Tomato ituaiga

E faʻapefea ona totoina se tamato "Mafiafia papaʻe"

O le faaupuga "Paʻepaʻe paʻepaʻe" tele o tagata e fesoʻotaʻi ma le igoa o apu, ma na o tagata poto masani fai togalaau latou te iloa o le mea lea o se ituaiga vave o tamato.

Ma e ui lava e le o ese atu e pei o se mea faʻapitoa, o le tomato o le White Beer e tele ni uiga e tatau ona gauai i ai.

Talafaasolopito o filifiliga o tamato "Mafiafia papaʻe"

O le tele o tomato "Paʻu paʻepaʻe" na fafagaina i Kazakhstan i le 1979 ma o le taunuuga o le galue malosi a le au faifaatoʻaga i se nofoaga faataitai fualaau fualaau aina i lalo o le taitaiga a le polofesa Edelstein. Le igoa o le lauiloa eseese o apu na ia mauaina mo le lanu o le fua pe a matua - e suia mai le lanumeamata i le susu susu, e pei o le apu.

E te iloa? I aso nei, e iloa e faifaatoaga le 10,000 ituaiga o tamato. O le tele o le fualaau sili ona telē e 2.9 kilokalama, ma ua tupu i Amerika.

"Paʻepaʻe papaʻe": uiga o tamato

Pe a filifilia ituaiga tomato eseese mo la latou togafiti, e taulai muamua le au fai togalaau i le faʻamatalaga o le laau ma ona fua.

Faamatalaga o le vao

Busu o lenei ituaiga e tupu maualalo ma faʻatusatusa. I lalo o le greenhouse, e mafai ona oʻo i le 0.7 mita le maualuga, ma e le tupu i luga aʻe o le 0.5 m i le avanoa tatala. O le aʻa o le laau e malosi, ma o aʻa e malosi ma e mafai ona ola e oo i le 50 cm le lautele. O laulaau e laʻititi tele, lanu moli, lamolemole.

Faamatalaga o le fetus

O fualaau suamalie o tomato "Mafiafia papaʻe" e mafai ona tuuina mai se faʻamatalaga: mumu lanu mumu, lanu, lamolemole, paʻu paʻu, tino ma mea malie. O le mamafa o le mamafa e 90-110 g. Latou te tetee atu i le vaʻaia ma le teuina, e puipuia i le taʻavale. Tomato o lenei ituaiga e toetoe lava tutusa i le taimi e tasi, i le lua vaiaso.

Tuuina atu

O aso nei, e tusa ai ma lona fua, o lenei ituaiga o ituaiga ia ma se fuainumera, e ui lava i le taimi o le osofaʻiga na talitonu ai o le tomato o le "White Beer" e maualuga lona fua. Faatasi ai ma le tasi togavao e mafai ona e oʻo atu i le 3 kilokalama o fualaau suamalie, suamalie.

E te iloa? Seʻi oʻo i le faaiuga o le seneturi XVIII, o fua o tamato ua manatu oona, ma o latou togavao sa ola na o se mea teuteu.

Talosaga

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina e tupu tele lava mo le seleselega mo le taumalulu, e pei o le a le mafai ona tafe ma taofiofi foliga o tamato. E faia foi le sua mai ia i latou - e liua i le mumu ma le mafiafia. O le ituaiga ua faamaonia i le gaosiga o le ketchup, adjika, pasene tomati, faapea foi ma le aisa. Faʻaaoga tomato o lenei ituaiga ma i se fuga fou mo salakeke, omelets, mea vevela ma selesele fualaau aina.

Afai e te manaʻo e fai oe lava i se mea e le masani ai, taumafai e fai le tomati tomati.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

E pei lava o isi, o le tele o tomato "Paʻepaʻe papaʻe" na mauaina uma le lelei ma iloiloga le lelei o faifaatoaga ma faifaatoaga. Faafetai ia i latou, faapena lelei o le tuputupu ae o lenei laau toto:

  • vave teteʻe;
  • e le manaʻomia se taofiga ma se pine;
  • fua le tutusa;
  • tetee i le malulu;
  • E le o le sao i le tuʻuina atu ma faʻafefe tulaga.
O aʻafiaga e aofia ai le fua o le gaosiga ma le faʻamaʻi o maʻi.

Lauina o fatu o tamato "Mafiafia papaʻe" i luga o laau

A o le lūlūina fatu o tamato, e tatau ona e fuafua pe faʻapefea ona saunia i latou mo lenei mea ma pe a sili atu ona lelei le lulu, faʻapea foi ma le filifilia o se eleele lelei ma ni koneteina lelei.

Taimi sili mo le luluina

I le avea ai o se tulafono, ina ia mafai ona maua a latou lava vaomatua o tamato "Paʻepaʻe papaʻe" mo le kiona, o le lūlūina o fatu o loʻo faia i le tolu sefulu tausaga o Mati - le sefulu tausaga muamua o Aperila. Afai e fuafuaina le totoina ile eleele tatala, ona oʻo lea i le ogatotonu o Aperila o le a faia, talu ai o fatu e ola vave ma i le tasi ma le afa masina o le a latou saunia mo le totoina.

Laʻau ma le malosi mo le totoina o fatu

Mo le totoina o au lava fatu i totonu o le fale sili atu ona faʻaaoga le faʻataulea ua uma ona sauniuni mo le faʻaaogaina. E mafai ona e aumaia le fanua mai le saite, faʻafefiloi i le peʻa ma le oneone, ona o le maʻomato e sili ona lafoaia, eleele mama. E aoga foi le gaosia i le vai inu i le aso ao le i luluina.

E mafai ona e lūlū i totonu o pusa faʻapitoa, pusa palasitika poʻo totonu o soʻo se koneteina e le talafeagai i le fale. Ia mautinoa e fai i le pito i lalo o le lua mo le faʻasaʻoina o le tele o vai. I le lumanaʻi, o le totoina o laau toto, o lea e tatau ai ona e vave teuina i luga o pepa palasitika, pepa poʻo ipu tipi. E matua faigofie lava ona toto i totonu o fualaau mama - e le mafai e le vao ona tafe, ma totō i le eleele ma se papa. E mafai ona e lūlū fatu i luga o le saite. Mo lenei, e le manaʻomia le fausia o se fale kesi. Mai laupapa e maualuga pe tusa ma le 50 cm latou te tuʻituʻi se sikuea po o se tafaoga, tuʻu i luga o se eleele na saunia muamua ma toe lelei lelei - i fafo latou te faia se mea e pei o se fanua eleele.

O le lalolagi fufulu i vai inu, faʻataga e faʻaliliu laitiiti ma lūlū fatu. O le lūlūina i luga e ufiufi i le tioata ma faʻapipiʻi i ofu tuai, ofuvae vevela, ma isi mea. I totonu o lenei fale mafanafana, e le matautia tele fugalaau toto mo fatu. A oʻo mai pula, i le vevela o le tau, e mafai ona e aveesea le fale mo le aso, ma tuʻu ai na o le ipu malamalama. Ae i le afiafi, ia mautinoa ia toe afifi.

Aoao pe faapefea ona tupu totogo e aunoa ma le faaaogaina o eleele.

Fualaau sauniuni mo le lulu

O aʻoaʻoga masani o le fufulu fatu i se vailauga piniki o le potassium mo le tusa o le afa itula. Ona fufuluina lea o fatu i le vai mamā ma, afai e manaʻo ai, faʻafefiloi i se faʻalauteleina o le tuputupu ae. E mafai ona e faʻatau, ma e sili atu foi le faʻaaogaina o se sipuniti o le meli i totonu o se ipu vai - e te maua ai se faʻaleleia masani. Ona tuʻuina atu lea o fatu ile pepa poʻo le nusipepa ma faʻagogo. O lenei ua latou saunia eo atu i le eleele.

Lauina o fatu mo laau toto

O fatu ua saunia e taoto i le eleele i se mamao pe a ma le 2 cm mai le tasi. E faigofie ona fai le fufuluina o se togafiti faʻapitoa pe mafai foi ona e faʻaaogaina se nifo nifo, aʻo leʻi faʻamamaina i le vai e piki ai le fatu. I le va o laina e solomuli i le 4 cm.

Taʻu le mea totō ile luga o se eleele lafoaʻi ma se laulau e le sili atu ma le 2 cm ma sasaa lemu mai le suauʻu pe fufulu i se fagu vali. Ona ufitia lea o mea uma i tioata po o ata tifaga ina ia le faʻavave le susu.

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

Lelei lelei mo le faʻamaʻi fatu - +23 ° Co le mea lea, e tatau ona taofia le faʻaitiitia o le vevela i totonu o le potu, ma ia mautinoa o loʻo tumau pea le susu o le palapala.

A maeʻa ona totogo, ona tatala lea o le fagu ma faaauau pea ona mataʻituina le eleele palapala. E taua tele le taofia o le vai mai totonu o lau. O le suamalie o loʻo faia i luma o ni laulaau se lua.

Tausia o laau toto

O le tausiga o fualaau o lenei ituaiga e le mafua ai le tele o faafitauli, ma o lona tutoatasi ua maua ai se faamaoniga o le mauaina o lenei ituaiga eseese.

Malamalama

O fualaau laiti e manaʻomia le malamalama tele, ae e tatau ona puipuia mai le la susulu.

E mafai ona e tuʻuina le gafatia i le windowsill i totonu o le potu e susulu ai le la i le vaveao po o le afiafi. Pe mafai foi ona e fatuina se penumbra e ufiufi ai puipui, faapea foi ma le fesoasoani a nusipepa ma fasipepa pepa. I le afiafi, o se moli kesi poʻo se moli fufulu e fetaui ma moli faaopoopo.

Faʻasa

E tatau i vai ua uma ona totogo pe a uma le palapala. E tai tolu taimi i le vaiaso ma i taimi uma i le aʻa. E tatau ona i ai ni pu i totonu o ipu ina ia le maua ai le vai, talu ai ona o le sili atu o le susu e mafua ai le maʻi o le pepe.

Laʻei pito sili

O le uluai fafagaina ma se faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa e faia e le muamua nai lo le taimi mulimuli ane. sefulu aso talu ona tafe. Fertilizer e tatau ona na o le totoina o laau, aua e le mafai e pepe ona "eli" meaʻai matutua. Ona - toe fafagaina lea o le lua vaiaso mulimuli ane, ma le vaiaso mulimuli - lua vaiaso aʻo lumanaʻi le fuafuaina.

Faʻamaʻa

O le faʻamalosiina o laau toto e mafai ona amata vave pe a uma le germination - alu i le faapaologa i aso e tolu i le laina i le +15 ° C ma alu mo le 30 minute, ona oʻo lea i le +10 ° C. E ui o le tele o faifaatoaga latou te faia i le 14 aso ao le i totoina i luga o le eleele. I le afiafi, o pallets ma ipu e tatau ona faia i le faapaologa po o le auala, muamua mo le itula e tasi, sosoo ai ma le lua, ma isi.

A maeʻa le vaiaso, e mafai ona e faia i le taeao ma tuʻu ai i le aso atoa, ae le o le la. Latou te aʻoaʻoina foi i latou e faʻasaʻo le susulu o le la - e amata mai i le 30 minute i le malulu, ma o aso uma e faʻalautele ai le sunbathing.

Totoina o tomato toto i se nofoaga tumau

A totogo tamato i le itiiti ifo ma le 20 cm le maualuga ma lava le malosi, ua oʻo i le taimi e faʻamatalaina ai mo se nofoaga tumau.

Taimi sili ona lelei mo le faimalaga

O le taimi e tulaʻi ai e faʻatatau i uiga o le tau i le lotoifale ma le ono foliga mai o le malulu o po. E masani lava o le sefulu tausaga mulimuli o Me - o le afa muamua o Iuni. I totonu o le greenhouse na toto i le sefulu aso i luma atu. Afai o le totoina o loʻo faʻatinoina ia Me, ona mafai ai lea ona tulaʻi i ni laasaga, ina ia leiloloa le fualaau atoa pe a oʻo i frosts.

E taua! E tusa lava pe faʻamaʻaʻa le laau - e le faʻamautinoa ai o le a ola ai le malulu. Afai ua uma ona totō le faatoʻaga, ma e mafai e le au failautusi ona folafola folafolaga, e mafai ona e faʻalauteleina pe faʻapipiʻi lala laau i tafatafa o le vao o le a faʻaaogaina le "tele pa".

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai: moli ma le palapala

O Tomatoes e sili atu le suamalie, malamalama ma le lelei le palapala. I le avea ai o se tulafono, o le oneone lanu po o le oneone. Ua saunia le eleele i le tautoulu, faia o le faʻalaʻau poʻo le faapalaga, ma i le maualuga maualuga - lime. O le tele o le la e maua ai tamato, o le itiiti ifo lea o latou faʻaalia i maʻi faʻaleagaina ma matutua atili. O le mea lea, o le tulaueleele e faʻatinoina i le itu i saute poʻo le itu i saute sasaʻe o le 'upega tafaʻilagi.

Lelei ma le leaga na muamua atu

E sili atu le tuʻuina atu o tamato i le mea na latou masani ai e ola ai kukama, aniani, kapisi poo le zuciniini. A maeʻa fua e pei o pateta, pepa suamalie ma eggplants, e mafai ona ola tupu tomato i le sili atu nai lo le tolu tausaga mulimuli ane, talu ai o nei laau toto e masani lava i faamaʻi tutusa.

Le fuafuaga lelei mo le totoina o fatu

O le totōina o tamato e le fiafia i le gaogao, o lea e manaʻomia ai e le vao ona tuʻu i totonu faatulagaga faʻatonu leai se sili atu nai lo le 50 cm mai le tasi ma le isi ma tutusa e alu i le va o laina. Afai e te faʻavanoa se avanoa ma faʻapipiʻi vavalalata - o le a aʻafia ai le fua o fua, ma i le tulaga o gasegase, o le a faasolosolo vave ona tupu le toto o laau.

Fautuaga mo le tausiga o tamato "Paʻepaʻe papaʻe"

E faigofie ona maua se seleselega lelei o tamato "Paʻepaʻepaʻepaʻepaʻepaʻepaʻe", aua e le o se mea e te popole ai, ae e manaʻomia pea ona e mulimulitai i tulafono patino o la latou faʻatoʻaga.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

Tomato e le manaʻomia i le fafagaina soo. Ua lava le faia lenei faalua i le vaiaso, ae tele ma i le aʻa. Mo lenei faʻatulagaga, filifili itula o le taeao, aʻo leʻi oso le la. I le afiafi, e mafai ona e faʻafeinu pe afai e le pa'ū lalo ifo le maualuga o le vevela i le +20 ° C i le po, a leai o iai se faʻalavelave faʻaleagaina. E taua le aveeseina o vao ma faʻamalo le eleele i le taimi e tuʻuina ai aʻa i le okesene. E le gata i lea, ao le i amata ona fua le fua, e tele taimi e taamilo ai vao e fai ai aʻa.

Matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava i foliga o le tatuuga o tamato i totonu o le kiona ma le malae vaalele.

Laʻei pito i luga o tamato

E mafai ona e fafagaina faʻasalalaʻau faʻasalalau ma faʻamaʻi. O le uluai fafagaina o le a faia i le 14 aso i le maea ai o le vaʻavaʻa, o le isi lua i le vaitaimi o le faʻatulagaina o le ovary ma se vaitau taimi o le lua vaiaso.

I le laei pito i luga, o le mullein infusion e fetaui lelei ma le faaopoopoina o le superphosphate: 9 vaega o le vai ma le 20 g o le mineral fertilizers e ave mo le 1 vaega o le vao. I lalo ifo o laau taʻitasi ua lafoina le 1 lita o le faʻafefiloi.

E taua! Aʻo lei fai le lalagaina o laau e manaʻomia ona faʻamaʻaina - o meaʻai e vave televave i luga o le palapala susu i le mea e alu i ai.

E faʻapea foʻi faʻaopoopoga e fetaui lelei i na faʻalavelave:

  • fefete;
  • fafie fafie;
  • o se vaivaiga vaivai o paʻu o moa;
  • fefaatauaiga;
  • teuteu o le sipisi peel.

Faʻasoga o vao

Talu ai ona o le ituaiga o le tomato ua faamatalaina e le o aofia ai, e le manaomia ai se pine pe pine. E mafai ona faia lenei mea i le taimi ma le manaʻoga, ae le faʻatagaina. Ina ia faateleina le gaosiga, e mafai ona e tuua 2-3 palasi, ma tipi le toe. I lenei tulaga, o fua o le a tele, ma o le vao e tatau ona fusifusia.

Aiaiga puipuia e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Puipuia o meaola faalafua ma faamaʻi e tatau ona faia i le tautoulu.

Muamua, aveese vao uma. Ona tatau lea ona eliina le saite ma le faaopoopoina o le pefu, lea e lua fomai ma o se vailaau sili ona lelei, ona faatoa togafitia lea o le eleele ma togafitiga faapitoa. O le mea moni, i le taimi malulu, o lala na natia i le palapala, ma o lea o le ae faʻaumatia ai le tele oi latou.

O se puipuiga lelei o le togafitiga o fualaau 20 aso aʻo lei totoina - e mafai ona avea ma se 0.5% vaifofo ole palu ole Bordeaux poʻo le copper sulphate. Pe a totō i totonu o vaieli taʻitasi e aoga e faʻaopopo uma le efuefu ma le lima o le sipisi.

E mafai ona e puipuia oe lava mai meaola faalafua e ala i le totoina o tamato mai pateta ma totoina ai le nasturtium pe feoai faatasi ma i latou, o le manogi e taufaamatau ai le toatele o malo e leʻi valaauliaina.

O Tomatoes e ola i la latou fuafuaga e mautinoa lava e sili atu le malosi ma sili atu le maloloina nai lo le faatauina mai, ma afai e te mulimuli i taiala mo le totoina ma le tausiga, o le a latou faafiafiaina oe i se seleselega tele. Ma o le White Beer, ua faamaonia i le tele o tausaga, ua tatau ona nofo i se nofoaga i lau togalaau.