Cherry

Ituaiga ituaiga ituaiga o lagona ma se faʻamatalaga ma se ata

Laʻau pele - totoina o laau vao e oʻo i le lua mita le maualuga. O loʻo i ai se pale lautele, pale, pe pupuu foi le paleni, o lapisi lapotopoto ma lanu mumu-lanu mūmū lea e paʻu mafiafia i lala. O lenei togavao e sili atu ona puipuia i meaola faalafua ma faamai, e ui lava, e pei o isi ituaiga eseese, e faigofie lava i osofaiga a coccomycosis.

Pe a filifilia se vasega talafeagai o le peleni, e tele fai togalaau latou te filifilia filifiliga nei.

"Silasila"

Afai e te fiafia i lenei ituaiga, atonu ua leva ona e iloa o le lumanaʻi o le ae maua ai lanu lanumumu mumu lapopoa, o le tele e mafai ona oʻo i le 4 g. E i ai la latou vaimama, mafiafia, suamalie, o le maualuga pito maualuga lea e pau i le afa lona lua o Iulai. O le paʻu o le vine e matua manifinifi ma e le vavaeese mai le pulupulu. O ia fua e talafeagai lelei mo le taumafa fou ma mo le faia o siamu, sua oona poo le uaina.

O le umi o le ola o le malamalama o le "Spark" e masani ona 14 tausaga, ma seia oo i lena taimi ua sili atu ma le lua mita le maualuga ma 2.8 mita le lautele (palealii). O lālā lauiloa e lanu enaena uliuli ma o loʻo faʻaalia e le paʻu paʻu, ae o lanu taʻitasi o loʻo lanu enaena i lanu. Laititi laiti e pipii pea i pupu, ma o latou fualaau aina o loʻo faia i luga o fualaʻau taʻitasi taʻitasi, faapea foʻi ma faʻapuupuu ma fualaau fualaau aina (e oʻo atu i le 5 cm).

"Alice"

O cherry cherry o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga mea manaia, e pei o le "Alice" e le oi ai i le mea mulimuli, i se faamatalaga sili ona manaia. Ole laʻititi laʻititi lea e oʻo i le 2 mita le maualuga ma e iai le pale o le pale. O lala lelei o le laau e saʻo, mafiafia, lanu uliuli ma faʻapipiʻiina e le tele o lentils. Laʻau enaena lanu manulele, sina laititi, e laiti, mataʻitusi, e faia i vaega o le tolu (ogaoga o fua, vegetative vegetative). O i latou uma lava o ni tamaititi laiti ma teena mai le sosola ese. O le lanumeamata lanumeamata, laʻau o loʻo i luga o le paʻu o loʻo i ai le mata o le mataʻu ma e iloga i luga o le mafiafia.

O fua o lenei laau, e pei o lapisi, e maua mai le vaivai o le susu, o lanu lanu ma e oo atu i le 3 g. O le aano o le aano, o le tofo o se mea manogi laitiiti, ae o le mea atoa o loo i ai se uiga manaia. I laau laiti, o fualaau aina e amata i le 3-4 tausaga talu ona totoina, ae e tatau ona manatua i le mafaufau o lenei ituaiga o mea e leai ni meaola, o lona uiga e tatau ona totoina i tafatafa o isi ituaiga o cherries. "Alice" ua taʻua o le ogatotonu o fua, aua o le taimi o le seleselega ua i le faaiuga o Iulai. O le aofaiga atoa o le ola o se laau e 17 tausaga.

"Perenise"

O le ituaiga "Tsarevna" e maua mai i laau e maualalo le olaola, aua e na o le 1,5 mita le maualuga. O le pale e lautele-oval ma o loʻo faʻaalia i le tele o le manogi. O le vaega autu o lala - o le malosi, o vaega saʻo o le laau ma sina tamai paʻu enaena enaena. O laʻau e lanu mūmū ma e laʻititi le laʻau.

O lanu lanumeamata lanumeamata e laʻititi ma oʻo i luga-oval, foliga faʻamaʻi ma luga. E i ai foi a latou ava laiti, faaiu i nifo, ma fai sina mea puupuu. Fugalaau "Tsarevna" lapopoa, lanu paepae ma ola i le 2-3 fasi vaega i se tasi tulaga e le maua ai. E iloga i latou i le maualuga o le teuteuina, talu mai le fufuluina o le vaomatua latou te ufiufi uma ai le paranesi.

Pe a faʻamatalaina se ituaiga, e le mafai ona le amanaiaina ia vine, lea e taua ai cherries. I lenei tulaga, latou te oʻo atu i le 3-4 g (e taua tele), ia i ai se foliga faʻalelei ma se pito i luga o le pito i lalo. O loʻo i luga o se puʻupuʻu puupuu, lea e le mafai ona taofiofi pe a televave. O le paʻu o vine o se mea manifinifi ma e lelei ona lauulu lauulu o se paolo lanu piniki. E pei o le tele o isi sui o le au pele, o le "Tsarevna" o vine eseese o loo i ai mea suamalie, suamalie suamalie ma sina foliga mataga.

O le toto toto e amata latalata i le ogatotonu o Me, ma o le aoina o vine matutua e mafai ona amata i le faaiuga o Iulai. O le fua muamua o le "Tsarevna" e 2-3 tausaga talu ona totoina, ma o le atoaga o le ola o sui o lenei ituaiga e 17 tausaga. E tatau ona maitauina o le "Tsarevna" o se ituaiga malulu-malulu tele, lea i le taimi lava e tasi e faʻafefe lelei ai le lāmala.

E te iloa? O le mea autu o le ituaiga o mea ua faamatalaina e faapea e ui lava o foliga o vine e foliga tutusa ma cherries, ae o le laau lava ia o le aiga o le Plum, o le mafuaaga lea e le mafai ai ona pupuni faatasi ma cherries masani.

"Amerika"

Faʻatasi i ituaiga faʻamalosi e tele ma le faʻalauteleina o alalaʻau. O le krone e faʻapipiʻi. O pupuʻu lanu enaena-lanu enaena e masani ona oʻo i le vaʻaiga ma le malosi o le ava, ae o laʻau tetele e mafiafia, faʻafefete ma o loʻo lanu enaena.

O le fua o fualaau aina e laʻititi, tusi i pito ma tuʻuina atu i le paranesi. I le tele lava o tulaga, e faia i luga o le fugalaau o le sili ona lua tausaga le matua. O sui o lenei ituaiga o lanu lanumeamata o le obovoid foliga, o le tele poʻo le tele i le lapoa, faʻamalosia malosi ma faʻaumatia le ola. E lava fugalaau tetele o loʻo i luga o se puʻupuʻu puupuu ma o loʻo valiina i lanu piniki piniki.

O le fua o le fua o fua o le "Amerika" e 2.7 g, ma o le fua o le fua o loo i luga o le paranesi e mausali, e le o se mea e ofo ai, i lalo o le mamafa o vine latou te sagisi. A oʻo i le paʻu ma sasaa, o fua nei e fetaui lelei. O le aano o vine e matua suamalie ma filo, paʻu-mumu i lanu ma suamalie-suamalie, tofo malosi. Ona o lenei mea, o nei fua e lelei tele mo le taumafa fou ma mo le faʻaaogaina faʻapitoa o compotes, jams, jams, etc.

O le gaosiga o Berry e tupu i le ogatotonu o Iulai, ma o le maualuga o le gaosiga i le vao e 14.5 kilokalama. Faatasi ai ma faʻamatalaga sili ona lauiloa o le "Amur" e tuʻuina atu se maualuga maualuga o le faigata o le taumalulu, maualuga le fua o le tausaga ma fualaau tetele ma le tofo lelei. O le le lelei o le tuputupu aʻe o lenei ituaiga e aofia ai le le lelei o le tausia o le lelei o vine ma a latou pipi suavai.

"Khabarovchanka"

E le o se mea faalilolilo o le suʻesuʻeina o cherries o se ituaiga fou o fualaau aina suamalie e afua mai i Khabarovsk, lea o le tele o ituaiga eseese o nei laau toto na gaosia. Ua atoatoa i latou mo le tau o Siberia, o Urals, o le Moscow ma le paʻu ogatotonu.

Faatasi ai ma laau toto e fai ma sui o aso nei o loo i fafo se ituaiga eseese, lea ua taua tele - "Khabarovsk". E telē lona mamafa (e oʻo atu i le 3 g), e faʻataʻamilo i vine, lea e laʻititi faʻalelei ile pito. E ese i latou i lanu piniki ma le suamalie suamalie, lea e tele naua ai latou e alolofa ia i latou i togalaau. Ua i ai i le tausaga lona lua o le tuputupu ae o le sikion, o le tele o fualaau suamalie e matauina, e ui lava mai le taimi o le totoina o le fatuina seia oʻo mai uluaʻi fua, e masani ona umi.

"Paionia"

"Paionia" - o se tasi o ituaiga muamua o cherries, lea na fatuina e saienitisi o le East Eastern Scientific Research Institute of Agriculture. O le maualuga o lenei laau toto e oʻo atu i le 1.5-2 m. O lala e manifinifi, ae i ai ni laupapa e fai, e faigofie ai ona taulimaina le tele o fua. O laʻau e faʻaalia i le tele o laʻau, lanu paʻu ma le lanu lanu meamata. O le pale o se uila lautele, lautele lautele ma ufitia i le paʻu mata. Ona o le oval, faasino i le pito i luga o laulaau, o lenei ituaiga o loʻo i ai mea lelei teuteu, aemaise lava talu mai le oʻo mai o lau o lau o lau lau o lau lau o le lau, e suia ai le lanu i le samasama po o le paʻu mūmū. E le gata i lea, o le taimi e fua mai ai, pe a faʻapipiʻiina lala i fua matagofie, e faʻapitoa foi ona teuteuina. "Paionia" e foliga tutusa i le tulaga nofofua, ma i le faʻavaeina o vaega.

E toetoe lava o fualaau 'aina e piniki le lanu, maua se paʻu manifinifi ma mataʻosaʻo e faigata ona taʻe, e ui lava i le taimi e tasi e faigofie ona aveeseina mai le pulupulu. O le tino lava ia o loʻo faʻamalamalamaina e se lanu moli felanulanuaʻi, suamalie maualuga ma le manogi suamalie. E tatau ona maitauina o le sua "Paionia" e manino atoatoa, ma o le ponaivi o loo i tua o le pulupulu. O fua o lenei ituaiga e oo atu i le 5 g. O le fuga o le laau e le tumau le umi atu i le 7-10 aso, ma e amata ona fua mai i le tolu po o le fa tausaga (seleselega i le faaiuga o Iulai).

"Ocean virovskaya"

O le ituaiga "Ocean virovskaya" o lo o suitulaga i se laau malosi e oʻo i le maualuga o le 1.8 m. E mafai ona taʻua saogalemu o se laau faʻatautaia ma le faʻalauteleina. O lanu lanumeamata lanumeamata ei ai le lautele o foliga ma e laʻititi lava ona faʻafefeteina i totonu.

O fua ova o le ituaiga ma le mumu lanu mumu ma le mamafa e oo atu i le 3.6 g e lauiloa mo la latou lalelei. O lala taʻitasi ma taʻamilosaga e faʻaalia i le maualuga o le malosi o le kiona, ma fugalaau e le fefefe i gutu o le tautotogo.

"Ocean virovskaya" e faasino i ituaiga o le lamala e le taliaina le suavai (faatasi ai ma le tele o le susu, fugalaau ma fualaau aina e aafia i moniliosis). E le gata i lea, o le laau e puipuia i le coccomycosis ma faʻafefe lelei i nodules. O fualaau ua teuteuina e amata fua i le tausaga lona lua, ma faʻataʻitaʻiga ma o latou lava aʻa i le tolu poʻo le fa tausaga talu ona totoina. O le taamilosaga o le ola o ia laau totō ua 17 tausaga.

E taua! E pei o le tele o isi ituaiga o cherries pele, "Ocean Virovskaya" o se mea e le ola ai le ola lea e manaomia ai le i ai o tagata eletise.

O fugalaau e paʻu i le afa lona lua o Me, ma o fua na latalata atili i le afa lona lua o Iulai. O le seleselega (i lalo o tulaga lelei, e 9 kilokalama mai le vao) e sili ona lelei mo le gaosiga ma mo le taumafa fou.

"Natalie"

E pei o nisi o sui o le au pele i le taimi nei, o le "Natalie" o se laau toto malosi e oʻo i le maualuga o le 1.8 m. O loʻo i ai se pale tele o le faʻalauteleina o le vavalalata, na faia e lala faʻamalosi, saʻo, lauulu ma le paʻu i le eletise malamalama (mo le faʻatusatusaga, o lanu taʻitasi e enaena lanu enaena ma sina palasi).

O laʻau o le vao "Natalie" e lanu meamata, ogatotonu, faʻasolosolo, faʻatasi ai ma se togi lima ma se mea maoaʻe. I luga o le tasi itu o le ipu o loo i ai ni lauulu pupuu, ma i le isi itu na lagona lagona. Fugalaau totogo-foliga, e tusa ma le 2.5 cm (le lautele o le corolla). E aofia ai ni peti papaʻe lima e lima.

Ae o le vaega pito sili ona taua o le vao - o vine, o le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 4 g, o le foliga e lautele-oval ma se pito i luga. O fua e iloga i se lanu uliuli uliuli, paʻu paʻu pupuu ma le mumu, cartilaginous, mea manogi ma le vevela. Lanu mumu o le uiga foi lea o lenei ituaiga o keke peleni. O le fugalaau o ituaiga peleni "Natalie" e tupu i le amataga o Me, ma o le fua o vine e latalata i le ogatotonu o Iulai. O fua uma e fua i le taimi e tasi, o lona uiga e mafai ona e aoina i le taimi e tasi.

E taua! O lenei cultivar e puipuia i le coccomycosis ma e sili atu ona lelei kopi o kleasteriosis, lea e matua faafaigofie ai le tausiga o laau.

O le faapipiiina o laau toto e amata ona fua mai i le lona lua o tausaga talu ona uma le tui, ma vave ona totoina i le eleele lona tolu po o le fa tausaga (e oo i le 9 kilokalama o vine e mafai ona seleseleina mai le tasi vao). Pe a faʻatusatusa i ituaiga muamua o le peleni, o le olaga o sui o le ituaiga o Natali e sili atu i le tausaga ma e 18 tausaga.

"Sasaʻe"

O le ituaiga "Oriental" o loʻo faʻatusalia e laau laʻau faʻalautele, e oʻo atu i le maualuga o le 1.5 mita ma e faʻaalia e le tele o foliga o le oval ma le faʻalauteleina o le ala. Laʻau lauiloa - lanu, saʻo, mafiafia ma pala, faʻapipiʻiina e le laumene māmā. O palu tausaga, e pei ona masani ai, e lanu enaena ma e le o toe umi. O lanu lanumeamata ei ai se foliga faʻalelei ma se tipima lima ma se pito mafiafia pe faʻapotopoto. O le pito o le laupepa lapopoa e lapoa, ma o loʻo faʻasalalau ma lauulu pupuu.

O le lapoa o le fugalaau e pei o le fugalaau o le laau e 2.3 cm (i le lautele o le rim), ma o ia lava e aofia ai fugalaau lanumoana. O fua o le ituaiga "Vostochnaya" e oʻo atu i le 3.3 g ma o loʻo faʻaalia i se foliga faʻalelei ma se mea faʻafefeteina ma se faʻavasegaina, e faʻapipiʻiina e se faʻavao loloto. Pulp burgundy vine o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le paʻu, faʻasalalau ma ni lauulu e le o vaaia. O le tino i lalo ifo e lanu mumu, e matua manaia ma oona. O fua foi e mumu.

E te iloa? O le maa o fualaau o cherries o le ituaiga o Natali e mafua ai le 6.6% o le aofai atoa o fualaau aina ma e le lelei le vavae ese mai le pulupulu.

O fugalaau e paʻu i le faaiuga o Me, ao fua mai fua i le ogatotonu o Iulai. O ia togavao e faʻaalia i se fua maualuga, ona o le 8.7 kilokalama o vine e mafai ona seleseleina mai se laau e tasi. Faatasi ai ma isi mea lelei o le vostochnaya cherry o loo i ai se vaeluaina o fualaau aina ma le vavalalata o le taumalulu.

"Fanau a tamaiti"

I le uiga o le telē, o le peleina o le "Fanau" a le fanau e le o se mea muamua, aua e oʻo ile maualuga e oʻo i le 1.8 mita le maualuga, aʻo faʻamalamalamaina e le tele o foliga o le lau ma le vavao o le pale. E pei o le tele o lomiga talu ai, o laʻau lalelei e lanu uliuli-lanu enaena, saʻo ma maua ai le tele o lentils.

O laulaau e lanu meamata lanu, oval ma o loʻo i ai se pito sili. O le paʻu i le faavae e puupuu, e oʻo ile 0.4 cm le umi ma e faʻaopoopoina i le laina lauulu e lua-lau, alagala. O fugalaau fugalaau paʻepaʻe e le o faʻatulaga lelei. O le seleselega o le a faʻatusalia e vine tetele, o lona mamafa o le mamafa e masani ona oʻo i le 3.5 g (maualuga - 4 g). O le foliga o fualaau aina e lapotopoto, e laʻititi lava le faʻalelei mai itu, ma i luga o latou pito i luga o loʻo i ai se vavae iloga. I le uiga o le lanu, o lenei ituaiga e le ese mai isi, talu ai o ona fua ei ai se lanu mumu lanu mumu ma se paʻu paʻepaʻe. O le lanu o le palu ma le suamalie e mumu foʻi.

Taimi o le fugalaau - Me 17-23, ma le fua o fualaau aina o loʻo lauiloa i le ogatotonu o Iulai. Faatasi ai ma le tasi togavao e mafai ona e aoina mai i le 10 kilokalama o vine. O le lelei o le tofo o fua, o la latou lauiloa, o le maualuga o le gaosiga (e masani lava ona maualuga atu nai lo isi ituaiga) ma le vaeluaina o otaota e mafai ona mafua mai i le lelei o le totoina o cherie o le ituaiga "Fanau". E ui i lea, e le mafai ona maitauina le mea moni e faapea, pe a mamafa le fua, o fua e ono avea ma mea papaʻu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le pele o loʻo i ai se eseesega tele ma faʻamatalaga o ituaiga, o le tele o ia mea e foliga tutusa ma le tasi, ona o nisi taimi e faigata tele i le faʻaleleia o le mataupu o filifiliga. O faʻamatalaga aupito sili ona taua o le tele o fualaau aina ma le gaogao o vine, e pei ona i ai ile tausiga, toetoe lava o laau uma e iloga e tutusa manaoga.