Fale

O le a le mea e fausia ai se fale lauʻeleʻele: filifilia mea o le faʻavaa

O le faia o se faaiuga e fausia se fale koli i luga o lona nofoaga, o tagata taʻitasi, muamua, o loʻo feagai ma le filifiliga o mea o le a faia ai le fale koli.

Muamua lava e faatatau i le filifiliga mea fausaga. O le faaiuga mulimuli e aafia i le tele o mea - o mea e maua, o le tau o mea ua faatauina, o le le tumau po o le tumau o le natura o le greenhouse o loo fausia, o le ituaiga o fausaga e manaomia i luga o tulaga o le nofoaga, ma le tele o isi tulaga.

O mea e mafai ona faʻaaoga e fai ai se faʻavaa ile lanu meamata e mafai ona vaevaeina i ni numera o faʻavae e faʻavae i luga o le mafutaga mafutaga.

Faʻamatalaga:

Wood

O mea sili ona masani ai i le taimi talu ai nei, lea o loʻo tuleia nei e le au tauva, ae o le a le toe faʻamaonia ona tulaga. O se falemalama e faia i le fafie e le o se mea uma o le taimi ua tuanai ma le fausiaina o se faʻavaa e faia se numera o mea e le mafai ona faʻafitia:

  • O le laau e ola, manava ma atoatoa faʻaleleia le siosiomaga le mea.
  • O Wood o le tau sili ona taugofie ma taugofie mea faufale.
  • Wood faigofie ona faiFaatasi ai ma lenei meafaitino e mafai e se tagata e itiiti lona tomai. I le taimi lava e tasi, o mea sese ao galue i laupapa e le afaina, ma o soʻo se vaega ua faaleagaina pe malepe ua faigofie ona suia.
  • Faʻapipiʻi laupapa fafie soo se ufiufi ufiufi, pe o le polycarbonate, ata palasitika po o le tioata.
  • Mai le laau e mafai ona faʻaputuina le faʻavaa soo se foligaaʻo faʻafaigofie le faʻavasegaina ma le vavaeeseina, mautu ma le tumau.

E i ai vaivaiga. Muamua, fafie puupuu-soifua ma e faigofie ona faʻaalia i le itu i fafo atu o le siosiomaga - susu, vevela ma le taimi. I lenei tulaga, o ia manaomia e faagasolo pea.

Fesoasoani: O nisi o gaosi oloa o lo oi ai nei ni ata o le greenhouse mai le pine pine, faʻapipiʻiina i le antiseptic. A maeʻa le gaosia ma le faʻamagoina o ia faʻatulagaga e mafai ona oʻo atu i le 20 tausaga. I le taimi nei, e eseese fomaʻilea e aoga ona faʻaaoga i le fono tutoatasi o se fale kiona.

Omea

O le uamea o loʻo i ai nei tele mea masani mo le faʻavaa o le kiona. E faʻaaogaina e avea o se faʻavae faʻalagolago mo le tele o fale tumau.

O lenei mea e faʻamalosia e ona meatotino e pei o le malosi, tumau, faʻatuatuaina ma le tumau. E mafai ona faʻaputu se kolivala o soʻo se fausaga, e faʻaputu ma tolauapi, mai le uamea.

E pei o se mea e faʻaogaina ai se fale faʻafiafia O oloa uamea mulimuli ua faʻaaogaina:

Faʻamatalaga Pusa Sini Lelei mo le faia o le faʻavaa mo soʻo se faʻapipiʻi.

I le lelei faaletonu E mafai ona e faʻamautinoa se faʻaititia o le pala, ma le manaʻomia ona faʻaaoga meafaigaluega faapitoa - masini faʻaleleia. I le avea ai o se fofo i le mataupu o le tetee i le pala, e mafai ona e faia se filifiliga e te fiafia i ai faʻamaonia le faʻamaonia.

E le gata i lea, i le fausiaina o se fausaga faʻapipiʻi, e tatau ona e faʻaaogaina se paipa paipa pe valaʻauina ni polofesa o loʻo i ai tomai e fatuina ai ni suauu lamolemole. O lenei vaega o mea mo le faʻavaa e mafai ona faʻaaoga ma faʻaaogaina faʻamau pipili.

Le lelei ma le le lelei o le faʻaaogaina alumini mata. O lenei mea e mamafatu, umi, faʻasao i le pala, e leai ni tapulaa i le taimi o le taotoga ma e le manaʻomia le vali.

Ae ui i lea, o lenei mea e tele lona tau, e faigata ona kuka. O le faʻapipiʻi aluminium, e mafai, e mafai ona feliuliuaʻi i fusi, ae o lenei mea e faʻaitiitia ai le malosi o le fausaga ma faʻatele ai lona tau tele.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga e uiga i faʻataʻitaʻiga ua saunia ma ituaiga o greenhouses: Novator, Dayas, Gherkin, Faʻailoa, Pusa falaoa, Harmonica ma mo aganuu eseese, lauʻeleʻele mo tipu.

O se laina eseese e taua le taʻua. faʻamalosia le faʻailoga palata, mai le mea o loʻo faʻatuputeleina ai e le au fai togalaau mea e fai ai le vevela o laʻau ma le fausaga. O lenei ituaiga faʻamaufaʻailoga uʻamea o mea lelei uma o se faʻamaufaʻailoga uʻamea, ae e sili atu le māmā ma faigofie ona faʻapotopoto, aua e le manaʻomia le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻaleleia.

E faia le Fono Aoao e ala i le faʻaaogaina o sikili faapitoa. Pe a faʻaaogaina se faʻapipiʻi i foliga o se ata tifaga i luga o nei laupepa mo se kiona, e tatau ona ave le tausiga, aua O itu taua o le talaaga e masani lava ona tipiina le paʻu.

E masani ona faʻaaoga ma faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina ai le faʻavaa laititi fausaga uʻamea. O ia laupepa e le manaʻomia ai le faʻatutuina o faavae, e faigofie ona faʻapotopotoina ma vavae ese, ae o se mea e ufiufi ai, e mafai ona latou faʻaaogaina ata tifaga pe ufiufi mea.

Peitai, mai taʻiala taʻitasi o loʻo i ai tuusaunoaga. O nisi tagata atamamai o le faʻamalosi faʻamalosi e faʻaleleia ai le malosi o vaega o vaega faigata ma foliga e mafai ona tatalia ai le ufiufi o le polycarbonate.

E taua: O le faʻaopopoina o le tetee o le gaʻo ma faʻalautele ai le soifuaga o le soifuaga o faʻamaumauga faʻasolosolo ua fautuaina vali peʻa faapitoa. I le taimi lava e tasi, ina ia faʻaitiitia ai le vevela vevela, e tatau ona faʻaaogaina vali paʻepaʻe.

Pipi

Ua leva ona faatumauina mausalīina ia meaola io tatou olaga. O le tele o oloa palasitino e talafeagai lelei e avea o se mea e fai ai se fafie. Ioe o le filo itiiti le tumaunai lo le uamea ma e le o se mea umi.

Ae ui i lea, ua lava le fausaga palasitisi laʻei malosi, e le faʻamalosi, pe a uma le faʻapotopotoga e le manaʻomia se tausiga faapitoa. E faigofie ona suia vaega ua gaoia. E le gata i lea, o plastics faʻaonapo nei e faʻafefelelei i le siosiomaga. leai se leagaAua le faʻatuina mea matautia i le siosiomaga.

Eseese ituaiga plumbing ma le faʻavevela o paipa na faia i polypropylene, pvc, polyethylene, e aofia ai le polyethylene eletise, na faʻaaogaina mo le fausiaina o siamupini vaʻavaʻai i lalo o le pusa ata. O ofutino e sili atu ona mamafa latou te le mafai ona tatalia.

Fetuunaiga, fusi, uila, uila e faʻaaoga e fai ma faʻamau. O le i ai o se malosi maualuga, o nei mamanu e matua malamalama lava, ma o lenei tulaga e mafai ona faia se taufaaleaga faʻatau ma i latou.

Faatasi ai ma se lapoʻa tele, o nei fausaga e faigofie ona faʻaumatia atoa e le malosi o le matagi, pe afai e le faia ni fua e puipui ai i luga o le palapala poʻo le eleele.

PVC silasila palasitino e mafai foi ona faʻaaogaina mo le fausiaina o se fausaga lanu meamata, aemaise lava pe a tumau pea lenei mea i le tagata e ona le fale pe a uma le toe faʻaleleia poʻo le suia o faʻamalama.

O le le maua o le malosiaga o se fausaga uʻamea, o le palasitika e lelei tele i le faagaoioia ma le potopotoga, lisiina i luga, o le mea lea o le tele o fai togalaau e fausia ai ni greenhouses mai i ai.

I le avea ai o se isi mea e faʻamalosi ai le sila mo le fausiaina o lanu moli le tumau, ua faʻaaogaina pea le faʻaaoga fiva faila. E i ai le tele o mea lelei, e aofia ai le mama ma le tetee atu i le paʻu. O nei mea e faigofie ona punou, ma pe a vavae ese e ave le uluaʻi foliga.

I le faaiuga, e taua le iloa o le filifili i luga o le mea e faʻaogaina ai se fale lauʻeleʻele e tatau ona mafaufau i le natura o le fausaga o loʻo fausia, o lona faʻamoemoega, o le faʻatulagaga o le faʻavaa, o le tau o tau talafeagai o mea e faʻatauina ma totogi galuega, faʻapea foʻi ma mea e maua.

Mo le auiliiliga o le tuputupu ae o fualaau aina i greenhouses ma greenhouses, tagaʻi i mea: pateta, zucchini, kāloti, fugalaau, fugalaau, strawberries, tamato, kukama, hamu, eggplant, radishes, watermelons ma melons, ma vine.

Ata

Faʻavaa o mea vevela mai pipili, faʻaoga ma isi mea faʻaopoopo: