Laʻau

O vine vine: o se uʻamea tele-fua mai, e le fefe i le ola po o le malulu

O vine (Anthracite) o se foliga manaia matagofie e le fefefe i mea malie, poʻo ni malulu tetele, poʻo ni fulu malulu. Faatoagaina e le Faatoaga lenei aganuu ma mo lona le mautonu i tulaga tuputupu ae. Ma le tausiga lelei, o lenei ituaiga o le a teuteuina lau tovine i ni fuifui tetele o vine suamalie suamalie.

Tala faasolopito

Uili vine - o se ituaiga filifiliga filifilia

Eseese Charlie (o le isi igoa - Anthracite) o le taunuuga o le filifilia o tagata amateur fale na faia i lalo o le vaavaaiga a E.G. Pavlovsky. Ulugalii matua - Nadezhda AZOS ma Victoria. I le taimi muamua, na tofotofoina vine i le itu i saute o Belarus, ae na mulimuli mai na sili atu le matagofie i le itulagi o le Black Sea, faapea foi i le ogatotonu o vaipanoa na iloa ona o lo latou malo malolo.

Uiga o vine vine

O vine mamago e matua fua tele lava

Eseese Charlie (Anthracite) e faatatau i ituaiga o vine o fualaau aina. E mafai ona e faʻatoatoaina vine i le 105-115 aso. I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i le amataga o Aukuso.

Uiga masani o le aganuu:

  1. O Sale o se ituaiga o laau toto, lea e mafai ai ona totoina o ia i nofoaga tuufua. E fesuisuiai fugalaau i le afiafi.
  2. O le togavao e tele-lapopoa, ae ui i lea, e fausia ai vine malolosi i le umi o lona umi.
  3. O fuifui e lapoa, faʻanoanoa, ia i ai se foliga faʻapitoa. O le mamafa e eseese mai le 600 i le 800 g. E leai se faʻavaivai.
  4. Faatasi ai ma le matua matua, ua maua ai e le vine se lanu uliuli. Tele lapoa, mamafa - 7-10 g.
  5. O le pulupulu o vine o se mea manogi. Inuga suāuʻu - 19-22%, peitaʻi, o le tofo o le a lemu lemu.
  6. O le paʻu e manifinifi, e le lagona pe a 'ai.
  7. O le eletise e 7-4 g / l.

Taua! O Charlie e faʻaalia i le tofo o le po, lea e naʻo le taimi e oʻo atu ai i le matua matua.

Vitio: iloiloga o vasega

Varietal Ata

Eseese Charlie e lelei le "soifua maloloina", e le mautonu i tulaga tuputupu ae

O se uiga taua o Charlie o se maualuga maualuga o le faʻalauiloaina ma le lelei o le fausiaina e tusa lava pe i ai se tau le tumau.. O lenei vaega e taua tele mo le tele o fai vine.

Taua! O le ituaiga e mafai ona tatalia le malulu i -24 ° C.

O le ituaiga o Sale e tetee atu i le maualuga o le suamalie. I tulaga o le timuga o le taumafanafana, e le o faamataʻuina o ia i le vevela o vine. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le vave faʻamalosia ma le fetuunaiga. Ona o lenei mea, ua maua ai e le vao vao le tuputupu ae malosi, ma avea ai ni pu malolosi. O fualaau aina e le mafai ona faʻataunuʻuina i le tautotogo o le toto.

Taua! O vine (Anthracite) ua lelei ona toe faʻaleleia pe a maeʻa ona teuteu, e pei foi o le faaleagaina i le timu po o le kiona.

O le isi eseʻesega o lenei aganuʻu o se 'au tautua matagofie, e tele lava ina salalau i vine tetele. E vavalaʻau vine i vaʻavaʻa lelei, ao fualaau aina e le faʻapalapala ma e le o se mea e pala. Eseese Charlie e sili ona lelei. E masani lava, o le au faifaatoʻaga latou te maitauina le mea moni e mafai ona aveesea le togalaau mai i laasaga.

Taua! O le pasene o fualaau aina e tusa ma le 90%.

Le lelei ma le le lelei

O lo o faia e Charlie ni fuifui vine tele, e lapoa tele i vine.

O fualaau vine i le tele o itu o loʻo i ai se tulaga maualuga i totonu o ituaiga o fualaau oona. I le otootoina o ona lelei, o faailoga nei na aofia ai i le lisi o faailoga autu:

  • maualuga le gaosiga o le gaosiga e maua ai sina tausiga laitiiti;
  • laiga mafiafia o fuga;
  • ata matagofie, faatasi ai ma le sili atu ona mafai ona feaveaiina o vine;
  • talafeagai mo le totoina i vaega laiti ma mo fale tetele o fale gaosi oloa;
  • maualuga le tetee atu i faamaʻi ma le faaleagaina o iniseti;
  • le lava o mea (faʻavaeina o vine iti);
  • o le tetee atu i le malulu, o le maualuga ma le suavai.

E leai lava se mea sese i le ituaiga. E naʻo se tofo uiga ese ma le manogi o le po e mafai ona iloga. Ae ui i lea, o lenei mea matautia ua mou ese atu ma le matua atoatoa o vine.

Totoina ma tuputupu aʻe tulafono

E ui lava i tulaga lelei uma o le eseesega ma lona tulaga le lelei, o le manuia o le totoina o se seleselega o le a faalagolago i le totoina lelei, ma i le taimi e tasi, o le lelei ma le tele o le seleselega. O le gaosi vine a Charlie e tatau ona fetaui lelei. Mafaufau i vaega taua e tatau ona matauina.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

Fatu vine - o se laau telefoni e fefe i le tele o le susu

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o vine o le tautoulu (faaiʻuga o Oketopa - amataga o Novema) poʻo le tautotogo (faaiʻuga o Aperila - Me). E taua le tausisia o nei aso faʻauʻu ina ia le amataina le faʻagasologa o le tafe.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai o se taimi tāua e fuafua ai le manuia o le atinaʻe atili o aganuu. O vine e fiafia i nofoaga lafulafu, e puipuia malu mai matagi. E sili ona lelei le tuʻuina o togavao i le itu i saute o le fale poʻo le pa o feagai ma saute.

Afai o le nofoaga ua faamoemoeina ei ai sina palasi laitiiti, taumafai e toto vine i le itu i sauté sisifo po o le itu i saute, matauina le itu i saute-sasaʻe. I le tulaga pe a agamalu le togafiti, ae o loʻo i ai puipui o le itu i saute, e mafai ona e faia se isi nofoaga mo le tovine e ala i le fausiaina o le pa 1.8-2 mita maualuga, e faʻatatau i le laina i sasae sisifo. O nei togafiti o le a fesoasoani i le fausia o ni faʻamalama e sili ona lelei mo le saoasaoa o le tupu o laau.

O mea nei e tatau ona iloiloina:

  1. O vine vine e le lelei i le tuufaatasiga o le palapala, ae aloese mai eleele lanu. I lalo o ia tulaga, o le aʻa e faigofie ona oti ona o le leai o se okesene. Ole maualuga ole vai ole eleele e le tatau ona itiiti ile 1.5 m mai luga.
  2. E fautuaina le totoina o fualaau aina i loam poo chernozem. Ae o vine e talafeagai foi oneone oneone, carbonate, papa ma vaivai le palapala carbonate.
  3. E mafai ona totō se laau fou i le nofoaga o le tuai e le o muamua atu nai lo le 3 tausaga mulimuli ane.

Taua! O vine e le tatau ona tuʻu i tafatafa o laau e manaʻomia ona faʻafeinu.

Totoina sauniuniga

A o lei totoina, e tatau ona sauni sauni

O le totoina o mea e sili ona lelei e faʻatau i totonu o le vasega pepe ina ia le masalosalo i lona uiga lelei. E fautuaina e filifili ni fatu i totonu o pusa - o le a sili atu ona latou maua aʻa pe a uma ona totoina. O le tulafono autu pe a filifili o le i ai o se pu malosi e tusa ma le 50-60 cm le maualuga, faapea foi ma le 2-3 o aʻafiaga lelei.

Afai e te manaʻo e fai sau lava vaomatua, ona tatau lea ona e faia se sauniuniga e tolu-vaega. O le taimi muamua e amata i le fufuluina o vine, ma e aofia ai mea nei:

  1. I luga o le vaomatua, o se vine ua lelei ona atiaʻe ua filifilia i le 10 cm ma le fua o le lala o le 8-10 mm. Lafoaʻi ma laasaga e aveesea mai ai.
  2. Ma le isi, o le tipi i se umi o le 40-50 cm ua vavae ese mai le vine. O le mea autu lava e 3-4 o latou mata.
  3. O le gasologa o gaioiga e tuʻuina i le vai mo le 1 aso. A maeʻa lena mea, ona totoina lea i se vaivaiga vaivai o le manganese ma faʻagogo i le la.
  4. I le iʻuga, e gaugau le oti i totonu o se pusa paʻu pe afifiina i se ata tifaga ma auina atu mo le teuina i se nofoaga malulu. E mafai ona avea ma se pulou, se pusaaisa poʻo se potu faʻapitoa, pe a fai o le a faʻamauina le fua o le vevela o le 0-2 ° C.

O le vaega lona lua o sauniuniga e amata i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati. O gaoioiga nei:

  1. Ua aveese mai le mea e teu ai meaʻai ma faatofuina i le vai mo le 2 aso.
  2. Ona faʻaaogaina lea o se faʻamaufaʻailoga poʻo se naifi, e lua ni tipi e faia i luga o ia mea taitasi: i se mamao e 2 cm mai le pito i luga ma le 3-5 mm mai le pito i lalo. O se auala faapena o le a faateleina ai le ono mafai ona germination.
  3. Ona tipi ese lea o le fatuga pito i lalo. O le paraffin e faʻafefeteina i totonu o le vai taele i le 60-70 ° C, ma o le fatuga pito i luga o loʻo tuʻu i totonu. O le mea lea na te tago ai, o le au e vave faʻafefe i le vai malulu. O lenei metotia e puipuia ai le fanau mai fatu mai siama.
  4. Ma le faaeteete, e aunoa ma le paʻi i le mea ola o le fafie, e 4 mea na faia i luga o le paʻu o le au. O le umi e tusa ma le 3 cm. O fua ia o le a tutupu mai ai aʻa pe a totoina le fatu.

Faatasi ai ma sauniuniga tatau, o aʻafiaga e maua aʻa malolosi.

O le tolu vaega o sauniuniga o le vaomatua. O lenei faiga e faʻatatau i le taofiofia o le tatalaina o mata seia oʻo mai aʻa. A leai, o le a faʻagogo le 'au. O le tui e aofia ai le fatuina o se vevela eseese i le va o le pito i lalo ma le fatuga maualuga. Ina ia faia lenei mea, fai taga nei:

  1. O le pito i lalo o le 'au o loʻo nonoa ma se susu susu ma afifi i le polyethylene.
  2. Ma le isi, o le fatuga o loʻo tuʻuina i luga o le windowsill ina ia maua ai i luga o le faamalama ia tumutumu pito i luga, ma pito i luga i le pusa.
  3. A maeʻa le 12-14 aso, o le a amata ona tupu le fatu, ma o le a amataina aʻa.

E talafeagai lelei

Taimi sili ona lelei mo le totoina o vine - o le autumn poʻo le tautotogo

A maeʻa uma galuega sauniuni, e mafai ona e amata totoina fatu i le eleele. Afai e te fuafua e totō ni vine vine i le taimi e tasi, ona e vaʻaia se mamao o le 2 m i le va o latou, ma tuʻu laina i 2.5-3 m.

O le faagasologa e faapenei:

  1. O le laasaga muamua o le saunia lea o se lua o loʻo tulaʻi ma se lautele ma loloto o le 70-80 cm. O se alavai faʻavaivai o maa paʻu po o piliki malepe e sasaa i totonu o le malologa (10-15 cm le loloto).
  2. O se kulimi maloloina e sasaaina i le pito i luga, lea e saunia mai le 1 kg o le apa, 1 kg o le superphosphate e lua, 2 pakete o le humus ma le tele o le palapala.
  3. Ma, 3-4 laupe o palapala e sasaaina i totonu o le lua ma faʻafeinu ai le 10-15 lita o le vai.
  4. A faʻamalūlū le susu, o se faaputuga ma se pu e faia mai le palapala, pe a tuʻuina le vine vine. O le pito i lalo o le 'au e tatau ona faʻatulagaina ina ia tusa ma le 50 cm le maualuga.
  5. Ua tumu le pu i le eleele o loʻo totoe ma faʻamalamalama lelei.

Vitio: Faʻaleleia Fautuaga Faʻapitoa

O vine vine e faaalia ai le ola lelei ma le tali lelei i le gafa, pe a talafeagai. I le avea ai o se tulafono, ua totoina le aganuu i se nofoaga e tasi mo le tele o tausaga. Ae o nisi taimi e ola ai laau maualuluga i le togavao, faʻamalo le vine, poʻo le vine lava ia e faalavelave i le atinaʻeina o isi laau. I lenei tulaga, e tatau ona toe totoina.

E fautuaina e faatino le faagasologa i le tautoulu (pe a uma ona pau lau), ae e mafai foi ona faatagaina le toe fuaina o le tautotogo (ao lei amata le tafe o le suavai). O le filifiliga o le nofoaga e faia e tusa ai ma tulaga tutusa e pei o le totoina o togalaau.

O fua o vine ua totoina e ala i le fesuisuiai, ao taofi se paluga omea. 4 aso aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, o le aganuʻu ua matua malulu. O le faʻatulagaina o loʻo faʻatino i le faasologa lenei:

  1. I le taimi muamua, o se lua tulaʻi ua saunia i se nofoaga fou. O le aluga o le 7-8 kilokalama o le humus, 30 g o le masima ma le 200 g o le superphosphate e lua ua tuu i le pito i lalo o le atuatuvale.
  2. Ona faʻataʻapeʻape ai lea o le togavao, ave le eleele i le laina 50 cm.
  3. Ua aveʻesea le aʻa ma, faatasi ai ma le eleʻele o le eleele, ua siitia atu i latou i se lua fou.
  4. I le faaiuga, ua faʻafefeina le vao i le 10-15 lita o le vai.

Tausiga o togalaau

O vine vine e le o se mea e fiafia i ai, ae o le taimi faʻatinoina o tulafono maualalo o le tekinolosi faʻaaogaina o le a faʻalauteleina ai lona gaosiga. Tatou te auiliili auiliiliga taitasi itu.

Bushes garter

O le leoleo o vine e mafai ai e le vao ona atiaʻe pu malolosi malolosi

O lea la o vine e faia i le ala sao ma e le malepe i lalo o la latou lava mamafa, e tatau ona nonoa i se va. O se faʻataʻitaʻiga masani, e aofia ai lagolago e lua (e mafai ona avea ma pou laupapa poʻo uamea) i le va o le uaea e faʻalautele. Aʻo tutupu le vine, o loʻo fusifusia lelei i latou, ma ole atu i le saʻo.

Taua! O le saʻo saʻoina o fua o vine e maua ai le malamalama lelei o launiu, e talafeagai mo le fua o vine tetele.

E faia le Garter i lenei auala:

  1. Mo le fausiaina o le eletise, e tatau ona e saunia 2 koluma ma le mafiafia o le 15-20 cm, faapea foi ma se uaea ma se vaega o le 2-2.4 mm.
  2. O fesoasoani e tatau ona faʻaaoga i se mamao e 3 mita mai le tasi.
  3. I le va oi latou, i le maualuga o le 35-45 cm mai le eleele, ua faʻalautele le uaea i le 3 laina (i totonu o 30 cm).
  4. E amata mai vine mai le tausaga lona lua talu ona totō i le tautotogo (aʻo lei amata ona fuga mai le amata). Latou te faʻapipiʻi i le uaea e faʻaogaina ai uʻamea lalaga po o twine.
  5. O vine ua pipii i luga pe taʻi 45 ° le maualuga.

Taua! Faatasi ai ma se faʻaoga tutusa i luga o luga o le tipu, na o mata luga o le a atiina ae. O le pito maualalo o loʻo i tua i le atinaʻe pe leai foi.

Teuteu

O le teuteuga e faia faatolu i le vaitau, ma faia se togavao i le sili atu ona mafai.

O le teuteuina lelei o vine ua faia ina ia faateleina ai le fua o fualaau. O lenei faiga e faʻatagaina ai le faʻaogaina o le togavao, ma o le mea lea e avea ai ma fualaau tetele tetele. E tipi faatolu vine i le tausaga:

  1. I le tautotogo, e faia le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi amataina le tafe. E taua tele le tumau o le vevela i aso taitasi i le 5 ° C. I le faagasologa, e tatau ona e aveese uma lala vaivai pe mamago i le maeʻa o le taumalulu.
  2. I le tau mafanafana latou te tauaveina le teuteuga mama. O lona uiga o le faʻaumatiaina o laasaga mai pine mo le lelei atili o le vaomatua.
  3. I le autumn, e faia le faʻataʻitaʻiga i le faaiuga o Oketopa - vave ia Novema (e tatau ona e i ai i le taimi ao le i amata muamua muamua pulu). Mo le ituaiga o Charlie, o le uta e 30-35 mata, o lea la o le taimi muamua ua faapuupuuina ai vine i le maualuga o 1-2 mata. O se taunuuga, e oo atu i le 30 mata o le a faia i luga o le vao. O le taimi lona lua ua faʻapuupuuina ai pupule i le maualuga o mata 6 e faʻasao ai le malulu. Ma o le lona tolu taimi o le teuteuina e faia i luga ae o mata 12, ma faia ai se laau malosi maloloina.

Vitio: teu nuances

Faʻasaʻo Tulafono

E tali lelei le vine i Charlie, lea e amata i le afa lona lua o Aperila ma faaiuina i le faaiuga o Oketopa. O le vai e tuʻuina atu e tusa ai ma se faʻatulagaga faapitoa, e sasaa atu i totonu o le tautau faʻatasi ma se loloto o le 20 cm. E faia e tusa ai ma le lautele o le lua e faʻaleleia. Faʻasalaga saʻo i lalo o le faavae o le vao e faʻatagaina foi.

Laulau: faʻamalositūina ma faʻasologa masani

Taimi faʻatauFaaaogaina o le suavai
A maeʻa le fua muamua10-15 lita i le vao
A oʻo i le maualuga o le totogo e oʻo i le 30 cm
Aʻo lei faia le fatuga fatu
I le faaiuga o le fuga
Pe a fua le sua
A uma le seleselega

Laʻei pito sili

Eseese Charlie tali lelei i laei, togafitiga o se seleselega suamalie

Vavave vave ona galo meaʻai mai le eleele, o lea e tatau ai ona e fafagaina e le aunoa. E faʻafeiloaʻi faʻamaʻi i totonu o le togalaau ma le loloto o le 35 cm, lea e faia i se mamao e 45-50 cm mai le pito i lalo o le vao. I lenei tulaga, e taua le tausisi i le faasologa ina ia mafai ai ona maua le aoga o meaʻai.

Laulau: laei pito i luga vine

Taimi o TaimiMeaʻai taumafa
Uluaʻi sefulu tausaga o AperilaFufulu 10 kilokalama o le povi paʻu ma le 5 kilokalama o manulele manu i le 40 lita o le vai ma faʻaauau pea mo le vaiaso, ona faʻaalu lea o le 1 lita o lenei paluga i le 10 lita o le vai. Meaʻai - 10 lita i le vao
I le tulaga o le fausiaina o ovata
A maeʻa fugalaau10 g o le ammonium nitrate mo le 1 m2
Pe a fua le suaFufulu 10 g vai ma le 10 g o le superphosphate, 20 g o le nitrophosphate, 50 g o le pefu. Meaʻai - 5 lita i le vao
A uma le seleselega5-7 kilokalama o le povi paʻu vevela i lalo o le vao

Sauniga o le taumalulu

Eseese Charlie e mafai ona tetee atu i matagi malulu, ae o le aganuu o le a sili atu ona faigofie le siitia atu o le taumalulu i le malutaga. Mo le faia o lenei mea, aveese vine mai le taʻele, punou i le eleele ma eli i luga ma le palapala. O le faʻatinoga e faia i le tuai o Novema, ao le i amataina gutu.

Taua! Ave le palapala mai laina, e le o lalo o le togavao. A leai, o le aʻa e le puipuia mai suiga o le vevela.

Faʻamatalaga e uiga i vine

Charlie - G.F. Faʻalapotopotoga Pavlovsky E.G. Sa ou matamata i lenei fomu mo le 4 tausaga. E pei foi o le faateleina o le tetee atu i faamaʻi. Ma ina ua mavae ia po o le masina o Aperila i lenei tausaga, na te leʻi fuaina fua. O le seleselega na faʻateleina i le aso 10 o Aokuso, i le vaiaso muamua atu nai lo Kodrianka, lea e toe faaopoopo atu mo Charlie. O le palotaina o fuifui e tutusa, latou te foliga matagofie. O le tofo o loʻo i ai i leo o le nightshade. O vine e manino, o fua o vine mai le 'auʻau e le faʻaumatia (ma sa i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma Kodryanka).

Fursa Irina Ivanovna

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=1776

Sa ola pea Charlie mo i tatou mo le tusa ma le 5 tausaga, i le tausaga na teʻa nei na ia tuʻuina atu fuifui i se fagu 1.5-lita, i lenei tausaga, e pei ona masani ai, na te le toilalo: e aunoa ma le paʻu, mafatia i se lamala - na ia faʻalauteleina le fua. Latou te talanoa e uiga i lona tofo o le po, ae ua na o le amataga lava o le matua, e tatau ona faatagaina e tautau. Naʻo le leaga - e tatau ona e faʻatulagaina, o le faamaumauga o loʻo i ai ni faʻafitauli e 7 e sola ese ai. Tatou te mafaufau i se tasi o ituaiga sili ona lelei o Pavlovsky.

Paionia

//lozavrn.ru/index.php?topic=14.0

E foliga mai o mea uma lava e lelei ia Charlie ma o loʻo ia te au - ua tupu, matua, avega mamafa, ae o le tofo o le nightshade (e ui lava ina ua uma ona alu i luga o le vaomatua na alu atu i tafatafa o le ala), ma e leai se mea e ai, E le pei o Codrianka ma Richelieu. I le fesootaʻi atu i lenei mea, na ou maua ai le manatu lenei: atonu e taumafai e tuʻu i luga o le uaina (pei o Cabernet) (o se mea alofa i le mama, ae le o le cabernet moni e le mafai ona seleseleina), o le suka e lelei, e vave ona selesele ma e tele lapisi.

Eugene Vl.

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=1776

O vine vine o Charlie (Anthracite) o se aga sili ona lelei le aganuu o le a le fefe i taimi o timuga po o malulu malulu. O lona falemaʻi e maua mai ai le au faifaatoaga ma tagata amata. O le eseesega o loʻo aʻafia i lona faʻatoaina ma le faʻaaogaina o tekonolosi tau faatoʻaga, ae o le tofo o Charlie atonu e le fiafia. O le mea lea, o le filifiliga e tupu lenei ituaiga e tatau ona faia e faavae i luga o le faʻamoemoe o lona faʻaaogaina atili.