Maota, fale mautotogi

Ma faʻapefea ona latou faʻateleina? O a fuamoa ma laʻau o flears

Ole iniseti ole iniseti e maua ai le tele o faʻafitauli. Ma e fesootai i latou e le gata i lagona faʻalagona.

Faʻafefe fiafia i faʻamaʻi matautia - faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, faʻamalosi maualuga, faʻamaʻi pipisi.

Ae maise lava pe ae mafaufau o le parasite lea na ola muamua i luga o se taifau, pusi po o le rat e mafai ona suatia se tagata.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻapupulaina o faʻamaʻi, o le a fesoasoani i le faʻafefeina.

O lenei faagasologa ua umi. Ma o le faʻamaeʻaina e manaʻomia ai ni tulaga patino.

Faʻasologa o gaioiga

Eseese ituaiga o tagata e osofaʻi toto, ma e tusa ma le lua afe oi latou, faʻasolo tutusa. Fia e i ai i le iniseti atoa suiga. O lona uiga o le faataamilosaga o le olaga o le parasite e aofia ai vaega nei:

  • le fuamoa;
  • vavao;
  • leai;
  • ata po o tagata matutuas

Faʻasologa o le vaʻavaʻai aveina ni nai itula. I totonu o le tino o le tane o loʻo i ai ni mea se lua, i le tamaʻitaʻi e tasi pe lua paila o ovaries. Faʻatauga e tupu pe a alu aʻe le fafine i tua e faasaga i le tane ma toso moni le papa.

FUAFUAGA: Faʻaleleia malosi ma faʻaleleia i le vevela, ae aua le faʻafeiloaʻi le vevela maualuga.

O se tagata faʻamafanafana e tuʻuina fua i fua - 4 i le 10 fasi vaega. E ui e faigata ona valaʻau lenei faagasologa o se tuai. Nai lo lena, e foliga mai o se flea e tulei fuamoa mai ia lava, faataapeapeina i mea e tatau ai. E le oi ai ni mea faʻapipiʻi. E masani lava ona faʻaogaina fuamoa iniseti tuusao i totonu o le ogaumu o manu po o latalata ile nofoaga.

FUAFUAGA: O le fafine na te tataina saʻo fuamoa mamao mai le tasi ma le isi. I le lumanaʻi, o lenei mea e mafai ai e oe ona faʻasaoina le tele o tamaiti ma faʻaumatia tauvaga mo le punavai.

O le isi mea o le a e vaʻaia ai se ata o fualaʻau ma faga fuamoa:

Ina ia maua se fatu, e tatau ona fafagaina se pusi. O se iniseti fiaai e le mafai ona tuʻu se fuamoa se tasi.a Mo le olaga o se tagata matutua e mafai e le tagata ona aumaia i le malamalama seʻia oo i le lima selau mea e mafai ona maua.

Suʻe fuamoa o faʻamaʻi toto le mafai ona e le lavalava. E laiti lava - mai le 0.5 i le 1 mm. I le foliga, i le vaʻavaʻalata atu i asiasiga, latou te foliga mai o ni fasi fasi araisa.

Larvae atinae ma fafaga

O le mea lautele, o le atinaʻeina o se pulu mai le fuamoa i tagata matutua e tumau mai le tolu vaiaso i le tele o masina.

Mai fua i totonu o le lua aso poʻo le lua vaiaso o le pupula. O le umi o le vaitaimi e faʻalagolago i le vevela ma le vevela.

I fafo atu, o laʻau o loʻo i ai foliga o anufe paʻepaʻe. E ala i suauu paʻu E mafai ona e mafaufau i le afaina, lea e foliga mai o se paʻu pouliuli. O le umi o fua larvae e oʻo i le 5 mm ao latou tuputupu aʻe.

O meaʻai e pei o anufe uma - vaega. E le mafai ona latou gase ma inuina le toto.pei o le ata. O le mea lea, latou te maua ai ona mea mamago, o tagata matutua, otaota eletise.

FUAFUAGA: O nofoaga e nonofo ai tagata matutua ma lapisi e tulaga ese lava. Afai e sili atu ona iloa atu tagata matutua i le suāsusu a le manu po o le latalata ane i lona laʻau, ona mafai lea ona fafagaina o ia e latalata lava i le otaota.

A o tuputupu aʻe le alova, o faʻailoa faatolu. Ona faia ai lea o le anuco. O le tele o se uila e mafai ona sese ona o se fasi lanu uliuli. E le sili atu i le 5 mm le maualuga o lona tino. Faʻatasi ai ma le taimi, e faʻateleina le siu.

A oʻo mai se iniseti matua, e faʻalagolago i tulaga o le vevela. O nisi taimi o atinaʻe e mafai ona faʻagesegese i lalo i le laʻititi o le pupula i le tausaga pe sili atu. O le tagata talavou ei ai muamua se moli malu. Faatasi ai ma le malosi o meaai paleni, e tupu malosi, ma o ana fegalegaleaiga e pogisa.

FUAFUAGA: O le alo ma le pupae e mafai ona faʻafetaia le vevela e oʻo ifo i le 40 tikeri, ae o fuamoa ma 'oti e mate i se moli malamalama.

O le faataamilosaga o le olaga o se tagata matua e faaauau pea. e lē silia le tolu masina. A o faagasolo lea taimi, e tusa ma le selau sene na faia e le uumi. I le maualalo o le vevela, o ola e mafai ona ola e tusa ma le lua tausaga. I le malulu, o lo latou alualu i luma e lemu, ma i le mafanafana, o le malosi o le flears e tupu malosi ma eseese i le tele.

Iniseti o suiga atoatoa e eseese i laasaga eseese. E le foliga foliga o flea e pei oo latou aiga matutua. E i ai a latou punavai ma malosiaga. Pe a feagai ma vaʻa, e le gata e tatau ona togafitia le ofutino o le manu, ae faʻapea foi ma le faleoloa o le fagafao.

O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaumatia fuamoa o parasite. A maeʻa sina taimi, e fautuaina e toe faʻagasolo. E pei E mafai ona faʻaalu se taimi uumi e mafai ai ona faʻaaogaina le uila. Ma na o le maeʻa ona faʻatali mo tulaga lelei, latou te atiaʻe vave, liliu atu i se tagata matua.