Black chokeberry

Totoga mo le uaina i le fale uaina

O le uaina a le aiga mai le kulieberry e le gata o se mea manaia, ae o le faamaloloina foi o meatotino, aemaise lava pe afai e saunia le vai e aunoa ma le faaaogaina o vodka. O le fua mo le faia o se uaina uliuli e faigofie lava, e ui ina saunia i totonu o le lua masina. Ae ui i lea, o lenei faagasologa e le gata na o le taumafaiga, ae o le ai luga o le tauau e oo lava i le amataga, talu ai e le manaomia ai se tele o mea faapitoa ma tomai faapitoa. Mafaufau i foliga o le tusiga.

Le taimi sili ona lelei e piki ai vine

O le taimi oʻooʻo o le fualaau o le chokeberry uliuli e pau i le amataga o le tautoulu. Le tulaga ese o lenei laau i mea nei - afai e te le aoina mai fua pe a uma ona matua, o le a tumau i luga o lala seia oʻo i le tautotogo. O le mea lea, o se fesili masani e tulai mai - o le a le taimi sili e selesele ai.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona toto ma tausi fualaʻau, auala e faʻaleleia ai laau, pe faapefea ona taulimaina meaola faalafua ma faʻamaʻi, ma pe faʻapefea ona saunia kulukaberry mo le taumalulu.

O le lelei o le uaina e faalagolago lava i le taimi na filifilia mai ai vine mai le vao.

E feinu le fefete uaina i le maualalo o le vevela, e matua taua lava le seleseleina o le pefu o le mauga i luma o le amataga o le afu muamua o le autumn, ina ia aloese mai le oti o meaola laiti aoga.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina e fufulu le fua ao lei amataina le sauniuniga o le vaiinu, talu ai o le tele o siama o le a faigofie lava ona fufulu ese, ma a aunoa ma latou o le a le amataina le faʻamalosi. O le mea lea, o le seleselega sili ona lelei o le seleseberry e taamilo i le afa lona lua o Oketopa. Faʻalagolago i lou itumalo o le nofo, o nei aso e mafai ona fesuisuiaʻi.

Faʻamaumauga o oloa ma umukuka

Sei o tatou iloa po o le a le ituaiga mea umukuka atonu tatou te manaʻomia mo le faia o vailaʻau uliuli i le fale:

  • mo le tuiina o fua o le a manaomia ai o latou lima mama. E ui lava e mafai ona e faʻaaogaina ma mea e gaosi ai mea taumafa poʻo mea e teu ai meaai;
  • se fagu e le itiiti ifo ma le 10 lita. E mafai ona avea ma tioata, faʻamaonia (sili ona taua, e aunoa ma tupe meataalo), sela. Talu mai le faagasologa o le filtration e manaʻomia le faʻavaveina o le uaina mai le tasi fagu i le isi, e tatau ona i ai ni atigi pusa se lua;
  • gau;
  • loka vailea e mafai ona faʻatau pe faia e le lima - mai se totini lima paʻu poʻo se nailo poʻo se uʻamea uʻamea. Afai e te filifilia le filifiliga mulimuli, ona e manaʻomia pea lea o se paipa ma se fagu vai; Vai vai
  • strainer colander;
  • lelei paipa filtrationMo se faʻataʻitaʻiga, mai se kululu.

E taua le matauina o le auala pito sili ona faigofie e fatuina ai se faamauvai o le faʻaaogaina lea o se moli lima faʻapipiʻi faafomaʻi masani, i soʻo se tamatamailima e tuʻia ai se pu itiiti i se nila. Ae peitai, e le o se auala atoatoa ona faatuatuaina, talu ai ona o le manogi o le faanatinati o le ai ai i totonu o le potu, ma o le uaina i le lumanai e mafai ona "paʻu".

E te iloa? I Rusia i aso anamua sa taʻua le uaina o le tele o mea inu, pe o le braga, pia poo le pulu. O le mea tonu lava, e ui i lea, na o sui o le malo na latou inupia le uaina, o lea e faigata ai ona taʻu tonu pe a amata ona latou saunia lenei vaiinu. Peitai, e mautinoa lava talu mai le ulufale mai o le Peninsula Crimean i le malo o Rusia, o le uaina ua salalau solo.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le nailon poʻo le uʻamea faʻalanu (e faalagolago i le ua o le fagu), lea e faia ai se pu. E tatau ona faʻapipiʻi se pulupulu paʻu i totonu o le lua, faʻamautinoa lelei ma faʻamautu, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le kelu, ma tuʻu le isi pito i totonu o se fagu vai ina ia mafai ai ona taofia le ea mai le fagu. Capron pale

Manaoga Manaomia

Ina ia mafai ona saunia se vaiinu faapena mai le kuka, o le ae manaomia mea nei:

  • 5 kilokalama o fualaau tipi tileti;
  • 1 po o le 2 kilokalama o suka ua gaosia (fuafua lava pe e te manao i se uaina suamalie pe suamalie);
  • 50 kalama o vine vine;

    Matou te fautuaina e faitau le auala e kuka ai vine i le fale.

  • 1 lita o vai.
Ma o le lelei o le inu o le uaina i le lumanaʻi e le mafua ai masalosaloga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le fagu vai faʻamamaina poʻo le suluina i ni mea ogaoga ma faʻamafanafana.

O vine vine, i le isi itu, e le fautuaina ina ia fufulu aʻo leʻi faʻaaogaina, aua o le taimi e fufuluina ai, o le a faʻafefe ai le fefete a le uaina, e masani lava ona iai i luga o le fogaeleele, ma o le a afaina tele ai faiga faʻaiuga.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo vine uliuli uliuli

O le fua mo le uaina i le fale e faigofie tele. Manatu i vaega taua o le fatuina o lenei vai inu.

E te iloa? O vine lanumoana e aofia ai le fefete faapitoa o le fefete - lefe o le uaina, lea e tatau mo le faʻamalosi manuia o le uaina.

Sauniuni fualaau suamalie. O le seleseleina o le seleselega e le aoga, ae e tatau ona e alu. Ua lafoese ni fua leaga, ma o isi uma ua vavae ese mai le meaʻai, a maeʻa ona sasaa atu lea i totonu o se pusa lapoa ma tuʻuina atu ma le faʻaeteete lima mama. Fomaʻi o tekinolosi e mafai ona faʻaaogaina se sooga poʻo se mea e fai ai meaʻai.

Faʻasologa o mea faʻapitoa. Ma le isi, i le mea e maua mai ai le mama aʻiaʻi o vine maso, e tatau ona e faaopoopo le suka ma faʻafefiloi lelei i ou lima e faia ai se mea faʻafefiloi tutusa. Faʻaopopo sina tamaʻi vine mama i totonu (o le a faʻaleleia le faʻamalosi). Toe faʻafefiloi, faʻafefiloi ma ufiufi i le gau, lea e puipuia ai mea mai iniseti ma otaota. I totonu o lenei setete, tuʻu le vort e faʻaaogaina mo le tusa o le vaiaso (mai le 7 i le 12 aso) i se nofoaga mafanafana, pe afai o le vevela o le a i totonu + 18-25 ° C. O le faʻaitiitia poʻo le faʻaleleia o le vevela atonu e mafua ai le faʻagasologa o le faʻamalosi e faʻagesegese ma taofi.

E taua! I le taimi atoa o le afaina, e tatau ona fafaguina le maso i aso uma ma lima mama e aloese ai le foliga mai o le mea e fai i luga.

Laʻau lala. Pe a ma le vaiaso, e mafai ona e alu i le laasaga e sosoo ai i le saunia o le uaina. Ua saunia le paluga mo lenei mea? - o le a e maitauina ua uma ona paʻu le sua, ua ala aʻe i luga o le vai. E le gata i lea, afai e te uu lou lima i le mash, ona aliali mai lea i luga o le fatufatu o le faʻamalosi. E taʻu mai ai e mafai ona e alu i gaoioiga nei - o le vavaeeseina o le palu mai le sua.

Pulp lima na faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi i le gau. E le fetaui lelei mea masini meaʻai mo lenei mea, aua e vave ona paʻu, ma e oʻo lava i sina vaega o le sua ua tuʻuina. O le vaega o totoe o le sua e tatau ona pasia i totonu o se vevela. O fua uma e maua ai le suavai e tatau ona sasaa i totonu o se fagu ese (o le koneteina o le a saunia ai le uaina), ae e le tatau ona e togiina le keke - o loo aoga pea.

O fualaau, lea ua uma ona e faʻaaogaina, e mafai ona aofia ai ni vaega laiti ma se mea taua. E le o se mea e fefe ai, ma e le tatau ona e faʻamamaina nei - i le faagasologa o le filiga i le lumanaʻi o le a faamamaina le uaina.

O le tumutumu o totoe. E tatau ona tolopoina mo le toe faʻamalosia. Mo lenei, o le suka o totoe o loʻo faaopoopo i le keke ma ua sasaa le vai. Ia mautinoa o le vai e mafanafana, ae e le vevela nai lo le 30 ° C ma e le sili atu le vaivai nai lo le 25 ° C, aua i isi vevela, e amata ona mate le fefete o le uaina.

O le pusa o loʻo i ai le pulupulu e tatau ona ufiufi i se tapuni e faʻatapulaʻa ai le avanoa o le malamalama, ma tuʻu mo le 5 aso i se nofoaga mafanafana ma pouliuli. I lenei vaitaimi atoa, e le tatau ona galo se tasi e faʻafefiloi le paluga ma faʻafefiloi vine. Loka faʻamalo ma lona faʻatulagaga. Oona, lea na muaʻi faʻaalia, e tatau ona sasaa i totonu o se fagu telē, i le mea o le a ia feoai ai i le lumanaʻi. I le ua o le fagu e tatau ai ona faʻapipiʻiina se vai faamau e faʻagata ai le avanoa i le ea ma aveese le tele o gaʻo.

O se mailei e mafai ona faʻapitoa pe faia e le lima. Afai e te faʻaaoga se totigilima, ona tosoina lea i luga o le ua ma faʻamafanafana lelei i se paʻu paʻu poʻo se filo. I totonu o le tapuni, ia vaʻai se pu e fetaui ma le paipa na e piki i luga. Faʻaofi le masini i totonu ma faʻapipiʻi saʻo.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le kelu pe i se isi auala - i totonu o le pupuni, faʻapipiʻi se mea gaogao avanoa i le pito o le maea ma faʻamafanafanaina i se moli. O le pito i fafo ole pipili o le a faʻalautele ma faʻapuni le pu ile tapuni.

Tuu le tapuni i luga o le fagu. Faʻasaga le pito i tua o le paʻu i totonu o se fagu vai. - E manaʻomia lenei mea ina ia alu ese le kesi mai le tane, ma o le uaina e le "faʻamalosi", ma le okesene e le alu i totonu o le fagu.

E taua! O le pito i tua ole pipili i totonu o le tapuni e tatau ona sili atu le maualuga nai lo luga o le uaina.

O le fagu e tatau ona tatau ona tuʻuina i totonu o se potu mafanafana ma pouliuli. E manaʻomia le vevela i lalo ifo o le 18 ° C.

O le vaega lona lua o le sua. Matou te maua mai le pipi ua leva, lea matou te o ese mai le fale. Ina ia faia lenei mea, ia na o le misi le paluga e ala i se mea e teu ai se meaʻai poʻo se faʻavevela. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete ina ia le o se mea leaga le inu.

O keke falaoa ua toe faʻaaogaina nei.

Faʻaopopo le sua i le pusa autu. Ina ia faia lenei mea, na o le aveeseina o le faamauvai, aveese le pulu i luga o le vai ma se sipuni ma liligi le suamalie na maua mai le pulupulu i totonu o le pusa lapoa, ma ua maeʻa ona tapunia. Le faagasologa o le faʻamalosi malosi. O le a tumau pe a ma le 1.5-2 masina. I le taimi atoa o le a tatau ai ona faʻamamā le tatau. O le masina muamua o le taualumaga e toe faia i vaiaso taitasi, ma i le taimi o totoe - vaiaso uma.

Mo le faamamaina, e tatau ona e aveese le faamauvai, aveese le pulu mai luga o le vai ma sasaa lemu le uaina mai le tasi fagu i le isi e faʻaaoga ai se masi pipisi mai le kululu, aʻo tuʻu uma meaʻai ile pito i lalo o le fagu.

O le faaiuga o le faʻamalosi o le a faʻaalia e le leiloloa o ona faʻaaliga. - mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le toe faʻaalia foliga i totonu o se fagu vai, ma o le totigilima o le a faʻafefe, ma o le a faʻamaina foi le vai.

A maeʻa le faiga o le faʻamalosi, o le a tatau mo le taimi mulimuli e tosoina ai le uaina i luga o le vaomago, faʻasao mai le mea e totoe, ma sasaa i fagu ua faamoemoe mo le teuina.

Ae peitai, afai e te le o faamalieina i le suamalie o le mea e inu ai, o le taimi lenei e teu ai. E le mafai ona na ona sasaa atu le suka i totonu o le vai: tuʻuina i totonu o se mea mama mama o le ie, ua nonoa i le filo ina ia mafai ai e le ato ona faʻafeiloaʻi, ma faʻafefiloi i totonu o se fagu ua i ai se uaina. O se taga suka e le tatau ona goto: faʻapipiʻi latalata i luga, toe faʻapipiʻi le vai ma tuʻu le uaina e tu mo se isi vaiaso. I le taimi lea, o le suka atonu o le a faʻaaogaina atoa.

O lenei ua oʻo i le taimi e tuʻuina atu ai se uaina e faʻamaʻa.

Totoina o le uaina A inu le vai, ua oʻo i le taimi e tuʻuina atu ai i se mea malulu ma pouliuli. O le pulou poʻo le pusaaisa e fetaui mo lenei mea. Ae peitaʻi, afai na e faʻamaʻaina le uaina i le faaiuga o le faʻagasologa o le faʻamalosiina, aua nei e tataʻi lelei le fagu, talu ai e mafai lava ona faʻaitiitia le gas i le gasologa o le vaiaso.

Faʻatulagaina le oloa mai le 2 i le 4 masina, a maeʻa ona saunia e faʻaaoga.

E te iloa? O le uaina i le fale e lei amataina i vine. O vine muamua o fualaau aina ma fualaau - mai le blackthorn ma plums, vine ma vine vine.

O a mea e mafai ona tuʻufaʻatasia

Mo le sauniuniga o fua suamalie ma le inu vine, lea e aoga tele foi, e mafai ona e faaopoopo atu i le sukalati ma isi fualaau aina po o vine. Apu lanumoana ua faʻapipiʻi faʻatasi ma apu, pi ma vine.

O le tapenaina o lenei vai faatasi ma le faaopoopoina o isi fualaau aina e toetoe lava leai se eseesega mai le fua masani - o le mea autu o lo latou fua faatatau i ash ash e 1 i le 1.

Vitio vitio mo le faia o le uaina chokeberry

I le sauniuni, e faʻamamaina fua mai fatuga ma tipi i ni fasi vaega laiti, ma o laʻau e faʻamaina pe paʻu i le mama aʻiaʻi, mulimuli ane ua tumu mea uma i le suka, ona amata ai lea o le kuka.

Mo se mea e le masani ai ma se mea manaia, e mafai ona e faaopoopo lau launiu po o currants i le fualaau aina ma palu meaʻai. O le vaega o totoe o le fua e tutusa.

E le gata i lea, e mafai ona saunia le uaina i totonu o le fale mai: gooseberry, vine, plums, apples, raspberries, currants black and rose petals.

Faʻafefea ma le tele o le uaina o le fale e teuina

O le uaina ua saunia i le fale e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma manaia - sili atu i totonu o se pusa tioata pouliuli.

O le potu sili ona teu ai le pulou. O le vevela i le taimi lava e tasi e tatau ona i totonu + 10-12 ° C, e ui lava mo vine mamago e talia e siitia ai le vevela i + 13-14 ° C.

E manaʻomia le i ai o le potu maualalo ile 65-80%. I le tulaga tulaga ese o le fagu, faʻafesoʻotaʻi le faʻamau, e puipuia ai le ea mai le ulu i totonu o le koneteina.

Faatasi ai ma nei tulaga uma, e mafai ona teuina vine mai vine mai le chokeberry mo le tusa ma le 5 tausaga.

E taua! O pusa o uaina ua tuʻuina i luga, ma fautuaina e aua nei paʻi atu ia i latou i le gasologa atoa o le teuina, talu ai o le luluina o le popolega mo le inu.

Fautuaga aoga i le faia o le uaina

Afai e te iloa ni uiga o le kukaina o le uaina i le fale, e mafai ona e faia se meainu suamalie:

  1. O le uaina lelei atoatoa - laupapa. E i ai se mea e mafua ai ona ulufale atu le ea e manaʻomia mo le ola o siama faʻamalosi. Ae ui i lea, i tulaga faʻaonapo nei o lona faʻaaoga e toetoe lava a le mafai, o le mea lea o le filifiliga silisili - tioata E mafai ona faʻaaogāina le lapalapa, ae mafai ona faʻaleagaina. Ae o ipu uʻamea e le mafai ona faʻaaoga i soo se tulaga, talu ai o le faagasologa o le faʻamaʻiina.
  2. O le faia o le uaina e fausiaina i le fale mai le sukalati e aunoa ma le faaopoopo o suka e le fautuaina., e pei o vine o loʻo i ai ni nai suga ma le tele o tannins. O le uaina e aunoa ma le suka o le a matua vevela lava.
  3. O le sili atu o le suka, o le suamalie o le taunuuga.. I lenei tulaga, afai e te aveina le 1 kilokalama o suka mo le 5 kilokalama o vine vine, o le uaina o le a suamalie.
  4. E leai se mea e faigofie ona faʻaogaina ai le pupuuli lanu. O le mea lea, o le faʻafefiloi o le uaina e tatau ona faʻaauau ma faʻaauau i le taimi atoa, e amata mai le faʻafefiloi o mea aoga ma aʻo leʻi vavaeina le pipi mai le sua.
  5. O le tofo o se mea inu uaina e faalagolago ile tausaga. - fuaitau. O le mea lea, o le tele o le oloa o le a teuina i le filemu ma le pogisa, o le sili atu o le vevela vevela ma le tofo o le ai ai.
O le uaina e faia i le fale na faia mai le chokeberry e le gata o se manaia lelei ma se manogi: e maua ai foi se aoga aoga i le soifua maloloina - e faʻamaonia ai le maualuga o le toto maualuga i le taimi o le toto maualuga, faaleleia le tulaga o toto toto ma le fatu.

O le setete o le cardiovascular system e aʻafia foi le aʻafia: faʻagogoina faʻi, lapisi, leisisi leisisi, palu tao, oranges, sunflower seeds ma sunflower honey.

E le gata i lea, o lenei mea inu e matua faigofie lava ona saunia, e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga poʻo se fuainumera tele o masini faapitoa e faia i le uaina, e oʻo lava i se uaina uaina e mafai ona faʻafiafiaina o ia ma lona aiga.