Faatoaga faatoaga

Faʻafefea ma le taimi e tuʻuina atu ai upega i tagata faʻatau

E masani ona faʻaaogaina le Nettle e le gata i le kuka, ae faʻapea foi mo le fafagaina o lafumanu ma moa. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata e faʻaaoga greens sei vagana ai le faʻaitiitia o le tau o le fafaga, le le iloa e uiga i le atoaga o aoga o le mutia. Mafaufau i le tuufaatasiga ma uiga taua o le upega, ma le auala e faʻaaoga lelei ai mo le fafagaina o moa.

Vailaau faʻamaʻi

100 g lanu meamata e 33 kcal.

O le tau aoga o le tutusa o le oloa o le:

  • proteins - 2.6 g;
  • gaʻo - 0.3 g;
  • carbohydrates - 5,2 g

E te iloa? I Peretania, o laumei e fai vine. I le taimi lava e tasi mo le gaosia o le 5 mano lita e na o le 67 kilokalama o mea e gaosia.

E iai le tele o vitamini: A, C, E, B1, B2, B4, B5, B6, B9, K, H.. , zinc, seleni.

E aofia ai foi i le tuufaatasiga o lanu meamata o le gaosiga o le gaosiga, tannins, meaola o le phenolic, faapea foi suauu taua.

O le paleni le tuufaatasiga, o le i ai o phytoncides, o le tele o vitamini ma minerale e mafai ai ona faʻaaogaina le laau e faʻafefete ai le fomaʻi ma le faʻamalolo.

Aoao atili e uiga ile auala e fafaga lelei ai moa.

Faʻaaogaina fale

Gagana e le gata o le eseese o taumafa o moa, ae e teu ai foi i mea taugata ma fualaʻau.

O loʻo aofia ai le tele o ituaiga o mea e maua ai se aafiaga lelei i luga o faiga faʻafesoʻotaʻi ma le gaogao.

E taua! O le upega laiti laʻitiiti - o le tele o vitamini i totonu. O le mea lea, faʻaeteete i le aoina mai o meafaitino mataga.

Mo chicks broiler, ei ai faafitauli i ponaivi, talu ai o le tele o oloa e sili atu nai lo le fausia o ponaivi ma tendon. Ona o lenei mea, o 2-3 moa uma e afaina i faafitauli ma le masukuleti system.

O le a aoga foi mo oe e iloa ai po o fea faamai i moa felafolafoaʻi ua faʻailoaina o ni mea e pisapisao ai, ma e le afaina, aisea e mate ai moa lapisi, ma pe faʻafefea ona togafitia faʻamaʻi ma manava manava.

O le laau e aofia ai le calcium, phosphorus ma le potassium, lea e faʻamalosia ai le pito i tua, faʻapea foi le saofaga i lona atinaʻe atoa.

Ma i le tuufaatasiga o loo i ai se aofaiga tele o polotini, ae o le gaʻo e matua leai lava. O lenei mea e le gata ina mafai ai ona saturate le tino o moa ma vitamini ma minerale, ae ia faateleina ai foi le aoga o caloric.

Faʻafefea ma pe o le a le faiga e tatau ona tuʻuina atu

Greens amata ona tuʻuina atu le talavou ma se tolu aso. I le taimi lava e tasi, o laulaau e le fafagaina i se foliga mamā, ae faʻafefiloi le oloa i le mea lava e tasi i le paʻu vai. Muamua, o laulaʻau ua tipiina e le lima ae leʻi fafaga, talu ai e leiloa mea aoga i le vai.

E le fautuaina le faʻaaogaina o se mea faʻaleleia poʻo se masini tutusa pe a oti.

E taua! A maeʻa le 6-7 itula i le maeʻa ai o le greens ona faʻaalu lea o le afa o vitamin.

Ina ia le gata i meaʻai a tamaiti, ae aoga foʻi, o le sea o le upega tafaʻi e le tatau ona sili atu i le 20%. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuuina atu i se manulele 100 kalama o cereal, ona na o le 25 kalama o le upega e tatau ona faaopoopo i ai.

Ina ia aua le faaseseina i tulafono, faaaoga le laulau.

Tausaga o moaE oʻo i le lua vaiaso3-4 vaiaso6 vaiaso2 masina2.5 masina3 masina3.5 masinaSili atu i le 3.5
Green Green3-4 g6-7 g9-10 g12-15 g17 g20 g25 g30-40 g

E tuʻuina atu le falaoloa i manu laiti ma ola aʻei luga (faʻaauau lava i luga o le palapala). O lenei mafuaʻaga e mafua ona o le i ai o le vailaʻau oona i le laau. E iai sona aafiaga mu.

A faʻaaogaina faʻatasi ma isi mea taumafa, o laulaau paʻu e vave ona pasia nofoaga vaʻaia. A e ui i lea, tuʻu le greens e aunoa ma le faʻataʻi, ona mafai lea e le manulele ona tatuʻu, poʻo mucous membranes o manu felelei manu felelei.

E faʻapefea ona sauni mo le taumalulu

Afai ei ai se teleisa tele i luga o le faatoaga, o le mea sili e sili ona lelei e tatau ona faʻafefe ai fua taua mo le taumalulu. I lenei tulaga, o loʻo iai le tele o meaʻai uma. Ae peitaʻi, afai e le fetaui lenei filifiliga, ona mafai lea ona e faʻaogaina se tasi o auala e maua mai ai.

Faʻatoʻa I le taimi mafanafana, e aoina ai le tele o lapisi, ma mulimuli ane latou tipi ma fafaga meaʻai e ala i se naifi tipi. O le taunuuga o se vaega tele na vaeluaina. Ma le isi, faʻaaoga se vailaʻau, lea e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa, pe fai i le fale.

A maeʻa le faʻamalosi, e te maua meaai taua, e mafai ona teuina mo se taimi umi, ma o le a maua le faaolataga i le taumalulu, pe a lagona e le manulele le leai o vitamini. I le taimi foi o le gaosiga, e mafai ona e faaopoopoina le penisina, suāuʻu iʻa poʻo isi meaʻai i le paluga. O lea, e te maua ai se mea lelei atoatoa.

Laulaʻau talatala. O le aoina o greens e fufuluina, mago, ona teuina lea i taga. Ina ia faasaoina le avanoa, ma ia saʻo lelei le fuaina o le fualaau oona, o le vao mamago o le eleele lea i le falaoamata, lea e mulimuli ane avea o se mea sili ona lelei i soo se meaʻai.

E te iloa? Greens greens e mafai ona faʻaaoga e teu ai meaai i le leai o se pusaaisa. E lava le afifi o aano o manufasi poʻo iʻa i laulaau, ma o le a le faʻaumatia e tusa lava pe vevela.

Nettle o se vailaau sili ona lelei o le vitamini, e le gata mo soupuni lanumeamata, ae faapea foi mo meaai i aso taitasi o moa. E mafai ai i le taimi vevela ona lafoaʻi vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau, ma faʻaitiitia ai le tau o le tausisia o le faʻamalolo. Ma i le taimi o mea taumafa ua saunia i le taumafanafana, o le a fesoasoani e faʻamaoaiga atili ai meaʻai taumalulu o le manulele.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

I le upega o loʻo i ai le tele o vitamini e matua manaʻomia mo le atinaʻe lelei o moa. E le mafai ona faʻafefeteina i vao vao. O lea ia e faʻatagaina oe lava e 'ai e pei ona e manaʻo ai.
Taisiya
//www.lynix.biz/forum/krapiva-broileram#comment-18432