Fualaau aina

Fua o le toto maualuga-o se ituaiga tomato - Champion f1: faʻamatalaga ma le ata

O faʻatoʻaga faʻatasi ma nisi o faʻafiafiaga o le a talisapaia le toa manumalo. E maualuga lona gaʻo ma e mautinoa lava o le a faʻamafanafanaina i latou e ona fanua i le tofoina oa latou fua.

O le "siamupini" na gaosia e tagata tomai faapitoa i Iukureini i le 1994, ma maua ai le resitalaina o le setete i Rusia o se ituaiga e fautuaina mo le tatalaina i le 1998.

Talu mai lena taimi, mo le tele o tausaga, sa fiafia i le manuia tutusa ma tagata o le mafanafana ma tagata faifaatoʻaga o loʻo totoina tamato i le telē tele mo le faʻatau ma le gaosiga.

Tomatoes Champion: faamatalaga eseese

O le Tomato "Champion" o se fualaau toto-vave o tamato, mai le totoina i le eleele i foliga vaaia o fua muamua o le 100-105 aso matua. O le laau e fuafua, tulaga masani. O le "Champion" ua faamoemoe mo le totoina i eleele matala, ae e mafai ona ola i fale puipui. E le aʻafia ai le gaosiga ma le faʻamaʻi. Toto le umi 170-200 cm. O loʻo i ai se teteʻe maualuga i faʻamaʻi faʻaleaga..

Le lanu o tamato matua o le mumu po o le mumu mumu; e lapotopoto uma, foliga laititi. Fua o fuataga 160-200 gr, tomato o le aoina muamua e mafai ona oʻo atu i le 300-350 gr. O le numera o potu 4-5, o le mea e leai se mea e gaogao e le sili atu ma le 5%. O fua na aoina ua teuina mo se taimi umi i totonu o potu malulu ma e lelei le faʻafefe i femalagaaiga. Ona o lenei mea totino, e fiafia tele le au faifaatoʻaga i lenei ituaiga tamato.

Uiga

I le eleele e le puipuia, o le a sili ona lelei taunuuga i le itu i saute o Rusia, talu ai o lenei ituaiga e matua nofouta i le vevela ma le malamalama. I le ogatotonu ole auala e maua ai ni faʻamoemoega lelei i fale koli. I le tele o itu i mātū o le atunuʻu, latou te ola ae i greenhouses, o le fea itu e mafai ona maua ai tupe gau, o le mea lea, e seasea tupu aʻe i le itu i matu.

O fua o se 'auʻau "toa" e lelei tele. E mafai ona e faia ni meaʻai mai le fale mai nei tamato ma faʻaaoga i totonu o le falala. O fua ma falaoamata e matua lelei ma maloloina. Faatasi ai ma le auala sao i pisinisi, e mafai ona e aoina mai i le 5-6 kilokalama mai laau taʻitasi. tamato. O le faʻalauteleina o le totoina o togafitiga e 4 vao i le sq.m. E fesuiaʻi ile 20-24 kilokalama. O se taunuuga sili ona lelei e oʻo lava i se tagata maoae.

Faʻapitoa ma mea faʻapitoa o le tuputupu ae

Faatasi ai ma vaega o tamato "Champion" f1, e tatau ona tatou gauai muamua i ona fua. E tatau foi ona e gauai atu i le tulaga maualuga o pisinisi ma le tetee atu i faamaʻi.

Faatasi ai ma mea taua o le vaega o le "Champion":

  • fua tele;
  • lelei faʻamaʻi;
  • maualuga uiga taua.

O mea le lelei e aofia ai le mea moni e faapea o lenei ituaiga o faʻafefe i le vevela ma le malamalama. E taua foi le matauina o le tele o manaoga i le faigamalo o le faʻamaʻiina i le tuputupu aʻe.

O le vao e matua maualuga lava, o lea e manaʻomia ai e le pusa se puipui, o le a taofia ai mai le malepe ma o le a maua ai le puipuiga faaopoopo mai le matagi pe afai o le "Champion" e ola i eleele puipuia.

O lala e tatau ona faʻamalosia faʻatasi ma lagolago e puipuia ai mai le malepelepe i lalo o le mamafa o fua. I le uluaʻi laasaga o le tuputupu aʻe, e tali lelei lava i faʻalavelave faigata. E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le malamalama ma le vevela.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga o tamato "Champion" e matua tetee lava i faʻamaʻi faʻaleagaina, ae mafai pea ona pagatia mai le pipiʻi siama. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, e tatau ona faʻaaoga le fofo "Fitolavin".

O le mea e masani ai, o le vetex rot e mafai ona aʻafia. I lenei faʻamaʻi, o loʻo faʻasalalauina vao i se vaifofo o le kulimi papa ma faʻaitiitia le faʻafefe o le siosiomaga. I le taimi o togafitiga e tatau ona taofi le faaopoopoina o le faʻamaʻi faʻasa.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi i le ogatotonu o lenei ituaiga o moth, moths ma sawflies, ma le Leididide e faʻaaogaina faasaga ia i latou. I le itu i saute e masani lava ona aʻafia e le Colorado potato beetle, ma tauivi i ai e ala i le aoina ma ona lima, ona fai lea ma le sauniuniga "Prestige".

A oʻo ina tuputupu ae lenei tamato, e tatau ona faia se taumafaiga, o lea e talafeagai ai mo le au fai togalaau. Ae o le fua o le a totogia mo taumafaiga uma, e maualuga tele. Talofa lelei ma le aso malolo lelei.