Lafumanu

O a mea e mafai ma e le tatau ona tuʻuina atu i lapiti: o se lisi o oloa faasaina ma faatagaina

O aano o manu ma ituaiga o lapiti e manaʻomia tele le gauai, aua ua na o le pau lea o le auala e mafai ai ona tumau le soifua maloloina ma faʻamalieina o latou tagata i aso uma. Le tulafono muamua ma le sili ona taua - meaʻai lelei e fafagaina ai fagafaʻai ma mea e sili ona paleni i aso taʻitasi. Sei o tatou iloa po o le a le mea e fiafia i ai nei manu, ma le lelei e le fafagaina i latou, ina ia aloese mai faʻamaʻi.

E le mafai ona fafagaina lapiti

E masani lava ona tuʻuina atu e le faʻatoʻaga faʻatoʻaga meaola e toetoe lava o oloa uma e avanoa i totonu o latou fale. Ae ui i lea, o loʻo i ai se vaega atoa o mea ua taʻua o mea faasaina, lea e manaʻomia e aloese mai ai i ni togi laiti. Mafaufau i ituaiga autu o ia meaai ma le ono afaina ai.

Laʻau ma fualaau leaga

E le o fualaau uma e ola ae o le a tutusa lelei le aoga mo ea. O le tele oi latou e masani lava ona oona, o lona uiga e le gata ina latou fesoasoani i le malepelepe o le lapisi o le lapiti, ae e oʻo atu foi i le oti.

Aoao auiliiliga mea e le mafai ona e fafagaina lapiti.

Muamua lava, o ia laau toto e aofia ai ia laau toto:

  • talofa vao;
  • manulele manu;
  • wolfberry;
  • toso
  • faʻamalosi;
  • Hellebore;
  • numera;
  • buckthorn.

O i latou uma i le tasi tikeri po o le isi ei ai se aafiaga le lelei i le tino o le manu, e masani ona mafua ai le manava ma poloka. Faʻalagolago i le maualuga o le vevela ma le numera o mea taumafa o le laau e mafai ona afaina.

E te iloa? O taliga na sili ona umi ona faamauina aloaia na avea ma pule o le lapiti mai le setete o Kansas, lea na pa'ū i le Guinness Book of Records i le 2003. O le umi o lenei vaega o le tino i le taimi o le fua e tusa ma le 80 cm.

Kapisi gaosi

Pepa Kapisi - e leai se aoga, ae o se mea talafeagai i le taumafa o lapiti. O lo latou faʻaaogaina e masani lava ona toe faia i le taumalulu, pe a leai ni isi lauusiusi e totoe i le fale.

Ae ui i lea, o le meaʻai e totoe pe'ā uma ona 'ai le laulaau e tatau ona vave aveese mai sela, talu ai o lenei vaega o loʻo faʻaalia e le maualuga maualuga o mea leaga (aemaise lava pe a togafitia le kapisi ma soʻo se vailaʻau oona i le taimi o le tuputupu ae).

O le fua o le afaina e faigata ona faʻatalanoa: o le mea lea o le ai ai i le manu se faafitauli i le faʻalaumuina, ma atonu latou te mumusu e ai.

Potatoes

E lelei le faʻaaogaina o le kuka o le Potatoes e le tele o faifaatoaga pe a fafagaina lapiti, ona o le fualaau faisua e aofia ai le tele o le malolo aoga - o se punavai lelei o le malosi. Ae peitaʻi, afai o manu e taʻitaʻia se olaga ola solo, o lenei vaega o le a faasolo vave ona avea ma gaʻo, e mafua ai nisi faʻafitauli o le loto.

E taua! O le fua faatatau faatagaina o le pateta pateta e le sili atu ma le 150 g i le lapiti i le aso.
I le faaopoopo atu i ai, o laulaʻau lanumeamata ma totogo ua i ai le tele o solanine o le a matautia mo manu. O lenei mea oona e mafai ona fasiotia ai i latou i ni nai itula, aemaise lava pe a faʻaaogaina se tele o ia meaʻai.

Lago fatu

O fualaau suamalie e mafai ona afaina ai lapiti pe afai e tuuina atu i fafo le le pulea lelei. O loʻo aofia ai le tele o gaʻo ma, i se tulaga lautele, e mafai ona faʻalavelaveina faiga faʻaogaina e ala i le afaina o le manava o le manu.

Aoao pe faapefea ona fafaga se lapiti teuteu.

Ae ui i lea, i le faʻatulagaga mai lea taimi i lea taimi, e mafai lava ona tuʻuina atu, a itiiti mai o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga o lo latou faʻaaogaina lelei i le taumafataga o manu feʻai.

Sukalati

E toetoe lava o soʻo se suamalie ma aemaise lava sukalati e tapu mo lapiti. E leai ni mea aoga mo i latou, ae o le faʻasaoina ma isi vailaʻau faʻatemilo o loʻo i ai i le tuufaatasiga o ia oloa e mafai ona faʻaosofia ai le faʻafefe o le tino poʻo le ogaoga o le inu o le tino, faʻapea foʻi ma mafuaʻaga ogaoga i le loto o le manu.

O aʻa

O aʻafiaga e i ai se aafiaga le lelei i le ate o lapiti ma e mafai ona mafua ai le vevela matautia o le manu, faʻatasi ai ma le vomiting, leu, faafitauli i le galuega o le fatu ma le vevela.

E taua! I se vaega itiiti ole laulaʻau laulanu o le a aoga i lapiti, ona o loʻo faʻaalia i le lelei o tonic meatotino.
E faapitoa lava lenei mea mo ituaiga almond ma nutmeg, ae o le palapala e le matautia tele, e ui lava e le manaomia i le taumafataga o manu felelei.

Miliki

O oloa gaosi susu o se puna lelei o polotini, ae na o se meaola e le manaomia e lapiti. E tatau ona sui i se fualaau fuamoa, o loʻo i totonu o le tele o le aofaiga i pulu samasama mago ma le karite.

O le susu, e tusa lava po o le a le mea na faaaoga, o le a oʻo atu ai i le manava ma le afaina o le manu, ma i nisi tulaga o le umi o le galala ma le teenaina o le vai e tafe atu ai i le faʻavaveina ma le maliu o le manu.

Suʻe pe mafai ona tuʻuina atu lapiti, beve susu, zucini, paukini, pi, sana, pi, totoa o cherries, suauʻu iʻa, burdocks, wormwood, uptle, bran, cereals, bread.

Meat

E pei ona e iloa, o lapiti e lafoaʻi ma e le lagona le manaʻomia o aano o manufasi. E le gata i lea, o le faʻalauiloaina o lenei oloa i a latou meaʻai e mafai ona mafua ai ni mea faʻaogalua, o le mamafa i totonu o le manava ma le poloka.

Tomato ma Potatoes

O patato ma tumatumu o se ituaiga matautia tele o laumei mo lapiti, aua o loʻo i ai le tele o mea matautia e pei o le solanine.

E te iloa? I le lalolagi lapiti ei ai ni uumi. O le mea lea, o le lapiti a Ausetalia, o le na maliu i le 18 tausaga ma le 10 masina, na avea ma sui sili ona aloaia aloaia.

O se mea matautia e le gata mo le gasegase, ae faapea foi mo le popolega o le fafagaina o puaa, o le mea lea e tatau ona vavaeeseina atoa mai le meaai.

O lona i ai i totonu o le tino e mafua ai le ona oona, e aofia ai le oti o manu.

Tuʻuina o ituaiga fafaga faʻatagaina

Talu ai ona o le faigofie o le lapiti e fafaga ai felafolafoaiga ma vao, e le o se mea e ofo ai e mafai ona latou 'ai e toetoe lava o soo se mea e tupu i le togalaau. O le mea e leaga ai, e le o aga tutusa aganuu uma, o le mea lea, o le faʻalauiloaina oi latou i le taumafataga o meaola e sili atu ona lelei le faia, tausia o lapataiga. O faʻatagaga faʻatagaina oloa taumafa e aofia ai vaega nei.

Saili pe faapefea ma pe faapefea ona fafaga se tamaʻi pepe pe a uma se taifau.

Fualaau faisua

E pei ona e iloa, o lapiti e fiafia tele i fualaʻau, ae o nisi oi latou e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga i ni tapulaa faʻapulaʻa. Muamua lava e aafia ai:

  • tamato;
  • kukama;
  • aniani;
  • kapisi;
  • taumafa 'ai;
  • radish;
  • eggplant

O le tuʻuina atu e aunoa ma le puleaina o soʻo se oloa ua lisiina e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o le inisinia o le dysbiosis ma, o le iʻuga, o le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le tino.

Saili auiliili pe oa fualaau aina ma fualaau aina e tatau ona tuuina atu i lapiti.

Fua

O lenei kulupu, o fualaau fou ma le mamago ma peʻa e taua tele, ae naʻo le leai o ni lua. E le gata i lea, o fualaau faʻatau ua faʻatau mai oloa e faʻatagaina, ae mafai ona tuʻuina atu i ni vaega laiti.

Ina ia faaumiumi le ola ola, o ia ituaiga meaai e masani ona togafitia i le sulfur. O le mea moni, o le 'ai ai, o au fagafao o le a le oti, ae o le a latou le maua foi se manuia. Ae o fualaau faasaina atoatoa, o lenei vaega e aofia ai avoka, oranni, mango ma fig.

Faʻailoga

E masani lava, o cereals e tatau ona i ai i le taumafataga, ae o nisi oi latou e mafai ona faʻaleleia atili le faʻaopoopoga o siaki i le tino o meaʻai. E le o se mea e manaʻomia, aua e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli i le ola maloloina o lapiti. O ituaiga taua e tatau ona aofia ai:

  • araisa;
  • rye;
  • millet;
  • millet.

Ia aloese foi mai fatu o loo i ai se fatuga sili ona faigata ma se maualuga o le fiber e le mafai ona gaosia.

Aoao pe faapefea ona fafaga se lapiti e aunoa ma se lapiti.

Legumes

O le tele o pi e mafai ona mafua ai le tele o le kesi ma le fulafula, ma ua faʻaleagaina ai le tulaga lautele o le manu. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻaeteete faapitoa i le tuʻuina atu o piʻa lanumeamata, paʻu uliuli ma le mūmū, pulu mafiafia ma le mama puree. Afai e mafai, e manaʻomia le faʻaaogaina o ia ituaiga meaai mai le taumafataga atoa.

Fafaga

Rabbits e 'ai ma fefaʻasoaʻi meaʻai, ma e le afaina ia i latou po o fea vaega o meaola latou te fuafuaina e le gaosiga. O le mea lea, o nisi o faifaatoʻaga e faigofie ona fafagaina i latou i meaai mo puaa po o povi. O le mea moni, e le mafai ona faia lenei mea, aua a faʻapea o le meaʻai o le muamua e mafai ona faʻaleleia, ona i ai lea i le fafagaina o povi, e tele salts e le aoga.

Siaki le tekonolosi e faʻaaogaina tekinolosi.
E faʻasaina uma le faʻafefiloi o meaola ma e le mafai ona faʻaaogaina e fafaga ai lapiti e oʻo lava i ni tapulaa faʻapulaʻa. E mafai ona faʻamatalaina lenei mea e ala i le i ai o ni pepe ma pepe laiti i totonu ia i latou, e sili ona lamatia mo le manava o manu.

Berries

O le suamalie ma nisi o vine, o se punavai lelei o vitamini ma elemene elemene, e mafai ona aofia i le taumafa o lapiti. O se faʻaopoopoga lelei lea i meaai masani, aemaise lava pe afai oe tuʻuina atu i ni atopaʻu laiti (tele ituaiga e mafua ai le tele o le gaosiga o le kesi). Mai fua e ola i totonu o la tatou latitudes, fualaau aina e maua mai ai ni fasi strawberries, currants, gooseberries, fugalaau, blueberries, vine, cranberries, sea buckthorn. Faatasi ai ma le oʻo mai o le taumalulu, ua faʻafeiloaia i totonu o le taumafataga i foliga faʻavave pe mago. Ole tele o nei fualaʻau e maua ai vitamini aoga o le vaega B, faapea foi A ma le C, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia ma faʻalautele ai le manaʻo.

Mo le eseesega, e mafai ona e faʻaopopo i le meaai ma tatipi laulaʻau o nei laau totő, muamua sina pipiʻi ia i latou.

E taua! Berries, pau i le pito i lalo o le cell, vave vave ona pala, avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o maʻi. E tatau ona tatou taumafai e taofi i auala uma ina ia le 'ai le lapiti i se ituaiga o pipi ma e le maua ai le galala.

O a mea e mafai ona fafagaina lapiti

O iinei tatou te o mai ai i le vaega sili ona taua o meaai - o meaai lelei mo le fafagaina o lapiti. E aofia ai le lanu meamata, o mea manogi, mafiafia ma fafagaina, lea e tatau ona i ai i se aofaiga patino i le taumafa o manu.

Meaʻai Green

O lenei vaega e aofia ai togavao vao ma le faʻatoʻaga, aemaise lava, pi, pata ma laʻau o togalaau faʻatoʻaga. O latou o le faavae o le taumafanafana na amata ai le fua mai le ogatotonu o le tautotogo i le ogatotonu o le autumn.

I le tulaga o le filifiliga, e tatau ona tuʻuina atu i le vetch, suamalie lupine, uʻamea vaʻa, sana, alfalfa, fuamoa lanumeamata ma le karite. O le tuufaatasiga o paluga o meaʻai e mafai ona aofia ai pini ma falalaʻau, ae i lona tino mamā e sili atu le aua neʻi tuʻuina atu i latou, ina ia le faʻaosooso ai.

Saili pe aisea e tupu ai le lapiti ma e le maua ai le mamafa.

Fafaga fafaga

O meaʻai maoaʻe e masani ona malamalama i ai e pei o meaʻai fualaʻau e maua i le fiber. Pe a fafagaina lapiti, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le maualuga o le vao, fagaina o fagaga e faia mai le vaovao ma fualaʻau eseese.

E le itiiti ifo ma le 25% o le aofaʻi o le lapiti o lapiti e tatau ona atofaina i lenei vaega o mea faʻafefeteina, ona o le faʻafetai i le filo ua taua, e vave lava ona latou lagona le nofo filemu ma le sili atu ona lelei o meaʻai.

Mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi mo le taumalulu, e tatau ona selesele pe tusa ma le 40 kilokalama o vaomago, ma afai e fuafuaina e totoina le fua, ona tatau lea ona faaopoopo se isi 10-15 kilokalama i lenei tau. Afai e le lava lenei oloa, o le a tatau ona faʻafeiloaʻi le lafu manu tele i le oatmeal, lentil, pea ma le selu o le suka, ma tufatufaina atu vao o vaomago i le va o tagata talavou ma fafagaina lapiti.

Aoao pe faapefea ona fafaga le lapiti i meaʻai vao.

Faiga fafaga

O mea taumafa suamalie e aofia ai fualaau faisua o loʻo i ai le tele o vai (a itiiti ifo ma le 65% o le aofai). O nei mea e mafai ona avea ma aʻa ma fatu toto, fualaau faisua, silasila, ma e oʻo lava i le gaosiga o alamanuia taumafa. I le faaopoopo atu i le suavai, o loʻo aofia ai foi mea e puipuia ai, gaʻo, fiber, ma vitamini faigofie. O ituaiga sili ona lauiloa o taumafa fafagaina e aofia ai:

  • pateta, ma sili atu ona maoti, masima pateta ma se vaega o falala ma falaoa fefiloi;
  • kapisi i meaola ma vitamini (e mafai ona faʻaleleia le foliga mai o le fulufulu mamoe, ae o le tele o mea e mafua ai le tele o le gaosiga o le kesi, o lea aua le faʻaleagaina);
  • kāloti ma otaota tetele o carotene ma vitamini o le kulupu B (pe a fufulu, e tatau ona lelei le fufuluina o se fualaau aina, ma afai e talafeagai, tipi i ni vaega laiti, 3-4 cm taʻitasi);
  • uu, lea, e pei o filifiliga na muamua atu, e mafai ai ona e saturate le manu, i le taimi e tasi e faaleleia atili ai le gasegase ma le foliga mai o le 'ie fulufulu mamoe (e mafai ona tuʻuina uma i le sisi ma le kuka - o le a sili ona aoga mo lapiti lapiti);
  • lapisi, melon, radishes ma turnips, e ui lava e leai se aoga maualuga o mea taumafa, ae e mafai ona faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le taumafataga.
Mai mea uma o loʻo faʻaigoaina i luga, e mafai ona faia silasila e mafai ai ona faʻaleleia faigamalo. E sili atu le taua o le paleni o taumafa nai lo oloa eseese e maua mai, ma e masani lava ona saunia e faʻaaoga ai pito, mutia, melons ma ipu, fualaau faisua ma otaota. O lea ituaiga o faʻafefiloi o le a sili ona aoga mo le faʻataʻitaʻiina o fafine ma tamaʻi tamaʻi oloa.

E te iloa? O sui o le ituaiga o le Ida (pygmy rabbits) e talafeagai lelei lava le manatu o lapiti laiti i le lalolagi. E mafai e se tagata matua ona mamafa le maualuga o le 450 g ma le umi o le tino ile 22-35 cm.

Fafaga faʻatasi

O lenei ituaiga o meaai ei ai le taua tele o taumafa ma sina tele o fiva ma le vai. O le tuufaatasiga o meaʻai faʻafefiloi e aofia ai soya, pi, lentils, sana, avo, ma otaota o meaʻai gaosi (mo se faataitaiga, keke, keke, ma isi mea), ma le ponaivi, toto ma iʻa e mafai ona faʻaaoga e avea ma faʻaopoopoga aoga.

E mafai ona maua i le 30-40% le aofai o meaʻai o lapiti, ona o lo latou auai e fesoasoani i le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻeina o manu, faaleleia atili le lactation o lactating females.

E leai se mea taua i lenei mataupu o le a avea ma metotia o le tuʻuina atu o vailaʻau faʻafefiloi. O le mea lea, mo le maualuga o le suamalie o le oats, sana ma karite, e sili atu le tuʻuina atu ia i latou i se fomu o le eleele, o nisi taimi ma nisi faʻasologa.

Aoao pe faapefea ona e 'alofia le lapiti o faʻalavelave nutimomoia: faʻaoʻo, manava, afaina.

O le kulimi bran e manaomia e faʻamamaina, pe'ā tatau ai, faʻafefiloi ma fafaga faʻamalosi pe matamata. Ae o le mea e faʻafefiloi ai i latou lava, o loʻo totoe i foliga maʻaleʻale, o nisi taimi e faaopoopo ai vitamini ma fualaau faasaina.

O meaai ma le falaoamata e tatau ona sili ona gauai i le manava o lapiti i totonu o le fuʻa ma le muai eleele, ma faʻafefiloi ma pateta ua kuka i soo se taimi e mafai ai.

E tele mea aoga mo manu, o le mea lea afai e te le o mautinoa pe mafai ona tuʻuina atu lapiti ni mutia laititi e le o se mea e faamoemoeina mo i latou, ia faia se mea taumafa e faʻamaonia, aemaise lava talu ai o le tele oi latou e mafai ona maua i totonu o faatoaga uma.

E le mafai ona fafagaina lapiti: vitio

Faʻamatalaga

E le mafai ona e fafagaina beets table table, pulu matagofie, ma le faaeteete ma kapisi. O le fafagaina, o le mea moni, faigofie, ae fiafia tagata uma i mea eseese. Ioe, ma le alualu i luma e sili atu.
Aferika Aferika
//www.krolikovod.com/phpforum/viewtopic.php?f=2&t=7256&start=15#p126616

E faʻalagolago i le fuainumera o lapiti. Afai e le sili atu ma le 20 o latou, e mafai ona fai mash potatoes ma fafaga i latou i se sipuni. :-) Ma afai oi ai 200 pe sili atu foi oi latou, aua e te tamoe i totonu o sipuni. :-)

A o maʻua ma loʻu toʻalua se lafu manu pe tusa ma le 300 ulu, sa fafagaina i matou i le tausaga taʻalo faʻanoanoa (fafagaina mo le lua aso tolu) ma vaomago, faʻatasi ai ma mea inu otometi. O le mea moni, e le mafai ona faʻaogaina uma sela, i nisi sa na o vai vai. Sa tatau ona ou tamoe i se vai inu ma sasaa vai i le lima. Aspen, pulumu ma pine lala ua faaopoopo atu i tina tausi pepe ma susu susu (o nila naʻo !!! i le taumalulu). O le fafaga tele e faʻafaigofie ma faʻaitiitia le tau o le tausiga.

Marty
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=249281&sid=bc29b2c034ec91efa8b40ba5d58bac54#p249281

E tatau ona e faʻaeteete i vao nai lo vao. Afai e susu le mutia, e oʻo mai i le timu, pe a uma le timu, e mafai ona sosolo mai ai. O loʻo i ai vailaʻau eseese o loʻo inu i la latou lanu meamata, ae le o le tino malogo. O le mea lea, o faga tetele e fafagaina na o vaomago. E leai se tasi na te lili le mutia i le 10,000 lapiti. Hay + feed, o nisi taimi o aʻa - ma o mea uma lava. Ma e mafai ona e tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le tasi i ni nai aso - pe ana faʻapea o le a le mou pe afai o se mutia fou. O le aga masani o le tuuina atu o meaai 2-3 taimi i le aso na alu mai le togiina o vao-vao i lalo ifo o oʻu vae, na vave ona solia ma i se taimi puupuu na talafeagai ai le tuuina atu o se vaega fou. Ma afai o loʻo i ai pea sau meaai, e le lava le tele, ae i le utiuti o mea, o le a le mafai foi ona maua se mea e seasea ona fai - ona faʻataʻatitia lea i le taimi e tasi, ma o loʻo i ai pea se taimi umi pe a le faʻaaoga, e le lelei. А если всего вволю, то можно вполне давать раз в сутки, а то и в несколько.
Котвицкий Леонид
//dacha.wcb.ru/index.php?s=&showtopic=27840&view=findpost&p=495246