Tupe teu

Bee podmor: o le a le aoga ma po oa faʻamaʻi e aoga mo, pe faapefea ona togafitia i latou

O pi o ni iniseti tulaga ese moni, latou te maua ai le tele o aogā io latou olaga atoa. Mai le taimi e fanau mai ai seia oʻo i le oti, o le tagata gaioiga e fatuina se meli e sili ona aoga, palota fugalaau ma e mafai ona auauna atu i se tagata e tusa lava pe a mavae le oti. Sei o tatou iloa po o le a le subsurface bee ma le faʻaogaina.

O le a le moa pepe

O pi e matua tulaga ese lava e aoga tele e oo lava i le faaiuga oo latou olaga. A maeʻa le oti, o latou tino ua taʻua o le colon colon, lea e faʻaaogaina i isi vailaʻau ma isi vaega o galuega a tagata. O loʻo i ai le tele o meaʻai ma elemene o loʻo aʻafia ai le tino o le tagata. Aʻo leʻi faʻaogaina, o le a mateina le pi i le paʻu ina ia mautinoa ai le aoina maualuga o mea aoga uma.

Saili po oa ituaiga o pepe o iai ma pe o le a le eseesega i le va oi latou.

Na totoina le toto i le tautotogo, i le taimi lava na mavae ai le solomuli o le malulu tele. E tupu lenei mea i le maeʻa ai o le taumalulu ona o le mea moni e na o le vaitaimi lava lea e nonofo ai iniseti maliu i totonu o le fale. I isi taimi o le tausaga, o tino o pepe oti ua ave ese mai le siʻo.

E te iloa? I totonu o le isi asini e mafai ona ola mai le 60,000 i le 200,000 pi.

O le a le mea e aoga ma o a faʻamaʻi lelei?

Podmor o se meafaigaluega faʻapitoa i vailaau faʻaleaganuʻu, lea ua ofoina atu i se lisi tele o mea aoga. O lenei vavega faavavega e aofia ai le tele o vitamini A, B, C, D, E, H ma K. I le faʻaopoopoga i nei vaega, e tumu foi i le tele o minerale ma elemene, mea taua, ia e taua tele mo le tino o le tagata. Faafetai i ia oa. Podmor o se tagata faʻamaonia le maualuga o le puipuiga ma le ola maloloina lelei.

Siaki le 10 ituaiga o meaʻai o le paluga ma a latou penefiti mo tagata.

Chitin, lea e ufiufi ai tino o pi, o loʻo i ai se aofaiga tele o le heparin, lea e faʻafefe ai le toto ma faʻasalalau le tulaga o le cardiovascular system. O lenei vailaʻau e aoga tele mo ituaiga faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo ma vaʻa toto. Mo le tele o seneturi, o le faʻaaogaina o le poma na faʻamaonia e iai se aafiaga lelei i le faiga o le endocrine ma aveese faʻamalosi mamafa mai le tino. O le isi faʻasoa i le togafitiga ua taʻua o le paluga o oloa gaosi e mafua ai le gau o gaʻo ma fesoasoani e puipuia le meaʻai. O le gaʻo lapo o le povi e leʻi maeʻa suʻesuʻeina. Ae e oʻo lava i lenei taimi, sa mafai e saienitisi ona faʻamautuina o le faafetai ona o ana meatotino o loʻo faʻatagaina lenei togafitiga e togafitia e tagata e maua i le maʻisuka.

O le mea lea, e saogalemu le faapea atu o le pipi muamua e aoga i faʻamaʻi o le endocrin system, toto maualuga, afaina o le matua, veins veinose, arthrosis, maʻi o le gasegase, le malosi, cystitis, prostatitis, pneumonia, tuberculosis, tiga gutu, foma, psoriasis, maʻi o le tino, e pei o conjunctivitis, cataracts, myopia ma glaucoma.

Faʻaaoga meaʻai

O tagata lautele o loʻo faʻaaogaina le submor bee. E mafai ona 'aina le' ai, tunu, kuka, ma faʻaauau pea le ava malosi poʻo le suauu. Ona o ona uiga tulagaese, o lenei vailaʻau e talisapaia uma i le togafitiga o faʻamaʻi i totonu ma mo le faʻaaogaina fafo.

E taua! Ae e te leʻi amataina se oloa e pei o le faanoanoa o le po, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi.

Uu manogi

Mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le tino e faʻaaogaina ai le suauu. E faigofie lava ona saunia ma sili atu le fesoasoani i le psoriasis, maʻi o le tino, manua, ma le faʻaleagaina o le paʻu. E tatau ona e faʻaaogaina ni nai taimi i le aso, ma faʻalauteleina se faʻafiafiaga malulu i le vaega o faafitauli. Mo le tele o aafiaga, e tatau ona ufiufi le oloa i massage masini.

I totonu o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina foi isi oloa o le palu: o le homoneate, pollen bee, beeswax ma le pollen, pulupulu tilotilo o le eleele, propolis tincture.

Mo le sauniuniga o le suauu o le a manaomia ai le meli suauu ma le pelo o le suauu. I le 100 ml o le mea mulimuli e tatau ai ona sasaa se sipuni sipuni o le paluga manu, ma faʻafefiloi lelei.

Atagofie

O se teuteuga o le bee podmor ua fautuaina mo na tagata ua faasaina ona faʻaaogaina le ava malosi. O le meafaigaluega e iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma le urogenital system, ma ei ai foi sona aoga aoga i le setete o le gastrointestinal tract. Faatasi ai ma le faʻaaogaina fafo, o fesoasoani teuteu e fesoasoani i faʻatasi faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ina ia saunia se ituaiga togafitiga faʻapitoa, o le ae manaʻomia ni lua sipuni tele o le pipi ma le afa o le lita. E tatau ona fefiloi uma ma kukaina mo le lua itula. E mafai ona faʻaaogaina vailaau sauniuni i fafo, ma totonu. I le tulaga muamua, e faʻaaogaina mo lounoaga poʻo faʻamaufaʻailogaina 4 taimi i le aso. I le lona lua - e fautuaina e inu se sipuni sipuni o le suka e faalua i le aso. E sili le faia o lenei mea mo le afa itula ao leʻi faia le taeao ma ao le i momoe.

Suauu suauu

O le suauʻu suauʻu e aoga mo le malulu, mo togafitiga o le gastrointestinal tract, o le tino, le ate, fatuga, ma sooga.

Ina ia maua lenei vailaʻau e manaʻomia ona e faʻafefiloi lua punetini o le pumor pumor ma se ipu vai vevela. Ma le isi, e tatau ona faatagaina le paluga e faʻaaoga. Faaaoga faalua i le aso, ni nai minute ao lei faia se taumafataga, tasi sipuni sipuni. A faʻaaogaina i fafo, e tatau ona solo.

O le oloa sili ona lauiloa o le beekeeping o le meli. Saili pe faapefea ona aoga le paʻepaʻe, acacia, paukini, uʻamea suamalie, espartsetovy, chernoklenovy, meli suamalie.

Ava malosi

O le ava malosi o le sili lea ona lauiloa i le au masani o vailaau masani. E fesoasoani i le maʻi mama, faʻaitiitia le aofai o le cholesterol i le toto, ma faʻamaonia ai foi le ate.

E tatau ona e saunia lenei vailaʻau i le 60-tikeri ava malosi. E tatau ona ave le 200 ml o le vai ua faʻamautu ma faaopoopo i ai se sipuni sipuni o le vailaʻau. Le isi, tuʻu le atigipusa i se pogisa ma le mafanafana mo le tolu vaiaso. E taua tele le luluina o mea i totonu o aso uma.

E te iloa? E oo lava i Aikupito anamua, o le auai i le tausiga o lagomeli, o lona uiga, e silia ma le 5000 tausaga ua mavae, ua uma ona togafitia tagata i le fesoasoani a le mea oona o nei iniseti.

E faʻafefea ona fai sina ataata

Bee primor fesoasoani e oo lava ina aveesea le mamafa. O le fofo o le a aoga pe a fai e te faʻaaogaina faatasi ai ma sina faʻaletino faʻaletino, faʻapea foʻi ma meaʻai talafeagai. O le sili ona lauiloa o le faʻaaogaina o lenei vailaau i le tino o le tincture. Ma le isi, o lenei ituaiga o sauniuniga e mafua ona o le ava malosi, o le vailaʻau e mafai ona teuina mo le silia ma le tolu tausaga.

E fautuaina e ave lenei togafitiga mo aso e luasefulutasi, o le sipuni vavave tolu taimi i le aso, ma a maeʻa le taimi e tatau ona e faia sina malologa puupuu.

E faʻafefea ma o afea foʻi e seleseleina ai le pipi

O le aoina o le paluga o le paluga e tupu i le tautotogo pe a mavae le solomuli o le malulu. Faʻapotopotoina ma le faʻaeteete, aua e le mafai ona taofia mai le oʻo i le oloa maeʻa na faʻaleagaina iniseti. O nei mea e mafai ona avea ma pi na ufiufiina i siama poʻo isi microorganisms na amata ona faʻateleina i latou. E mafai foi ona e taumafai e ao mai tino o pi i le taumafanafana. Ae o lenei mea e le aoga tele, talu ai o iniseti e tauaveina tino oo latou uso ua maliliu mai se mea mamao mai le upega.

Lavea tulafono

O tulafono mo le teuina o se ata-ata e faʻalagolago i mea ua saunia mai ai, e ui o le tele o vailaʻau e faʻatatau i bees oti e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. O le a tuʻuina atu ia i latou se "umi" umi: o le suauu i tulaga talafeagai e tumau ai ona meatotino mo le ono masina talu ona maeʻa sauni. O le gaugala o loʻo i ai le olaga sili ona puupuu. E mafai ona i totonu o le pusaaisa mo na o le tolu masina.

O le umi o le teuina o le aoga tele lea o suauu ma ava malosi. Afai latou te tutu i totonu o le pusaaisa po o se nofoaga malulu, latou te tumau pea mo le silia ma le tolu tausaga.

E taua! O vailaʻau uma mai i le pusa o le pata e tatau ona teu i se mea pogisa. Naʻo le auala lenei o le a latou taofia ai a latou meatotino aoga.

E mafai ona ou faʻaogaina le maʻitaga

O fafine ua maʻitaga ua faʻasoleina e ave le pene i soo se ituaiga. E mafua ona o lenei fofo o se mea e matua aʻafia ma e mafai ona aʻafia ai le fotus, ma i le lumanaʻi o lenei oloa e tele lava ina mafua ai le malosi o le faʻamaʻi o le tino ma faʻaleagaina le tulaga lautele o le tino: e ono tulaʻi le vevela, e ono faʻalavelaveina le setete o le gastrointestinal tract.

Matou te fautua atu ia te oe ia iloa po o fea o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Contraindications ma le afaina

Bee subsport e le o se fofo lautele mo faamaʻi uma. E matua vevela ma o se mea e matua aʻafia ai. O le mea lea, o lenei vailaʻau vailaʻau e le mafai ona tuʻuina atu i tamaiti e oʻo atu i le tolu tausaga ma i latou e le mafai ona taliaina le laukose. O le a sili ona lamatia mo tagata gasegase e maua i le tuberculosis, ituaiga maʻi mama. Faʻatasi ai ma le faʻagasolo e fausia ni paʻu o le toto, e le o fautuaina foi e faʻaaoga faʻaoga ma mea teuteu mai pi mama.

Soo se vailaʻau e iai sona aʻafiaga i itu, lea e masani ona faʻalagolago i uiga o tagata taʻitoʻatasi. O le oloa o loʻo i luga o le paluga o loʻo taʻua muamua o loʻo i ai le tele o meatotino e ono mafai ona maua i le taimi o le taliaina. Faatasi ai ma nei mea: o le tupu mai o le faoa faamalosi, maualuga toto maualuga, faʻaitiitia o le toto totoina, ma le le lava o le moe mo sina taimi. O nei mea uma e tatau ona amanaia e na tagata ua uma ona mafatia i nei faafitauli. I aso nei, e toʻatele tagata liliu atu i fomaʻi faʻapitoa mo fesoasoani i togafitiga o maʻi eseese. Ua amata ona malamalama le toatele o tagata i le mea na tuʻu saʻo mai e le Tina Nature e sili ona aoga. Bee primor o se tasi o na oloa matagofie. E faʻamautinoaina le atoatoa o gaosiga e leai se totogi mo tagata tausi pipi, ma le soifua maloloina lelei mo tagata faʻatau.