Vailaau faʻapitoa

Birch buds: mea latou te fesoasoani ma mea latou te taulimaina, pe faʻapefea ona fafagu ma faʻaaoga

Birch atonu o le sili lea ona viia le laau i solo ma musika. Ae ui i lea, latou te faamemelo e le gata i lanu lanu e le masani ai o le ufiufi po o le taamilosaga o mama taliga - na iloa eo tatou augatama le taua o laʻau o birch, sap, bark and buds. Sei o tatou talanoa e uiga i birch buds ma a latou togafitiga faafomai i aso nei.

O le a le tamaoaiga ma mea o loʻo aofia ai

  • Vitamini: A, carotene, C, PP;
  • minerale: magnesium, calcium, iron, copper;
  • fatty acids;
  • alkaloids;
  • tannins;
  • Saponins;
  • phytoncides;
  • glucose;
  • resins ma suauu taua;
  • flavonoids: vaʻavaʻai, quercetin.
E te iloa? I le 2001 i Siamani, na muamua faaali ai le fuamoa Faberge, lea, e tusa ai ma le tele o faaliliuga, na faia i le 1917 ma na fuafuaina mo Maria Feodorovna, le faletua a le Emeperoa Alexander III. O le fuamoa lava ia o loʻo fai mai i le Karelian birch wood ma ua taua o le "Birch".

O le a le aoga o lena togafiti

I le avea ai o se fatu faʻatoʻa togafitiga faʻaleagaina o loʻo i ai meatotino nei:

  • antibacterial;
  • fomaʻi;
  • faʻailoga;
  • faʻamoemoe;
  • faʻataʻitaʻiga;
    Anemone, canoper, cherry bird, pectinus manogi, dogwood, graviatat, moega-matu-oti, cocklebur, lulu le vao, ash, barberry, anise ei ai foi ni mea e faʻaaogaina.

  • faʻamamāina o toto;
  • vasodilator;
  • tiga o fualaau;
  • fomaʻi;
  • faʻamaʻi manuʻa.

O le phytoncides i le tuufaatasiga o fatuga e mafai ona faʻatafunaina ai pathogens - o nei vailaʻau faʻamalosi e aoga e oʻo lava i siama e puipuia i vailaʻau. O lenei tomai e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, mastitis, peritonitis. O le inu o le ava malosi i luga o meafaitino e fesoasoani e faamama ai le tino o anufe. Saponini ma alkaloids e aofia ai i le faagasologa o gasegase o siama, faamautinoa le saʻo lelei o siama siaki, faaleleia atili le toto.

Faʻafetai i le gaioiga o nei vailaʻau, o le endocrine ma le faʻaleleia o tino e sili atu ona lelei le lelei, o lemoni o loʻo faʻasolosolo lelei, ma o le siʻosiʻomaga atoa o le tino e tulaʻi mai. O le aʻafiaga o le oloa e fesoasoani i le faʻaumatia o le edema e mafua mai i faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, faʻalavelave o le tino o le tino, maʻi fatu.

O le bioflavonoids quercetin ma le hyperoside e i ai se aafiaga vasodilating, e aofia ai i luga o vaʻa vailaau. O mea e faʻaitiitia ai le viscosity o le toto, faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, faʻamalosi ai puipui o le toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi cardiovascular.

O le faamalosia o le puipuiga malu e tatau ona faaaoga ai lali suamalie, perga, vineberries, yucca, salufi, moa le lafo i tua, moli, apu, cherries, uʻamea Crimea, laʻau Tibet, pumpkin ma viburnum.

I le faʻaopoopoga, o nei elemene o loʻo i ai meatotino faʻaleaga, fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. Tannins faatasi ma vitamini e fesoasoani i le tau ma le malulu, tiga o le faʻaʻai ma le manava o le tino, fatuina o se siosiomaga le talafeagai mo siama ma siama. O sauniuniga o le Renal o loʻo i ai ni uiga faʻamalosi ma faʻamoemoe, e fesoasoani e aveese le toto mai le mama ma le bronchi. O togafitiga o Birch e faʻaaogaina foi i le togafitiga o totoga o meaʻai: o loʻo i ai se faʻapopetope, faʻalūlūina i luga o le mucous membranes, faʻamalolo ai faʻamaʻi tiga ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le microflora.

O le faʻamalolo ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu: o se faʻalavelave o mea o loʻo i totonu o le faʻamaʻi e faʻateleina ai le togafitiga, fesoasoani e faʻamamā mea e afaina mai microorganisms. Mo faʻamaʻi o le vailaʻau o le birch o loʻo faʻaaogaina e avea o se faʻapipiʻi faʻapitoa.

Faamasani oe lava i mea aoga o le birch mo le tino o le tagata.

Sauniuniga o vailaau faafomai

E mafai ona faʻatau mea e gaosia e le meaʻai i le fale talavai, ae e sili atu ona aoga le aoina o lau vailaʻau. I lenei tulaga, e mafai ona e mautinoa i lona mama ma le lelei.

O fea, o afea ma pe faʻapefea ona aoina

Fua o le seleselega manaomia i nofoaga mama: mamao ese mai auala, alamanuia. O le taimi o le aoina mai mai ia Ianuari ia Aperila, o aʻafiaga e sili ona aoga o mea ia na afaina, ae leai se taimi e tatala ai. E manaʻomia le aso o le aoina o le tau vevela. O le aoina o fatugaʻo latou lava o se galuega faigata ma le taimi e alu ai, o lea na latou tipi ese ai mea e faʻaaoga ma vaega o lala.

E faʻagogo

O lala ua aoina ua faʻamago i totonu o se vaega faʻasalaga poʻo se mea faʻamago. E le fautuaina e faʻamago i le vevela maualuga: o le mea faʻagogo e seti i le maualuga o le 30 ° C, leai se isi. I le maualuga o le vevela, e mafai e fatugaʻo ona tupu. O le faʻamagoina o le natura e tusa pe lua i le tolu vaiaso.

O fea ma le tele e mafai ona teuina

O mea lelei faʻamago faʻamalosi e taofi ai a latou meatotino mo le lua tausaga, pe a latou tuʻuina i totonu o pusa tioata, ie poʻo taga pepa.

Faaaoga i vailaau masani

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, teuteuga, meaʻai, lauti, o le suauu e saunia mai vailaʻau faʻasaina.

E te iloa? O le siva o loʻo gaosia mai le sapalai o le birch e le itiiti ifo i le faʻamamaina i le tofo ma uiga lelei. O le oloa pe'ā maeʻaeʻa e maua mai i se lanu amber malamalama, faʻatasi ai ma se tamaoaiga o le meli-vao. O atunuu gaosia e aofia ai Amerika, Rusia, Kanata, Belarus ma nisi o Europa.

Ava malosi

O le ava malosi e faʻaaogaina i totonu ma fafo atu.

Mo le faaaogaina i fafo

500 ml o le ava malosi ma le 100 g o mea taumafa matagogo e tumau aso luasefulu. O vailaʻau oona e faʻaaogaina e faʻamalolo ai manua, faʻamaʻi faʻasolosolo ma togafitia maʻi paʻu.

Mo le faaaogaina i totonu

20 g o le fatugaini e sasaa atu le 100ml o le ava malosi, ma tumau pea le tolu vaiaso, ma le lelei. Mo le edema, o le ate, o le ulu o le ulu, e pei o se anthelmintic e 20 pata, faʻafefe i se sipuni sipuni vai, faatolu i le aso mo le afa itula ao le i taumafa.

Uu manogi

Ina ia saunia le suauʻu o le a manaʻomia lanolin - e mafai ona faʻatau i le fale talavai. O falaoamata vevela e sasaa ai vai inu, ona faamamaina lea. Lanolin e tatau ona liusua, faʻaopopo i ai le fatuga o le fatuga ma tuʻu ai e faʻaliliu.

A maeʻa le lanolin, o le ai ai le vai i luga o le fogaeleele e manaʻomia ona faʻafefe. O le isi vaega o loʻo faʻaaogaina e avea o se suauu mo paʻu faʻatasi ma maʻi paʻu (eczema, dermatitis, psoriasis).

Atagofie

10 kalama o mea faʻaaoga e sasaa mai i se ipu vai, faʻapipiʻi mo le tusa ma le sefululima minute, filiga. Faʻafefete le gutu i faʻamaʻi pipisi ma pupuʻu faʻaputu ma faafitauli o nifo, togafiti faʻamaʻi, maʻi maualuga o le tino ma le tino vaivai, gasegase o le gastrointestinal. O le vailaʻau o le diuretic ma le choleretic e fesoasoani i faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, pancreas. Ave le afa o le susu i totonu i totonu o le tolu taimi i le aso, pe a uma le 'aiga.

Slimming tiuti: talatala po o le mea moni

E le mafai ona galo le mamafa ma na o le tasi le faaaogaina o tii birch. Tea e mafai ona faʻaleleia le faagasologa o le faʻapalaina o meaʻai ma le tui o le tui, faʻavevesi le faiga o gasegase, o le vaevaeina o gaʻo ma, o le mea lea, faʻaitiitia ai a latou mea e teu ai.

I lenei tulaga, e manaʻomia le tausia lelei o mea taumafa (meaai maloloina, itiiti ifo ole falaoamata, suamalie, ma isi), faʻapea foi ma le taitaia o se olaga ola (asiasi i le fale taʻalo, fale taʻalo i le fale). O fua o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina mo le faasaʻoina o le mamafa:

  1. O le sipuniti o mea faʻapitoa e sasaa atu i se ipu vai inu, tuʻu i totonu o le vai faʻaʻeleʻele pe a ma le fitu minute. Ona e manaʻomia lea e aveese mai le vevela, ufiufi ma se tapuni, faʻamalosi i le lua itula. Faʻasusu fagu fagu i le faalua i le aso mo le afa ipu.
    E taua! O fualaau o togalaau e ave i le vasega (pe a ma le masina), e le mafai ona e inuina i taimi uma: e mafai ona e faia se itu mai le tele o soʻo se mea gaioiga i le tuufaatasiga.

  2. I luga o le 100 karamu o le birch buds, St. John's wort, immortelle ma le chamomile mo le vai inu (300 ml), tuu ai mo le afa itula, faamama. Faʻaalu faalua i le aso i luga o se manava gaogao ae leʻi moe.
  3. Se sipuni o fatugao, moa ma le lime mo se ipu vai inu. Ia faʻamalosi e tusa ma se itula, faamama, inu faʻalua i le aso.

Faʻaaogā i totonu o le cosmetology ile fale

Vitamini, minerale ma isi elemene aoga o le tuufaatasiga o birch buds e aoga ia latou aoga e le gata i vailaau faafomai, ae faapena foi i le cosmetology. O togafiti e faʻavae i fatuga e fesoasoani ai e tauivi ma vave le maanuminumi, afaina ma le ita i luga o le paʻu, fafagaina pito i luga o le epidermis ma faʻafefeteina i latou i le okesene.

I le gaosiga o le gaosiga o oloa, o mea gaosi e faʻaaogaina i le gaosiga o oloa tau laulu: faʻapipiʻi masks, shampoos, ma balsams.

Malosiaga o le lauulu

Le faʻamalosia o le lauulu ma toe faʻafoʻisia le leaga o lauulu e faʻafefete ai le ava. 10 kalama o fatugao o loʻo faʻamalosi i le selau pililita le ava mo le lua vaiaso.

Aloe vera, cloves, aniani, fugalaau, gaogao, bergamot, pepa oona ma le nasturtium e faʻaaoga foi e faʻamalosi ai le lauulu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina aʻa o lauulu, e faʻaititia le tasi i le sefulu i le vai inu poʻo le teuteuina o vao (chamomile, nettle).

E taua! O le mea e le faʻaaogaina e mafai ona susunuina le maaleale ma mafua ai ona paʻu.

Paʻu mata

Se sipuni sipi o decoction o birch buds, o le sipuni o le meli ma le lanu moana lanu moana (1-2 tsp.) Ua faʻafefiloi i totonu o mush mush. Faʻaaogā foliga i se mea manifinifi mo le luasefulu minute, ona fufulu ese lea ma le vai mafanafana ma faʻaaoga se kulimi fafaga. O le maso o le a fesoasoani i le faamamaina o pusa, faʻaleleia le toto i luga o le pito i luga o le epidermis, ia maua se foliga maloloina ma faʻamalosi le paʻu.

Laʻau mama

O le paʻele ma le birch decoction e aoga mo tamaiti ma tagata matutua. Latou te faʻamaluluina ma faʻafefete le paʻu, fesoasoani e faʻafefe le fulufulu; o pepe pepe decoction o le a faʻafefe ai le vave faʻapipiʻi o le diaper, fesoasoani e faʻafilemuina le faʻalavelave faʻalavelave. Mo le faʻataʻitaʻiga, 300 g o le meafaitino e sasaa mai i le lita o vai inu. Ua faaopoopo le faletaele i le fua faatatau o - tasi vaega decoction ma le sefulu vaega vai. O le faʻataʻitaʻiga e oʻo ile afa itula.

E mafai ona ou faʻaogaina le maʻitaga

O se tasi o faʻasolega i le mauaina o tupe mai le birch buds - o le vaitaimi ole maʻitaga. I le tuufaatasiga o le tele o mea (o suauu taua, resins, alkaloids, ma isi) e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le atinaʻeina o le fotus, e tutusa lava lona taua i le vaitaimi o le lactation.

Contraindications

E le fautuaina e avea o se vailaau mo tagata ei ai se ituaiga o maʻi urinary tract, o le le atoatoa. O le ava malosi e matua le manaomia mo tamaiti e oo i le matua o le sefulufa tausaga.

O Birch na maua le faʻaaloalogia ma le faamemelo mo le mafuaʻaga lelei: aʻa, anufe, afaina - mea uma lava e aoga i ai, e oʻo lava i se tupuga faʻaleagaga ua taʻua o le "chaga". Ae ui i lea, e tatau ona manatua o soʻo se vailaʻau e iai ona lava faʻasalaga ma e mafai ona afaina pe afai e faʻaaoga tele, e aunoa ma fautuaga ma fautuaga a se fomaʻi.