Fua o le gaosiga

Matou te ola i le heliopsis i le dacha

E toatele ua latou vaaia fugalaau lanu samasama susulu i fugalaau i paka po o aʻoga e foliga e pei o sina moli, po o samasama echinacea. Ae ui i lea, e toaitiiti tagata latou te iloa o lenei ituaiga o lalelei o se fugalaau uiga ese ma le igoa mamalu "Heliopsis". Sei o tatou vaai i le auala e iloagofie ai mai isi tagata o le aiga ma pe mafai ona tupu tutoatasi.

Faamatalaga ma fesuiaiga

O se laau o le vasega o le Dicotyledal aiga o Astrov O laulaau e tele, o nisi taimi e taua tele, faʻasalalau ma faʻafefeteina le tasi i le isi, lanumeamata lanumeamata, o nisi taimi faʻatasi ai ma ni mea papaʻe papaʻe. O le faʻasalaga e tutusa ma le tulaga o le chamomile - paniculata, e aofia ai ni ato.

O le fugalaau ei ai sona lanu samasama, o nisi lanu lanumoana. O loʻo faʻasaina, e oo i le 1.5 mita le maualuga. E tele taimi e le mautonu ai ma le manaia o le uʻamea. Ae o le eseesega e taoto i mea nei: i Rudbeckia o loo i ai se totonugalemu pogisa, i le itu, i heliopsis, o le lanu o petals, o lona uiga, samasama po o le moli.

E faʻatusatusa foi Heliopsis i le rudbeckia, lea e lauiloa o "polo auro". O iinei e le taliaina le faatusatusaga, pe afai e mafua ona o lenei ituaiga o orebeckia e sili atu le tele o petals, ma o le fugalaau e laʻitiiti tele nai lo Heliopsis.

E te iloa? Faʻafetai i ona gaʻo samasama, e fesoasoani Heliopsis e faʻaumatia le atuatuvale.
O le Heliopsis helianthoides o se tasi o meaola masani. E aofia ai ituaiga nei:

  1. "Lafa i le Prairie" ("Prairie Sunset"). O lenei ituaiga meaola na maua e le tagata Peretania Robert Sweet. O le maualuga o le laʻau e mafai ona oʻo atu i le 180 cm, o lona uiga, o le fugalaau - faʻatasi ai ma le tuputupu ae o tagata. O se tasi lea o mea sili ona tele ma tulaga ese o lenei fugalaau. Laʻau uliuli, lanu Samasama. Maualuga maualuga o le kiona, e mafai ona tatalia le vevela mai le -1.1 ° C i le -40 ° C.
  2. "Summer Summer" ("Sommersonne"). Taatele i Siamani. E oʻo atu i le maualuga o le 90 cm. E fuga i le taumafanafana uma ma e susulu fugalaau samasama. E maua lelei i le eleele eleʻele. Faʻaauau le sogi i le -37 ° C.
  3. "Fulufulu auro" ("Goldgefieder"). O le igoa na mafua mai i peti umi, ma vevela e pei o fulufulu. O le maualuga e oʻo i le 120-140 cm. Faʻafeiloaʻi foi le malulu.

O nisi nei o ituaiga. E masani ona tatou faalogo i igoa nei: "ua suia le heliopsis", "o le heliopsis rough." Ae ui i lea, o le totoina ma le tausiga mo i latou e faigofie lava ma e amata lava ona amataina le togalaauina. O fautuaga uma e lelei mo soo se ituaiga fugalaau.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

Ole Heliopsis o se mea masani ile teuteuga. O le fugalaau faigofie e fetuunai i soʻo se tau, mai le vevela vevela i gutu malulu. O le mea lea, soʻo se nofoaga mo lona tulaʻiina e mafai.

Ae ona o le masani ona faʻaaogaina heliopsis i le mamanu o le laufanua, ona totō lea i autafa o isi laau totō. O nei mea e mafai ona avea ma le rudbeksia, o le au, o le echinacea, primrose, doronicum, ma isi ituaiga o gaosi.

O fua o le laau e malosi tele, o matagi malosi o lenei manava e le matautia.

E te iloa? O le faatauina o fatu i le taumalulu o le a teu ai tupe. A uma, o le vaitau lenei o fatu o le taumafanafana, e fai ma tulafono, e taugofie.

Malamalama

E mafai ona totoina le fugalaau i totonu o greenhouses ma le malae vaalele. Filifilia o se nofoaga lalelei e totō ai i le avanoa, ia maitauina o le fugalaau o le a amata ia Iuni, ae o le a manaʻomia e le laau tele le faʻamautu. E mafai foi ona totoina Heliopsis i se paolo malu. I lenei tulaga, o le a totogo i le ogatotonu o le taumafanafana.

O le umi o le olaola e faʻalagolago foi i le moli. O le tele o le susulu o le la e mafai ona faʻafefeteina ia Aokuso. I le taimi lava e tasi i totonu o le penumbra o le fugalaau o le a fiafia ia te oe seia oʻo i le faaiuga o Setema.

Laʻau tuputupu aʻe

E fiafia heliopsis i le palapala ile palapala, o lea e manaʻomia ai se palapala faʻafefe. O le eleele e tatau foi ona avea o se meaola, e le talafeagai, e gaosia (e oo i le 5-6 pH). E le mafai e le eleele vevela ona toto le laau. Ola fugalaau i totonu o eleele palapala ma kalaupapa.

Tulafono faʻavae

E le manaʻomia e Heliopsis se malamalamaaga tele ma tomai mo le totoina, ma le tausia o ia i le avanoa e le faigofie. O laau lauiloa e ola pea i tausaga muamua.

Fatu

E tatau ona totoina fatu i le autumn, i le amataga o Oketopa. O lea, i le taimi o le taumalulu, o le a totogo lelei fatu i le eleele, ma i le tautotogo o le a latou tuuina mai ai le mama muamua. I le amataga o le taumafanafana, o le a fiafia oe i ona fugalaau lanumeamata samasama.

E masani ona fautuaina e le au fai togalaau togafiti muamua le totoina o fatu o laau eseese i laau toto e vaai pe faapefea ona fuga le fugalaau, ona toe totoina lea. Ae e le faʻaaogaina i le heliopsis, o lea e mafai ai ona e lūlūina vave i le eleele.

E taua! Afai e te filifili e toto se taotoga, e sili atu ona fai i le tautotogo, ina ia maua e le laau le taimi e maua ai aʻa.

Ae afai o loʻo e faʻaaogaina pea le "siaki" mea uma i luga o fualaau, ona faʻatumu lea o se pusa faʻapitoa e faʻalautele ai le eletise, peʻa, eleele vavave. O le eleele aʻo le i totoina fatu e mafai ona faʻafeinuina i se vaifofo o le paluga faʻatoʻa.

I le vaiaso muamua, o le vevela e tatau ona i ai i le vevela o le potu, ma o le palapala ma fatu e tatau ona ufiufi i le tioata. Ona sosoo ai lea ma le tolu vaiaso e sosoo ai e tatau ona fesiitai ia laau toto i le mea e teuina ai le vevela mai le 0 ° C i le 3 ° C. A maeʻa le masina o le tuputupu aʻe o fualaau e mafai ona tuʻuina i se nofoaga mafanafana (mai le 25 ° C). A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona aliali mai muamua laʻau ma laulaau i latou, o le mea lea e aveese ai le tioata. I totonu o le vaiaso, ua uma ona e faʻapipiʻi atu ia leliolio i luga o le eleele. O le mamao i le va o fugalaau e tatau ona 40 cm.

Vaeluaina o vao

E faʻatagaina e Heliopsis le vaeluaga o le vao. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia se atigipusa i vai. Fufuluina aʻa i totonu ina ia mafai ona vavae lelei. E mafai ona faia lenei mea e aunoa ma le faʻamamaina o le aʻa, ona e laʻititi lava i le mea e masani ai, aemaise lava pe afai o se laʻititi tele.

Oti i totonu o le 2-3 fasi vaega. Oti ese soʻo se aʻa faʻalaʻau poʻo i latou foi o loʻo afaina tele. Ona toe tuu lea o nei vaega ile eleele. I lenei auala, o le heliopsis e masani lava ona suia mai le tasi fugalaau i le isi.

E taua! Fai le vaevaega o le rhizome i le 5 tausaga ina ia le maua ai le tele o avanoa ma e mafai ona e faʻaleleia lau togalaau ma isi laau toto.

Totoga Laʻau

O Heliopsis o se laau e le lelei, ma o lona totoina ma auiliiliga uma o tausiga e mafai ona vaaia i le ata. Ae ui i lea, e taua le taua le iloa, ae ia malamalama foi i mea e tatau ona faia ina ia lelei le laʻau ma e le afaina ai.

Tausiga ma le tausiga ile eleele

E le manaʻomia le fafagaina masani o vai, a leai o le a faʻafefe le vai ma fugalaau i lau fugalaau. Mo le faʻaleleia o vai e tatau ai timuga. E fiafia le laau i le palapala 'eleʻele, o le mea lea e ono lelei le vai, ina ia le afaina ai fugalaau latalata ane.

Talo le palapala i nisi taimi pe afai e le o se mea faʻaauau. Ma mulching le eleele o le a puipuia ai soo se mea o lau laau mai meaola faalafua.

Fertilizer

Mo le heliopsis organic fertilizers e talafeagai i le taimi o le tuputupu ae. Pe a oʻo mai uluaʻi osofaʻiga, e fautuaina e faʻaaoga fugalatini masima-phosphate. Latou te manaʻomia ina ia leai se masima faasili i le eleele.

Tala

O meafaigaluega faʻapitoa e faʻaaoga e faʻalelei ai le vao. O fua o le manaia o le tino e matua malosi lava, ae o laʻau e tatau ona nonoa i se lagolago ina ia latou le ola i itu eseese.

Teuteu

I le taimi o le fugalaau e mafai ona mamae ai nisi o totogo. E mafua ona o le vevela o le vevela. I lenei tulaga, o le a le toe faʻaaogaina ia mea, ma o loʻo faʻapipiʻi puʻu i le tautoulu.

Faamai ma meaola faalafua o le laau

E pei o le tele o laau totō, e mafai ona aafia le heliopsis i le paʻu palapala. E faigofie lava ona tau ai, pe afai e faʻaogaina le maʻi i totonu o le masina. O le mea autu, o le mafuaaga muamua o faʻamaʻi o ni meaʻai ma le inu tele.

I nei tulaga, e tatau ona tipi i luga aʻa. Mo le puipuia o faʻamaʻi e masani ona faʻaaoga ai se vaifofo o le lanumoana lanumoana ma se faavae. O le fufuluina o meaʻai e faia i le tautotogo.

O Heliopsis e faigata ona foliga mai e mafai ona faaigoa o le mata o le sola ona o lona tutusa ma le tele o le soloslec inflorescences. O teuteuga teuteu e masani lava mo soʻo se tau, ma tausi mo se fiafiaga. Faʻaaogā lelei le vai ma le faʻamalaʻau - ma o le a faʻatasi le fale ma oe mo le tele o tausaga.