Laʻau

Auala e manuia ai le ola o ituaiga apricot Success

O le apricot e masani lava ona mafaufauina o se laau toto. Ua leva ona galue le aufaifaatoaga i le totoina o ituaiga e mafai ona faapalepale i tauvaga ma fua mai i totonu o Rusia, Central Black Soil ma Moscow Region. O le taimi nei o loʻo i ai i le togalaau le taumalulu-papaʻi apricots e mafai ona ola i eria latou te leʻi faia lava. O se tasi oi latou o le Success variety.

Faamatalaga ituaiga apricot Success

Eseese Success ola atoatoa i lona igoa. A le lava le kiona e ufiufi ai, e mafai ona malolo, ae vave ona toe faʻaleleia. I le ogatotonu o le laina, e sili atu le pagatia o le laau mai le malulu, ae mai lona toesea. Apricot o le vaitaimi pito sili ona moe, ma faatasi ai ma le umi o le taamilosaga ia Fepuari, e mafai ona amata le tafe. O le faaitiitia o le vevela e faaleagaina ai le tele o ituaiga, ae o Success e lelei le taumalulu taumalulu, ma o le fugalaau e tumau ai le kiona malulu umi.

O se tamai laau maualuga (e oo atu i le 3 m) e faafaigofieina ai le tausiga, o le pale e le tele lala. O le manuia manuia e amata ile 4 tausaga talu ona totoina. I le ogatotonu, o le fua o le seleselega e amata mai ia Aokuso - vave Setema, 12-15 aso muamua - i le Central Black Earth eria. Fua o loʻo i ai se puʻupuʻu puupuu e pipii mau i lālā. Latou te laʻititi ifo nai lo ituaiga o meaʻai i le itu i saute, na o le 25-30 g, ae i ai le tofo lelei. O le paʻu o le samasama-lanu moli ma se vevela ma le veveve pubescence. O le pulupulu e paʻu, vaivai le fibrous. O le maʻa e faigata, faigofie ona tuʻuina. O fua e fou ma talafeagai mo le gaosiga.

Apricot fruit. O le manuia e laʻititi, ae faʻamaʻi lelei.

Filifilia se nofoaga ma totoina se apricot

Matou te filifilia se nofoaga mo lenei laau e puipuia mai matagi ma lelei le susulu i le la. E sili atu pe afai o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i luga o le mauga e puipuia ai le faʻafesoʻotaʻi o aʻa i le eleele.

I eleele laugatasi, e mafai ona totoina le apricot "i le mauga" (o se faaputuga eleele eleele lelei e tusa ma le 0.5 mita le maualuga ma pe a ma le 2 mita le lautele).

I eleele laugatasi, ua totoina le apricot i se atumauga faapitoa na fausia ina ia le latalata le vai o le eleele i aʻa

O le fetaui lelei o le apricot ma isi laau e tatau ona iloiloina. O fatu o le Pome (apu, pi, quince) ma fualaau (o cherries, cherries, plums, plums) o le a le afaina pe afai latou te ola i se mamao o le 4-5 m, e tatau ona tuu mamao ese laau vao (vine, currants). Apricot o le a le fegalegaleai ma se pi.

I le ogatotonu o le 80 o le seneturi mulimuli, na totoina ai e loʻu tina ni faga se fa, e na o le tasi lava na totogo. I lena taimi, na te le iloa po o le a le tele o le laau o le a, ma pe faapefea ona aafia ai isi laau. Na siitia atu le fatu i le togalaau, latalata i le pa, ma se apricot na totōina ono mita i le lua tausaga talu ai. Na vave ona manino o le nutimomoia e taofia mea uma e mafai ona oʻo i ai. Ma ina ua ia taunuu i luga o le apricot, na amata ona amata suiga tetele i le mulimuli. O le fuainumera o fualaau aina na amata ona faaitiitia, ua solo le ogalaau, ma ua taʻe ese lala mai le nut. O le apricot na amata ona mamae, mago, ma e tatau ona sosolo.

E sili ona lelei le totōina i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le tafe. E mafai ona e faia lenei mea i le amataga o le tautoulu, ae i le ogatotonu o Rusia poʻo le vaitau o Moscow e le maua se taimi e aʻafia ai ma matua lelei ao le i amata le tau malulu.

E sili atu le saunia o le lua i le tautoulu. Seʻi oʻo i le tautotogo, o le a faʻavaivai le lalolagi, o lea o le a leai se loloto o le aʻa, lea e matua le manaomia mo soo se laau.

Laufanua Faʻalelei:

  1. Apricot e fiafia i laufanua lafulemu, lafoaia. E mafai ona faʻaleleia le eleele eleʻele i le faaopoopoina o le oneone ma le peat (1: 1: 1). O le lautele o le lua e tatau ona 60-70 cm, loloto - 70-80 cm Mo le faʻaleleia o alavai, faʻapipiʻi se laulau o paʻu lapisi pe paʻu (7-10 cm), i luga o le mauga o se faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le faapalaga poʻo le pala (2: 1) faatasi ai ma le faʻaopoopoga o faʻalavelave faʻapitoa faʻamalosi (e tusa ai ma faatonuga).

    E manaʻomia le vaʻavaʻa i le apricot pitch pitch

  2. E tusa ma le 15-20 cm mai le ogatotonu o le lua, matou te setiina se pine 50-60 cm maualuga mo le faʻatoʻaga.
  3. Tatou te suʻesuʻeina aʻa o le laau, e tatau ona olaola, e gafatia, e lanu enaena. Faʻasalaina pe faʻamaʻaina le tipiina o le au faʻataʻitaʻi. Mo se ola sili atu ao le i totoina, matou te tuʻuina le laau i le vai ma se aʻa e faʻaleleia mo le tele o itula (e tusa ai ma faatonuga).
  4. Matou te faapipii se fatu laau i le ogatotonu o le lua, faasaʻo aʻa ma moe i se vaega o le eleele. Faʻamamaina faʻafuasei ma sasaa lua pakete vai.

    O aʻa i totonu o le lua e tatau ona saʻo

  5. A uma ona toe tago i luga o le eleele o totoe, sasaa i lalo o le fatu, valivali ma faia le itu o le pu.
  6. Afai ei ai lau laau faʻatasi ma se aʻa faʻamaumau, ona matou ave lea i fafo mai le fagu ma se masini eleʻele, tuʻu i totonu o se pu, faʻatumu i palapala ma faʻafeinu.
  7. Ia mautinoa o le ua uʻu e le faʻalolotoina. Mai le eleele palapala, e tatau ona tu i le maualuga o le 3-5 cm.

    E le mafai ona faʻaloloto le ua aʻa

  8. Tatou te nonoa le laau i le lagolago, ma mulch le lalolagi.

I le tulaga o loʻo e totoina ni nai laau totino, ona vaʻaia lea o le mamao i le va o le 3-4 m.

Faʻatauina o tipu

E tatau ona faʻatau mai laau toto mai faʻatau faʻatau. Ua tuʻuina atu e tausi maʻi 2-3 tausaga le matutua. O le aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe, e le faʻamagoina, e aunoa ma le pala; lanu enaena - enaena, susulu, e aunoa ma ni leona.

Ina ia faateleina le vaivai o le taumalulu o le apricot, e faapipii i luga o le plum po o le plum stock. A filifilia se laau toto, faʻalogo i lenei mea.

Talu ai nei, e tele fualaau aina i luga o le faʻatau atu ma se aʻa aʻa (i totonu o le koneteina). Latou te tau tele, ae a uma ona totō, latou te maua aʻa. A e filifilia, ia e faʻalogo i le tulaga o paʻu ma lala. Taumafai e toso lemu le laau mai le fagu. Afai e faigofie ona aveeseina, ona i ai lea o sau fatuga masani, lea na tuʻuina i totonu o se koneteina ao leʻi faʻatau atu. A tupu aʻe se laau i totonu o se atigipusa, o le a aveeseina i se pusa o le eleele.

Vitio: auala e filifili ai se fatu

I le taimi muamua, sa matou totoina apricoti i fusipaʻu vaovao, ma sa seleseleina e pei o currants. O le taimi lava na latou mauaina ai se laau talavou ma ni fua matagofie matagofie o le tofo matagofie. O le laau ua uma ona fua mai, o lona uiga, ua 6-7 ona tausaga. E tusa ma le lua mita le maualuga ma le maualuga o le tulimanu e tusa ma le 6-8 cm. Na matou taumafai e faʻafeiloaʻi i le fale. Sa leai se mautinoa o le a mauaa le laau, aua a laliina, e le mafai ona afaina aʻa i totonu o le ogalaau o le taavale. Sa la totoina o ia i le amataga o Aukuso. O lo matou maofa na leai ni tuaoi pe a oʻo i le tautotogo o le fugalaau ua fuga mai. Na ia aʻa, tupu ma fua mai mo le isi sefululima tausaga, seia oo i le aso Fepuari ma mulimuli ane ua timu le timu o nei laau toto i la matou eria.

Tausia Tulaga

O le apricot e faigofie ona faʻamago, o lea e taumafai ai e "faʻafefe" le pusa mo le taumalulu, afifiina i vaovao ma le afu, e sili atu le leaga nai lo le lelei. O le isi vaega o lenei laau o le le faʻamaualuga o le ovary e pei o le apu po o le paʻu. E tele fua e tutupu, lea e mafai ona oo atu ai i le gau o lala ma le vaivai o le laau. Faʻaliliu le aofaʻi o le ovary ma le faʻaoga.

Laʻei pito sili

O le muamua 3-4 tausaga, o le apricot o le a lava meaʻai faʻaopopo i le taimi o le totoina. A maeʻa lena mea, e tasi i le tolu tausaga uma, e tatau ona faʻaopopo mea faʻalepoleni, vao mama (rotated rotted manure) (4 kg / m2) poʻo le faapalaga (5-6 kg / m2) E faʻapipiʻi faʻamalosi faʻamalaʻau i tausaga taʻitasi. I le tautotogo, vai-containing fertilizing (faʻavae i le 30-40 g / m2) e vaevaeina i ni vaega se tolu: aʻo lei fuga, pe a uma, ma pe a fai o le ovary o le tele o se pea. Potassium masima (40-60 g / m2) faʻapena foi ona faʻalauiloaina i ni atopa se tolu: i le taimi o le taumafa ma faʻatasi ai ma se malologa o le masina, faʻatumu le faʻatoʻa i totonu o fao papaʻu. E manaʻomia le Superphosphate mo le apricot ao lei tupu, pe a maeʻa ma pe a seleseleina le seleselega (25-30 g / m2).

O le leai o ni elemene e faʻamasinoina e le setete o le laau. Faʻateleina o latou faʻaletonu e ala ile laei pito i luga.

Laulau: O a ni elemene o loʻo misi le apricot

MeataitasiFaailoga o le leaiFofo
OmeaO laulaau laiti e ufiufi i ni mea paʻepaʻe.O le a fesoasoani i le pulupuluina o laupepa ma se uʻamea uʻamea (e tusa ai ma faatonuga) i se vaitaimi o 8-10 aso seʻia maeʻa le faʻailoga.
BoronO paʻu o laulaau e aliali mai i pito o vine, o le a faʻagesegese le alualu i luma. E itiiti fugalaau, ma e lanu enaena e mafai ona vaaia i le paluga o le fua.2-3 taimi i le vaitau o le tuputupu ae e tatau ona e faʻaaogaina le vai ma se vaifofo o le apocoa (1 tbsp. L. I le 10 lita o le vai).
ManganeseE i ai se mamanu uiga ese po o se mea taufaaleaga e aliali i luga o lau.Suauu ma se vaifofo o le sulfate manganese:
  • o le taimi muamua aʻo leʻi tupu aʻe le fatu (500 g i le 10 lita o le vai),
  • le lona lua - ina ua maeʻa le fuga o lau (10 g mo le 10 l).
MagnesiumLe vave samasama ma le paʻu o laulaau i le pito i lalo o le pale, foliga mai o lanu i le "Kerisimasi".Folie top dressing with magnesium sulfate 20 g mo le 10 l vai 3-4 taimi ma se vaeluaga o le 10-12 aso.

Faʻasa

O laau laiti, aemaise lava i le taimi lava e uma ona totoina, e manaʻomia ai le tele o vai nai lo laau matutua. Vai vai i aso uma i le 7-10 aso, ma i le vevela o le weather - pe a maʻea le 5-7 aso, sosoo ai ma le tatalaina ma le mulimuluina o le lio. Mo laau matutua, e fa vai e tatau ona faia i le tafa:

  • i le amataga o le tautotogo, pe a amata le tafe,
  • i le taimi o fugālaau,
  • 2-3 vaiaso aʻo lei selesele,
  • i le ogatotonu - o le faaiuga o Oketopa.

E matua malulu, i ni tulaga, ina ia tumu le eleele i le vai i le loloto o le 2 m.

Teuteu

O le faʻavaeina o le pale e le gata ina aʻafia ai le matagofie o le laau, ae faʻapea foʻi i lona soifua maloloina:

  1. Pe a totoina, faapuupuu le pito i luga o le fatu, ma tuu ai le maualuga o le 30-50 cm.
  2. O le tautotogo e sosoo ai, e tolu puʻi malolosi e filifilia, lea e faia ai le maualuga o le 45 ma le ogalaaue uiga i, o isi mea - vavae ese.
  3. O le pito i luga o lala tauagavale ua faapuupuuina i se umi o le 30-35 cm, ae o le isi lua ua oti i lona maualuga. O le pitonuu tutotonu e tatau ona faʻafefe 35-40 cm i luga aʻe o le tipiina o le itu tauagavale. E fesuiaʻi le vaega muamua.
  4. I le isi vaitau o le tautotogo, e faapuupuuina ai pine tele i le 1/3.
  5. O le pitonuʻu tutotonu e vavae ese i luga aʻe o le muamua muamua pe a ma le 80-90 cm.
  6. O le isi vaipuna, e tolu lala ua filifilia, o loʻo faʻafeteina ma mea na muamua atu i le mamao o le 10-15 cm mai ia i latou. E fesuiaʻi le lua lona lua. I le ogatotonu o le a lava lea.

O le faʻavaeina o le pale i se auala vavalalata e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le laau

I tausaga mulimuli ane, e faʻapuupuuina pusi faʻaauau pe a manaʻomia. O lālā e faʻatonuina i le itu i luga ma le totonu i le pale ua aveesea. Pe a oʻo le laau i le maualuga o le 3 m, e vaeluaina le taʻitaʻitotonu i le itu o le lālā i luga ae o le paʻu, lea o le a tuputupu aʻe ai se pupuʻu faʻasaga. I tausaga mulimuli ane, na o le vaivai lava o le a manaʻomia e puipuia ai le mafiafia.

Tausiga mama faia i le tautotogo, autumn ma e manaʻomia i le gasologa o le vaitau. Lago, frostbitten, maʻi mama ma momotu ua aveesea. Ua teuteuina le teuteuina o le tuai ma le matua e faatumauina ai fua maualuga. I totonu o le 5-6 tausaga le matua, e faʻasaina ai le tuputupu ae. I le autumn, e tele ni lala tuai ua aveesea, lea e leai ni fualaau aina, ma lala laiti e puipui ai le pale pe tupu ai foi i luga.

Afai o le laau ua tuai, ona faia lea o le teuteuga o le matua e le o se taimi, ae i ni tulaga, ma o lenei galuega o le a tupu mo le 2-3 tausaga. I le tulaga pe a aveeseina le tele o lala i le taimi e tasi, ua matua vaivai lava le laau, e mafai ona oti i le taumalulu pe toe foi mai mo se taimi umi.

Maʻi ma meaʻai

Apricot Success is highly resistant to disease, ae i nisi tulaga e mafai ona aʻafia e fomaʻi ma siama. E tupu lenei mea pe a le saʻo le teuteuga, e aliali mai i luga o le paʻu mai le malulu, pe a mafanafana ma malulu le tau mo se taimi uumi pe i ai foi se laau mama i lata ane. O le togafitiga o le togalaau i le tautotogo ma le autumn ma le Bordeaux o le vai poʻo le tapenaga o loʻo i ai le apamemea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi.

Laulau: O le a se mea e mafai ona maʻi ai se apricot

Le faʻamaʻiFaailoga uigaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
CytosporosisLaʻau grey-brown triangle e aliali mai i luga o le cortex. O lālā e amata faʻagogo ma oti.
  • O pamu afaina e aveesea ma susunuina. O le tipi ua togafitia i le togalaau.
  • I le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o le tautoulu, ua sosoloina i le 1% vaifofo o le vai Bordeaux poʻo le kopa (chloride) (e tusa ai ma faatonuga) mo le puipuia.
Paga o le kanesaUluai maʻi e aliali mai i luga o le cortex, o nei vaega e liu enaena ma feoti. O se faʻaaliga le faʻamalolo malosi o le susu.
  • O nofoaga ua afaina ua faamamaina i laupapa ola maloloina ma ua ufitia i ituaiga togalaau.
  • O mea uma e totoe o le laau e aveesea ma susunuina.
  • I le tautotogo aʻo leʻi oʻo i le vaʻa ma i le taumafanafana i le maea ai o le aliali mai o le ovary, e 1% o loʻo sosolo, ma i le tautoulu - 3% Bordeaux vai.
MoniliosisLaʻau ma vailaʻau mūmū enaena, mago. O fua e afaina i le pala.
  • E togafitia i latou e Topsin M, Topaz poo Strobi (e tusa ai ma faatonuga). E mafai ona e faʻaopopo le fasimoli tagamea i le fofo mo le faʻamamaina lelei.
  • Mo faʻamoemoega faʻasolosolo, o loʻo felafoaʻiina i latou i le 3% Bordeaux i le taimi o le fausiaina o fatugaʻo.
  • Ua vavaeina ma susunuina vaovao afaina.
Brown suluO le lanu Brown e aliali i luga o laulaau, latou tego ma pauu.A o lei amataina, e togafitia laau toto i le 3% o vaifofo o le vai o Bordeaux.
Gum detectionFaʻaalia pe a afaina le paʻu i le malulu, faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi.O le nofoaga ua faaleagaina ua tuʻuina atu i se mea maloloina. E togafitia i le 1% o vaifofo o le sulfate sima ma ufiufi ile togalaau.
Ua vaʻaia e HoleyLaititi mumu-lanu enaena e aliali i luga o lau. A maeʻa le 10-14 aso, e tumau pea pupu io latou nofoaga. O le atinaʻeina o fualaau aina ua faʻalavelaveina, e leaga tele.
  • O loʻo totoina le laau i sauniuniga o Chorus poʻo Mikosan (e tusa ai ma faatonuga).
  • Mo le puipuiga, i le amataga o le tautotogo ma le autumn, ua togafitia i latou i le 3% Bordeaux.

Faʻataʻitaʻiga: Apricot Disease

O le tele o le faaleagaina o le apricot e mafua mai i meaola faalafua:

  • aphids. Afai e te matauina o laulaau i pito i luga o lauʻau na amata ona pisi, ona i tua lea e mafai ona e vaai i iniseti laiti. Latou te fafagaina laau toto. Aphids e vave gaosia. E mafai ona togafitia laau i Karbofos, Fitoverm poʻo Fufanon (e tusa ai ma faatonuga). I le vaitau o le taumafa, o le faʻaaogaina o vailaʻau e le manaʻomia, o lea e mafai ai ona e faʻaaoga togafitiga faʻamaonia a tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fofo o le faʻasologa o le tagamea. Grate le tasi le pa i luga o se mea e tumu ai le fatu ma faʻatumu i le vai (10 l). A maeʻa le 2-3 itula, faʻavevela ma fufulu laau;
  • pepa laititi o se pepe laititi. O ona manulele lanu samasama-lanumeamata ma se ulu uliuli (12-15 cm le umi) e 'ai i laulaau ma, pe a taina, gagau i se pu. Togafitiga ma Karbofos, Fufanon poʻo Kemifos (e tusa ai ma faatonuga) e faʻatino i le tautotogo i le taimi o le seleselega;
  • moth - laʻitiiti laʻitiiti. O ona anufe e lanu uliuli i paʻu pogisa i tua, fafaga i luga o pulupulu, pulumu, ovaries ma laulaau. O togalaau e togafitia ma Karbofos, Fufanon poʻo Kemifos (e tusa ai ma faatonuga) i le tautotogo i le taimi o le vevela;
  • codling moth o se tamai pepe. Lafoaʻi fuamoa i fugalaau tatala. Caterpillars e paʻepaʻe pe piniki ma se ulu enaena e fafaga i luga o fatu fua. O le togafitiga o laau totino e faia i le taimi e aliali mai ai pupuʻu ma se vaifofo o Chlorophos (0.2%) poʻo le Entobacterin (0.5%).

Photo gallery: meaola faalafua e lamatia ai le apricot tree

Faʻamatalaga

O le taumafanafana talu ai, na ou maua ai le apricot e tasi le tausaga "Success" o le gaosiga Tula. Na tupu ia te au: "A oe valaau i se vaa, o le a folau." O le manuia moni o le atinaʻe e leʻi talitonuina tele, ae o le laau e le gata na toilalo, ae na maua ai foi se alualu i luma lelei. Mai le "saienisi" sa na ona ia iloaina e tatau ona toto i se nofoaga lanu, e sili atu ona lelei le palapala e aunoa ma le faaleagaina o vai. E uiga i le "Manuia" Ou te iloa lena taumalulu-faigata, vave ma sili ona lelei.

mariaark Moscow

//www.websad.ru/archdis.php?code=284798&subrub=%CF%EB%EE%E4%EE%E2%FB%E5%20%E4%E5%F0%E5%E2%FC%FF

O le tofo e lelei, o le fua o le fua o le fua e 40 kalama. E masani lava e le afaina i faʻamaʻi, ae ao leʻi oʻo i le moniliosis, o ia, pei o isi apricots, e leai sona malosi.E maua lelei e le suka ia i tatou. E alu e aunoa ma le taʻu atu i le tofo e le faʻatusatusa i ituaiga lelei o saute i le itu i saute, ae mo le Nofoaga Tutotonu e sili ona lelei.

Anona

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11652

I luga o le isi itu o le tusa ma le 5 tausaga, ua tupu le apricot manuia. O le umi, o le malosi o le laau, o lenei taumafanafana e tusa ma le 3 kilokalama o fua na aoina mai ai, e tele ma lelei. I isi mea lelei uma lava, o ia foi o le tagata lava ia.

Apelu

//www.websad.ru/archdis.php?code=707723

Apricot Success ma isi ituaiga o le taumalulu-o loʻo i ai se nofoaga mamalu i totonu o togalaau o le tele o eria lea na latou moemiti muamua ai. O le iloaina o foliga o lenei laau fua, o le ae le faia ni mea sese pe a e tausia.