Laʻau

Monstera - ituaiga ituaiga o ampel

O laau faʻasaina e sili ona lauiloa i le au fai togalaau faʻaonapo nei. O se tasi oi latou - o se monstera - o se malolo mai Amerika i Saute. O nisi o ona ituaiga o loʻo aʻeina vine, e mafai ona latou ola i luga o le saite. O isi ituaiga o fale e fai fale e pei o fugalaau i totonu. Ae ui i lea, o lenei lalelei matagofie e le fiafia i le totoina vave, e tosina mai ai le gauai i le matagofie o ona lapisi lapisi.

Monstera oblique (lē tutusa), pe mataʻina

O le mea na mafua ai ona maua e Monstera lona igoa ona o lona foliga le masani ai. E le gata i lea, o le tagata e le masani ai, o nisi taimi e taua tele. E mafai ona e iloa i faailoga nei:

  • laulava po o lau ovale e aunoa ma se foliga vaaia;
  • i luga o lau o loʻo i ai ni mea e matagofie ai mea e faʻapipiʻiina e pei o laumei;
  • 'oti e umi, faʻalelei i pito ma faʻalautele i le faʻavae;
  • i le tagata matua e fuafua e ola i tulaga masani, o le umi o laupepa e mafai ona 80-90 cm.

O le tele o tala faʻasolopito ma tala faʻasolopito e fesootaʻi ma lenei laau, o lona igoa ua faaliliuina o le "monster"

O le fugalaau e tupu lelei i totonu o se potu mafanafana (pe a leai se vevela malosi) faʻamaʻi lelei. E fiafia o ia i se ata lafoia, i le susulu o le la na te lagona le leaga. Afai e itiiti se malamalama, e faasolosolo malie le mou atu o laulaau.

O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le fufuluina o laulaʻau ma se laʻau susū ma faʻaleleia i se fagu vali. O le toe gaosia e masani lava ona tupu i le vavae. E mafai ona e totoina se fugalaau mai fatu, ae o se faagasologa uumi ma faigata. O se siʻitiaga e oʻo atu i le fa tausaga e faia i le tausaga, ona - tasi i le lua tausaga. O laei sili e faia i le tasi taimi i le lua vaiaso mai le amataga o le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana, e faʻaaogaina ai fugalaau faʻapitoa mo fugalaau i totonu.

Fugalaau ile Aigaland - Tropical Jungle o Amerika i Saute

Monstera: ituaiga

I Rusia, e na o ni nai ituaiga o fugalaau matagofie e matua lauiloa i le au faifaatoaga amateur. O tagata poto masani e faigofie ona iloa ituaiga meaola e ala ile eseesega uiga. O ituaiga nei o mea taua e sili ona taua e iloga:

  • Friedrichstahl;
  • Adanson;
  • mea manogi;
  • leaga.
Lili - o se fugalaau o se togalaau, ituaiga pyramidal

Eseese ituaiga eseese e ese mai le tasi i le isi i le foliga, umi, lanu ma le lanu o laulaau, faapea foi ma le mamanu i luga.

Monstera Friedrichstal

O Monstera Friedrichstahl e lauiloa i Rusia ma Europa i Sisifo. Vaega Taua:

  • maualuga maualuga, e le talafeagai ona tupu i totonu o se tamai fale;
  • o se tasi lea o nai meaola e matagofie fugalaau paʻepaʻe;
  • i taimi uma e manaʻomia ai le susulu o le la, e fautuaina e teu i se faamalama tele ma se lautele lautele;
  • mai le le lava o le susu, o le malosi o le fuga e faʻaitiitia, ma vave ona paʻu ese fugalaau;
  • mai se faaletonu o le suavai, o laulaau e ono faafuaseʻi ona lanu samasama. O le tele o mea inu o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le laau i le ola.

Mo faʻamatalaga! O lenei fugalaau ua taʻua o se tasi o laau sili ona malolosi, aua e faigofie ona fetuunai i soo se tulaga. I totonu o togavao o Amerika i Saute, o nisi ituaiga o vine na totoina i tino o tagata maliliu ma manu. O le mea lea, o le tala faʻasolopito o le fugalaau fugalaau faʻaumatia mea ola uma i lona ala.

Monstera Adanson

Monstera Adanson e malosi lona puipuiga i faʻamaʻi ma meaola faalafua, ola umi ma le tausiga lelei. E le mafai ona maua ni laulaau o loʻo i ai ma le gaogao o le oti. O le fale e toetoe lava a le fuga. I lalo o le natura masani, o le maualuga e mafai ona oʻo atu i le 8 m. Inflorescences e pei o le kulimi sana, ia i ai se lanu samasama samasama. I le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le eleele, e mafai ona faia ni ofu pito i luga i le taumafanafana i vaiaso uma. Mo le atinaʻe masani ma le alualu i luma, e fautuaina e tuu se lagolago i autafa o le fuga lau.

Taua! E leai se tulaga e tatau ona e faʻaogaina ai le vai vai mo le afuina saʻo mai le tap. E tatau ona le itiiti ifo ma le aso e tu ai. Pe a uma ona faʻamaʻa, e tatau ona fai se mea e faʻamalo ai ina ia le faʻavave le susu ile palapala. O se puipuiga sili lea ona lelei o faʻamaʻi pipisi e faʻasolo atu i ai le fale.

O le tausiga lelei o le a faalauteleina ai le ola o le fugalaau

Monstera Obliqua

Monstera Oblikva (Igoa Latina "Oblique Monstera") - o se tasi o ituaiga sili ona le lelei i le tausiga. Vaega Taua:

  • o le lau e foliga foliga tutusa i se selesaito;
  • o pito i lalo e tutusa lelei, e eseese o latou uumi ma lautele;
  • laulaʻau lauulu umi e oo i le 20 cm, lautele - e oo i le 6 cm;
  • faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le manogi i luga o vaega o le laau, e mafai ona maitauina ai otaota o le vevelaina o vai.

O se fafie e le tusa ai ma le maualuga le maualuga e fetaui lelei ma se lagolago; e mafai ona faatauina i soo se fale fugalaau. O aʻafiaga a le laau e aʻafia mo le felauaiga o le susu ma meaʻai i le ogalaau. O latou foi o se lagolago mo pupu fou fou. Aveesea aʻa o le ea e le fautuaina. E manaʻomia ona faʻafefe malie ma lafo i le eleele.

I le taumafanafana, e tatau ona e faʻaeteete lelei le fugalaau i le fale ma faʻamalosia le faasusu. O le eleele i totonu o le fagu e le tatau ona susunuina uma, a faʻapea o le lau e ono lanu uliuli. Afai e vevela i le fale, e mafai ona e tuʻuina sina taimi umi i totonu o se ipu ma se vai mafanafana. Ia Iulai - Aokuso, e mafai ona ufiufi le fugalaau.

I le faaopoopo atu i le faʻamagoaina o meaʻai faʻamalaʻau, e fautuaina e faʻapalapalaina le palapala i lea taimi ma lea taimi ma le sua mulled mullein.

Faʻalogo lelei! O nisi taimi e osofaia e se apogaleveleve se fugalaau. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina vailaau iniseti o loʻo faʻatino mo fugalaau i totonu.

Laʻau laiti laumei

O le igoa lona lua o lenei ituaiga o mea manogi, e tele ituaiga o mea. Eseesega o siaki laiti:

  • eseese;
  • Karvinsky;
  • faʻasolosolo.

Soʻo se mea e sili ona suamalie na te fiafia i le susu, ae e le gafatia le susulu o le la, e sili atu ona lelei le totoina i le itu i sisifo (sasaʻe). Afai o le ea i totonu o le potu e matua matutu, e mafai ona maua e le paʻu se lanu uliuli-enaena.

O ituaiga eseese e tutupu i totonu o ipu e le fautuaina mo le masani ona fesiitai mai lea nofoaga i lea nofoaga.

Monstera Carvinsky

Monstera Karvinsky e foliga matagofie ma e masani ona faʻaaoga e teuteu ai totonu. O ona laʻau e pei o se lalaga faʻailoga. Ae o oti e na o ogalaau matutua lava e tutupu, i laʻau laiti e ola pea, o loʻo tumau pea, o loʻo afaina poʻo le fatu. E tupu lelei i le paolo, lagona le fiafia i lalo o le la. I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le vai e puipuia ai faʻamaʻi fungal. Suʻega a le tagata matutua e faʻatulagaina e fautuaina i le 3-4 tausaga.

Taua! O le mea na fanau mai ai lenei laau o Mekisiko, o le fugalaau e fiafia ile maualuga. I le vevela e manaʻomia ona suʻe i aso uma.

E ola lelei i le palapala e faʻamoemoe mo pama ma vine. E mafai ona e faʻafefiloi le paluga o le kulimi mai le peat, laufanua mo taʻutinoga ma laau o le coniferous, faʻafefiloi i tutusa tutusa. E mafai ona e faʻapipiʻiina e ala i le faʻapipiʻi poʻo le tuʻuina atu i luga.

O lenei ituaiga meaola e masani ona tupu i ofisa, faletalimalo, fale talimalo ma atunuʻu. I lalo o le natura masani, o le maualuga o se tagata tui faapitoa e mafai ona oʻo i le 3 m.

E tele talitonuga faitaaga e fesootaʻi ma lenei fugalaau i totonu. Ae ui i lea, e leai se tasi oi latou o loʻo i ai se faʻavae faasaienisi. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻamaonia ai o le monstera e matua aoga tele i luga o le ea i totonu o le fale (ofisa), ma o se fausaga faʻapitoa masani foi. E le taua ma e manaʻomia sina gauai tele, sili atu ona taua, vevela, la, ma masani ona inu faʻamalosi.