Maʻi faʻamaʻi

Auala e faʻaaoga ai "Lozeval", metotia faʻaaoga ma fualaau

O le fualaau faasaina "Lozeval" o se meafaigaluega lea e faʻaaogaina e togafitia ai manulele, pi ma manu.

Fualaau oona "Lozeval": faʻamatalaga ma le faʻasologa

O le fualaau faasaina "Loseval" o se heterocyclic compound o triazole faatasi ai ma le faaopoopoina o vai, poly (ethylene oxide), morpholinium / 3-methyl-1,2,4-triazole-5-ylthio / acetate, etonium i le tuufaatasiga o le dimethyl sulfoxide.

O le lanu o le sauniuniga e ese mai le meli-lanu samasama i le lanumoana lanumoana, o le oloa ei ai lona suauu ma se vaega tele o le morpholinium acetate 2.8-3.3%. Fualaau faʻamaʻi ma le manogi malosi.

Avanoa "Lozeval" i totonu o koneteina tetele ma laiti mai le 100 ml i le 10 lita. O le afifi o loʻo i ai le vaega, o le gaosi oloa, le aso na tuʻuina atu ma le taimi e mafai ona faʻaaogaina ai le vailaʻau. E siaki e vaega taʻitasi le pulega faʻapitoa, e pei ona molimauina e le tusi tusi. I le fualaau faasaina "Lozeval" na faapipiiina faatonuga mo le faaaogaina.

Le masini ma le tele o gaioiga o le fualaau faasaina

E te iloa? O le gaioiga o le fualaau faasaina "Lozeval" - antiviral, vaega intracellular inhibitory ma le toe gaosia o siama. E i ai ni mea e paiotio, antifungal ma bactericidal.
"Lozeval" faateleina le tetee o manu ma manulele, faatupuina o le puipuiga o le cellular ma le humoro, faaleleia atili le tuufaatasiga o mononuclears. E tele taimi e faʻapupulaina le maualuga o le lysozyme i le tino.

"Lozeval" e faigofie lava ona uia e ala i le paʻu. Pe a oʻo i totonu o siama, o le vailaʻau e puipuia ai le protein o meaola DNA viral, RNA, o le taunuuga o le taofiofia o le toe gaosia ma le virulence o siama.

I le avea ai o se vailaau faʻamalo, "Lozeval" faʻaleagaina siamisi siama-gasegase ma siama-siama ma siama ma mea faʻafefete e pei o le fefete. Faateleina le tetee atu o le totoga o meaola, faʻamalosia ai le puipuia o le cellular ma le humoral - faʻaleleia le faʻapipiʻi o le immunoglobulins, faʻateleina le gasocytico o leʻo mononuclear ma le maualuga o le lysozyme.

O le fualaau faasaina ua vave ona aveeseina mai le tino ma e le faaputuputu i totoga ma fusi o manu.

Pe a faʻaaoga fualaau, faʻamaoniga mo le faʻaaogaina

O le lozeval e faʻaaogaina i le tulaga o faʻamaʻi pipisi ma siama e faʻatele ai le tetee o manu ma manulele.

Adenovirus faʻamaʻi, parainfluenza-3, rhinotracheitis, faʻamaʻi Newcastle, maʻi Marek, pulusitis infectia o moa, mala o carnivores, parvovirus enteritis o taifau, panleukemia o pusi - mo nei faʻamaʻi uma "lozeval" fefiloi ma le vai poo le fafaga i le fua faatatau o le 1-2 ml mo soo se 10 kilokalama o le mamafa o le tino.

O le fualaau faasaina e ave ile 1-2 taimi ile aso mo aso e lima. O le isi e tolu aso malolo, pe a manaʻomia, e toe faia togafitiga.

Mo le gaphylaxis faʻamaʻiina o fualaau faʻatau (inu), faʻaaoga 1-2 ml mo 10 kilokalama o le mamafa. Ave le vailaau i aso taʻitasi. Ave le vailaʻau mo aso e lua. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, ona sosoo mai ai lea o le fitu aso.

Afai o manu ma manulele e maua i le fiva paratyphoid, colibacteriosis, streptococcosis, staphylococcus, pasteurellosis, ona tatou fafagaina lea oi latou "Lozeval" i le mea lava lea e tasi ma le vailaʻau i lea aso ma lea aso. Ua ave le vailaau mo le lima aso. Matou te faia se va o aso e tolu i le va o le tagofia o vailaʻau ma, afai e faʻaalia, toe fai togafitiga.

Talosaga mo faʻamaʻi:

  1. I le tulaga o le mumu o auala vaalele, Loseval ua faʻavaivai 1: 1 i le 5% glucose solution ma totoina i totonu o le isu pe faʻaaoga Loseval e avea o se aerosol. Aerosol concentrate e talia i se fua faatatau o le 1-2 ml i le mita kupita. m ma naʻo totonu o potu e iai le faʻaaliga 45 minute.
  2. Paʻu o le paʻu - ituaiga uma o dermatitis, eczema, mumu, manuʻa o manu ma erysipelas. I le tulaga o nei faʻamaʻi, o vaega faʻafitauli o le paʻu o loʻo faʻafefiloi ma le vailaʻau 2-3 taimi i le aso.
  3. Otitis - o se vaifofo e faia i le vailaʻau faʻamaʻi ma le ava (1: 1) ma le 2-3 pa'ū ua paʻu i totonu o taliga 2 taimi i le aso. Togafitiga e faaauau mo 4-5 aso.
  4. I le gataifale, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina i totonu. Filifiliga mo le faʻaaogaina o le tali:

    a) "Lozeval" o loʻo faʻaaogaina, aʻo leʻi faʻafefiloi ma le suauu manogi i le fua faatatau o le 1: 1;

    e) "Lozeval" e le faʻafefe. O le taimi fautuaina mo le tagofia o fualaau faasaina e itiiti ifo i le 4-5 aso i se fualaau o le 1 ml i le 10 kilokalama o le mamafa o le tino.

  5. Mastitis - "Lozeval" e saluina i totonu o le paʻu o le fatafata e oo i le 4 taimi i le aso. E mafai ona faʻalauiloaina le vailaʻau faʻasaina, lea e tatau ona faʻaitiitia i le ratio 1: 1 ma fuālaʻau fuālaʻau. E le mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina. Laʻau o aso taitasi - 5-10 ml. Faʻaaoga faʻamaʻi faalua i le aso. Faʻaauau togafitiga mo 4-5 aso.
  6. Tausiga lelei ma le tuʻuina atu o manu. Metotia e faʻaaoga ai "Loseval": o manua ua fufulu i le vailaau faasaina 2-3 taimi i le aso. Toe fai seia oo i le togafitiga.

Auala e ave ai fualaau faasaina o manu ma fua

O fualaau faasaina e talafeagai mo manufelelei, pi ma manu, ae mo ituaiga taitasi o le fualaau o fualaau ma auala o le pulega e eseese.

Loseval mo manufelelei

Faʻamatalaga faʻamaʻi fualaau faasaina "Lozeval" e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o manulele o loʻo faʻafefiloi i le suavai poʻo le taumafagogo i le fua faatatau o le 5-6 faʻaleleia i manu. Pe tusa ma le 10 ml mo le 150 tagata manulele matutua. Se vaiaso o togafitiga. E tatau i manulele ona ave le fualaau faasaina faalua i le aso.

Mo le mumulu o auala vaalele E fautuaina le suʻeina o vai ma le faʻaopoopoga o le "Loseval" i luga o le fale.

O le fualaau faasaina e talafeagai mo togafitiga o le paʻu i manulele. Pe a tauina fulufulu manu e manulele ma faaleagaina paʻu, e faʻamamaina le paʻu i sauniuniga 2-3 taimi i le aso.

A maʻi lupe ma le faʻamaʻi Niucastle E tatau ona faʻaaoga "Loseval", e fai e pei ona faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina o lupe. Ua faaopoopo le vailaau i le vaiinu i luga o le 5-6 pata i le lupe. Tuuina atu o manulele i se vailaau mo le tusa o le vaiaso (vaai le fuainumera o le fofo) faalua i le aso.

"Lozeval" - sooupu na fuafuaina e togafitia toetoe lava o faʻamaʻi pipisi.

E taua! A maeʻa togafitiga o le "Lozeval" aano o manulele po o manu e mafai ona 'aina pe a uma aso e lua.

Faʻaaogaina o le fualaau oona "Lozeval" mo moa.

I le aso muamua talu ona tuʻuina fuamoa, fufulu le vailaau faʻasaina i le aerosol mo le tolu minute ma fualaau faasaina (i le ratio 1: 2 - 1: 5) i le vai mafanafana;

6 aso - toe fai;

12 aso - toe fai;

O le 21 aso, faʻatasi ai ma se fuamoa lapoa lapoa - toe fai.

Ona faʻaaoga loa lea pe a uma le puʻeina o lapisi ma le faʻaleleia o moa i totonu o fale i le aso lona lua, faʻatasi ai ma se faʻaauau o le aerosol: 0.5 ml o le fualaau faʻasaina i le mita kupita. m. Faʻafefiloi 1: 2 - 1: 4 faʻatasi ai ma le vai poʻo le fagogo i le fua faatatau o le 1 ml o le vailaau faʻasaina i le 10 kilokalama o le mamafa o le tino.

E te iloa? O ia ituaiga o fualaau faasaina "Lozeval" e fetaui foi mo pato o pepe i le vaiaso muamua o le olaga.

"Lozeval" mo pusi

E faʻaaoga le meafaigaluega e togafiti ai pusi pe afai ei ai se masalosalo o le panleukemia, o le rhinotracheitis viral viral or salmonellosis, colibacteriosis, staphylococcosis, chlamydia.

I le fuafuaina o le fualaau o le "Loseval" mo togafitiga o manu, e tatau ona mulimuli mulimuli i faatonuga o loʻo tuʻuina atu i sauniuniga.

I le gasologa o le aso, e tatau ona faʻaumatia le tasi ituaiga o fualaau faasaina: 2 ml i le 10 kilokalama o le mamafa. Fafaga le fualaau oona i le aso i ni inumaga se lua.

Faʻaauau togafitiga "Lozeval" e oʻo atu i le 7 aso.

"Lozeval" mo pi

O tausi tupe o loʻo faʻaaoga le "Lozeval" mo soʻo se faʻamaʻi pipisi ma siama. Faʻapipiʻi i le uluai afifiina o fualaau faasaina "Lozeval" faatonuga mo le faʻaaogaina o pi.

Fualaau faasaina ma mo le puipuia o faamaʻi e avea o se puipuiga e faaosofia A maeʻa le vaʻa muamua o le pi, o le taimi lava e maeʻa ai le uluai faʻamaonia o le meli ma ao leʻi tapunia vavao mo le taumalulu.

O le vailaʻau e faʻaaogaina e le aerosol, muamua faʻamaʻi i le vai malulu e faʻavae i luga o le fua o le tasi bee bee 5 ml o le vailaʻau i le 300 ml o le vai.

E tatau ona faia le togafitiga ile tolu taimi, tausia se lua aso i le va o taualumaga. O le fualaau faasaina "Lozeval" i le tausiga o lagomeli o loo faaaogaina i le gaosiga o sulu.

Faʻaaogaina naʻo aso mafanafana, i le taimi o le faʻatinoga, e le tatau ona i lalo ifo o le 18 ° C le malulu o le ea. Afai e mālūlū fafo, ona le tagofia lea o le vailaau, ae faʻafefiloi: 1 ml o siva mai le suka o loʻo faaopoopo i le 5 ml o le vailaau faʻasaina, i le fua o le 50 ml i le pusi vao, ma fofoina le fofo i le pi.

Toe fai fafaga 2-3 taimi, tuu i le va oi latou se vaeluaga o le vaiaso.

O le fualaau faasaina mo pi "Lozeval" e faateleina ai le faatinoga o iniseti, o lo latou tumau, e faaitiitia ai le leiloa o pi. A maeʻa le gaosiga, o le a faʻateleina le faʻateleina o meli Sa i ai le tele o fua o le tilo o le tupu, o le tolopoina o masiofo fou ma aiga talavou o pi.

O le "Lozeval" o loʻo faʻaalia ai taunuuga lelei i le tulaga o faʻamaʻi pipisi fusi lapopoa, filamentoviroz, maʻi leaga, maʻi pipili, parataphoid fiva ma colibacillosis.

E taua! E le faʻapipiʻi le vailaʻau i le meli ma isi oloa o pipi, e matua leaga lava.

"Lozeval" mo lapiti

O le fualaau faasaina "Lozeval" e masani foi ona faaaoga mo togafitiga o lapiti. EAfai o le lapiti e aʻafia i le pasteurellosis, colibacillosis poʻo le salmonellosis, lena o vailaʻau faʻapipiʻi e faaopoopo i meaai. A o faagasolo le aso, e fafagaina le lapiti e 2 i le 10 kilokalama o mamafa mamafa. O le vailaʻau e faalua i le aso, e faʻaauau le togafitiga mo le vaiaso.

E te iloa? E mafai ona faaopoopo le fualaau faasaina i tagata inu, e sili atu ona faigofie le pulea o le tele o vailaau na ave. O lapisi maʻi e faigata ona 'ai, ae latou te inu vai i le fiafia ma tele.

"Lozeval" mo taifau

O le fualaau faasaina e aoga mo taifau ma le parvovirus enteritis ma le mala.

"Lozeval" e faʻaaoga lelei e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o taifau: o se fualaau o le 2 ml o le vailaau faʻasaina i le 10 kilokalama o mamafa mamafa. Faʻaaoga togafitiga i aso uma. O le togafitiga mo 4-5 aso.

O le afa o le fualaau o le "Lozeval" na faia i le tautala, i le dilution o le 1: 1 i le saline (mala) poʻo le 5% glucose. A mafai e le iniseti ona faʻaitiitia le fualaau faʻasaina ma le suauʻu manogi.

O le afa o totoe o le fualaau e faʻatonutonuina saʻo e ala i le microclyster faʻatasi ai ma le faʻamalolo.

I le aso lona tolu po o le fa, e sili atu le lagona o meaola, e sili atu ona faigofie, latou te fia 'ai. E masani lava, i le faaiuga o le vasega o togafitiga, ua uma ona soifua maloloina mai taifau.

E i ai ni faʻalavelave

O suʻesuʻega uumi o le fualaau oona "Lozeval" na faʻaalia: afai e te tausisi lelei i vailaʻau faʻamaonia i totonu o faatonuga, e leai ni aʻafiaga o le vailaʻau. Leai ni aʻafiaga e le manaʻomia.

"Lozeval": tulafono mo le teuina o fualaau faasaina

Fautua mai Vets teuina le vailaʻau i le vevela o +3 i le +35 ° C i totonu o fale teu fale. I le maualalo o le vevela, o le vai vaifofo e mafiafia ma faʻafeiloaʻi, e mafai ona tioata. A maeʻa faʻamafanafanaina le toe faʻamalolo o le vailaʻau.

E le faatagaina le la i fualaau. I lalo o tulaga uma e teuina ai, o le ola o le fualaau faasaina e lua tausaga mai le aso na tuuina atu ai.