Fua o le gaosiga

Rehum mushrooms: mea tau vailaau ma ola i le fale

I aganuu eseese, ua taʻua ai o le "meaalofa o le lagi," o le laau a le Atua "," mushroom o le mana faaleagaga "," mushroom of immortality ", e ui lava o lona igoa moni o le perosaiso - Reishi po o le lapatai. E matua faigata lava ona maua i le vaomatua, o lea ao lei mafaufauina o se oloa naʻo tagata aristocrats ma tupu. O le a le mea na taua tele i lenei aso anamua ma o mea totoa o lo o ia te ia - seʻi o tatou talanoa atili i ai.

Faamatalaga faʻamalosi

Ganoderma po o le vao ua tupu i luga o le toto ma ua vaivai ai ogalaau o laau mamai ma matutua. E seasea, ae mafai ona e maua saʻo se malie i luga o le palapala poʻo aʻa o laau.

O le prefix "lacquered" na ia maua ai le faafetai i lona pulou, lea e iloga i se lamolemole susulu ma ni mama mama. O lona lanu e eseese lava mai le lanu mumu-lanu enaena i le uliuli-uliuli.

E te iloa? I Iapani, o lenei malie e taua o le mannentak - "le mushroom tino olaola", ma i Saina - le lingzhi (sefulu-afe) - le mushroom e sefulu afe-tausaga.

O le lapisi o Reishi e seasea ona sili atu i le 25 cm le lautele ma 3 cm le maualuga, e faʻalauteleina i ni foliga faʻapitoa. E ui o le mushroom e laiti, o lona tino e pei lava o se sipuni vaivai papaʻe, lea e faʻamalosia ai le taimi, ma o le a lanu le lanu i le lanu enaena.

Faitau le faʻamatalaga ma faʻaaoga i totonu o tala faʻasolopito o faʻatoʻaga o le falelauasiga.

Faʻalogo ma tufatufa

I le taimi muamua, na ola na o Reishi i Saina ma Iapani, ae o tekinolosi i ona po nei ua fesoasoani e salalau i le lalolagi atoa. O nei aso e mafai ona maua i luga o moa mushroom i atunuu eseese o le lalolagi. E ui lava o tagata autu o Reishi o loo i ai pea Iapani, Saina ma Vietnam.

Vailaau faʻamaʻi

O suʻesuʻega faʻasaienisi ma suʻesuʻega faasaienisi ua leva ona faʻamautuina e faapea, o le faʻaaogaina o laʻau faʻasolosolo o loʻo i ai se aoga aoga ma eseese.

I lona pulupulu o:

  • amino acids e faʻamamaina ai le tino o toxins ma slags;
  • vailaʻau faʻasaina ma faʻamalosia faʻamalosia, lea e puipuia le foliga mai o le tino;
  • polysaccharides e faʻamalosi ai le tino puipuia;
  • mea faʻapitoa;
  • moe;
  • Saponins;
  • phytoncides;
  • vitamini o vaega b, c ma d;
  • flavonoids;
  • alkaloids;
  • macro- ma microelements (calcium, sodium, magnesium, phosphorus, manganese, seleni, satini, paʻu).

E taua! E pei ona faaalia i suʻesuʻega faʻavaomalo, o faʻataʻitaʻiga o sigi e aoina i itulagi eseese e eseese i le tuufaatasiga ma, e tusa ai, i a latou aafiaga i le soifua maloloina o le tagata.

O vailaʻau faʻapitoa ma faʻaaogaina o mea manogi

Ona o vaega o loʻo taʻua i luga, o Reishi o loʻo i ai se malosi e faʻamalosia ai le tino, ma e iai foi lona aʻafiaga o le antibacterial, antitumor ma antiviral. Germanium i lona tuufaatasiga e faʻaleleia ai le felauaiga o le okesene i masini, faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoxia.

Reishi triterpenoids e faʻalauiloaina le faʻaumatia o toxins ma galue o ni faʻamafaʻailoga masani (molelaʻau e puipuia mai le faʻamalosi). E fesoasoani foʻi Polysaccharides e faʻaititia ai le toto toto ma le cholesterol, faʻapea foʻi le maualalo o le toto.

O le 'aiina o le kalaku, eggplant, plums, kumquat, pi, beets, radishes, squash, kāloti, pears, Slyti, yucca, zucchini, lagenaria foi e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le tino.

Le faʻaaogaina o Reishi i vailaʻau

O le tele lava o fofo o Reishi e fiafia i saienitisi o loʻo galulue i le gasegase o faʻamaʻi. O aso nei, Falani, Iapani, Kanata, ma Saina o loʻo faʻatinoina le suʻesuʻeina, o le galuega o le fuafuaina pe o nei meaʻai e mafai ona avea o se mea e puipuia ai poʻo se togafitiga mo le kanesa. Ae ui lava o le faʻaaogaina o Reishi i se tulaga faʻavaomalo, ua naʻo le tulaga o atinaʻe, i isi vaega o tausiga faʻalesoifua maloloina, o loʻo i lalo taunuuga matagofie:

  1. O loʻo faʻamatalaina mo faafitauli ma le cardiovascular system, mo le faʻamautuina o le malosi ma le toe faʻaleleia pe a maeʻa maʻi fatu.
  2. Reishi o se vaega o fualaau oona e faamoemoe e puipuia ma togafitia le maʻisuka.
  3. O lenei malie e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino, e faʻaitiitia ai le vevesi ma le faʻavaveina o lagona, ae le o le faʻaleagaina poʻo le moe.
  4. I le avea ai o se sui anti-inflammatory, o loʻo faʻaaogaina le uʻamea e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le manava ma le gastrointestinal tract. E faʻaaogaina ma le manuia i togafitiga faʻapitoa o le maʻama, bronchitis, ma le gasegase.
    I le togafitiga o le bronchitis e faʻaaoga ai foi le aloe, bergamot, manukala, fennel, moli Icelandic, tinese propolis, keleka ma le marsh marsh.
  5. O se vaega tutusa o fualaau oona mo le gau o le mamafa e aveesea ai le valea ma faia le puipuiga o le meaʻai.
  6. Ona o lona tulaga tulaga ese, ua maua ai e Reishi le gaosiga o auupega i totonu o le tino o le tagata, o lea o lenei mushroom ua leva ona avea ma vaega taua o fualaau anti-allergenic.
Reishi triterpenoids e tutusa le aafiaga i fomaʻi valea, ma mafai ai ei latou ona toe vave maua vave ma faateleina lo latou gafatia galue. Ae, e le pei o steroids, puʻamuʻu e leai se aafiaga leaga i le ate ma fatuga. Talu ai ona o ia ituaiga meatotino, o le polypora na avea ma tagata lauiloa i le au taaalo, e ui o lona gafatia e faʻaagaga mea lilo o le tino e leʻi faʻamaonia faʻasaienisi. Ma aʻo amata ona suʻesuʻeina e saienitisi i Sisifo ni mea e mafai ona maua i le togafitiga o le oncology, o loʻo faʻavaeina e fomaʻi faʻapitoa ni vasega o le togafitiga atoa.

O faʻamanuiaga ole lingzhi (le igoa Saina mo le sogi) i le togafitiga o le oncology e faʻaalia i le tele o vaega:

  1. E puipuia ai le tupu o le tino ma gasegase, ma faʻagesegese ai foi lo latou alualu i luma.
  2. E faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ma tuʻuina atu i le tino le malosi sili atu e tau ai.
  3. Faʻafesoʻotai faʻamaʻi maʻi. O le faagasologa o le chemotherapy e tele ina taitai atu ai i le tulai mai o allergies fou i tagata mamaʻi, lea e mafai ona faʻavaivaia ai le tino. O le mea lea, i lenei tulaga, o meatotino Reishi e taua tele.
  4. Linchzhi e puipuia ai le toe suia o sela o le kanesa, lea e atili ai ona latou maaleale i togafitiga, ma aveese ai foi toxins mai le tino, e puipuia ai le toe foi mai o le maʻi.

E taua! I totonu o okeni, o le sili ona leaga o mea uma o le tau faasaga i le faamaʻi. O le polyporium e fesoasoani ia te ia e toe malosi vave ma faʻamalosia ai foi lona gaioiga.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O faʻafitauli faʻafitauli mai le faʻaogaina o le anufe e le fesoʻotaʻi ma lona fatuga, ae i lona amataga. O le mea moni o le Reishi moni o se fiafia taugata e le mafai e tagata uma ona gafatia.

Ae ui i lea, o le toatele o tagata oe mananao e faʻaleleia lo latou ola maloloina e ala i gasegase faavavega na fesoasoani i le tulaʻi mai o se faʻalapotopotoga atoa o tagata taufaasese, lea e masani ona tuʻuina atu i totonu o musika (masani taumafa). O le iloaina o se faʻamalologa e aunoa ma se suʻesuʻeina o meaola o le tuufaatasiga o le novice e le mafai.

Ae o le faʻatau Reishi moni e le o se faʻamaoniga o le soifua maloloina. O fualaau aina e sili atu ona gauai totoina laau mai o latou siosiomaga, o lona uiga o le tulaga o le siʻosiʻomaga i le eria latou te ola ai e taua tele.

E seasea lava e mafai e soʻo se tagata gaosi oloa poʻo se kamupanī ona tuʻuina atu se tusi faamaonia o le lelei, ma e tusa lava pe na te faia, ona le mafai lea e se tagata faatau faʻamaonia ona faamaonia lona moni. O se tulaga leaga na tupu i le tuuina atu o Reishi i le mea moni o le toatele na amata ona tupu lenei mushroom i latou lava i le fale.

Faʻatoʻaina o 'auʻamea Reishi

Tulutuluga o vavao i le fale poʻo totonu o se fale tumaoti e faigofie. Ma talu ai o le fualaau aina e mafai ona fai i totonu o le 4-5 tausaga mai le lulu, e aoga foi. E lua auala e ola ai afu anufe: i luga o laʻau ma togafiti togafiti.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo atili e uiga i faʻanatinati, pese pese, poplar rows, pufuila, musipolo, aspen saplings, podgruzdkah paʻepaʻe, fulufulu paʻu, boletus, boletus, chip, agani meli, boletus mushrooms, galu.

Tuputupu ae i luga o pamu

I le faʻaaogaina o lenei metotia, o le a e manaʻomia lava ni suauʻu ia i latou lava, o le muskroom mycelium ma le meaʻai, faapea foi ma le eria mo le totoina o le lumanaʻi. E tatau ona avea ma nofoaga e ese mai le la; lelei pe afai o loʻo i ai le faʻalauteleina o le faʻamafanafana.

Hemp tapenaga

E lelei tele pe afai ua i ai ni vao vao mai laau o fualaau aina po o fualaau aina suamalie (e le galue ai laau coniferous). A le o lea, sauni, mai le autumn e oʻo i le tautotogo, o faavae tutusa lava mo le lumanaʻi. I le taimi lea, o le paʻu i luga o tumutumu e malosi tele, ma o le maualuga o vitamini o lo oi ai e maualuga le maualuga ao lei oʻo i le tautotogo.

Faʻaleleia eleele

E tatau ona tuʻu i totonu o le eleele e tatau ona faʻafefiloi le anufe o le Hemp, talu ai o le tuputupu aʻe o saprophytes o le a manaʻomia se tele o vitamini ma microelements aoga mo le atinaʻeina. E le o eleele uma e talafeagai mo ia faamoemoega: ia mautinoa le lelei o le palapala, e sili atu le lelei o le fai o oe ma sui.

Ina ia faia lenei mea, ave le 5 vaega o le paʻu, 1 vaega o le maʻa ma le 4 vaega o palapala. E le gata i lea, e le afaina ai le faaopoopo atu i le palapala ma le sua ma le vaomago mo meaʻai. Faʻafefiloi mea e fai i se mea e tutusa lelei ma faʻamaʻaina ma le faaeteete le pu o le hemp, ma pe a uma ona totoina - faʻafefiloi ma se mea e sui ai le taamilosaga.

Lauina (faasalalau) mycelium

Talu ai e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia musika i le fale mai le taimi muamua, o le au mushroom e faʻatau le mycelium - o le mycelium ua amataina lona atinaʻe. O le totoina e amata i le tipiina o pu laiti (7 loloto ma le 1.2 cm le lautele), pe a tuu i ai laau toto ma le mycelium.

A maeʻa lena, matou te ufiufi le paolo ma se ata tifaga. Ina ia mafai ona lelei le fofo, e manaʻomia se vevela o le 20-26 ° C, o lea e mafai ai ona e tuʻuina atu i le taimi nei pamu i le potu. Afai e le mafai, ona tapuni lea o pupu i le paraffini mycelium ma le popo i totonu o le eleele. O le numera o le mycelium i luga o le "faatoaga" e faalagolago i le saoasaoa o le latou germination: o le tele o ia mea, o le vave lava ona oo mai muamua le sigi muamua.

Tuputupu ae i luga o seisi

O le auala e ola ai i luga o le sawdust e faʻatagaina oe e maua vave ai le seleselega nai lo le tulaga o le hemp, e tele naua mea e teu ai mashroom, e ui o lona tekinolosi e manaʻomia tele le gauai.

E te iloa? O musika e faaalia ai le taua tele. O mea moni na lauiloa pe a uma ona fanau mai o latou pepe i le mavae ai o le 10 tausaga o le lafi, ma i le 2002 na iloa ai se kolotilo o fungi na ola saʻo i totonu o le atomic reactor.

Sauniuniga o le meaʻai

O le laasaga muamua o le saunia lea o le mea e sui. E faia i luga o le faavae o le 80% o le selu mo le 20% o meaʻai faaopoopo. O nei mea e aofia ai le oatmeal, paʻu o karite, ma minerale talafeagai (gypsum, chalk), ae le silia le 2% o le aofaiga atoa. A maeʻa le fefiloi lelei, tuʻu sina mea susu ma tuʻuina atu mo le faʻamago. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamaʻapeʻaina mo le 5 itula i le vevela pe a ma le 90 ° C. Mo le tele o volumes of workpiece, e manaʻomia le faʻatinoga e toe fai.

Suauu toto

O le eleele sauniuni o loʻo tuʻuina i totonu o le koneteina, lea o le a ola ai musika i le lumanaʻi. O le luluina e faia i le vevela o le 30 ° C e ala ile faatofuina o le mycelium ile eleele. Mai i luga e manaʻomia ina ia fufuluina le palapala, ma a maeʻa - aso malolo mo le 15-20 aso mo le faʻamaʻi.

I le vaitaimi lea, o le vevela o le potu e le tatau ona i lalo ifo o le 18 ° C ae le sili atu ile 26 ° C. O le isi mea taua mo musika o le manava: o lona maualuga maualuga o le 75%. O le mea lea, ia siakiina i lea taimi ma lea taimi le mea e fai: e le tatau ona susulu pe vevela foi.

E taua! O ia faʻalelei o le a faʻatagaina okesene sili atu ona gauai atu i totonu o le mea, ma a maeʻa ona faʻaali pulo.

Pe a lilo le palapala i le mycelium, e mafai ona e alu i le laasaga e sosoo ai.

Vaega o le tuputupu ae

O foliga mai o le mycelium o loʻo fautua mai ai o le a le o toe mamao le taimi e selesele ai, ae e tatau ona e fesoasoani ia foliga mai. Mo le faia o lenei mea, o loʻo faʻaaogaina - e tipi i tane ma pulou.

Tausia o le pulumu fufulu ma le mea e fai

Ina ia le fiafia e le gata i le seleselega, ua lava lea e maua ai ei latou tulaga mafanafana:

  1. Nofoaga Manatua latou te fiafia i le penumbra, o lea la e tatau ona ufiufi le mycelium mai le la.
  2. Lulu I le vaitau o le tuputupu ae ma le matuitui, o le sili atu o le 23-25 ​​° C, ma i le taumalulu - e le itiiti ifo i le 18 ° C.
  3. Totogi Ina ia faatumauina le tulaga manaomia o le 75%, i tafatafa o le mycelium, tuu se lapoʻa lapoa ma susu susu ma faʻafefe anufe i le vaiaso ma vai mafanafana.
  4. Faʻasa Ae o le suavai lelei atoatoa e faia naʻo le mea e manaʻomia. I aso uma, siaki le meaʻai, ma afai ua maua ua maeʻa, ona sasaa lea i le vai ma le timu.
  5. Laʻei pito sili. Faʻasaga lelei sauniuni e le manaʻomia e Reishi.
  6. Faʻamatalaga ono tutupu. E mafai ona fesuiaʻi ma pala pe afai e susu le palapala, e pei foi o slugs, spiders ma mites pe afai e leʻi faʻamaonia le potu ma e leai se avanoa e maua ai le ea.
Matou te faʻamalosia oe e aʻoaʻo atili e uiga i gaʻo suamalie ma meaʻai e ola i luga o laau.

Seleseleina ma teuina o meafaitino mata

O le taimi aupito sili mo le sauniuniga o le taʻavale o le vaitau mai ia Iulai ia Novema. Afai e faʻatau musika, o le tele lava o taimi e faʻatau atu ai i totonu o se pepa saunia-i-store-e pei o mea matagogo.

Ae afai e te selesele au lava togalaau, e tatau ona e faʻamago muamua:

  1. Ina ia amata, solo le ogaumu ma solo taele, faamama le palapala ma otaota eseese. E faʻasaina faasaina le fufuluina o meafaitino.
  2. O moa felafoaʻi ua tipiina i ni vaega tetele, sasaa solo i luga o le fasi pepa ma auina atu e faʻagogo i le la po o le ogaumu (i le 45 ° C). Afai e le toe pipiʻi fasi fasi pepa i le fasi pepa, faʻalautele le vevela i le 70 ° C. E sili atu le faʻamamago masimotu i ni nai togafiti, e aunoa ma le tapunia atoa o le ogaumu.
  3. Matou te auina atu i luga o faletusi ia vaega o le Reishi, ma tapunia i luga o fagu, ma tuu i totonu o se nofoaga malulu e le maualuga ai le vevela i luga aʻe o le 25 ° C ma le maualuga o le suamalie. I ia tulaga, o le a le toe faʻaumatia ana mea faʻamalolo mo le 2 tausaga.

E le gata i lea, o loʻo amata ona faʻaalia e le lalolagi ia mea lilo a le lalolagi. Latou te maua moni lava meatotino taua ma e mafai ona tuʻuina atu se lagolago taua i se tagata i taimi faigata o le olaga.

E te iloa? O fualaau aina e 90% vai.
E taua le faʻaaoga na o na pulou na tutupu i se siosiomaga lelei, a leai o loʻo i ai se avanoa e maua ai ni faʻafitauli faaopoopo nai lo togafitiga. E le gata i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina se vailaʻau faʻamalosi malosi, e lelei tele le fefaʻasoaʻi muamua ma se fomaʻi.