau ona lafoaia: o le maualuga o le suka e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le paʻu.
  2. Gastritis. O tagata ei ai faafitauli i le faʻaogaina o meaʻai e tatau ona faʻatapulaʻaina le tele o fualaʻau aina e 'aina e lenei ituaiga, ona e faigata ma umi ona faʻapala. I le gastritis ma gasegase gastric, ua faʻasaina.
  3. Maʻisuka. E manaomia e le maʻisuka le faasolosolo malie ona aumaia fua i totonu o le meaai, amata i le 50 g, mulimuli ane e tatau ai le fuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto.
  4. Slimming. O Berry e aofia ai le tele o fiva ma lagolago ai le tino ma le mamafa o le mamafa, ua fautuaina e faʻaaoga e avea o se meaʻai e fai ma puna o meaʻai gaʻo.
E taua! Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le persimmon i luga o le gastrointestinal tract, e fautuaina ina ia faʻamalo le fualaau aina ma toe faʻamaʻi ao le i ai pe 'ai i se pepa malogo.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O suālaʻau ma tannins o loʻo aofia ai i totonu, e sili atu ona lamatia i fua. Ua faʻaseseina:

  • ma se maʻi o le manava;
  • i le taimi ua maeʻa ai;
  • i faʻamaʻi o le tino urinary;
  • ma faʻamaʻi pipisi;
  • mo le tumau faifaipea.
O tagata e leʻi taumafai muamua e tatau ona amata i ni vaega laiti: i se mea e seasea tupu, e mafai ona afaina ai ile intininal.

Talosaga filifilia ma tulaga e teu ai oloa

O faʻamaoniga autu o fua faʻatoʻa maualuga o:

  • le leai o ni pogisa i itu;
  • lanu paʻu pupula matagofie;
  • laupapa malogogo;
  • lanu lanumeamata lanumeamata.
E taua! O le taumafaina o se mea e le masani ai e sili ona matautia mo le soifua maloloina.
O vine ua faatauina mai ua teuina i totonu o se pusaaisa i le vevela o le 0 i le +6 ° C mo le 2-3 masina. Afai e manaʻomia le faʻalauteleina o lenei vaitau, ona mafai lea ona latou tutu i le malo malulu seia oʻo i le isi seleselega.

Ae a pe afai e te filifilia le fualaau lanumeamata

E le o se mea e mafai ona 'ai i le gutu ona o le maualuga o le tannin i totonu o le gutu, e le mafai ona' ai, ae lua auala e fua ai fua i le fale:

  1. Tuu fualaau lanumeamata i totonu o le pusaaisa mo ni nai aso. A maeʻa le fufulu o fua o le a mama ma suamalie.
  2. Tuu se fua le fua ma se faʻi i totonu o le taga e tasi ma nonoa i ai. O le aso e sosoo ai o le a latou le faigata.

E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le persimon

O Persimmon na alofa i tagata fai meaʻai aua, e ui lava i le maualuga o le suka, o loʻo i ai sona faʻamaufaʻailoga e maualalo, faʻapea foʻi ona aʻafiaga. O fua o loʻo aofia i totonu o le "Kremlin diet", e fetaui lelei mo le meaai a Montignac ma fetaui lelei i le paleni o le KBJU mo i latou o loʻo fausia a latou meaʻai. O le masani masani o le aveesea o le mamafa ma le fesoasoani o fua o lenei ituaiga o le mono-diet. E mafai ona e 'aina na mea mo le tolu aso ile laina. I le taimi lea, e mafai foi ona inu le lauti ma le kofe e aunoa ma le suka.

E taua! Aʻo le monodia i luga o le vaimatua e matua faʻasaina le faʻaaogaina o le susu.
O le filifiliga lona lua o se taumafa maualalo-kalori. I le faaopoopo atu i le 7 fualaau aina, i le aso e faatagaina ai e 'ai:

  • falaoa 5% (e oo i le 200 g);
  • vela fua (1 pc);
  • fuamoa fuamoa e aunoa ma le suauu;
  • fualaau faisua;
  • rye loaf (1-2 fasi pepa).
O le nofo i luga o nei taumafa sili atu ma le tasi i le 2 masina e le mafai.

Persimone ma le lalelei tamaitai

A faʻaaogaina i fafo, o gaʻo e iai le malosi e aveesea ai le palasi ma pupuʻu vaiti. Latou te fesoasoani lelei i le tau faasaga i le matua, toe faafou ma toe faafouina mata, ma faaopoopo ai le malosi i lauulu ma puipuia mai aafiaga leaga o le siosiomaga.

E mafai foi ona faia le uʻamea i le zucchini, tulini ma le meaʻai.

Mata mata

Faʻasalaga Persimone e aoga tele ma e leai ni faʻatagaga o tausaga. O fua nei e sili ona lauiloa:

  1. Faamamaina masini Pulp o fualaau aina e fua i se ipu vodka ma le faaopoopoina o le sipuniti o le sua o suamalie. O le tinisi o loʻo teuina i se nofoaga malulu mo se vaiaso, pe a uma ona tuʻuina i totonu o se pusa tioata. O le gaugau gaugau e faʻaaogaina lenei meafaigaluega i mata i le vaiaso mo le 10 minute.
  2. Moega masini. I tutusa tutusa ma le fesoasoani a se mea e gaosi ai mea taumafa paluga, apu, pi ma faʻi. I se fualaau suamalie e faaopoopo ai le sipuniti o le yogurt masani. E faʻaaogaina le faʻafefiloi i luga o foliga mo le 15 minute, ona fufulu lelei lea i le vai mafanafana.
  3. Siʻi le masini. I luga o le mata ma le ua faʻafefiloi le palu ma le pipi 1: 1. O le taimi lava e maeʻa ai le palapala, tuʻu mea nei. E tatau ona e "faafou" le masini mo le 15-20 minute, ona fufulu lea i le vai, faʻapipiʻi malie ou foliga ma ou tamatamailima.

Fua mo lauulu

Faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau fualaau suamalie e mafai ona e faia ai paleni ma lauulu:

  1. Pulu lauulu lauulu. 30 g le fefete ua susunuina i le vai mafanafana. Pe a latou vevela, e faʻafefiloi ma le pulupulu o le 2 pipi o fualaau, 1 avoka ma le 8 pata o le suauu argan. A uma ona faʻafefiloi le faʻafefiloi e faʻaaoga mo le 5 minute i le umi o le lauulu, ona fufulu lea.
  2. Afai o lau lauulu e vave ona faʻafiafiaina ma e tatau ona e valiina, o se masikasi faapitoa o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia. 2 egg yolks sasaina i le pulupulu o le peimeni. Pe a tulaʻi le fofo, faʻaopoopo 15 ml o le suauu popo i le paluga. E faʻapipiʻi le ufimata i le lauulu ma faʻaofuofu luga o se paʻu paʻu. O le taimi e nofo ai ma ia e le faatapulaaina.
E taua! O loʻo tuʻuina le pulupulu i totonu o le pusaaisa, vaega-mafanafana aʻo lei faʻaaogaina.
Persimmon - o se tasi o fesoasoani pito sili ona lelei i fafine i le tausia o le soifua maloloina i fafo ma totonu. O lana vaitau o le seleselega e le o se mea umi, o lea e tatau ai ona e taumafai e ave le maualuga o le aoga mai lenei fale, ae aua le faʻaaogaina.