Meafaigaluega

Matou te filifilia se sikulifu: vili filifiliga

O le manaʻomia o le faia o nai feau i totonu o le fale, e masani lava ona tulai mai, ma tusi lesona eletise eletise, lea o loʻo i ai i taimi uma, e faʻamalosia lenei faiga. O se tasi o nei meafaigaluega, e sui ai se mauga o le au e le tatau ai, sikolatala. E mafai ona fesoasoani vave o ia ma e aunoa ma se taumafaiga e faia galuega i totonu, ma o la tatou iloiloga ma tulaga aupito sili ona lelei o se "fesoasoani" o le a faafaigofie ai le filifiliga saʻo pe a faʻatau.

Taʻiala ma faʻaiʻuga mo le filifilia o se sikulifili

Screwdriver - meafaigaluega e faʻaaogaina lima e faʻatulagaina ma faʻapipiʻi galuega, oa latou galuega e pei o se fofo. O le talisapaia o le tele o oloa e faigata, aua O le filifiliga a le tagata faʻatau e aʻafia i le tele o mea.

Mo nisi, o uiga taua o le oloa e taua, e faalagolago le tasi i le toe iloiloga o se lauiloa lauiloa, ae toetoe lava o tagata uma e fiafia i uiga faaopoopo ma le maua o se faamaoniga o auaunaga. Ina ia aua neʻi faʻatau "se pusi i totonu o se taga" e taua le iloa poʻo le a le mea e tatau ona faʻaeteete i ai pe a faʻatau.

E te iloa? I le faaopoopo atu i lona faamoemoega faamoemoeina, e mafai ona faʻaaogaina le sikulipiliva mo isi mea e manaʻomia e le aiga: mo se faʻataʻitaʻiga, o se masini faamama mo le faigata ona oʻo atu ma nofoaga eleelea. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamaumau soʻo se uʻamea i le fetaui.

Faʻailoga ma iloiloga

O kamupani gaosi oloa o meafale ma meafaigaluega eletise e mafaufau ma le faaeteete i lo latou talaaga, ma o le mea lea, o le aumaia o le oloa i le tagata faatau, latou te tausisia tulaga lelei o latou oloa.

O faʻamatalaga faamaoni e uiga i ituaiga lauiloa ua faʻavaeina se manatu lelei e uiga i sikulitavavale o ia ituaiga:

  • "AEG" - O le faʻamaufaʻailogaina a le tagata gaosi Saina o meafaigaluega eletise Tecnotronic Industries. O le maualuga o le lelei o oloa na aʻafia ai le tau o oloa, ae o le taimi e faʻatino ai, o tupe faʻafaigaluega uma ua faʻamaonia atoatoa.
    Matou te fautuaina e te faitau e uiga i le mafuaaga e le amataina ai le filifili, auala e faʻapipiʻi ma faʻamalosi le filifili mo chainsaws, ma le auala e filifili ai le masini saʻo mo le faʻamalosi.

  • "TAGATA" - Mea gaosiga a le American gaosiga o meafaigaluega gaosi oloa, oloa maualuga ma le tumau. O le tau e maualuga tele, ae faʻamaonia i le fua faʻatusatusa / tau.
  • "Bosch" - Siamani e gaosia fale ma fausia fale faʻapitoa, e sili ona manaʻomia i le faʻatau. O loʻo tuʻuina mai e se vāega tele o faʻataʻitaʻiga, e ese mai i le maualuga ma le faʻaogaina o le malosi o meafaigaluega uma. O le tau sili ona lelei e tausisia ai le taʻutaʻua ma le "vaʻaiability" i le tulaga talafeagai.

E taua! Aʻo leʻi faʻatau se sikuliti, e tatau ona e fesiligia le tagata faʻatau e uiga i le maua o vaega faʻapitoa ma mea faigaluega mo le meafaigaluega ma le latou avanoa.
  • "Makita" - tagata faipisinisi Iapani o meafaigaluega eletise. O loʻo tuʻuina atu foi e le kamupani se tele o ituaiga o faʻataʻitaʻiga ma e iai le tau o tau. Faatasi ai ma le "Bosch" o le taitai o le fua faatatau.
    E te iloa? O le sikulikolo, e ui lava e le o se pene mamana, o le a sili atu galuega mo le tutusa le taimi o le taimi nai lo le puʻeina e 230V lima.
  • "Intertool" - o se kamupanī i totonu o le fale e faʻaaogaina meafaigaluega eletise ma le tele o ituaiga o oloa. O le tau maualalo ma le tulaga lelei o oloa gaosia ai se manaoga maualuga mo lea.
  • "Hyundai" - Faiaoga Korean o fale fou, eletise ma mea tau tekinolosi. E maua ai le tele o oloa i ituaiga eseese tau. O le malosi, mafanafana ma le lelei o oloa ua uma ona talisapaia e le tele o tagata faatau.
    O le a aoga foi mo oe e faamasani ai oe lava i le autu autu mo le filifilia o se moa eletise eletise, faapea foi eletise eletise ma afi eletise mo le saite.

  • "Tomai faʻapolofesa" - o se kamupanī i totonu o le fale gaosi meafaigaluega faʻaletino. E lauiloa mo le maualuga ma le tau maualalo mo oloa.

Pulu poʻo fesoʻotaʻiga: ergonomics

O le filifiliga o meafaigaluega e aafia ai lona faigofie. E tatau ona iai se tulaga lelei i le lima. O lenei uiga e aʻafia i faʻapipiʻi faʻapipiʻi faapitoa ile meafaigaluega. O le paleni paleni e taua foi. fesoasoani ia te ia e faatumauina se tulaga vavalalata pe a galue.

O se uiga tāua o le ituaiga o meafaigaluega eletise - o le batini poʻo le fesoʻotaiga. O le malosiaga o le eletise e faatapulaʻa ai le vaega o lona faʻaaogaina e le maea uʻamea ma e faʻalagolago tonu i le i ai ma le tulaga o laula i le fale.

O lea ituaiga meafaigaluega e sili atu lona taugofie, ae o le faatauina atu e le masani ona avea ma se maa. O se sikuliti uʻamea e faigofie ma faigofie ona faʻaoga, ae o lona uiga e aafia ai le maualuga o tau o meafaigaluega. E le gata i lea, aua nei galo o se taimi vave e teu ai (suia) le pauna e mafai ai ona e faia galuega i totonu e aunoa ma le faalavelaveina e toe faʻaaogaina le meafaigaluega.

Tulaga o le Batiri ma le gafatia

A maeʻa ona e filifilia le ituaiga o eletise ma tuʻu lau filifiliga i luga o se sikulifili uili, e tatau ona e malamalama o le ituaiga o batini (maa) ma lona malosiaga e aʻafia ai le mana o le meafaigaluega. O uiga e pei o le faʻasaʻoina o le saoasaoa ma le umi o le galuega e faʻatino e faʻalagolago foi i le ituaiga o le paʻa.

NiCd maa (Ni-Cd)

O le faʻasaga mo sikulifili uʻamea o maʻa nickel-cadmium. E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o loʻo i ai le mamafa o metala mamafa - o loʻo tumau pea le filifiliga masani mo meaai.

E taua! A le faʻamalieina atoa le moliaga o le nickel-cadmium o le a faʻaitiitia ai lona gafatia ma le taimi o le lumanaʻi.

O le lelei o se Puni Ni-Cd e aofia ai:

  • tau talafeagai;
  • saogalemu o le gafatia i le saʻo le faaaogaina;
  • galuega uumi (sili atu ma le 1000 totogi / faʻatuina);
  • maualuga maualuga.
Cons Ni-Cd:
  • le lelei le faatinoga i le maualalo o le vevela;
  • toesea o le mafai ona totogi i le taimi e teu ai umi;
  • toe faʻaleleia o le gafatia ina ua uma ona teuina sei vagana 6 taʻaloga;
  • le manaʻoga e faʻamaʻaʻaʻa atoa le maʻa;
  • faigata ona faʻaaoga.

NiMH maʻa (Ni-MH)

E le pei o le Ni-Cd, o pamu uʻamea o le nickel-metal-alumini e faʻafiafia lelei i le siosiomaga e faʻaoga. Latou te le o aofia ai ni metotia mamafa, ma o lea e le manaʻomia ai le usitaia o tuutuuga mo le lafoaia. Ae, e ui lava i uiga lelei uma, ae o loʻo i ai pea ni a latou faʻafitauli.

O le lelei o le ituaiga bateria Ni-MH e aofia ai:

  • maua o le faʻaaoga i le maualalo o le vevela;
  • mamafa tele tau totogi;
  • maualalo o le gafatia i taimi o teuina;
  • siosiomaga lelei.
Screwdriver - o se mea faigaluega o le a faʻaolaina ai oe taimi ma faʻafaigofie ai le robot. Faʻatasi ai, e mafai ona e vave ma faʻataunuʻuina se fale, se solo, se pergola, se nofoa nofoa, se gasebo, sosoʻo togalaau.

Cons Ni-MH:

  • tau maualalo;
  • mamafa mamafa;
  • maualuga le leiloa o totogi i le taimi e teuina ai taimi uumi;
  • le faʻaitiitia o le malosi pe a maeʻa le faʻatonuina o tau / totogi;
  • faatapulaa auaunaga auaunaga.

E taua! E tatau ona e molia Ni-Cd ma Ni-MH pe a uma ona faʻamaʻaʻa atoa.

Taofi lenei ituaiga o pauna e tatau ona i ai i se nofoaga malulu ma malulu. I le maualuga o le vevela, o lona malosi e faaitiitia.

Bati lithium-ion (Li-Ion)

O faaletonu faasaʻo o le ituaiga Ni-Cd ma le Ni-MH o loʻo faʻalauteleina i totonu o le maʻa o le Li-Ion. O pusa lithium-ion e matua ese lava mai o latou muamua ma ei ai ni tulaga aoga i le faaaogaina:

  • e le manaʻomia le faʻatagaina atoatoa / tuʻuina atu, totogi e faatagaina pe a manaʻomia;
  • leai se tupe leiloa i le taimi e teu ai taimi uumi;
  • totogi vave;
  • tele gafatia;
  • maualalo le mamafa

O faʻamatalaga o le Li-Ion e aofia ai:

  • maualuga tau;
  • puupuu le olaga i le maualalo o le vevela;
  • faatapulaa auaunaga auaunaga.

Malosiaga

Malosiaga o le pu - faʻamatalaga o le taimi o le faʻaaogaina ma le toe foʻi mai o le malosi ao faʻaaogaina. O le maualuga o le malosiaga o le batini, o le maualuga o le mana o le sikulipili, ma e tusa ai ma le taimi o le faatinoga ma le taotoga.

Mai le faʻaopoopoga o le malosi o le paʻu e faʻamoemoe i le mana o le pulou ma le gafatia e faʻatino galuega faʻaopoopo ma se sikulipili. O le malosi atoa e fuaina i volt-amperes (VA A). I luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ni faʻataʻitaʻiga o sikulifelosolo e iai le malosiaga o le 9.6; 12; 14.4; 18 ma le 20 V.

E taua! I le Li-Ion type batteries, o le soifuaga o le olaga e faʻatusatusa tonu i le tau / totogi, o lona uiga: o le tele lava o moliaga o le maa ma le afaina, o le itiiti ifo lea o lona ola.

Faailoga 18 ma le 20 e sili atu ona talafeagai mo mea faigaluega faʻapitoa. Faailoga 9.6 ma le 12 e maualalo tele ma e le fetaui lelei mo le faʻaaogaina masani o aiga. Faʻaaliga faʻaalia mo le faʻaaogaina o fale - 14.4 V. O lenei "uiga auro" e sili ona lelei i lona mana ma le taimi o le taotoga.

Tau le tau

O le malosi o le pulou e aʻafia ai le malosi ma le numera o taʻamilosaga pe a faʻaauau le sikulipilipi, ma o nei uiga e faʻapipiʻiina i le aofaiga o le masini. Afai i ni faaupuga faigofie, o le tele o le sima o loʻo taʻu mai ai le vave ma pe o le a foi le malosi e toso ai.

Ole numera o faʻataʻitaʻitaga e faʻaalia ai le aoga o le meafaigaluega e mafai ona faatino:

  • o se numera itiiti o fouvalega ua fuafuaina mo le suʻeina (800 tpm);
  • o se numera tele o fouvalega e faamoemoe mo le suʻeina (1500-2000 tpm).

O le malosi lea e vili ai le sikulima e faʻaalia ai le tulaga lelei o le sikulima. O le tele o lenei malosi e taʻu mai ai le mafai ona sosoʻo i luga o luga o le tino ma sili atu le maualuga o lenei ata, o le sili atu ona talafeagai e pei o se sikulifili mo le viliina i luga o tikeri eseese o le faigata.

O le tele o le masini e fuafua ai le mafai ona toe faʻavasegaina pito uumi umi, uʻamea faʻataʻatia, ma screws, lea e manaʻomia ai se malosi tele e faʻasili ai e galulue ai. O le tele o le malosi e fuaina i Newton mita (N'm) ma e sili ona lelei mo le faʻaaogaina o fale i le lautele o le 10-30 Nm. Mo meafaigaluega faʻapitoa, e mafai ona ausia lenei tau mai le 100 i le 600 Nm.

Isi faʻaopoopoga

Gaosiga o meafaigaluega faufale, e faʻafaigofie ai le galuega ma faʻalauteleina le lautele, faʻavasega ia latou galuega faaopoopo. Mo sikulifili, e pei o lea, o le i ai o se faʻaaogaina o le faʻaaogaina, faʻamalosia le faʻamalosi ma le aʻafiaga o galuega.

I le faʻaopoopoga, o le meafaigaluega e faʻapipiʻiina i le moli uila, liliu mo le vilivaʻaina, faʻanatinatiina o le faʻaogaina o sikula o le tagata lava ia, faʻapea foʻi ma le faʻamaoniga o le tau.

Pulse mode

O loʻo faʻapipiʻiina i se auala faʻapipiʻi e fesoasoani e faasee ai le sikulima i totonu o le mafiafia ma luga o luga o luga. O lona uiga o le tosoina o se mea e le mautonu, o lona uiga faʻafefe masani o laumei.

Faʻamalosi malosi

O le faʻapipiʻi ma le faʻamalosi faʻamalosi e mafai ai e oe ona taofi le meafaigaluega e aunoa ma le faʻaliliuina, o lona uiga. talafeagai ma saʻo saʻo i le maea ai o le tuʻuina o le ki. O lenei galuega e sili ona taua pe a manaʻomia e faʻamalosi le fao "e le atoatoa."

Faʻailoga

O le faʻaleleia o le tulaga faʻafuaseʻi e fesoasoani e galue ai aemaise lava i luga o le umi. O faʻaaliga e tutupu i se taimi le tumau, e pei o le faʻaaogaina o le faʻatulagaga. Aʻo galue ma le meafaigaluega, o le tulaga faʻafuaseʻi e fesoʻotaʻi na o le faateleina o le tetee, o lona uiga i lalo ifo o le mamafa o loʻo galue ai le sikulipiliva e faʻaauau pea le liliu ma i le tulaga e le aʻafia ai.

E taua! Faatasi ai ma le aʻafiaga o galuega, e faʻaitiitia ai le saoasaoa o le sailiga.

Pe a filifilia, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le sikulipilota ma suiga faʻaoga "le mautonu", lea o le a fesoasoani i le faʻasaoina o le tau. O le numera sili ona lelei o galuega aoga mo le faʻaaogaina o aiga e oʻo atu i le 3200 luʻi i le minute.

Tuuina atu o le seti

O le lautele o le tuʻuina atu o le meafaigaluega e aofia ai:

  • ato (mataupu);
  • sikulifili;
  • papa (1 po o le 2);
  • uta o le maa;
  • paletini mo le meafaigaluega (e le o taimi uma);
  • se tagata e uu manulele mo sikulima;
  • faatonuga;
  • pepa faʻamaonia pepa pepa faʻamaonia.
E faalagolago i le kamupanī o le kamupani, o nei kuki e mafai ona ese tele i latou lava, o le mea lea pe a faʻatau e sili atu le lelei o le faʻamalamalama muamua mea o loʻo aofia i le faʻaopoopoga i le meafaigaluega lava ia.

Ituaiga o kalama

O ituaiga o cartridges mo le faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi e 2 ituaiga:

  • Le leai se aoga - ia i ai ni foliga se 3 ma faʻatagaina oe e vave suia ia paʻu (o le mafiafia o ia pipi e mafai ona i ai). E tusa ai ma lona fausaga, o lenei ituaiga kesi e mafai ona tasi pe lua-fusi, o lona uiga o le mafai ona faʻapipiʻi le kalama mo se mea e faʻapipiʻi tasi poʻo le faapipiiina o le kalama ma le mea e faʻapipiʻi ai se meafaigaluega e lua.
    E taua! I le faʻaaogaina o le sikulitaua e faʻaaogaina na o le "faʻalenu" mo lenei ata o pasi e fautuaina.
  • Ki - faʻatumauina le i ai o se ki faapitoa mo le suia ma le puipuia o namu.

Ona o le faigofie o le faʻaaogaina, o le tele lava o taimi, o la latou filifiliga e taofi i se sikulipasiva ma se kesi e leai se aoga, ae e aoga le mafaufau i le mea moni e faapea, o le tau o sea mea faigaluega e sili atu le maualuga nai lo se meafaigaluega ma se mea autu.

Toe faaleleia auaunaga ma le tusi saisai

E masani lava, o kamupanī gaosiga e tuʻuina atu le 'auʻaunaga mulimuli ane mo le faʻaaogaina o meafaigaluega. O le sikulikolo e umi lona soifua tautua, ae pe a faʻatau mai e taua tele le fesili e uiga i le maua o le tusi poloaiga ma lona taimi aoga. O le vaitaimi o le tusi poloaiga e 1-2 tausaga.

Ina ia faatosina tagata faʻatau, e mafai foi e le kamupani-faʻatau ona tuʻuina atu auaunaga faʻapitoa mo le meafaigaluega, lea e mafai foi ona e fesili i le tagata faatau pe a faʻatau. Screwdriver - o se meafaigaluega taua mo le toe faaleleia ma le tele o fale.

O le filifiliga o le faʻataitaiga e aʻafia i le tele o mea, aʻo leʻi faitauina muamua, e mautinoa lava e le mafai ona e sese i le faʻatau. O le faʻapipiʻiina faʻatasi ma isi faʻalapotopotoga o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le lumanaʻi, ma le i ai o se faʻatulagaga atoatoa ma le faʻamaonia auaunaga o le a fesoasoani e aloese mai tupe le talafeagai i le lumanaʻi.