Sauniuniga mo le taumalulu

Faʻasaoina, faʻamago, faʻaleaisa ma isi metotia o le seleseleina o le peleni suamalie mo le taumalulu

O le taumafanafana o se taimi manaia: o loʻo i ai le tele o fualaau aina ma vine i le togalaau ma luga o fata i faleoloa. Mo le tele o tagata, o Iuni o le latou masina e sili ona fiafia i ai, ma o le mafuaʻaga ona o le taimi lenei o le seleselega o cherries o loʻo matutua i luga o laau. Ma e foliga mai ua lava le taimi e te ai ai i seoli, ae tutusa lava, faatasi ai ma le amataga o le malulu o le tau, e te manatuaina lenei mea fiafia ma le tiga. I lenei tusiga, o le a matou taʻuina atu ia te oe mea e mafai ona faia mai cherries mo le taumalulu, o meaʻai mo tapenapenaga fale e faigofie ma e oʻo lava ile amataga e mafai ona taitaia.

Frost

Aʻo saʻo le tilotilo o le peleni suamalie, o le a mafai ona e faʻasaoina mo se taimi uumi ia vitamini uma ma elemene o loʻo i ai i totonu o lenei pele. Muamua e tatau ona e filifili pe o le a le ituaiga e te 'ai ai cherie suamalie i le taumalulu - i ponaivi pe leai foi. Ma maʻa e lelei mo compotes ma isi meainu, ma a aunoa ma - mo le faʻatumuina o pies poʻo le faʻaogaina.

Afai e te filifili e malolo i lona tino mamā, o le mea muamua e te manaʻomia e filifili ai fua maualuga-e faʻamaonia pe sili atu mo le teuina i totonu o le pusaaisa o le a le aoga. O cherie filifilia ua lelei ona fufulu, ua uma ona aveʻeseʻese aʻa ma lau. Aʻo leʻi tuʻuina atu i le faleisa, e tatau ona māgo lelei. Laʻau, fualaau mamago ua tuʻuina i luga o le lautele o le ipu, e manaʻomia ina ia aua nei fesoʻotaʻi faʻamaʻi. Ina ia faʻamago ai le 3-4 itula i le pusaaisa. A maeʻa ona faʻamaʻi uma ia vine, e mafai ona tuʻuina i totonu o se atigi pusa ma auina atu i le pusaaisa ao le i amata le tau malulu.

E taua! Ina ia mafai ai ona faʻamafanafanaina a latou manogi ma le tofo mo se taimi umi, mulimuli i tulafono mo le teuina oi latou i vaisaisa: teu faʻamaufaʻailogaina, taofi aano o manufasi ma gaosia oloa mai vine, taumafai e aua nei toe faʻafefe meaai.
O se isi filifiliga mo le sauniuni o cherries mo le taumalulu e aofia ai fua o fualaau suamalie i a latou lava siva. O le tekonolosi o le kuka e sili atu ona faigata nai lo le fua muamua, ae i lenei faiga o le a mafai ai ona e faʻamafanafanaina lou aiga i cherries faapelepele i le taumalulu uma. Mai vine filifilia ma fufulu e manaʻomia ona saunia se sipuni. Mo le 1 kilokalama o vine, 4 ipu tioata ma le afa ipu suka. O le pusa o loʻo i ai mea e faʻaaoga e tuʻu i luga o le afi ma faʻataga ai e faʻapipiʻi le peleni suamalie mo le 5-7 minute.

Blanching e mafai ai e oe ona teu meaʻai i fua, i le faaopoopo i le lanu susulu o oloa. O le siva suamalie ma suamalie na sasaaina i totonu o se pusa faigofie ma tuu i totonu o le pusaaisa.

Aoao foi pe faapefea ona sauniuni mo le taumalulu: strawberries, cherries, cranberries, raspberries, plums, red currants, apples, watermelons, lingonberries, ashisi mauga, sunberry, hawthorn, blueberries, vine yoshta.

Toto

O le suamalie suamalie e le o se tagata masani i luga o le laulau i le taumalulu, ae ui i lea, e oo lava i foliga o fualaau mamago, e manaia le tofo ma e aofia ai le tele o vitamini ma elemene. Le auala pito sili ona faigofie e faʻaaoga ai le eletise eletise. Ae ui i lea, afai e te le mauaina, aua e te popole. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ogaumu, e mafai ona e saunia le vaʻaiga faʻamago mo le taumalulu.

Muamua lava, o vine e manaʻomia se sauniuni muamua - e faʻavave le faiga o le faʻamago, e faʻaaogaina i le vai inu ma ia tipiina le paʻu i le tele o nofoaga. Ma le isi, e tuʻuina i le eletise eletise poʻo le ogaumu. O le vevela o le a faʻagasolo ai le faagasologa e le sili atu i le 70-75 ° C. Afai e te faʻagogo i totonu o le ogaumu, ona tatala lea o le faitotoa. Ole taimi o le māgogo e 16-18 itula. E faigofie tele le siakiina o le saunia o le fualaau aina - o le faʻamamaina maeʻa o loʻo i ai se paʻu, toetoe lava o le lanu uliuli, e le faʻafefiloi le vai pe a paʻu, ma e le pipii i lima.

E te iloa? O oloa sili ona leva na mafai ona gaosia na mauaina e tagata suʻesuʻe i mea anamua i pyramid Aikupito. O se ipu omea, o lona tapuni na faamau i le resin. I totonu na mafai ai ona tao le tao i aano o olive. O le tausaga o le mauaina o meaʻai ua mafai ona silia ma le 3,000 tausaga.
E taua tele le teuina o le peleni suamalie i foliga o fualaau mamago - e sili ona lelei le faʻaaogaina o fagu tioata, o loʻo tumu lelei i se laina uumi ma fua. Sili e tatau ona tapunia le tapuni i pu. Teu fagu o fualaau mamago i totonu o se nofoaga malulu ma lelei. Vaitaimi e tatau ona siaki le mea faigaluega mo 'upega ma anufe. O le sailia o nei tagata alolofa e pele - aua le faanatinati e togi. Lava le kuka i totonu ole ogaumu ma microwave.

Faasaoina

O le faasaoina o cherie suamalie mo le taumalulu o se auala sili lea e teu ai sina taumafanafana i se aso malulu malulu. E tele naua meaʻai mo le kukaina o siela suamalie, sei o tatou suʻeina le sili ona lelei i latou.

Jam

Cherry jam o se tasi o lauiloa sili ona lauiloa i le taumalulu. E i ai le tele o auala e saunia ai: i ai pe leai ni maa. Matou te taʻu atu ia te oe se auala faigofie mo le faia o le pele cherry jam i lua. Mai vaega e te manaʻomia:

  • vine - 1 kg;
  • suka - 1-1.2 kilokalama;
  • vanilla - pine.
O fualaau suamalie e tosoina i totonu o le siama, ua vevela ma pala. O pipi ua tuʻuina i totonu o se fagu, e ufiufi i le suka i luga ma faʻafefiloi lemu. Ina ia mafai ai e le pelene ona tuʻu le sua ma 'ai i le suka - faaopoopo le vanillin ma tuʻu ai mo le 2-3 itula. A maeʻa lena, tuʻu le fagu i luga o se afi laitiiti, ma faʻaosooso i nisi taimi, kuka. I le faagasologa o le kuka o le a foliga mai o se pulu manogi - e tatau ona aveeseina. Ua tapenaina le lapisi mo le isi 2 itula, ae o le afi e tatau ona faʻaititia. Siaki le faigofie o le faigofie o le siamu - i totonu o le pepa ua maeʻa e tatau ona maua ai le tutusa o le siva. E sasaa i totonu o fagu ua faʻamamaina le kuka ma teuina i se nofoaga mafanafana mo le teuina.

Compote

O e alolofa i meainu suamalie o le a fiafia i la tatou fualaʻau peleti compote mo le taumalulu. Ina ia lava le malosi mo tagata uma, o le aofaiga e fuafua i luga o ipu e tolu-lita:

  • suamalie pele - 5 tioata;
  • suka - 1.5-2 ipu;
  • vai - 3 lita.
Ua fufuluina le pele, ua aveeseina fualaau aina, ua aveeseina ala. I totonu o le pusa muamua na sasaaina ai vine ma sasaa ai le vai inu i luga. O le fagu o vine o loʻo totoe e faʻamaʻi mo le 15-20 minute. I le isi itu, e sasaa le vai i totonu o se vavao eseese, ufiufi i le suka i luga ma tuu i luga o le afi - o le a kuka ai le siva sipuni. O le siva o le a saunia pe a uma ona solo le suka. Na toe sasaa atu foi le sipuni ua maeʻa le sua i totonu o le fagu ma faʻasaga le pito i luga. Aʻo le maeʻa maeʻaeʻa le compote, e tuʻuina faletupe i luga o le faʻavaa.

E taua! Afai o le tekinolosi o le saunia o ou avanoa e aofia ai le faʻamaʻapeʻaina o apa i totonu o se apa lapoa, ona le mafai ai lea ona tafe i le faagasologa o le kuka - ufiufi le pito i lalo o le apa ma se solo uumi.

I totonu o le sua sua

E lua ni filifiliga mo fualaau mo le gaosia o siela suamalie i totonu o latou lava suavai - ma e aunoa ma le faʻamuamua. Matou te taʻuina atu ia te oe e uiga uma. Fua i totonu o lona lava suavai ma le muaʻi faʻamamaina (i le 1 lita):

  • pele faapelepele - 700-800 g;
  • suka - 100-150 g;
  • vai - 500 ml.
O vine o loʻo faʻamamaina lelei ma fufulu i lalo o le vai taʻavale, ua aveʻesea le 'au. O pipi ma suka e liligiina i totonu o se fagu vai, e sasaa le suavai i luga. O le isi, o faletupe ma cherries e tatau ona faʻamaʻi. O fagu saunia ua tuʻu i totonu o se fagu tele i le pito i lalo, ua tumu i le vai i luga ma kuka mo le 15-20 minute. A maeʻa le faʻamaʻi, o le peleni o le a tuʻu lona sua ma mafai ona faʻamaufaʻailogaina i se tapuni. Aʻo leʻi maeʻa faʻamafanafana o faletupe liliu le tapuni i lalo. Fua i lona lava suavai e aunoa ma le faʻamalositino:
  • suamalie pele - 2 tioata;
  • suka - 1 ipu;
  • citric acid - 1 tsp.
Filifilia ma fufuluina o lālā e momoe i totonu o fagu vai, moe ile moe ma le kulimi citric. O le suavai suamalie e sasaa i le toetoe lava i le ua o le apa. O le taimi lava e sasaa ai le vai inu - vave ona tapuni le tapuni uila. O lenei fua e faigofie lava, e oʻo lava i se faleoloa e mafai ona taulimaina.

Jam

Ua lelei Jam mo le faatumuina o pies ma buns. Matou te fautua atu e te kuka le siamu e tusa ai ma le fua lenei:

  • vine - 2 kilokalama;
  • suka - 1 kg.
Ina ia saunia le siama, e mafai ona e ave sina fualaau fufulu, e fufuluina ma aveese ponaivi. Liligi le meaʻai i totonu o le apa ma faʻaopopo sina vai laitiiti. E amata ona tatou kuka le siamu - muamua i luga o se afi laitiiti, faasolosolo malie ona faateleina. Ae sili atu i mea uma, aua nei galo e fafagu. Ua manatu Jam e sauni pe a oʻo i le faagasologa o le oso i tua o se sipuni ei ai se faailoga i lalo o le pusa. O le meaʻai ua maeʻa ua sasaa i totonu o apa ma o le pito i luga ua ufiufi i se tapuni. E sili ona lelei le teuina o le siaki i totonu o le pusaaisa.

Jam

Afai i totonu o lau faʻatoʻaga o le taumafanafana lea e alu ese mai se fualaau tele o cherie pele, ona matou fautua atu lea e te saunia ni fua mo le taumalulu i le ituaiga o siamu. Ina ia faia o le a e manaʻomia:

  • pele faapelepele - 1 kg;
  • suka - 500 g;
  • zest o le afa o lemoni.
O fua e tumu i le suka ma totoe mo le afa itula. I le taimi lea, o le suka o le a liusuavai, ma o le pele faapelepele o le a avea lona sua. Ma le isi, tuu le ulo i luga o le afi ma aumai i se vevela. A o kuka le lapisi, o loʻo e faʻamalosia. Fualaau suamalie suamalie ma vaivai. E mafai ona e gaoioi e pei o se mea e gaosia, ma faʻaoʻo - e faʻaaogaina ai se vailaʻau. Filifili se auala talafeagai mo oe, i soo se tulaga, o le a faʻagasolo lelei le siama.

Mashed with sugar

O le faiga sili lea ona faigofie o le seleselega o le taumalulu - i la tatou fua mai fua na o fua ma sua suka. E fufulu fua, e aveʻesea ponaivi ma oga. O le aofaiga o le 500 ml o le "malulu" jam o le 2 ipu suka ma 2 ipu o le peleni suamalie. O le tekonolosi o le sauniuniga e matua faigofie lava - o le sua ma le suka o loʻo faʻaputuina e se masini toto i se vaega tutusa. O le oloa ua uma ona sasaaina i totonu o se pusa faigofie ma tuu ai e teuina i totonu o le pusaaisa seia oo i le taumalulu.

E te iloa? O le taloina vao e faʻaaogaina mo le gaosia o vailaau masani. Naʻo le lanu e maua ai e le mumu, e pei ona faʻamoemoe, ae lanumeamata.

Umu

O le tekinolosi o le kukaina o sieli mago i le tele o auala e talitutusa ma sauniuniga mo le faʻagogo. Ae i lenei fua, o le a faʻamagoina fua i fafo, e aunoa ma le faʻaaogaina o se eletise eletise poʻo le ogaumu. Muamua lava, e tatau ona saunia le peleni - ia fufulu lelei fuā vine filifilia. E sili le faʻaaogaina o le vai tafe. Ave ese laulaʻau ma laʻau ma aveese ponaivi. O vine ua saunia ua gaʻo i le suka, pe tusa ma le 1 kg o le suka i le 2 kilokalama o cherries. O cherries faapelepele ma le suka e tatau ona tu mo se aso i se nofoaga malulu - ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona aumai le sua suamalie ma ua tumu le pusa i le suamalie.

O le isi laasaga o le a avea ma sauniuniga o suka suka. Faʻafefiloi le suka i totonu o le vai (mo le 2 kilokalama o sieli pe tusa ma le 100 g o suka ma le 600 ml o le vai) ma tuʻu i luga o le afi. O a tatou fua e tatau ona kuka i le sipuni suamalie mo le 6-8 minute. Ia mautinoa ia tuʻuina atu fualaau suamalie le tele o le sua - o le a saoasaoa le saoasaoa i le faiga o le vevela, ona tuʻu lea i luga o se pepa tao tao poʻo se fata i totonu o se tasi mea. E pei o lea, o le a tatau ona tuu le vine mo ni nai aso, pe a uma le 3-4 aso, ia liliu lemu i le isi itu ma tuu i latou e faʻagogo mo le 7-10 aso. E tatau ona faʻagogo togalaau i se mea matutu ma vaʻaia. O sea ituaiga meaʻai e teu i le auala lava lea e pei o le suamalie suamalie suamalie - i fagu tioata ma i se nofoaga malulu.

Faʻamauina

Cherry, tapunia mo le taumalulu i le afifiina, o le a matua faateia ai lou aiga ma le tofo muamua. I lenei faiga, e faamamafa atoatoa ai le tofo o aano o aano o manufasi, faapea foi ma se mea e le masani ai mo se laulau fiafia. O le tapenaga o le suamalie suamalie 'oloʻo faigofie tele, o lea ua e talitonuina e oe lava oe. Mo le faigofie, o le fuafuaina o mea manogi ma le sami sami mo sauniuniga ua mamanuina mo se fagu ma se voluma e 500 i le 700 ml, filifili mo oe lava le tasi e faigofie mo oe:

  1. Mo le sauniuniga o le faʻafefiloi o mea manogi: olati, pepa paʻepaʻe ma allspice - 3 fasi vaega taitasi, laʻau faisua - 1 le laʻau, lau lauʻau poʻo laʻau laʻau - 1 fasi vaega taitasi, fua o le fatu o le sinapi - 0.5 teaspoon;
  2. Mo le sauniuniga o le faapaleʻele: vai ua kuka - 1 l, le kulimi vailaau - 250 ml, suka - 100 g
E pei ona i ai i fua muamua, o le seleselega o cherries e amata i lana sauniuniga: ua fufuluina fualaʻau, ua faʻanofoina, e mafai ona tuʻuina le aʻa i le afa o vine - o le a maua ai e le togafitiga se foliga teuteu.

Tatou amata i le sauniuniga o le faapaleʻele mo avanoa. Suavai, vineka ma le suka o loʻo faʻafefiloi i totonu o se fagu, lea o loʻo tuʻu i luga o le ogaumu. E ui ina le faʻafefe le faapalepa - faʻavevesi le taimi. O le kulimi ua tuu i totonu o se fagu ma tumu i se paluga o mea manogi. Taumafai e faʻatumu le fagu faʻapipiʻi i fua, ae ia mautinoa e le amata ona latou gaogao pe pisi. Faletupe ma vine, sasaa le faapaologa uamea i le pito i luga, pe a faatofu uma ia pusa i vai suamalie.

O le tele o faletua e fautuaina e pasiili le avanoa pe a maeʻa. O lenei faagasologa ua fautuaina mo fualaau aina ma fualaau aina, lea e iloa ai le faateleina o le elemene. Pasteurization o le a faia 15-20 minute faaopoopo, ae o le ae toʻa o lou faʻasaoina o le a tumau seia oʻo i le taumalulu poʻo le umi foi. Ave se lapisi lapoa ma tuu ato o sieli tipi i le pito i lalo. Faatumu i le vai toetoe a ufiufi ma tuu i le afi. A maeʻa le suavai i totonu o le ulo, ia faʻafefeteina faletupe mo le 15-20 minute. A maeʻa ona vaʻaia ma le faaeteete le mea faigaluega ma tuu i lalo pito i lalo.

O le faʻasaoina o fualaau taumafa ma fualaʻau o le taumafanafana o le a fesoasoani e taofia ai sina vaitau o le taumafanafana i mea taʻitasi. Taumafai e saunia ni avanoa e tusa ai ma a matou kulupu ma o le ae iloa o le autumn ma afiafi o le taumalulu e mafai ona sili atu le saoasaoa ma televave.